You are here: Home > Arkiv - tidligere koncerter 2018 > Forårs-sæson

Forårs-sæson

8-5-18 Kl. 18 GENERALFORSAMLING og
Kl. 20 ÅBEN SCENE - V/ NÅR MOR HAR FRI

og mor har fri i aften! Gruppen har et meget blandet repertoire og optræder med guitar, harmonika, violin, mandola og sang.
Vil du byde ind på at komme på scenen, kan du kontakte Folk for Folk (mail eller facebook).

Entré: Gratis for medlemmer - kr. 20 for andre ikke-optrædende.

1-5-18 TOPHØJ OG BARSLUND
Den velspillende duo med jyske rødder er allerede godt på vej ud over landets grænser, og indtog i 2016 England, Wales og Finland på turnéer og festivaller. Andreas og Rune beriger publikum med deres bud på ny dansk folkemusik, der er stærkt påvirket af musiktraditioner fra andre himmelstrøg. Paletten med inspiration er fyldt op gennem lange ophold i Irland og Amerika, og gennem rejser og møder med nordiske og keltiske musikere og musikkulturer. Deres originale repertoire er formet i denne spændende musikalske smeltedigel,

Andreas Tophøj: Violin  - Rune Barslund: Harmonika. YOUTUBE

Entré: 80 / 120 / U25: 50


 

24-4-18 DENIS MCLAUGHLIN AND FRIENDS
Denis McLaughlin er fra Derry i Irland, men flyttede til DK i 1986. Han blev hurtigt en af de førende irske folkemusikere her og har lige siden været inspirator for mange danske musikerer.  Denis synger med en meget stærk og insiterende vokal, i både de stille ballader og i de kendte pub-sange alle kan synge med på.  Denne aften giver han også flere bud på egne sange. Alle med et glødende samfundsengagement og historier der fortæller om vilkårne for de svageste i samfundet. Især det irske.

Pia Nygaard: Violin  - Jens Holgersen: Kontrabas.
Denis McLaughlin: Guitar, mandolin, banjo, bodhran, bones . YOUTUBE

ENTRÉ: 80/120/U25:50


 

17-4-18 ÅBEN SCENE – V/ LARS SVENDSEN og Klezme'mer
Klez'me'mer består af fire herrer i deres bedste alder, som er gået sammen for at spille den musik, de holder af. Det er bl. a. Klezmer, gyldne melodier fra 40'ne og 50'ne, svenske evergreens og lidt traditionel jazz.
Besætningen er en klarinet, en violin, en bas og en harmonika. Vi synger til de fleste af melodierne. Vil du byde ind på at komme på scenen, kan du kontakte Lars (mail eller facebook).

ENTRÉ: 20 FOR IKKE-OPTRÆDENDE


 

10-4-18 -  LENA ANDERSSEN (CAN/FO)
Lena Anderssen finder lys i mørkets afkroge med håbet som den centrale drivkraft. Lena Anderssens stemme kan synge selv de mest genstridige skyer væk. Sangerinden tager af og til en pinefuld, rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen.

Lena Anderssen: Guitar, vokal
Niclas Johannesen: Guitar, kor
Johannus A Rogvú Joensen: Bas
Josva Debes: Trommer. YOUTUBE

Entré: 80/120/U25:50 

3-4-18 - YOLANDA ALMODOVAR (SPA, SCH)
Olé. Her er et show af de sjældne på disse kanter. Der spilles på følelser, og den intime, intense og passionsfyldte flaminco går rent ind, når vi bliver taget en tur med igennem de solfyldte Andalusiske gader. The cante flamenco er en historisk tradition, der reflekterer sigøjnernes kærlighed og lidelser. Kom og mød disse framragende, internationale kunstnere.

Yolanda Almodovar: Vokal
Miguel Calatayud: Guitar 
Marc Crofts: Violin
Tiziano Tomasetti: Bas
Lucie Fernandez: Danser . YOUTUBE

27-3-18 - DEN LILLE CAFE
Sange fra Kanten. Den lille Café er navnet på en trio, bestående af tre musikalske personligheder, der hver især er unikke på deres felt. De sange de  synger og den musik de spiller, kommer oftest fra landets yderste udkanter eller fra kanten af samfundet, kanten af livet, måske endda på kant med fornuften! De henter deres repertorie fra de stærke folkemusik- og gårdsangertraditioner, og krydrer med gamle revyviser, folkelig harmonikamusik og meget mere. Alt i alt en særlig mixtur, der underholder og forbavser, opildner til fællessang og rører ved noget i os.

Marie Lindhardt: Sang
Kristian Rusbjerg: Harmonika
Frey Klarskov: Guitar, mandolin, mundharmonika, sang. YOUTUBE

Entré: 80/120/U25:50 


20-3-18 ÅBEN SCENE – V/ MADS TOGHØJ
Mads kan underholde en hel aften med egne personlige sange med danske og engelske tekster. 
Han er i øvrigt også velbevandret i Elvis, Folk og Country.
Mads Toghøj vil endvidere synge egne sange med danske tekster fra sin nye CD. Vil du byde ind på at komme på scenen, kan du kontakte Mads (mail eller facebook).

Entré: 20 kr. for ikke optrædende.

 


 

13-3-18 BLUE HOLGER D
Vi skal ”Ud i det Blå” med Blue Holger D. Siden Jan Schønemann begyndte at spille guitar som 12 årig, har bluesmusik været en del af bagagen. Han fik i 2008 lyst til at gendigte bluesnumre til dansk, både kendte og mindre kendte numre. Det er forløbigt blevet til adskillige sæt med danske bluesnumre. Han bestræber sig på at ramme en tone af ærlighed og autencitet i forhold til det originale materiale, og han har fået rigtig god respons på konceptet.

Jan Schønemann: Guitar, sang
Rasmus Fribo:  Saxofon, synth
Ole Dorf: Bas
Mads Stephensen: Trommer. YOUTUBE


 

6-3-18 MADS HANSENS KAPEL
Uden at gå på kompromis med hverken tradition eller fornyelse er Kapellet et orkester,som spiller gedigen dansemusik Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritet og hjerte. Siden deres dannelse i 2015 har Kapellet spillet et væld af forskellige koncerter over hele landet.
Jonas Lærke Clausen: Violin
Martin Strange Lorenzen: Klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen: Guitar
Emil Ringtved Nielsen: Bas
Julian Svejgaard Jørgensen: Klaver . YOUTUBE

27-2-18 ÅBEN SCENE – FÆLLESSANG –V/ POVL CHR. BALSLEV
Organist, korleder, klokkenist og komponist - eller slet og ret "musikfidus" Povl Balslev leder fællessangen, når der ved denne aftens åbne scene skal synges løs.
Udover det mere kendte repertoire og ønsker fra publikum har Povl et par nye "højskolesange" med i tasken. 

Der bliver også mulighed for at komme på scenen og give et nummer.

Entré: 20 kr. for ikke-optrædende.


 

20-2-18 MARIANNE KNORR
Folk for Folk åbner Svendborg Dage Med Brecht. Det, der for mange år siden for mange mennesker var mærkelige tekster, til endnu mere mærkelig musik, virker for nye generationer af unge både spændende, nyt og lige til at gå til. Teksterne er aktuelle som aldrig før, på trods af at de er skrevet i 1930’erne. De rammer præcist ned i den borgerlige politiske virkelighed i dagens Danmark med sange, som handler om den krig, vi alle har så svært ved at forholde os til, fordi den netop ikke foregår her i landet, men alligevel har så fatale konsekvenser, og den racisme vi ellers troede var noget ”de andre” havde fået galt i halsen – og meget mere Hvad enten man nu er enig eller uenig i indholdet, bliver det aldrig ligegyldigt.

Søren Tuxen: Piano
Marianne Knorr: Sang . YOUTUBE


 

13-2-18 NORDIC (SVE)
I hjemlandet Sverige er Nordic et velkendt og elsket band.. Nu får vi lejlighed til at høre deres inspirerende, bredt favnende musik igen. Nordic har udgivet adskillige CDer i løbet af de 10 år, de har eksisteret. De er alle blevet meget rost for deres musikalitet , raffinement og høje standard. Trioens nykomponerede, nutidige folkemusik og ekvilibristiske spil er noget af det mest vitale og intelligente, denne genre kan fremvise i dag. Nyckelharpen har jo fået sin renæssance i Sverige, og her får vi lejlighed til at opleve den med musik inspireret af alt lige fra poetiske valse til brasiliansk samba.Folk for Folk glæder sig til at kunne præsentere Nordic.

Anders Löfberg: Cello  - Erik Rydvall: Nyckelharpe 
Magnus Zetterlund: MandolinYOUTUBE


 

6-2-18  CONNLA (N-IRL)
En forrygende, ung gruppe med oprindelse i Armagh og Derry. Connla er allerede tidligt i deres karriere blevet rost til skyerne for deres helt særlige lyd. De turnerer både i Europa og USA .Irish Music Magazine skrev ”Stormvarsel: En kreativ storm ved navn Connla er på vej”. Songlines Magazine skrev ”Så ungt et band burde ikke kunne være så gode”. Så Folk for Folk ser frem til at kunne diske op med nordirske, musikalske lækkerier – og så kan de opleves igen på Strib-festivalen, hvis man ikke har fået nok. WEBSIDE

Ciara McCafferty: Vokal  - Ciaran Carlin: Fløjter
Paul Starrett: Guitar  - Emer Mallon: Harpe
Conor Mallon: Uillean Pipes, fløjter. YOUTUBE


30-1-18 JENSEN & BUGGE + HØIRUP  
Traditionel og nykomponeret musik og sang fra Danmark. 
Disse 3 topprofessionelle musikere dyrker den traditionelle danske folkemusik og de historier, den fortæller om samvær, nærhed, dans og livets gang i øvrigt. Ganske få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken og viserne stadig overleveres fra generation til generation. Det har gjort dem til specialister i mange forskellige musikalske dialekter indenfor den danske folkemusik. WEBSIDE
Mette Kathrine Jensen: Harmonika  - Kristian Bugge: Violin 
Morten Alfred Høirup: Guitar, sang. YOUTUBE

2017:

Årets sidste koncert med POLKAGEIST blev en fin afslutning på året, hvor vi har haft en masse gode aftener. Der var fuldt hus og en dejlig stemning med god underholdning af et veloplagt band.

Vi håber at kunne fortsætte på Arne B, men hold øje med hjemmesiden her, og den mail, som vi sender til dig, hvis du har tilmeldt dig den ordning.

Kontakt os evt. på vores mail folkforfolk@gmail.com hvis du har spørgsmål.

Vi ønsker dig et rigtig godt nytår og på gensyn.

Øyvind Ougaard: Harmonika * Anne Eltard: Violin * Thommy Andersson: Bas * Klaus Menzer: Trommer

Entré: 100 / 150 / U25: 100 Hør det her.

ÅRETS JULEKONCERT ONSDAG den 27/12 med POLKAGEIST
Polkageist har efterhånden spillet sammen i mere end 25 år og er stadig sprælsk og underfundigt, og de spiller stadig alt fra Jimi Hendrix til Champagnegaloppen. Når Polkageist mødes til julebal er det som at komme hjem igen, så gå ikke glip af denne enestående mulighed for atter at fornøje dig med rablende melodier og arrangementer. WEBSIDE.

Øyvind Ougaard: Harmonika * Anne Eltard: Violin * Thommy Andersson: Bas * Klaus Menzer: Trommer

Entré: 100 / 150 / U25: 100 Hør det her.

12/12 ÅBEN SCENE V/ ERLING SEVALD.  Den tidligere formand i Folk for Folk er habil harmonikaspiller og spiller i flere bands. Det blir en rejse med musik fra Balkan og Nordisk Folkemusik. Du er meget velkommen til lidt jam, men også hvis du vil spille alene eller ønsker akkompagnement.

Fin Thygesen og Erling Sevald (th). Foto: Tim K. Jensen

Entré 20 Kr. for ikke-optrædende


5/12 PAUL BANKS har i mange år været et toneangivende navn på den danske musikscene. Især hans virtuose akustiske guitarspil har gjort indtryk på flere generationer af danske guitarister, men også hans vokal og sangskrivning har vakt genklang. Han tryllebinder ethvert publikum. 

Entré:  80 /120 /U25: 50 Hør det her.


28/11 FIN og MORTEN ALFRED

Fin Alfred har om nogen været med til at holde liv i de gamle traditionelle viser. Fin Alfred synger alle teksterne og spiller selv harmonika. Han akkompagneres af sin søn Morten Alfred Høirup på guitar. Der er tale om landarbejdersange, københavnerviser, revy- og skillingsviser, som Fin Alfred fortolker med sit gode humør og sin dejlige stemme. 

Entré: 80 /120 /U25: 50 Hør det her.


21/11 ÅBEN SCENE V/  JAN SCHØNEMANN, der spiller næsten alle genrer, og er en habil guitarist og akkompagnatør, kan hjælpe dig på stående fod, hvis du mangler ledsagelse til din sang. Så mød op og henvend dig til Jan, så sammensætter han aftenens program. WEBSIDE.

Entré 20 Kr. for ikke-optrædende


14/11 BARK & BLIK er et nyt band i dansk folkemusik. De spiller nykomponeret musik, som bevæger sig i grænselandet mellem folkemusikkens urkraft og intensitet og jazzens frie og legende univers.

Kristine Heebøl: Violin *  Siri Iversen: Klarinet, basklarinet  * Cecilie Strange: Saxofon * Simon Krebs: Guitar. WEBSIDE.

Entré: 80 / 120 / U25: 50 Hør det her.
 

7/11 ÅBEN SCENE V/ Q-NOTES, som er et blandet kor både stemmemæssigt, og hvad angår aldersfordeling. Interessen og glæden ved den rytmiske kormusik er et samlingspunkt. Kom og syng med dem, alene eller med andre.

Entré 20 Kr. for ikke-optrædende


31/10 FLOATING SOFA QUARTET er et musikalsk samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt med gammelt, og skaber et unikt musikalsk udtryk som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst. Tag plads i sofaen og flyd med!

Malte Zeberg [SE]: Kontrabas * Leija Lautamaja [FI]: Diatonisk harmonika, trædeorgel * Clara Tesch [DK]: Violin * Mads Kjøller-Henningsen [DK]: Træ-tværfløjte, svensk sækkepibe. 

Entré: 80 / 120 / U25: 50 Hør det her.


24/10 JANE & SHANE. Gode musikere kendes på deres evne til at spille musik. Gode spillemænd på deres trang til at lege med musik. Og gode legekammerater hænger ikke på træerne. Jane og Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd; de er begavede underholdere i absolut særklasse.De dybe rødder i den britiske folkemusik fornægter sig ikke, når de med stor selvfølge bevæger sig rundt i stilarterne.

Shane Donnelly (IRL): Vokal, guitar, bodhran * Jane Clark (ENG): Violin , vokal. WEBSIDE.

Entré: 100 / 140 / U25: 100 Hør det her.


17/10 GUNNI TORP TRIO. 
Hun bor i en trailerpark. Er uddannet klovn. Skriver sange med politiske budskaber  og er selvudnævnt  feminist. Spiller flere instrumenter og er vokset op med Cornelis Wresvijk og sigøjnermusik. Det er måske ikke så underligt, hun ikke lyder som alle de andre. Det har nu heller aldrig været meningen.

Simon Hebeltoft Hansen: Guitar, kor *  Mathias Klein Arbo: Trommer, percussion * Gunni Torp: Sang, harmonika, piano. WEBSIDE.

Entré: 80 / 120 / U25: 50 Hør det her.


10/10 WORLD ON A STRING spiller irsk og nordisk folklore blandet med jazzede toner og  verdensmusik. Bandet har eksisteret i over 12 år, og i al den tid har de vedholdende værnet om deres helt egen, personlige musikstil.

John Sund: 6 og 12 strengede guitarer * Bjarke Falgren: Violin og viola * Morten Lundsby: Kontrabas * Mirwais Fedai: Tablo, percussion. WEBSIDE.

Entré: 80 / 120 / U25: 50 Hør det her.

Koncerten er støttet af Dansk Musikerforbund

3/10 ÅBEN SCENE og FÆLLESSANG V/ ERIK JAKOBSEN. Kom og syng med. Vi har tekster men du kan også selv tage nogle kopier med. Aftenen vil primært gå med fællessang, men der bliver mulighed for individuelle fremførelser. Entré 20 Kr. for ikke-optrædende


 26/9 DIT HELD

Ud over farverige udflugter, bliver der også plads til jordnære hverdagsbetragtninger, fra den lidt mere filosofiske ende af skalaen. Det hele krydres med små historier og anekdoter. ’Dit held’ tager sit udgangspunkt i Jens Hells finurlige og poetiske singer-songwriterunivers

Adam Lasthein: Klaver * Tom Bjerg: Bas *  Mads Stephensen: Trommer  * Jens Hell: Guitar og sang. WEBSIDE.

Entré: 80 / 120 / U25:50 Hør det her. 


19/9 CHRISTIAN SØGAARD TRIO fejrer Rune T. Kiddes 60-års fødselsdag. Den 27. september 2017 ville nu afdøde Rune T. Kidde være fyldt 60 år.Det markerer Trioen med en konceretrække i efteråret. Kom og lyt til de fine tekster.

 Entré: 80 / 120 / U25:50 Hør det her.


 

12/9 MIKE WHELLANS

Mike har for længst rundet de 70 år, men han optræder stadig med et energiniveau som en 30-årig. Med udgangspunkt i sin store inspiration fra bluesverdenen bjergtager han enhver gæst i lokalet med sit one-man-band. Der bliver spillet guitar, trommer, mundharpe og sunget – alt sammen på én gang.

Entré: 80 / 120 / U25:50. Hør ham her.

2017: Efterårets første koncert: 

5/9 JUAN PINO OG QUEMANDO PALABRAS.

Quemando Palabras betyder brændende ord og det er det Juan Pino kommer med. Juans far Bruno var digter i Ecuador og pioner i den sydamerikanske gadeteaterbevægelse. Bruno Pino efterlod et stort repertoire af digte om kærlighed, passion og den latinamerikanske befolknings kampe og håb. Det er disse digte Juan nu har sat musik til.

 

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

 

og

 

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

 

og

 

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20