You are here: Home > Arkiv - tidligere koncerter

Arkiv - tidligere koncerter

2020

22-09 CHR. SØGAARD TRIO  kl.20

"Release koncert!!!" Denne aften fejre vi udgivelsen af trioens nye album "Glimtet i øjet". 12 sange med finurlige og eftertænksomme tekster af deres tekstforfatter gennem 15 år Pernille Plaetner. Jazz, viser og verdensmusik på dansk. Det handler om noget. Musikken bliver spillet med energi og humør. Den er både genkendeligt og overraskende ny.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Christian Søgaard: Sang, harmonika, klaver
Morten Nordal: Guitar, sang
Jens Holgersen: Kontrabas, sang 

www.cstrio.dk

Glimtet i øjet
Fredag d. 18. september udkommer Christian Søgaard Trios
nye album, ’Glimtet i øjet’ med tekster af Pernille Plaetner og musik af Christian Søgaard.
Albummet er en skøn blanding af poetiske sange om naturen,
sanselige og skæve sange om dig og mig, sange, der maner til eftertænksomhed og sange, der med et glimt i øjet kommenterer på tidens hotte emner.
Musikken er en stor kærlighedserklæring til alt, hvad der bevæger, beriger og inspirerer. Med en traditionel besætning bestående af Christian Søgaard -sang, harmonika,
Morten Nordal - guitar og Jens Holgersen kontrabas bevæger de tre spillemænd sig, der har spillet sammen siden 2005, i et musikalsk univers, de kalder jazz, viser og verdensmusik.
Fælles for alle 12 sange er, at de i både tekst og musik fortæller gode historier. Der er f.eks. sangen ’Velbekomme’, der humoristisk sætter fokus på det daglige aftensmåltid.
I den dybere ende finder man: ’Skovens sang’, ’Livtag’ og titelsangen ’Glimtet i øjet’, der på forskellig vis handler om at være det lille menneske i den store
sammenhæng.

Teksterne fortæller de små og store historier, og musikken bærer dem helt derind, hvor lytteren kommer til at trække på smilebåndet – sommetider vemodigt.
Pernille Plaetner og Christian Søgaard står på skuldrene af et andet makkerpar i dansk musikliv, nemlig Benny Andersen og Povl Dissing. Christian spillede i 12 år harmonika i Povl Dissing Trio og medvirker på
flere af Benny Andersen og Povl Dissings albums.
Han har også været kapelmester for Rasmus Lyberth.
Pernille skrev i sin tid, selvfølgelig med Benny Andersens velsignelse, ”Ninas sange”, der var den kvindelige pendant til Svantes viser.

NB! I aften er der ændringer i programmet.

Desværre må det spændende unge band Vingefang aflyse med dags varsel.
Det er i stedet lykkedes at få en overmåde flot erstatning:

Fromseier og Hockings  

Duoen Fromseier Hockings kommer fra den lille landsby Øksendrup hvor de også driver en økologisk æbleplantage og et cideri. Deres smukke melodier og sange er inspireret af deres omgivelser og folkene i dem. Stemmer og instrumenter blandes i et personligt univers med masser af groove og koncerten er bundet sammen af finurlige historier om musikken. Ditte Fromseier and Sigurd Hockings mødte hinanden en sen aften på den Københavnske folkscene i år 2003 imens de begge stadig var studerende. De var umiddelbart tiltrukket af hinandens stærke drive og intense musikalske energi. Snart efter startede de deres første fælles band og siden da har de spillet sammen I mange forskellige konstellationer. I 2010 blev de inviteret til at optræde som duo på North Atlantic Fiddle Convention I Skotland og duoen Fromseier Hockings var en realitet. De fandt hurtigt at duoformatet for dem var en fantastisk måde at udfordre sig selv musikalsk og til at skabe ny musik I fællesskab. Fromseier Hockings har turneret over det meste af verden og opbygget en sjælden intimitet i deres musik. De optræder i et levende, impulsivt og virtuøst legende sammenspil. 

15-09 VINGEFANG kl. 20

Det er magisk og nærværende, når de unge multiinstrumentalister udfolder sig på scenen og tager publikum med på en spændende rejse fra nordiske toner, over stemningsfulde franske viser, til brasilianske rytmer. Musikken skaber genklang af fortiden i nutiden, og sangenes tematikker skriver sig ind i samtiden med budskaber om grænser, der skal brydes, hjertevarme, der må strømme og livet, der bør nydes.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Lene Høst: Vokal, guitar, klaver, percussion
Maja Freese: Cello, vokal
Miriam Ariana: Vokal, violin, bratsch, percussion 

www.vingefang.com facebook.com/vingefang

”Nordisk lys og lethed blander sig elegant med latin amerikansk sensualitet. Dette er inciterende musik som glæder ørerne, og vækker tanker om både nordisk skov og strand, og om latinsk dynamik og intensitet.” - Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Sangtitler som ’Medmennesket’, ’Njia Yangu’, ’La valse sans fin’ og ’Girando na Renda’ viser gruppens forkærlighed for det multikulturelle. Og brugen af instrumenter afspejler deres opfindsomhed. For eksempel bruges violinen som en slags guitar, stemmerne som en groovy basfigur og kroppen som percussioninstrument. Størstedelen af musikken er skrevet af musikerne selv. Vingefang har bl.a. optrådt ved: Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord, Circus Amok, Århus Folk Festival, Cph World Music Festival, Forro Marathon Freiburg, Cph Jazz Festival m. fl.

09-09 ERIK GRIP kl.20
Gå ind her og bestil billet: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/ 

Bemærk: Medlemmer kommer ikke gratis ind til denne koncert i f m afhentning af medlemskort.

NB: I Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2

Erik Grip – f. 2. juli 1947 i Nykøbing Falster. Sanger og komponist. Aktiv siden 1963. Erik Grip regnes for dansk visesangs Grand Old Man – og har i de senere år haft stor tilgang til sine koncerter, der bestemt henvender sig til det lyttende publikum, og det er ikke kedeligt. ”Troværdig Troubadour” var overskriften i Berlingske og BT ved deres portræt af ham.

Entré: 190 / 240 / U25: 150

Erik Grip: Sang, guitar, fortæller

www.grip.dk

Stadig turnerende med primært egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk. Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er absolut indbegrebet af danskhed og Erik har endda norske aner med efternavn efter den norske ø i Nordatlanten GRIP. Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke. Erik Grips store forbillede var Pete Seeger, naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival, da den kom til Danmark i 60´erne, hvor Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip var at høre hvert år fra stedet åbnede i 1966. Dengang blev der rusket godt op i et ikke sart publikum. Den tråd har Grip taget op. Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh. 1974, der i mange år præsenterede tidens væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter. Erik Grip indspillede i øvrigt med de her nævnte.. Erik Grip var at høre på Skagen Festivalen i forbindelse med sin 70 års fødselsdag i 2017 og det med kæmpe succes. Der var stående ovationer og der blev sunget fødselsdagssang af de mere end 1.000 tilhørere. En værdig opvarmning for Steffen Brandt der fulgte efter. Erik Grip optrådte første gang i Skagen i 1976 og så en del år frem, så det var et glædeligt gensyn. Steffen Brandt sagde i øvrigt ved den lejlighed at der måtte være en 10 års fejl i Eriks dåbsattest. Men den er nu rigtig nok. Erik Grip er netop blevet tildelt Poeten Poul Sørensen og hustrus hæderslegat. En stor ære kun få sangere har fået. Legatstyrelsen udtrykte at hæderslegatet blev givet for Erik Grips store virke for Dansk Visesang. Se mere på hjemmesiden

08-09 BASCO kl. 20
Med virtuositet, nærvær og pulserende energi tager det prisvindene folk og roots band Basco dig med på en autentisk, musikalsk rejse. De forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen originale lyd med sprøde arrangementer og intensitet i særklasse. 

Entré: 110 / 150 / U25: 50

Ale Carr: Cittern
Anders Ringgaard Andersen: Accordion, trombone
Andreas Tophøj: Violin, viola
Hal Parfitt-Murray: Violin, viola, mandolin, lead vocals

http://www.bascoband.com

https://www.facebook.com/Bascoband

Bascos sublime sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-festivaller og begejstret publikum med deres komplekse variation af musikalske fortællinger, der rummer alt fra medrivende, sveddryppende rytmer til melankolske, betagende sange – fælles for dem alle er, at musikken og fortællingen er i centrum. Basco favner bredt og leverer altid den ypperste koncertoplevelse, uanset hvilken konstellation de optræder i - som kvartet, som solister med DR Big Bandet, sammen med den dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland eller i en anden sammenhæng. De fire musikere, der hver især virtuost repræsenterer deres instrument, smelter sammen til en sjælden enhed og som publikum bliver du båret ind i en verden af rå energi og smuk samklang. 

QUOTES:
”What they delight in creating can be as much hellraising noise as it is delicate and detailed, and as playful as it is powerful.” – Songlines

”From the swift to the sublimely serene, they capture moods beautifully.” – fRoots

"Each piece tells a story, with a common thread that continues until the final explosion" - Le Canard

 

VIDEO:

https://youtu.be/AgwjTISrUk4 (Basco)
https://youtu.be/GwMuIiuLomU (Basco feat. Jullie Hjetland)
https://youtu.be/N0gL5uGBJ9I (Basco & DR Big Band)

01-09 GENERALFORSAMLING kl. 18 for medlemmer
Kom og hør lidt om foreningen, få noget at spise og drikke – og bland dig i debatten om Folk for Folks aktiviteter. Der kommer nærmere om tilmelding på mail og hjemmeside.

og ÅBEN SCENE kl. 20 med JAN SCHØNEMANN.

Jan har  arbejdet som musiker, siden han var ganske ung. Som mange andre i hans årgang (1958) var det rock-musikken, der tændte ham, men senere har han bredt sig over mange andre genrer. Kom og leg med ! 

Entré: 30 kr. for ikke-optrædende Youtube

Udover at spille dejlig festmusik med sin trio "Rock-spot", spiller han sammen med Christian Søgaard i "KonSert". Her tager han publikum med på skønne rejser i nyskrevet instrumentalmusik og danske sange.

Han spiller også favoritnumre med Lisbeth Refbjerg (Paul Simon, Lennon& McCartney, Elvis etc.). Jan stiller gerne op med sin guitar og evt. et selvindspillet backing-track. "Blue Holger D" er et af hans hjerteprojekter. Her kan du opleve blues/roots på dansk, finurligt og forfriskende oversat af Jan. Også i  koncertfortællingen "Fjeren og Rosen", (bygget over Josefine Ottesens bog), folder Jan sig ud som komponist - forestillingen fungerer forrygende som familiearrangement. Jan har været formand for Svendborg Musikråd og er fortsat i bestyrelsen for DMFSvendborg.

25-08 Fiona Stringband – kl. 19-22 på Søndervej 208, Thurø

Det er vigtigt at man tilmelder sig på Olerygep@gmail.com eller sms 51518677. 

Tag med Folk For Folk til Thurø på Søndervej 208, når efterårs-programmet skydes i gang. Vi fejrer det i Ole Ryges vidunderlige have med indbygget musikscene og overdækning til publikum.  Der kan købes kaffe, kage, øl og vin.  Koncerten foregår i et telt over et dansegulv.

Entré: 80 / 100 

Jes Kroman: Violin
Michael Graubæk: Violin
Theis Langlands. Klaver Youtube

www.fionia-stringband.dk 

Du kan ikke undgå at blive revet med, når Fionia Stringband spiller umiddelbar og medrivende folkemusik af højeste karat. Der bliver spillet med energi, humor og stor respekt for traditionen. Det er svært at sidde stille, og musikken efterlader publikum med et stort smil på læben. Gruppen består af to generationer af spillemænd: Jes Kroman og Michael Graubæk på violin samt Theis Langlands på klaver. Dette krydsfelt er en stor styrke, der giver en råhed og dynamik i musikken, som man ikke hører så ofte i dag. Jes er dobbelt så gammel som resten af orkesteret og tilhører en generation af musikere, hvor man lærte af hinanden og de gamle spillemænd, hvorimod Theis og Michael begge er uddannet som professionelle musikere fra konservatoriet. Michael og Jes blev i 2015 hædret som rigsspillemænd for deres unikke virke inden for den danske traditionsmusik. Bandet udgav i 2017 cd’en ”Råt for usødet”, der har høstet fine anmeldelser både inden- og udenfor landets grænser. De har bl.a. optrådt på Celtic Colors international festival i Canada og Shetland Folk Festival i Skotland.

 

07-09 FESTLIG FOLKEDANS kl.20

NB: I Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2

Festlig Folkedans er dans for alle aldre, kondier, former og farver. Vi glæder os til at danse med jer hos Folk for Folk. Alle kan være med når Desirée, med sin baggrund i folkedans, guider jer gennem kreds-, kvadrille-, rækkedanse med et smil. Vi garanterer grin, dans, klap, hiv, sving og tramp! Og selvfølgelig forrygende musik.  

Entréen er gratis.

Desirée Graubæk: Instruktør
Michael Graubæk: Violin
Andreas Tophøj: Violin
Theis Langlands: Klaver

LINK

17-03  SCT. PATRICKS DAY med CUCHULAIN BAND og JAM
Kl 18 Spisning (tilmelding til Arne B)
Kl 20 Koncert m. Cuchullain Band (Troels og Ole Smith)
Kl 21 Åben Jam

Sankt Patricks dag er  en irske nationaldag. Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og han regnes for at have indført kristendommen i landet i det 5. århundrede. Han døde 17. marts 461, og siden har denne dato været en nationaldag. På Skt. Patricks dag mødes irere og mange andre overalt i verden og fester med øl og musik. Kom til en aften med Cuchulain Band, der vil starte festen, hvorpå der bliver åbnet for irsk jam. Kom, lyt, spil med !

Entré: 50

Ole Smith: Guitar, banjo, vokal

Troels Smith: Tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE 

Cuchulain Band er en duo bestående af brødrene Ole og Troels Smith. Bandet har de sidste ca. 20 år, været på ekspedition gennem den mangfoldighed af folkemusik der har keltiske rødder. Dette afspejler sig også i instrumenteringen hvor guitar, banjo, mandolin, tin whistle, og bodhran er hovedvåbnene. Rutineret behandling af diverse instrumenter og harmoniske arrangementer er bandets kendetegn. Med stor intensitet og inderlighed, og et stænk af jysk lune, føres publikum gennem battle songs og shanties, reels og hornpipes, druk og protestsange samt skæg og ballader. En god fornemmelse for stemningen i et lokale giver, sammen med det brede udvalg af numre, sikkerhed for en god aften, når Cuchulain Band slår gækken løs. Både de danseglade og de eftertænksomme,samt børn og fulde folk i alle aldre er i gode hænder, når de føres gennem det Cuchulain’ske univers. Ole og Troels spille også med i De Gyldne Drenge, som i mange år har været fast på plakater i forbindelse med Folk for Folks fødselsdagskoncerter.

10-03 SYLFIDE

Med afsæt i den nordiske folkemusiks rolighed og hjemlighed, og med en sensitivitet der prøver at rumme den moderne kaotiske verden, undersøger Sylfide hvilken plads folkemusikken har i dag. Sangene og melodierne favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Med en blanding af akustiske og elektriske instrumenter, giver Sylfide sit bud på hvordan folkemusik, sangskrivning og sfæriske klangflader kan forenes.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Helene Tungelund: Vokal, keltisk harpe

Jonas Clausen: Violin, mandolin

Jonathan Fjord Bredholt: Klaver, tangenter

Emil Ringtved Nielsen: Bas 

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

www.sylfide.com  

Kvartetten låner fra den nordiske folkemusiks enkle modale tonesprog, og tilføjer dansant hverdagspoesi, mens nærhed og ærlighed hele tiden er i fokus. På repertoiret findes både nyskrevne melodier og sange, samt fortolkninger af nordiske dansemelodier tilsat lyrik. Bag Sylfide står sangskriver, sanger og harpenist Helene Tungelund. Sangene er vokset ud af den rolighed og hjemlighed der indtraf i mødet med den nordiske folkemusiktradition.  ”Jeg husker tydeligt det øjeblik”, siger hun om den nat for godt fem år siden, der skulle plante frøet til Sylfides univers. Hun blev ved et tilfælde præsenteret for det unge folkemusikmiljø i Danmark, hvor gamle melodier, kvadrilledanse og kaffepunch trives side om side med fester, sammenhold og søvnløse nætter. ”Jeg har tit følt mig alene, især i musikken der ofte kommer til at handle om alt det mørke. Lige dér blandt så mange glade, dansende unge mennesker, begyndte jeg at tro på, at min musik kunne vokse ud af fred og lys”.  

Kvartetten Sylfide låner fra den nordiske folkemusiks enkle, modale tonesprog, og lader dansant dansk poesi blande sig med sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver. Sylfides øvrige medlemmer er alle mere eller mindre vokset op med folkemusikken, men er ikke bange for at gå til den med nysgerrighed og fornyelse og lade folkemusikken møde den moderne sangskrivertradition.

03-03 MAGNIFIK

Magnifik sætter strøm til traditionel klezmer- og balkanmusik samt originale kompositioner i samme ånd. Fire lokale, erfarne musikere med hang til det skæve, finurlige og smukke. Repertoiret er et skævt og krydret sammenkog af traditionelle klezmer numre blandet med et par sjatter Balkan.Det bliver hænderklappende fedt og så swinger det som bare pokker!!!!!! 


Entré: 90 / 130 / U25: 50

Stine Jensen: Violin
Thomas Eriksen: Trommer
Hans Thygesen: Guitar
Eik Skibdal: Bas

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

Denne ret har et tredje krydderi, nemlig en håndfuld originale kompositioner fra bandets egne hænder, som er helt i stil med det øvrige repertoire, samt et par numre fra helt andre dele af verden. Violinisten Stine Jensen har i mange år helliget sig klezmer og Balkan musikken og har spillet i mange forskellige sammenhænge med et kæmpe udvalg af dygtige og dedikerede musikere heriblandt bandet Oldjordisk. Hans Thygesen er den fandenivoldske og følsomme jazz og blues guitarist, som farver musikken med sprøde akkorder og lækre riffs. Er blandt andet kendt fra det odenseanske orkester Passengers Only. Trommesættet bestyres af den bundsolide tasmanske djævel, Thomas Eriksen, som også er kendt fra det populære orkester Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Bassen hænger i denne sammenhæng på Eik Skibdal, som med stilsikker attitude lægger de dybe toner under det hele. Eik Skibdal er blandt andet også kendt fra STEPP*2 og Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Med den dygtige og stilsikre violinist, Stine Jensen, i front for et særdeles velspillende band venter der publikum en musikalsk oplevelse af de helt store når Magnifik går på scenen og fyrer op under klezmer og balkan kedlerne.

25-02 MIA GULDHAMMER & MORTEN ALFRED HØIRUP

Den danske folkemusiktradition er fuld af fantastiske sange af mange forskellige slags. Der er glade sange og lystige skæmteviser, men der er også dybt inderlige ballader med beretninger om svigt, længsel og evig kærlighed. De to traditionsbærere byder på et bredt udvalg af disse sange.


Entré: 90 / 130 / U25: 50

Mia Guldhammer: Sang, 'shruti box', perkussion
Morten Alfred Høirup: Sang, guitar)

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup - tral, tråd og tradition Nogle af aftenens sange kan du helt sikkert synge med på, og nogle af dem hører du måske for første gang, men vedkommende det er de alle sammen, selvom de kan være flere hundrede år gamle. Sangene arrangeres for to stemmer og guitar, krydres med 'mundmusik' og instrumentale stykker inspireret af traditionel såvel som ny musik fra Danmark. Koncerter: Musik over Præstø Fjord, Aarhus Folk Festival, Huset i Hasserisgade (Ålborg), Folk Club Mors, Farum Kulturhus, Haslev Folk Club, Copenhagen Folk Club, Musikhuset Aarhus, Folk for Folk (Svendborg), Die Alte Synagoge (Hagenow, Tyskland), Neues Teater (Emden, Tyskland) m.fl. Mia Guldhammer sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt, sammen med det danske middelalderorkester Virelai, folktronika bandet Mallebrok, og i det bretonsk-nordiske projekt 'Nøkken', med Dour/Le Pottiers Quartet og Sofia Sandén.

Morten Alfred Høirup spillede fra ganske ung i sin fars bryllupsorkester og blev senere en del af det københavnske folkemusikmiljø. I flere årtier har Morten Alfred turneret med traditionel såvl som nykomponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange for koncertpublikum i hele Storbritannien, Europa, USA, Canada, Japan, Australien og New Zealand. Morten Alfred har modtaget adskillige Danish Music Award Folk-priser, bl.a. 'Årets Danske Folk Komponist 2004', og er nok mest kendt for sit arbejde med folkemusiktrioen Jensen, Bugge & Høirup, violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup, og folk/world bandet Himmerland. Kontakt: Morten Alfred Høirup +45 21676913 mailto:mortenalfred@gmail.com - Mia Guldhammer: mailto:miaguldhammer@gmail.com Yderligere info på: http://www.mortenalfred.com og http://www.miaguldhammer.dk

 18-02 ÅBEN SCENE V/ASTRID SCHICK

Astrid er 18 år og går i 2.g på Svendborg Gymnasium i musikklassen. Hun spiller primært cello, men vil også samle guitaren op i løbet af aftenen, hvor flere af hendes musikalske venner – og alle andre, der har lyst, kan bidrage. 


Entré: 30 kr. for ikke-optrædende.

11-02 ANA SILVERA & BJARKE FALGREN

Ana Silveras sange er intim, drømmende, og poetisk singersongwriter-folk. Hendes klare stemme og originale guitarspil vil med Bjarke Falgrens strygerinstrumenter føre lytteren langt ind i hendes spændende musikalske univers. Kom, læn dig tilbage og sug til dig. Det er eleksir for krop og sjæl, vi skal opleve.


Entré: 110 / 150 / U25: 50

Ana Silvera: Sang, guitar
Bjarke Falgren: Violin, cello, mandolin

De to kunstneres samarbejde startede i 2017 ved en optagelse til Møn Sessions, hvorefter de spillede to udsolgte koncerter ved CPH Jazz Festival. Det musikalske møde mellem kunstnerne kulminerede senest på Anas EP, ‘Arcana’, som har fået spilletid både på BBC Radio 3 og 6. De to kunstnere har optrådt sammen på Møn Sessions 2017 ”Red Baloon”, Live i Brorsons Kirke, 2019 ”Halos”, Live I Brorsons Kirke 2019.

Ana Silveras er sanger, sangskriver og komponist fra London. Hendes seneste soloalbum er af 'The Guardian' blevet kaldt “et betagende album med magiske historiefortællinger" og "vidunderlig, moderne folk, fandens tilfredsstillende..." af det britiske magasin 'The Quietus'. Ana har haft soloroller på The English National Opera og The Royal Opera House i London, og ud over sit virke som sangsolist, har hun også skrevet kor- og balletværker til The Royal Ballet i London. Om Anasmusikerbl.a.sagtfølgende: "Beautiful" - Cerys Matthews, BBC Radio 6 "Stunning...Silvera mixes operatic and folk elements with magical storytelling" - The Guardian "Silvera's voice has a Björk-like spontaneity - an ability to be gritty and fragile one minute, warm, rich and ripe the next" - Arts Desk.

Den fire gange grammy-vindende violinist, Bjarke Falgren har siden 7 års alderen dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin. I denne konstellation vil Bjarke spille violin, cello og mandolin. Mange fremhæver Bjarke som en spillemand, der mestrer sit instrument til det ypperste, hvilket bl.a. gjorde, at selveste Svend Asmussen før sin død bestemte, at Bjarke skulle betragtes som sin musikalske arvtager og som den første modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017”. Bjarke er i øjeblikket aktiv i konstellationer som: Catbird/Billie Koppel, Hot n Spicy + Mads Mathias, Filip Jers & Bjarke Falgren quintet, World On A String, Paolo Russo & Bjarke Falgren duo, Bjarke Falgren & Sönke Meinen Duo and Jens Lysdal duo/trio. Om Bjarkes spil og koncerter er bl.a. sagt følgende: "Det mest hjerteskærende violinspil, jeg nogensinde har hørt i rytmisk musik" - Thomas Broge-Starck, Soundvenue.dk "Som arrangør får du altid mere end du regner med, når du booker Bjarke Falgren. Mere varme, mere dialog, mere humor, mere overskud, mere leg. Og så denne helt enorme og hjertelige glæde ved at være musiker og formidler af et metier, der med Bjarke Falgrens talent rækker langt, langt videre end titlen kunstner." - Sofie Rask Andersen, Dramaturg KGL+, Det Kongelige Teater

04-02 WENZEL & BUGGE

Wenzell & Bugge er en spændende og energisk duo. En violinist og en international slagtøjssolist. Begge har imponerende CV’er, har fået utallige priser og nomineringer og været udvalgte repræsentanter for dansk musik ved events, som WorldCup i Sydkorea, Olympiske Lege i Kina og Rio de Janeiro m.m. De sætter noget af vores ældste musik sammen på kryds og tværs i nye sjove fortolkninger, nye lyd-universer og masser af spraglet energi. Duoen har spillet mere end 300 koncerter sammen, f.ex i august 2016 under OL i Brasilien.


Entré: : 110 / 150 / U25: 50

Ronni Kot Wenzell: Slagtøj
Kristian Bugge: Violin

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

28-01 SVØBSK KVARTET
Musikerne trækker på en stor bredde af musikalske udtryk som forenes med en dyb respect for den danske tradition. Spilleglæden er stor og det smitter af på publikum, der går hjem med smil på læben og glimt i øjet. Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med dette orkester.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Maren Hallberg: Harmonika, skeer
Jørgen Dickmeiss: Violin, vokal, guitar, mandolin
Theis Langlands: Klaver, mundharmonika
Simon Busk: Percussion

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

Svøbsk Kvartet

– Forførende folkemusik med en klang af tidløshed 

Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande..

Det fynske folkemusikorkester består af fire virtuose og velrenomerede spillemænd. De har igennem de sidste 10 år finpudset deres empatiske sammenspil, udgivet en stribe albums og spillet et hav af koncerter i ind- og udenland. I starten af 2019 indspillede de et nyt album. 

2019:

10-dec Svensk Folkejul (SV)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Emma Björling (SE) – Sang & percussion
Poul Amaliel (DK/FO) – Guitar, sang & klaver
Hal Parfitt-Murray (DK/SCO) – Violin, sang & mandolin
Søren Lund (DK) – Kontrabas & sang

* Poul Amaliel Knudsen, født på Færøerne. Poul
startede dette projekt efter at have boet i Sverige i 3 år og hørt
julesange som var ukendte for hans vedkommende. Komponist, multi
musiker og har bla. turneret med LYY (SE), Habadekuk (DK), New
Politics (USA/DK) 

* Emma Björling, prisbelønnet sangerinde og
komponist fra Sverige som synger med verdensturnerende bands som
Kongero, Lyy og Skye Consort. Hun underviser og holder workshops
rundt i hele verdenen. 

* Hal Parfitt-Murray, Skotsk-Australiensisk
komponist, violin- og mandolinspiller som turnerer med mange kendte
navne og bands i Danmark og Sverige, bl.a. Basco (+DR Big Band),
Sofie Livebrant, Jullie Hjetland 

* Søren Lund, komponist, arrangør og
jazz basist. Medarrangør af Svendborg Jazzfestival. Søren kan bl.a
høres med bands som Amaliel, Rambuk, Burning Velvet, Sulahue,
Lars Emil Trio,Tue West, Dem Alle Tre, Grønt Lys.

FACEBOOK

03-dec Historien om 10 guitarer

Entré: 90 / 130 / U25: 50

I 2006 lavede musiker og komponist Jan Schønemann en foredrags-koncert, hvor han spillede på ti af sine guitarer og fortalte underholdende om hver af dem. Her, mere end ti år efter, har han slået sig sammen med en ligesindet – Martin Rauff - der også er en erfaren, spillende guitarsamler. Få indblik i to musikerliv med ikke én, men ti forskelligartede "livsledsagere" med hver deres historie og lyt bl.a. til sange og historier om et spejderbål i Rold skov i 1970, en guitar der blev smuglet ud af Tjekkiet, om optagelsesprøven på Konservatoriet, en arabisk Dulcimar/Autoharp, og en guitar der begik selvmord. Om en hjemmetbygget båndløs bas, at passe køer, en lodseplads i Viby, en værdifuld arv, at vinde en Resonator i Las Vegas.

YOUTUBE

 

26-nov Himmerland

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Eskil Romme: Sopransaxofon
Kirstine Haugaard Sand: Violin, sang
Jens Ulvsand: Bouzouki, sang
Andrzej Krejniuk: Elektrisk basguitar, sang
Ayi Solomon: Perkussion, sang
 
"Himmerland var hotte, de vidste hvad de havde gang i, og de gjorde det rigtigt godt." - bloggen "Life with a Blackdog", Canberra, Australien 2013. Det er en mild efterårs aften i marts på en af Australiens største folk festivals. De mange mennesker i det store telt klapper, råber og er fuldstændigt opslugt af bandet på scenen. Vi er midt i en koncert med det danske band Himmerland, et af de mest rejsende bands på den danske roots- og folkemusikscene. Lige nu er det især trommeslageren der har publikums opmærksomhed dér midt i projektørenes kulørte lys. Han synger og danser rundt om sit tromme set-up mens hans hænder ruller hen over trommerne så hurtigt, at man virkelig skal være på mærkerne for at kunne følge med. Så falder resten af bandet atter ind på sang, saxofon, violin, guitar og el-bas, og salen syder og koger i et sammensurium af ny roots- og verdensmusik og glade mennesker. Himmerland og den internationale festivalscene– Første udgave af HIMMERLAND fandt sammen i 2010, spillede deres første koncerter på Færøerne og i Ungarn og Bulgarien, og udgav deres første album, "New Roots Music from Denmark", I august 2012. Bandet fejrede albummet med en travl "CD-release uge", med koncerter på den danske Tønder Festival, på Alkantara Fest på Sicilien, Koktebel Jazz Festival i Ukraine og endelig på Harvest World Music festival i Moskva. Albummet fik gode anmeldelser og blev i 2013 nomineret til en Danish Music Award som Årets Danske Folk Album. Himmerland har siden 2010 turneret intensivt på Færøerne og i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Italien, Grækenland, England, Skotland, Ungarn, Bulgarien, Ukraine, Rusland, Canada, Sydamerika, Australien og New Zealand, og er i øvrigt inviteret tilbage til Australien, hvor bandet bl.a. skal spille på Blue Mountains Music Festival og Port Fairy Folk Festival i 2015 Himmerland har bl.a. optrådt på følgende festivaler: The National Folk Festival (Canberra, Australien), Fairbridge Festival (Fairbridge, Australien), Kaustinen Folk Festival (Kaustinen, Finland), Summartónar (Færøerne), Goiikoort Int. Volksmuziekfestival (Belgien), Festival Touscouleurs (Bordighera, Italy), La grand Recontre (Québec, Canada), Mission Folk Festival (BC, Canada), The Bath Folk Festival (England), Urkult Festival (Sverige), Tønder Festival (Danmark), Alkantara Fest (Catania, Sicilien, Italien), Koktebel Jazz Festival (Ukraine), World Stage (København, Danmark), Nordic Folk Festival (Tappernøje, Danmark), Festival International de Musica Immigrante de Valpariso (Chile), Musicport Festival (Whitby, England), G!Festival (Færøerne), The Carrying Stream Festival (Edinburg, Skotland), og Harvest World Music Festival (Moskva, Rusland).

Himmerland er:
ESKIL ROMME (Sopransaxofon) er fra Fyn, men har boet i Himmerland i NordJylland, det meste af sit liv. I løbet af de 30 år Eskil har spillet, har han blandet traditionel dansk musik med jazz og andre relaterede genrer. På sine mange rejser i Skandinavien og Storbritannien har han udviklet sin helt egen "Nordsø blanding" af lyd og stilarter. I 2009 udgav han albummet "Himmerlandsmelodier", som samtidig blev starten på bandet Himmerland. Eskil er kunstnerisk leder af den lille men velrennomerede Halkær Festival, og han er kendt for sine mange internationale turneer med bl.a. "Færd" og "Kryss".
KIRSTINE HAUGAARD SAND (Violin, sang) Kirstine er vokset op med det traditionelle folkemusik miljø helt inde på livet, i en familie med stærke musikere og dansere, heriblandt den verdenskendte violinist, hendes broder Harald Haugaard. Kirstine er uddannet på Folkemusiklinjen på Carl Nielsen Akademiet i Odense med et studieår herunder i Newcastle, UK. Kirstine spiller ved siden af Himmerland i orkestre som Fiolministeriet og Svestar, og Kirstine er en erfaren underviser i både klassisk,- Folkemusik og traditionel dans.
JENS ULVSAND(S) (Bouzouki, sang) Jens Ulvsand har med 25 år på den svenske folkemusikscene stor erfaring med den traditionelle svenske musik – Jens startede med Rock og Jazz genrerne men kom over en periode ind i folkemusik miljøet, bl.a. som medlem af orkestret Avadå Band, - senere har han spillet med danske bands som Trio Mio, Færd, Kryss og i duo med Jullie Hjetland. Jens Ulvsand er en højt respekteret underviser i folkemusik på akademierne i såvel i Danmark som i Sverige.
ANDRZEJ KREJNIUK (Elektrisk basguitar, sang) er født i Polen af polske forældre, men har levet i Danmark det meste af st liv. Andrzej er en respekteret musiker og komponist, og en fremragende solist på den elektriske bas. Han har stor erfaring fra den danske og internationale jazz og verdensmusikscenen, og han spiller til dagligt med bl.a. "Momento", "Sound of Polarity" og Lelo Nika", samt naturligvis med hans eget jazz fusions band, "Abstract Reality".
AYI SOLOMON (Perkussion, sang) er fra Ghana, men har boet i København i mere end 30 år. Solomon nyder stor respekt overalt hvor han har spillet de seneste mange år, både i Danmark og internationalt. Han har udgivet to albums i eget navn, og han har optrådt og turneret med en lang række topprofessionelle bands og projekter, inden for genrer som verdensmusik, rock, pop og jazz. Blandt de bedst kendte er "Pierre Dørge & The New Jungle Orchestra", Moussa Diallo Band og Palle Mikkelborg.

YOUTUBE

19-nov Perry Stenbäck & Dekadansorkestern

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Perry Stenbäck: Vokal, el- & acc-guitars m.m 
Naja Storebjerg: Kor, keys, klokkespil m.m 
Christine Dueholm: Trommer, kor 
Henrik Kunz: Kontrabas, kor

– Moderna visor på svenska. 

Perry har bl.a. spillet sammen med Sebastian, Allan Olsen og Erann DD. Perry bakkes op af ‘Dekadansorkestern’ med Christine Dueholm på trommer og kor, Naja Storebjerg på kor og perkussion og Henrik Kunz på kontrabas. De leverer en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse. Repertoiret blandes med Perrys egne iørefaldende kompositioner. Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, hvor han er særdeles anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst sit vindende væsen. Flere gange er Perry Stenbäck blevet nomineret ved Danish Music Awards og i 2009 modtog han en grammy som årets instrumentalist, men Perry har også bevist, at han som sanger og fortolker har meget på hjerte. Perry er født og opvokset i Stockholm, uddannet på solistlinien på Rytmisk Musikkonservatorium og nu bosat i Gadbjerg ved Jelling, hvor han bor med sin kone, trommeslageren Christine Dueholm, og parrets to børn.

Presse:
"Perrys egne sange og de formidable fortolkninger af de svenske visemestre bør høres af alle, som sætter pris på fornemt (hånd)spillet, følt, dynamisk og insisterende musik – uanset hvilken genre man ellers abonnerer på." Steffen Jungersen (Musikjournalist)

YOUTUBE

12-nov Socks in the Frying Pan (IRL)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Aodán Coyne: Guitar, sang
Shane Hayes: Harmonika
Fiachra Hayes: Violin, banjo

Deres dynamiske vokalharmonier, virtuose musikalske evner og deres scenehumor har fanget og fænget publikummer rundt om i verden. De er et af de mest efterspurgte irske folkbands - og "sokkeinvasionen" fortsætter!

Trioen udgav deres debutalbum, Socks in the Frying Pan, i 2012 og opfølgeren, Return of the Giant Sock Monsters from Outer Space, udkom i 2015. Deres seneste album, Without a Paddle, udkom i 2016.

YOUTUBE

05-nov Baltic Crossing (FI, UK, DK)

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Ian Stephenson [UK]: Guitar, toradet harmonika 
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber, klaver
Esko Järvelä [FI]: Femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: Mandolin, kontrabas
Kristian Bugge [DK]: Violin

Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet tre anmelderroste CD’er som bl.a. har høstet flere nomineringer ved Danish Music Award Folk! Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Dranouter (BE) Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).Baltic Crossing var det første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Programmet bygger på et samarbejde mellem en lang række af Europas førende klassiske koncertsale og Baltic Crossing spillede således fx i Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.Bl. Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI), Andy May Trio (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Gangspil (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK). Alle bandets cd’er, ”Baltic Crossing”, ”Firetour” og den seneste, ”The Tune Machine” er udgivet af GO Danish Folk Music (www.gofolk.dk) og kan købes via www.folkshop.dk, Itunes m. Følg med i de seneste nyheder på bandets hjemmesider.

YOUTUBE

29-okt Åben scene v. Erling Sevald & Bjørn Woldby

Entré: kr. 30 for ikke-optrædende
Et spændende møde med en saxofon og bas/guitar. De 2 herrer laver en musikalsk rejse, hvor vi kommer rundt til forskellige lande som feks: Sydamerika, Balkan, Nordiske viser/melodier. Hver især har de rødder i folkemusik og jazz, så det blir en stærk krydderi blanding. Kom og giv et bidrag til aftenen - scenen er åben.

YOUTUBE

22-okt Lothar, Daub & Mazura (DK, DE, (HU)

Entré: 90 / 160 / U25: 50

Tim Lothar: Guitar, vokal
Holger Daub: Mundharpe
János Mazura: Tuba

Her er ikke "just another bluesman". Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller. Han er et anerkendt navn på den internationale roots-scene - har turneret 20 lande, har seks anmelderroste udgivelser bag sig, modtaget priser i ind- og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa.
Foto ´+ links
www.timlothar.com

János Mazura - (Ungarn)
Mazura har spillet i Istanbul State Opera, Hungarian Radio Symphony, Hungarian Opera m.m. og turnerer flittigt Europa rundt med klassiske og rytmiske ensembler: en tubaist i verdensklasse!
Han har turneret i bandsammenhæng med Lothar i Ungarn, Frankrig og Danmark.

Holger "HoBo" Daub - (Tyskland)
- fra Hamburg spiller mundharmonika og er repræsentant for det Tyske Mundharmonika Museum, der turnerer over hele verden. Daub og Lothar har spillet sammen i 2013, og har sammen spillet koncerter og festivaler i USA, Tyskland, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark.
I 2014 deltog de International Blues Challenge i Memphis, USA (verdens største blues event) og nåede semifinalen.

YOUTUBE

15-okt Lasse og Mathilde

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Mathilde Bondo: Violin, sang
Lasse Helner:  Guitar, sang

Det var i 1975 at Mathilde Bondo´s første soloplade ”Pigesind” med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner, udkom. Og det blev starten på duoen, på scenen og privat. Som mangeårige medarrangører af Midtfyns Festival fik duoen udvidet det musikalske netværk. Internationale musikalske forbindelser gav et tæt samhørighedsforhold til New Orleans og byens rige musikliv. Lyrikken har vejet meget til i Lasse & Mathildes sangskrivning, efter Tove Ditlevsen blev der sat musik til blandt andre: Poul Henningsen og ”den anden PH” : Piet Hein, Martha Christensen, - og mange flere gode ord!

En oplevelse med spændvidde og stemning, der varmer

Og hvad får publikum så, når de forventningsfulde går til en koncert med Lasse & Mathilde – ud over violin, guitar og to varme stemmer? Jo, de får et herligt mix af det ovennævnte – fra blues til poesi, lidt jazz, lidt rock, tekster med kant og til eftertanke, og ind imellem et par kommentarer, der forklarer ”det hele”, løser op med underfundig humor, og som skaber en varm og dejlig stemning over en koncert med spændvidde, musikalske udflugter og gedigen hygge. Kunstnere er altid søgende, hvis de vil videre, og det vil Lasse og Mathilde! Med tekster til eftertanke, til en befriende latter og stænk chili til en lige lovlig kynisk tidsalder.

En koncert med det hele, og en koncert med gode minder, der appellerer til genhør og gensyn. Så publikum får en oplevelse med musikalitet og humor i højsædet fra duoen!

Lasse & Mathilde modtog Odense Live Æresprisen den 31/1 2015

Lasse & Mathilde fik 40 (fyrre!!!) stjerner for deres jubilæumsshow på Posten, Odense den 3. September 2015.

NY CD / VINYL ”Hvem drømmer Hvem?” udkom den 1. Februar 2019 med meget stærkt materiale, hovedsaligt tekster af Hans Kragh-Jacobsen, men også 2 fine tekster af Ane Riel. Besætningen denne gang er Ole Fick på guitarer, Alex Riel på trommer og percussion og Wili Jönsson på bassen. Der er vellyd forude :o)

YOUTUBE

08-okt De Gyldne Drenge

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin. kor 
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Guitar, banjo, vokal
Troels Smith: Guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal

De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille. Det blev hurtigt klart at det var de danske versioner af den irske sangskat de var mest modtagelige overfor. I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind i mellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene. De Gyldne Drenge er:

Derfor Blev Vi Spillemænd. Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver.

YOUTUBE

01-okt Tom Nagel Rasmussen

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Tom Nagel Rasmussen: Guitarer, ukulele, mundharpe , vokal.

 Ud over sit tidlige musikalske virke i bands som Ragnarok, Bombadil og Tom Nagel Rasmussen Band, var Tom ankermand og kunstnerisk leder af det turnerende børneteater, Bjørneteatret (1981-2000) og har ud over sine udgivelser for voksne også indspillet en del musik for børn og barnlige sjæle, heriblandt en cd med 28 af Halfdans børnerim.

Han er trubadur, musiker og komponist, og har sat melodier til en hel række af sin far, Halfdan Rasmussens digte - og har også en buket af sine egne sange med til denne aften på Arne B i Svendborg. På programmet er der både en del af sangene fra Halfdans digtsamling “og det var det” om hans opvækst på Christianshavn i tyverne, og ældre tekster fra Halfdans tidlige digte samt et udvalg af Toms egne sange spændende fra halvfjerdserne og frem til i dag.

YOUTUBE

24-sep Esben Just Solo

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Esben Just: Piano, vokal
Der er intensitet og autenticitet i luften når Just sætter sig bag klaver og mikrofon, for at fremmane stemning og liv. En kærlighedserklæring til den håndspillede musik og til det beat der opstår, når øjeblikket gribes og fortolkes med åbne sanser. Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til en fest med Danmarks New Orleans Rock’n’Blues pianist og entertainer nr. 1.

Esben Just giver den fuld rulle i sit solopiano show. Med udgangspunkt i sin kærlighed til alt godt fra New Orleans-musikkens herligheder, bliver der både brug for dansesko, syng-med-stemme og håndklap, når han sætter gang i festen.

YOUTUBE

17-sep Åben scene v. Theis Langlands
 

Entré: kr. 30 for ikke-optrædende

Pianisten Theis Langlands er vært ved denne åbne scene. Han spiller desuden Harmonika og Mundharper. 
Theis spiller folkemusik i bred forstand, og er bl.a. med i orkestrene Fionia Stringband , Rannok, Svøbsk Kvartet og Habedekuk og flere andre sammenhænge.
Han har optrådt i det meste af europa og har for sin musikervirke modtaget flere priser ved DMA Folk samt folkemusikprisen ved Skagen Festival
 
Links: Rannok:
 
Habadekuk:
 
Fionia Stringband:
 
Svøbsk Kvartet:

YOUTUBE

 
10-sep Bull & Hjorth

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Gorm Bull: Guitar, vokal
Palle Hjorth: Klaver, keyboard, vokal

Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen "Danmarks Jernhårde ladies" fra EM-håndbold 1994. Desuden skrev han i 2016 værket “Åndeligt Benspænd” som indeholder 370 digte (et digt om dagen, et helt år). Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra Peter Sommer til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde. Et andet fællestræk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth. Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er cd’en “Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv”. Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krigstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen. Gorm og Palle har arbejdet på højtryk, for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og i 2018 udkom bogen og albummet “Mit Liv er alles - Morten Nielsen med tidens stemmer”! Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i et ufuldstændigt liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som alle helt sikkert kan spejle sig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager”. Alt i alt er koncerten en poetisk rejse med plads til både tårer og grin, fremført af to musikanter med noget på hjerte.

Anmeldelser:

“Når lyrik og musik går op i en højere enhed! Som bibliotekar ved jeg hvor svært det kan være at lave arrangementer hvor dansk lyrik er i centrum. Heldigvis har vi musikerne som Gorm Bull og Palle Hjorth, som på overbevisende måde kan kombinere lyrik af anerkendte danske digtere med musik - krydret med sjove, rørende og tankevækkende anekdoter og fortællinger. Duoen leverede en skøn koncert på Hovedbiblioteket i foråret. En koncert der gav nyt liv til de digte, som ligger på alles rygrad og samtidig åbnede publikums øjne op for de digte, som ganske få kender.” (Kathrine Sørensen Bech, bibliotekar på Viborg Bibliotekerne)

”Bull, er Gorm Bull, manden med den grønne guitar, det gode entertainer-gén, den fine følsomme stemme og leverandør af cirka tredjedelen af koncertens lyrik. Hjorth, Palle Hjorth er tangent-trylleren, der på klaver og keyboard hånd-kolorerer og digter vildtvoksende med på den lyrik, der flyder ud af Bull`s mund. Og de digte i koncerten, Gorm Bull ikke selv har skrevet, har han fundet hos Halfdan Rasmussen og Morten Nielsen”

”Det fede ved Gorm Bull´s måde at synge og entertaine os gennem koncerten, er hans ubesværede skift fra det dybe og alvorlige, over til det muntre, til tider pjattede, der dog aldrig ender i tamt tøhø og rent pjat. Og Palle Hjorths legende og lyriske måde ved keyboard og klaver at følge, understrege, fortolke, kommentere Bull´s udladninger er, jeg leder efter det danske ord, breathtaking. Og når det er tid at slå gækken løs, skideskæg. Store dele af Bull & Hjorth-seancen kunne, hvis ikke en vis CV Jørgensen havde scoret den titel først, hedde I Det Muntre Hjørne. Hold da kæft, hvor vi grinede meget …men vi græd osse, blev ihvertfald rørte, berørte, småfugtige i øjenkrogene, når Hr. Bull og Hr. Hjorth på de velvalgte tidspunkter og i passende doser, spærrede det muntre hjørne af og for alvor gik i det lyriske.” (af Kurt Baagø, musikjournalist)

Andre links:

Klip fra koncert:

https://youtu.be/_CJyw8WdvOg

Musikvideoer:

OG DET VAR DET EVIGE SPØRGSMÅL (Halfdan Rasmussen)

https://youtu.be/V97X6lKRrHc

JEG SER NU I NAT (Morten Nielsen)

https://youtu.be/kiYbq9uCYjM

JEG FÅR MIG NOK EN SØSTER (Gorm Bull)

https://youtu.be/R6q1lsQyBls

KÆRESTEBREV OG FLYTTEKASSER (Åndeligt Benspænd - Gorm Bull)

https://youtu.be/E7Lgb8nx7HA

VILLAVEJ (Bull&Hjorth)

https://youtu.be/GK9GTkuxIFY

YOUTUBE

 

 
03-sep Sam Kelly Trio (UK)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Sam Kelly: Guitar, vokal
Jamie Francis: Banjo
Archie Churchill-Moss: Harmonika
Sams fantastiske sangstemme, charme, energi og smittende humør kombineret med iørefaldende fortolkninger af gode sange har vundet ham mange fans - ikke mindst på Tønder Festival, hvor han sammen med sit band The Lost Boys tog stikket rent hjem både i 2017 og 2018; en klar publikums­favorit. I Sam Kelly Trio har han selskab af Jamie Francis og Archie Churchill-Moss. Trioformatet ligger rigtig godt til Sam, og det var der han for alvor fik sit gennembrud.

Presseomtale:
"What a beautiful singer. He has that really rare male voice, that soft-edged tone, you know those beautiful tenor voices of the 30's and 40's...it really draws you in. Sam's absolutely great, he's going to go places. — Kate Rusby www.yellowhousebooking.dk/sam-kelly

"I think this guy is absolutely brilliant… His voice is beyond sublime" — Mike Harding

Udgivelser:
Sam Kelly udgav i 2015 sit debutalbum The Lost Boys, der høstede et hav af gode anmeldelser og i 2016 fulgte en BBC Radio 2 Horizon Award. Sammen med The Lost Boys udgav han i oktober 2017 en opfølger, Pretty Peggy, der ligeledes er blevet rost til skyerne. 

YOUTUBE

 

07.05 Generalforsamling kl. 18  
Medlemmer har gratis adgang til åben scene, og vi byder på en forfriskning og lidt mad i forbindelse med generalforsamallingen..


Kl. 20 Åben scene v/ Britta og Henrik Kold

Entré: 30 kr. for ikke-optrædende 

Britta Kold er udannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Britta er fra den nordsvenske by Skellefteå. Hun er fra en familie med kortraditioner og visesang, og fik senere mulighed for at komme til danmark som udvekslingstuderende. Britta underviser til daglig på musikefterskolen i Ollerup. Der tilbydes fællessang akkompagneret med klaver og violin.

Henrik Kold er uddannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Henrik er fra Langeland og opvokset i en spillemandsfamilie. Han har spillet koncerter siden han var 10 år. Udover sit virke som musiker, underviser Henrik til dagligt på musikskolen i Kerteminde.

LINK LYT YOUTUBE


30.04 Tradish

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkring, og dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om, at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil. Det er dét, Tradish er et sprudlende bevis på.

LINK LYT YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

John Pilkington: Sang, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: Violin, bratsch, sang
Brian Woetmann: Bodhrán, percussion, sang, step

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”. Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene. Møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration, og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling. De tre musikere tager os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu. Rejsen og cd’en starter med en vild nat gennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.
Tradish: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.

-ish fordi trioen er en del af den levende tradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Den levende musikalske tradition som refererer til genren "Irsk Traditionel Musik", har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.


23.04 HP Lange Band
I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues. Cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.
H.P. Lange: Sang, guitar
Dave Stevens: Kontrabas
Niels Bonefass: Banjo, fiddle
Jarno Varsted: Mundharpe

LINK LYT YOUTUBE

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.

Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Dave stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik. På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.
Thomas Treo, ekstrabaladet.

Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.
Jakob Wandam Bluesnews.dk

..jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken - 6 stjerner
Bjørn Wiksaas Bluesnews Norge

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.
Claus H Larsen, Root zone

16.04 LSMR - Louise Støjberg og Martin Rauff
(i stedet for Historien om ti guitarer)
LSMR (Louise Støjberg og Martin Rauff duo) spiller nyskrevne sange på engelsk i en genre der trækker på både folk, country og rock. Musikken er levende, ledsagede af anekdoter om sangene og livet med dem. 
De var i Folk Spot på Tønderfestivalen 2018 og det fik til Canada.
Louise Støjberg: guitarer, sang
Martin Rauff: guitarer, sang
LSMR_10_Peter-Langwithz-Smith
LINK LYT YOUTUBE
Entré: 90 / 130 / U25: 50

09.04 Filippo Gambetta duo (ITA)
Du vil til en koncert med duoen opleve traditionelle norditalienske melodier i en blanding med franske bourréer, scottich’er, irske jigs og reels, mazurkaer og valse. Det er et nyt samarbejde mellem de to. Duoen fokuserer på ”Bal-Folk” (vesteuropæisk folkedans repertoire) fremført i både gen-arrangerede og originale versioner.

Filippo Gambetta: accordion
Carmelo Russo: guitar

Entré: 90 / 130 / U25: 50

De har sammen optrådt i mange europæiske lande og på mange kendte festivaller og spillesteder rundt om i verden Carmelo Russo har bl.a. samarbejdet med Jesús Lantermo, Max Manfredi i ”Suonatori delle Quattro Province” og i ”Passione Mediterranea”, et større ensemble omkring opførelsen af hans egne kompositioner. Filippo Gambetta har optrådt worldwide i både solo, duo- og triokonstellationer. Han medvirker også i ”Liguirani”, ”Voyage de Nuit” samt ”ChocoChoro”. Han har optrådt med sin trio på mange kendte festivaller som f.eks. Vancouver Folk Festival, Edmonton Festival, Calgary Folk Festival, Kaustinen Festival i Finland, Festival le Grand Soufflet, Bruxelles Folk Festival, Salmon Arms Roots and Blues Festival og endelig også på flere danske folk-festivaller.

LINK LYT YOUTUBE


02.04 Gunni Torp & Elona Planman

Gunni torp (DK) og Elona Planman (SE) spiller - sammen og hver for sig -  moderne skandinaviske viser.

Jagten går gennem hjertesorger, ensomhed, venner, løgne, børn, kvindeliv og natteliv for at finde mening i galskaben. Musikken har spor til balkan, blues og 70'ernes beatmusik. Med sig har de masser af landevejsstøv og humor som fast følgesvend.

Elona Planman: sang, guitar, mundharmonika, violin
Gunni torp: sang, harmonika, saxofon

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Sangerinde og sangskriver Gunni Torp bevæger sig på folkemusikkens mere bulede veje. Lige siden debutten med Gunni & Nitternes og de revsende sømandssange på ”Pæne Piger Boller i Karry” har hun stået solidt med sin harmonika og rødder i skandinavisk folkelighed og balkanmusik.
Det er folkemusik af den knugende slags. Americana, støj og blues blander sig til moderne viser fra Torps hånd. Her er sange om fængsler og flugt, om rejser ind i erindringens mørke, for at finde det som er tabt, og om en rummelighed der er blevet så stor, at man selv forsvinder. Det er sange på trods og med en vis indignation. Her er hilsner til de tavse stemmer, og til dem der oplever undertrykkelse. Her er mod til at bryde tabuer og humor som et lille vindue på klem.
Gunni optræder med både sine nye og gamle viser, med harmonika, upoleret vokal og fortællinger, der åbner portene til en farverig og underholdende rundtur i bylivet, kvindelivet, hverdagen og drømmene. Med sig har hun en del landevejsstøv og performer-erfaring fra værtshuse, forsamlingshuse, spillesteder, festivaler, dagligstuekoncerter, bryllupper og havnefester.

LINK LYT YOUTUBE


26.03 Fællessang v. Povl Chr. Balslev
Povl Chr. Balslev, organist og klokkenist ved Vor Frue kirke i Svendborg og en højt skattet fortæller og foredragsholder, medvirkede ved sidste års Syng Med! arrangement. Mange publikummer udtrykte ønsket om et genhør med Povl Chr. Balslev, og det efterkommer vi gerne!

Entré kr. 30 for ikke-optrædende

LINK LYT YOUTUBE


 

19.03 Other Roads (ENG, SCO)
Other Roads skaber den helt fantastisk spændende og unikke sound, der kende-tegner deres koncerter, ved at kombinere musikken med deres utroligt flotte og vellydende vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Pete Abbott: guitar, vokal * Gregor Borland: violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: guitar, mandolin, vokal

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands.
Med base i England turnerer de flittigt i Holland, Tyskland, Spanien, Danmark og New Zealand.
Pete Abbott er en fantastisk singer/songwriter og guitarist og er desuden drivkraften i bandet. Selvom han er en erfaren soloartist, er det tydeligt at han nyder at dele scenen med to gode musikere og venner. Pete sætter med sin afslappede og selvsikre stil et højt niveau, der sikrer at bandet altid leverer god underholdning og musik af høj kvalitet
Gregor Borland er en af Skotlands absolut bedste violinister med 8 mesterskaber i Scottish Fiddle bag sig. Som professionel musiker har han turneret over hele verden med forskellige højt profilerede musikere og bands, og han underviser desuden musikere på sine egne Fiddle-skoler i Skotland og Spanien. Foruden violinen mestrer Gregor også basguitar og mandolin. Med sin store erfaring og forståelse af musikalske produktioner og arrangementer tager han rollen som producent og arrangør for Other Roads.
Dave Walmisley er en talentfuld multi-instrumentalist og singer/songwriter, han tilføjer sit helt eget touch til bandets arrangementer og har et stort øre for harmonier og tager lejlighedsvis rollen som forsanger. Daves vidunderlige on-stage humor har gjort ham til et meget populært medlem af bandet.
Other Roads har udgivet 7 cd’er
” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”

LINK LYT YOUTUBE


12.03 Souvenirs
Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard. Med jysk lune og pokerfjæs snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Og tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem.
Entré: 120 / 160 / U25: 50

Sofie Bonde: sang, guitar * Nils Torp: guitar *  Klaus Pindstrup: violin

Med Nils Torp’s ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrup’s virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger. I foråret 2016 udgav Souvenirs en ny cd, “Tangopartner”, hos ArtPeople. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. En munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvinde. Hun står i lidt af en krise. Hun har sådan set alt; en høj uddannelse, et velbetalt job og hun ser godt ud. Hun har bare ingen kæreste og heller ingen børn. OK, hun går til spansk om tirsdagen, og dér bager hun på sin sidemand. Men det er så nyt endnu. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Torp var med i det legendariske band KLICHE. Med udgangspunkt i landsbyen Suldrup i Himmerland har gruppen formået at gøre sig til talsmænd for livet i provinsen uden at snobbe hverken op - eller nedad. Og deres tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.
At være til en Souvenirs koncert er som at være på en fortryllende rejse. En rejse af ordspil- under og mellem sangene serveret af Sofie Bonde. Hendes karismatiske, yndefulde stemme smyger sig om een som et lækkert velourtæppe, indtil man pludselig vågner op og hører hende snakke om overproduktion af ørevoks, aquaplaning og helbredende dyr. Det er ynde og humor på højt plan !
Sangene bliver på fornemmeste vis indrammet af Nils Torps guitarspil. Hans overraskende og unikke stil har han eftersigende udviklet på i mere end 50 år. Og til sidst men ikke mindst, tilsættes Klaus Pindstrups virtuose violin. Han er klassisk uddannet og oprindelig spillemand fra Rebild.
Med et fantastisk sammenspil løftes sangene et helt andet sted hen, end man kender dem fra pladerne og radioen. Stilen er en slags akustisk folkpop, tilsat tango, vals og hopsa. Musikken når stemningsfulde, magiske højder med høj energi og højt humør.
Souvenirs har udgivet 10 albums,- det seneste, TANGOPARTNER, udkom i foråret ’16. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. Pladen har høstet mange roser og viste en ny musikalsk side hos Souvenirs.. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, og “I et sommerhus” . Senere kommer kæmpehitsene: “Jeg troed’ du var hos Mikael”, og “Jeg hader Susanne”. Nils Torp var ydermere med i det legendariske band KLICHÈ.

LINK LYT YOUTUBE


05.03 Anne Eltard kvartet

Efter det anmelderroste album ”Let antændelig – 10 sange af Cornelis” kommer triple udgivelsen: ”Lad lyset leve”. Anne Eltard er kendt og elsket for sine stærke fortolkninger af sange fra revyernes guldalder og folk og swing-instrumentalnumre lige fra det smægtende til fyrige. Med vanlig sikkerhed præsenteres også en buket af hendes egne sange, sammen med en håndfuld nye bud på Liva Weel og Lulu Zigler klassikere. Nye eller gamle sange, er det den evigt aktuelle samfundsrevsende stil, serveret med et glimt i øjet. 

Entré: 120 / 160 / U25: 50

Anne Eltard.
Komponist, producer og kapelmester. Turnerer flittigt i ind- og udland. Har udover sine egne projekter turneret med bl.a. Polkageist, Birds Of Beauty, Nyninngen (SE), Burning Red Ivanhoe, Kenneth Thordal, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, T. S. Høegh, Hank Marvin (USA), Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha, 14 Red Ladies med Jytte abildstrøm og Daimi Gentle, Michael Carøe, Ale Møller (SV). Audition hos Tom Waits (USA)

Peter Klitgård.
Har gennem årene udviklet en personlig, lyrisk og ekspressiv stil med et altid strejf af kind of blue. Klitgård kommer fra bluesmiljøet, men har haft mange afstikkere til jazz, latin, folk, viser m.m. Hans spil er enkelt, melodiøst og præget af nysgerrighed. I de senere år har han arbejdet i flere mindre sammenhænge. Klitgård/Suwalski duo spiller jazz, folk viser samt egne komp. Klitgård bluesduo. Han har turneret med bl.a. Delta bluesband, Bluestrain, Smalltown Bluesband, Barflies, Jens Lysdal, og Uffe Sten.

Anders Pedersen.
En af landets flittigst benyttede musikere, som med sit groovy spil og store charme, fortryller publikum.
Har gennem tiden turneret med bl.a. James Rejoice, Gone Fishing, Palle Mikkelborg, Anne Linnet, Anne Dorte Michelsen, Simon Lynge, Drori Hansen Furniture og Flamingo Passion.

Nicolai Land.
Endnu en af de mest brugte musikere på den danske scene. Med sit melodiske solide spil og store nærvær, har Nicolai bl.a. turneret med Allan Olsen, Dalton, Anne Dorte Michelsen, De Danske Hyrder, Simon Lynge, Jens Lysdal og Caroline Hendersson. En solidt swingende bassist med ben i folk, rock, pop og World.
Nicolai og Anders har gennem en lang årrække spillet sammen og er en stærkt sammenspillet rytmegruppe, at have med på scenen.
Anne Eltard:
violin, sang, guitar 
Peter Klitgård: guitar
Anders Pedersen: cajón, percussion
Nicolai Land: kontrabas, ukulelebas

LINK LYT YOUTUBE


19.02 Jane & Shane

En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik.

Entré: 120 / 160 / U25: 50
Jane Clark: Violin, sang
Shane Donnelly: Sang, guitar, bodhrán

Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne. Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. ”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld - selv for døve!” (Niels Hausgaard) ”… en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” (Per Dyrholm, Rootszone, Skagen Festival 2018).

LINK LYT YOUTUBE


12.02 Paul og Peter Banks  NB: Børnekoncert kl. 16.
OVER ATLANTEN er en musikalsk rejse og en familiehistorie for  børn  fra  7  år  og  deres  voksne. PAUL & PETER BANKS fortæller, synger og spiller på diverse banjoer, guitar,  mandolin  og  mandocello. Det er en rejse i banjoens  tegn – fra Afrikas vestkyst til USA. Vi  følger   banjoens  udvikling  fra  dens  afrikanske  ophav  til  den  banjo,  vi  kender  i  dag  fra  bl.a.  country  og   bluegrass.  Det  er  samtidig  en  familiehistorie  over  mange  generationer. Paul og Peter Banks – far  og  søn  –  optræder  med  et  varieret  program  bestående  af  egne  sange, amerikansk folk og enkelte afrikanske numre. 
Entré: kr. 50 for børn op til 15 år. Kr. 75 for deres - eller andre voksne.

LINK LYT YOUTUBE

12.02 Paul og Peter Banks kl.20 (- som vi plejer.)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Paul har modtaget adskillige priser, bl.a. Palæ Bars jazzpris (2014), Årets Danske Blues Navn (2006), to Danish Music Awards (Bedste Sangskriver, 2001 og Bedste Blues Album, 2006) og komponistforeningen DJBFAs hæderspris i 1993. Hans seneste Cd, ”Blackberry Wine” var nomineret til en Carl Pris og en Danish Music Award. Han har indspillet 14 albums i eget navn og optrådt og indspillet omkring 100 albums med andre kunstnere – Hanne Boel, Sebastian, Alberte, Kim Larsen, Fessors Big City Band, Musikorkestret, Otto Brandenburg, Liller og mange, mange andre.

Peter Banks lærte de første toner på banjoen af Paul, men han har for længst overgået ham på instrumentet. Han dimitterede i 2015 fra Rytmisk Musikkonservatorium – som den første med banjo som hovedinstrument. Han optræder med sin egen trio TWANG og har medvirket på adskillige Cd’er (blandt andet to af Pauls – ”Grace” fra 2008 og ”Blackberry Wine” fra 2013), har spillet teatermusik samt medvirket på musikken til filmene ”Otto er et næsehorn” og ”Orla Frøsnapper”. Han interesserer sig for de ”klassiske” amerikanske 5-strenget banjo stilarter bluegrass og oldtime men har desuden en stor kærlighed til afrikansk og arabisk musik, som han inkorporerer i sit spil bl.a. ved hjælp af en båndløs banjo.
LINK LYT YOUTUBE


05.02 Åben scene v. Anna Christina van Deurs

Entré: Kr. 30-for ikke-optrædende.
Man kan skrive til hende her på Facebook.

LINK LYT YOUTUBE


 

29.01 Peter Abrahamsen trio


Peter er fyldt 75 men er fortsat meget aktiv i forhold til den danske sangskat. I 1973 stod han bag udgivelsen af Svantes Viser og har altid været på barikaderne for dansk visesang. Her er bl.a. en håndfuld helt nye sange med tekster af Nis Pedersen. Muntert og solidt med dybde og substans.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Peter Abrahamsen: Sang
Bo Liengaard: Bas
Ole Bendix: Guitar, steel, dobro.

LINK LYT YOUTUBE
Peter har arbejdet med Nis Petersens digte nogle år. Enkelte af kompositionerne er allerede udkommet på CD, men nu har han taget endnu flere op og arbejder i øjeblikket på en ny CD alene med Nis Petersens sange. Den er planlagt til at udkomme til foråret 2019. Ole Bendix og Bo Liengaard har i mange år været faste samarbejdspartnere med Peter . Begge var medlemmer af Peter Abrahamsen legendariske orkester Bell Pepper Boys - og noget af trioens repertoire kommer fra den periode.
Allerede i 1958 debuterede den 16-årige Peter Abrahamsen med Won’t you wear my ring, dengang under navnet Peter Abrams i selskab med bl.a. guitaristerne Jørn Graungård og Jørgen Ingemann. Han var cykelbud i et pladeselskab og fik chancen for at vise, hvad han kunne på sin guitar i de næste fire-fem år, hvor han blev kaldt Danmarks svar på Lonnie Donegan og rejste Norden rundt med sin Skiffle Group eller Rythm Rockers. Senere indspillede han en række singler og EP’er, medvirkede i TV shows i Danmark, Tyskland og Finland samt havde en mindre optræden i filmen ”Prinsesse for en dag”. Stadig som Peter Abrams indspillede han Danmarks første musikvideo ”Lonesome Fella ” som blev instrueret af den dengang unge, talentfulde filmmand Flemming LaCour og med deltagelse af bl.a. den daværende korsanger, senere radiovært Nete Schreiner. Han var medstifter og redaktør af musikbladet Hit, men valgte at tage en reklameuddannelse og siden dukke op som folkemusikklubvært, manager og musikproducer for andre.
I en længere årrække drev han sit eget musikbureau og pladeselskab Abracadabra fra Larsbjørnsstræde i hjertet af København og hjalp helt unge kunsterne frem i lyset så som Shit og Chanel, Knud Christensen, bedre kendt som Sebastian, Pia Raug og Erik Grip. Det var også her, den første Svantes viser med Benny Andersen og Povl Dissing så dagens lys. Blikket for talenterne blev udnyttet, først som opbygger af Gyldendals grammofonpladeselskab Exlibris og senere fra en direktørpost i Metronome Records. Han grundlagde, hvad der senere er kaldt den litterære bølge, hvor han formåede at parre musikere med litteratur i en frugtbar symbiose. Blandt de mest kendte kan nævnes Mathildes version af Tove Ditlevsens Pigesind, Sebastians Bertolt Brecht sange Tiderne skifter, Peter Thorups indspilning af Tom Kristensen digte Rejsen til Kina, og Anne Linnets indspilning af Tove Ditlevsen digte Kvindesind samt Erik Grips Frank Jægers viser.
Også som producer har Peter markeret sig, blandt andet som producer for Erik Grip, Povl Dissing og Benny Andersen, Jan Toftlund, Trille og har stadig et godt blik for talenter, senest for bluessangerinden Rikke Bruhn, der blev nomineret til en Danish Music Award Folk i 2008.
Peter kom i 1999 tilbage på Exlibris efter at have været væk som udøvende kunstner i en årrække.
Sideløbende med pladeproducerjobbet har Peter også arbejdet for Danmarks Radio, hvor han både var vært på P3 morgen- og natradio og på giro 413, samt tilrettelagt en række countrymusikprogrammer i TV og radio og endelig arbejdet ed et ugentligt program med nordisk musik.
Peter Abrahamsen er kendt for sit politiske engagement, hvor han har sat musik til og indspillet digte af Oskar Hansen og den norske arbejderdigter Rudolf Nielsen, ligesom han har turneret i en lang årrække med digteren Carl Scharnberg, hvis digte han ligeledes har sat musik til og indspillet. Han turnerer i dag med sin egen musik, samt med sange af blandt andre Emil Aarestrup, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Sigfred Pedersen og B.S. Ingemann.
hjemlængsel sange. Hans forkærlighed for country fornægter sig ikke, og i de senere år er hans musik tillige blevet inspireret af cajunmusikken.

Submenu

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20


OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20