Arkiv - tidligere koncerter

19.03 Other Roads (ENG, SCO)
Other Roads skaber den helt fantastisk spændende og unikke sound, der kende-tegner deres koncerter, ved at kombinere musikken med deres utroligt flotte og vellydende vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Pete Abbott: guitar, vokal * Gregor Borland: violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: guitar, mandolin, vokal

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands.
Med base i England turnerer de flittigt i Holland, Tyskland, Spanien, Danmark og New Zealand.
Pete Abbott er en fantastisk singer/songwriter og guitarist og er desuden drivkraften i bandet. Selvom han er en erfaren soloartist, er det tydeligt at han nyder at dele scenen med to gode musikere og venner. Pete sætter med sin afslappede og selvsikre stil et højt niveau, der sikrer at bandet altid leverer god underholdning og musik af høj kvalitet
Gregor Borland er en af Skotlands absolut bedste violinister med 8 mesterskaber i Scottish Fiddle bag sig. Som professionel musiker har han turneret over hele verden med forskellige højt profilerede musikere og bands, og han underviser desuden musikere på sine egne Fiddle-skoler i Skotland og Spanien. Foruden violinen mestrer Gregor også basguitar og mandolin. Med sin store erfaring og forståelse af musikalske produktioner og arrangementer tager han rollen som producent og arrangør for Other Roads.
Dave Walmisley er en talentfuld multi-instrumentalist og singer/songwriter, han tilføjer sit helt eget touch til bandets arrangementer og har et stort øre for harmonier og tager lejlighedsvis rollen som forsanger. Daves vidunderlige on-stage humor har gjort ham til et meget populært medlem af bandet.
Other Roads har udgivet 7 cd’er
” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”

LINK LYT YOUTUBE


12.03 Souvenirs
Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard. Med jysk lune og pokerfjæs snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Og tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem.
Entré: 120 / 160 / U25: 50

Sofie Bonde: sang, guitar * Nils Torp: guitar *  Klaus Pindstrup: violin

Med Nils Torp’s ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrup’s virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger. I foråret 2016 udgav Souvenirs en ny cd, “Tangopartner”, hos ArtPeople. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. En munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvinde. Hun står i lidt af en krise. Hun har sådan set alt; en høj uddannelse, et velbetalt job og hun ser godt ud. Hun har bare ingen kæreste og heller ingen børn. OK, hun går til spansk om tirsdagen, og dér bager hun på sin sidemand. Men det er så nyt endnu. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Torp var med i det legendariske band KLICHE. Med udgangspunkt i landsbyen Suldrup i Himmerland har gruppen formået at gøre sig til talsmænd for livet i provinsen uden at snobbe hverken op - eller nedad. Og deres tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.
At være til en Souvenirs koncert er som at være på en fortryllende rejse. En rejse af ordspil- under og mellem sangene serveret af Sofie Bonde. Hendes karismatiske, yndefulde stemme smyger sig om een som et lækkert velourtæppe, indtil man pludselig vågner op og hører hende snakke om overproduktion af ørevoks, aquaplaning og helbredende dyr. Det er ynde og humor på højt plan !
Sangene bliver på fornemmeste vis indrammet af Nils Torps guitarspil. Hans overraskende og unikke stil har han eftersigende udviklet på i mere end 50 år. Og til sidst men ikke mindst, tilsættes Klaus Pindstrups virtuose violin. Han er klassisk uddannet og oprindelig spillemand fra Rebild.
Med et fantastisk sammenspil løftes sangene et helt andet sted hen, end man kender dem fra pladerne og radioen. Stilen er en slags akustisk folkpop, tilsat tango, vals og hopsa. Musikken når stemningsfulde, magiske højder med høj energi og højt humør.
Souvenirs har udgivet 10 albums,- det seneste, TANGOPARTNER, udkom i foråret ’16. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. Pladen har høstet mange roser og viste en ny musikalsk side hos Souvenirs.. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, og “I et sommerhus” . Senere kommer kæmpehitsene: “Jeg troed’ du var hos Mikael”, og “Jeg hader Susanne”. Nils Torp var ydermere med i det legendariske band KLICHÈ.

LINK LYT YOUTUBE


05.03 Anne Eltard kvartet

Efter det anmelderroste album ”Let antændelig – 10 sange af Cornelis” kommer triple udgivelsen: ”Lad lyset leve”. Anne Eltard er kendt og elsket for sine stærke fortolkninger af sange fra revyernes guldalder og folk og swing-instrumentalnumre lige fra det smægtende til fyrige. Med vanlig sikkerhed præsenteres også en buket af hendes egne sange, sammen med en håndfuld nye bud på Liva Weel og Lulu Zigler klassikere. Nye eller gamle sange, er det den evigt aktuelle samfundsrevsende stil, serveret med et glimt i øjet. 

Entré: 120 / 160 / U25: 50

Anne Eltard.
Komponist, producer og kapelmester. Turnerer flittigt i ind- og udland. Har udover sine egne projekter turneret med bl.a. Polkageist, Birds Of Beauty, Nyninngen (SE), Burning Red Ivanhoe, Kenneth Thordal, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, T. S. Høegh, Hank Marvin (USA), Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha, 14 Red Ladies med Jytte abildstrøm og Daimi Gentle, Michael Carøe, Ale Møller (SV). Audition hos Tom Waits (USA)

Peter Klitgård.
Har gennem årene udviklet en personlig, lyrisk og ekspressiv stil med et altid strejf af kind of blue. Klitgård kommer fra bluesmiljøet, men har haft mange afstikkere til jazz, latin, folk, viser m.m. Hans spil er enkelt, melodiøst og præget af nysgerrighed. I de senere år har han arbejdet i flere mindre sammenhænge. Klitgård/Suwalski duo spiller jazz, folk viser samt egne komp. Klitgård bluesduo. Han har turneret med bl.a. Delta bluesband, Bluestrain, Smalltown Bluesband, Barflies, Jens Lysdal, og Uffe Sten.

Anders Pedersen.
En af landets flittigst benyttede musikere, som med sit groovy spil og store charme, fortryller publikum.
Har gennem tiden turneret med bl.a. James Rejoice, Gone Fishing, Palle Mikkelborg, Anne Linnet, Anne Dorte Michelsen, Simon Lynge, Drori Hansen Furniture og Flamingo Passion.

Nicolai Land.
Endnu en af de mest brugte musikere på den danske scene. Med sit melodiske solide spil og store nærvær, har Nicolai bl.a. turneret med Allan Olsen, Dalton, Anne Dorte Michelsen, De Danske Hyrder, Simon Lynge, Jens Lysdal og Caroline Hendersson. En solidt swingende bassist med ben i folk, rock, pop og World.
Nicolai og Anders har gennem en lang årrække spillet sammen og er en stærkt sammenspillet rytmegruppe, at have med på scenen.
Anne Eltard:
violin, sang, guitar 
Peter Klitgård: guitar
Anders Pedersen: cajón, percussion
Nicolai Land: kontrabas, ukulelebas

LINK LYT YOUTUBE


19.02 Jane & Shane

En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik.

Entré: 120 / 160 / U25: 50
Jane Clark: Violin, sang
Shane Donnelly: Sang, guitar, bodhrán

Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne. Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. ”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld - selv for døve!” (Niels Hausgaard) ”… en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” (Per Dyrholm, Rootszone, Skagen Festival 2018).

LINK LYT YOUTUBE


12.02 Paul og Peter Banks  NB: Børnekoncert kl. 16.
OVER ATLANTEN er en musikalsk rejse og en familiehistorie for  børn  fra  7  år  og  deres  voksne. PAUL & PETER BANKS fortæller, synger og spiller på diverse banjoer, guitar,  mandolin  og  mandocello. Det er en rejse i banjoens  tegn – fra Afrikas vestkyst til USA. Vi  følger   banjoens  udvikling  fra  dens  afrikanske  ophav  til  den  banjo,  vi  kender  i  dag  fra  bl.a.  country  og   bluegrass.  Det  er  samtidig  en  familiehistorie  over  mange  generationer. Paul og Peter Banks – far  og  søn  –  optræder  med  et  varieret  program  bestående  af  egne  sange, amerikansk folk og enkelte afrikanske numre. 
Entré: kr. 50 for børn op til 15 år. Kr. 75 for deres - eller andre voksne.

LINK LYT YOUTUBE

12.02 Paul og Peter Banks kl.20 (- som vi plejer.)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Paul har modtaget adskillige priser, bl.a. Palæ Bars jazzpris (2014), Årets Danske Blues Navn (2006), to Danish Music Awards (Bedste Sangskriver, 2001 og Bedste Blues Album, 2006) og komponistforeningen DJBFAs hæderspris i 1993. Hans seneste Cd, ”Blackberry Wine” var nomineret til en Carl Pris og en Danish Music Award. Han har indspillet 14 albums i eget navn og optrådt og indspillet omkring 100 albums med andre kunstnere – Hanne Boel, Sebastian, Alberte, Kim Larsen, Fessors Big City Band, Musikorkestret, Otto Brandenburg, Liller og mange, mange andre.

Peter Banks lærte de første toner på banjoen af Paul, men han har for længst overgået ham på instrumentet. Han dimitterede i 2015 fra Rytmisk Musikkonservatorium – som den første med banjo som hovedinstrument. Han optræder med sin egen trio TWANG og har medvirket på adskillige Cd’er (blandt andet to af Pauls – ”Grace” fra 2008 og ”Blackberry Wine” fra 2013), har spillet teatermusik samt medvirket på musikken til filmene ”Otto er et næsehorn” og ”Orla Frøsnapper”. Han interesserer sig for de ”klassiske” amerikanske 5-strenget banjo stilarter bluegrass og oldtime men har desuden en stor kærlighed til afrikansk og arabisk musik, som han inkorporerer i sit spil bl.a. ved hjælp af en båndløs banjo.
LINK LYT YOUTUBE


05.02 Åben scene v. Anna Christina van Deurs

Entré: Kr. 30-for ikke-optrædende.
Man kan skrive til hende her på Facebook.

LINK LYT YOUTUBE


 

29.01 Peter Abrahamsen trio


Peter er fyldt 75 men er fortsat meget aktiv i forhold til den danske sangskat. I 1973 stod han bag udgivelsen af Svantes Viser og har altid været på barikaderne for dansk visesang. Her er bl.a. en håndfuld helt nye sange med tekster af Nis Pedersen. Muntert og solidt med dybde og substans.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Peter Abrahamsen: Sang
Bo Liengaard: Bas
Ole Bendix: Guitar, steel, dobro.

LINK LYT YOUTUBE
Peter har arbejdet med Nis Petersens digte nogle år. Enkelte af kompositionerne er allerede udkommet på CD, men nu har han taget endnu flere op og arbejder i øjeblikket på en ny CD alene med Nis Petersens sange. Den er planlagt til at udkomme til foråret 2019. Ole Bendix og Bo Liengaard har i mange år været faste samarbejdspartnere med Peter . Begge var medlemmer af Peter Abrahamsen legendariske orkester Bell Pepper Boys - og noget af trioens repertoire kommer fra den periode.
Allerede i 1958 debuterede den 16-årige Peter Abrahamsen med Won’t you wear my ring, dengang under navnet Peter Abrams i selskab med bl.a. guitaristerne Jørn Graungård og Jørgen Ingemann. Han var cykelbud i et pladeselskab og fik chancen for at vise, hvad han kunne på sin guitar i de næste fire-fem år, hvor han blev kaldt Danmarks svar på Lonnie Donegan og rejste Norden rundt med sin Skiffle Group eller Rythm Rockers. Senere indspillede han en række singler og EP’er, medvirkede i TV shows i Danmark, Tyskland og Finland samt havde en mindre optræden i filmen ”Prinsesse for en dag”. Stadig som Peter Abrams indspillede han Danmarks første musikvideo ”Lonesome Fella ” som blev instrueret af den dengang unge, talentfulde filmmand Flemming LaCour og med deltagelse af bl.a. den daværende korsanger, senere radiovært Nete Schreiner. Han var medstifter og redaktør af musikbladet Hit, men valgte at tage en reklameuddannelse og siden dukke op som folkemusikklubvært, manager og musikproducer for andre.
I en længere årrække drev han sit eget musikbureau og pladeselskab Abracadabra fra Larsbjørnsstræde i hjertet af København og hjalp helt unge kunsterne frem i lyset så som Shit og Chanel, Knud Christensen, bedre kendt som Sebastian, Pia Raug og Erik Grip. Det var også her, den første Svantes viser med Benny Andersen og Povl Dissing så dagens lys. Blikket for talenterne blev udnyttet, først som opbygger af Gyldendals grammofonpladeselskab Exlibris og senere fra en direktørpost i Metronome Records. Han grundlagde, hvad der senere er kaldt den litterære bølge, hvor han formåede at parre musikere med litteratur i en frugtbar symbiose. Blandt de mest kendte kan nævnes Mathildes version af Tove Ditlevsens Pigesind, Sebastians Bertolt Brecht sange Tiderne skifter, Peter Thorups indspilning af Tom Kristensen digte Rejsen til Kina, og Anne Linnets indspilning af Tove Ditlevsen digte Kvindesind samt Erik Grips Frank Jægers viser.
Også som producer har Peter markeret sig, blandt andet som producer for Erik Grip, Povl Dissing og Benny Andersen, Jan Toftlund, Trille og har stadig et godt blik for talenter, senest for bluessangerinden Rikke Bruhn, der blev nomineret til en Danish Music Award Folk i 2008.
Peter kom i 1999 tilbage på Exlibris efter at have været væk som udøvende kunstner i en årrække.
Sideløbende med pladeproducerjobbet har Peter også arbejdet for Danmarks Radio, hvor han både var vært på P3 morgen- og natradio og på giro 413, samt tilrettelagt en række countrymusikprogrammer i TV og radio og endelig arbejdet ed et ugentligt program med nordisk musik.
Peter Abrahamsen er kendt for sit politiske engagement, hvor han har sat musik til og indspillet digte af Oskar Hansen og den norske arbejderdigter Rudolf Nielsen, ligesom han har turneret i en lang årrække med digteren Carl Scharnberg, hvis digte han ligeledes har sat musik til og indspillet. Han turnerer i dag med sin egen musik, samt med sange af blandt andre Emil Aarestrup, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Sigfred Pedersen og B.S. Ingemann.
hjemlængsel sange. Hans forkærlighed for country fornægter sig ikke, og i de senere år er hans musik tillige blevet inspireret af cajunmusikken.