Arkiv - tidligere koncerter

2019:

15-okt Lasse og Mathilde

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Mathilde Bondo: Violin, sang
Lasse Helner:  Guitar, sang

Det var i 1975 at Mathilde Bondo´s første soloplade ”Pigesind” med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner, udkom. Og det blev starten på duoen, på scenen og privat. Som mangeårige medarrangører af Midtfyns Festival fik duoen udvidet det musikalske netværk. Internationale musikalske forbindelser gav et tæt samhørighedsforhold til New Orleans og byens rige musikliv. Lyrikken har vejet meget til i Lasse & Mathildes sangskrivning, efter Tove Ditlevsen blev der sat musik til blandt andre: Poul Henningsen og ”den anden PH” : Piet Hein, Martha Christensen, - og mange flere gode ord!

En oplevelse med spændvidde og stemning, der varmer

Og hvad får publikum så, når de forventningsfulde går til en koncert med Lasse & Mathilde – ud over violin, guitar og to varme stemmer? Jo, de får et herligt mix af det ovennævnte – fra blues til poesi, lidt jazz, lidt rock, tekster med kant og til eftertanke, og ind imellem et par kommentarer, der forklarer ”det hele”, løser op med underfundig humor, og som skaber en varm og dejlig stemning over en koncert med spændvidde, musikalske udflugter og gedigen hygge. Kunstnere er altid søgende, hvis de vil videre, og det vil Lasse og Mathilde! Med tekster til eftertanke, til en befriende latter og stænk chili til en lige lovlig kynisk tidsalder.

En koncert med det hele, og en koncert med gode minder, der appellerer til genhør og gensyn. Så publikum får en oplevelse med musikalitet og humor i højsædet fra duoen!

Lasse & Mathilde modtog Odense Live Æresprisen den 31/1 2015

Lasse & Mathilde fik 40 (fyrre!!!) stjerner for deres jubilæumsshow på Posten, Odense den 3. September 2015.

NY CD / VINYL ”Hvem drømmer Hvem?” udkom den 1. Februar 2019 med meget stærkt materiale, hovedsaligt tekster af Hans Kragh-Jacobsen, men også 2 fine tekster af Ane Riel. Besætningen denne gang er Ole Fick på guitarer, Alex Riel på trommer og percussion og Wili Jönsson på bassen. Der er vellyd forude :o)

YOUTUBE

08-okt De Gyldne Drenge

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin. kor 
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Guitar, banjo, vokal
Troels Smith: Guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal

De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille. Det blev hurtigt klart at det var de danske versioner af den irske sangskat de var mest modtagelige overfor. I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind i mellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene. De Gyldne Drenge er:

Derfor Blev Vi Spillemænd. Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver.

YOUTUBE

01-okt Tom Nagel Rasmussen

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Tom Nagel Rasmussen: Guitarer, ukulele, mundharpe , vokal.

 Ud over sit tidlige musikalske virke i bands som Ragnarok, Bombadil og Tom Nagel Rasmussen Band, var Tom ankermand og kunstnerisk leder af det turnerende børneteater, Bjørneteatret (1981-2000) og har ud over sine udgivelser for voksne også indspillet en del musik for børn og barnlige sjæle, heriblandt en cd med 28 af Halfdans børnerim.

Han er trubadur, musiker og komponist, og har sat melodier til en hel række af sin far, Halfdan Rasmussens digte - og har også en buket af sine egne sange med til denne aften på Arne B i Svendborg. På programmet er der både en del af sangene fra Halfdans digtsamling “og det var det” om hans opvækst på Christianshavn i tyverne, og ældre tekster fra Halfdans tidlige digte samt et udvalg af Toms egne sange spændende fra halvfjerdserne og frem til i dag.

YOUTUBE

24-sep Esben Just Solo

Entré: 110 / 160 / U25: 50

Esben Just: Piano, vokal
Der er intensitet og autenticitet i luften når Just sætter sig bag klaver og mikrofon, for at fremmane stemning og liv. En kærlighedserklæring til den håndspillede musik og til det beat der opstår, når øjeblikket gribes og fortolkes med åbne sanser. Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til en fest med Danmarks New Orleans Rock’n’Blues pianist og entertainer nr. 1.

Esben Just giver den fuld rulle i sit solopiano show. Med udgangspunkt i sin kærlighed til alt godt fra New Orleans-musikkens herligheder, bliver der både brug for dansesko, syng-med-stemme og håndklap, når han sætter gang i festen.

YOUTUBE

17-sep Åben scene v. Theis Langlands
 

Entré: kr. 30 for ikke-optrædende

Pianisten Theis Langlands er vært ved denne åbne scene. Han spiller desuden Harmonika og Mundharper. 
Theis spiller folkemusik i bred forstand, og er bl.a. med i orkestrene Fionia Stringband , Rannok, Svøbsk Kvartet og Habedekuk og flere andre sammenhænge.
Han har optrådt i det meste af europa og har for sin musikervirke modtaget flere priser ved DMA Folk samt folkemusikprisen ved Skagen Festival
 
Links: Rannok:
https://www.youtube.com/watch?v=rH6IBnJHOWw
 
Habadekuk:
https://www.youtube.com/watch?v=iaooAlZneOc
 
Fionia Stringband:
https://www.youtube.com/watch?v=7nx5XxgdL48
 
Svøbsk Kvartet:
https://www.youtube.com/watch?v=Va_RF7r-kW4

YOUTUBE

 
10-sep Bull & Hjorth

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Gorm Bull: Guitar, vokal
Palle Hjorth: Klaver, keyboard, vokal

Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen "Danmarks Jernhårde ladies" fra EM-håndbold 1994. Desuden skrev han i 2016 værket “Åndeligt Benspænd” som indeholder 370 digte (et digt om dagen, et helt år). Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra Peter Sommer til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde. Et andet fællestræk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth. Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er cd’en “Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv”. Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krigstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen. Gorm og Palle har arbejdet på højtryk, for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og i 2018 udkom bogen og albummet “Mit Liv er alles - Morten Nielsen med tidens stemmer”! Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i et ufuldstændigt liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som alle helt sikkert kan spejle sig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager”. Alt i alt er koncerten en poetisk rejse med plads til både tårer og grin, fremført af to musikanter med noget på hjerte.

Anmeldelser:

“Når lyrik og musik går op i en højere enhed! Som bibliotekar ved jeg hvor svært det kan være at lave arrangementer hvor dansk lyrik er i centrum. Heldigvis har vi musikerne som Gorm Bull og Palle Hjorth, som på overbevisende måde kan kombinere lyrik af anerkendte danske digtere med musik - krydret med sjove, rørende og tankevækkende anekdoter og fortællinger. Duoen leverede en skøn koncert på Hovedbiblioteket i foråret. En koncert der gav nyt liv til de digte, som ligger på alles rygrad og samtidig åbnede publikums øjne op for de digte, som ganske få kender.” (Kathrine Sørensen Bech, bibliotekar på Viborg Bibliotekerne)

”Bull, er Gorm Bull, manden med den grønne guitar, det gode entertainer-gén, den fine følsomme stemme og leverandør af cirka tredjedelen af koncertens lyrik. Hjorth, Palle Hjorth er tangent-trylleren, der på klaver og keyboard hånd-kolorerer og digter vildtvoksende med på den lyrik, der flyder ud af Bull`s mund. Og de digte i koncerten, Gorm Bull ikke selv har skrevet, har han fundet hos Halfdan Rasmussen og Morten Nielsen”

”Det fede ved Gorm Bull´s måde at synge og entertaine os gennem koncerten, er hans ubesværede skift fra det dybe og alvorlige, over til det muntre, til tider pjattede, der dog aldrig ender i tamt tøhø og rent pjat. Og Palle Hjorths legende og lyriske måde ved keyboard og klaver at følge, understrege, fortolke, kommentere Bull´s udladninger er, jeg leder efter det danske ord, breathtaking. Og når det er tid at slå gækken løs, skideskæg. Store dele af Bull & Hjorth-seancen kunne, hvis ikke en vis CV Jørgensen havde scoret den titel først, hedde I Det Muntre Hjørne. Hold da kæft, hvor vi grinede meget …men vi græd osse, blev ihvertfald rørte, berørte, småfugtige i øjenkrogene, når Hr. Bull og Hr. Hjorth på de velvalgte tidspunkter og i passende doser, spærrede det muntre hjørne af og for alvor gik i det lyriske.” (af Kurt Baagø, musikjournalist)

Andre links:

Klip fra koncert:

https://youtu.be/_CJyw8WdvOg

Musikvideoer:

OG DET VAR DET EVIGE SPØRGSMÅL (Halfdan Rasmussen)

https://youtu.be/V97X6lKRrHc

JEG SER NU I NAT (Morten Nielsen)

https://youtu.be/kiYbq9uCYjM

JEG FÅR MIG NOK EN SØSTER (Gorm Bull)

https://youtu.be/R6q1lsQyBls

KÆRESTEBREV OG FLYTTEKASSER (Åndeligt Benspænd - Gorm Bull)

https://youtu.be/E7Lgb8nx7HA

VILLAVEJ (Bull&Hjorth)

https://youtu.be/GK9GTkuxIFY

YOUTUBE

 

 
03-sep Sam Kelly Trio (UK)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Sam Kelly: Guitar, vokal
Jamie Francis: Banjo
Archie Churchill-Moss: Harmonika
Sams fantastiske sangstemme, charme, energi og smittende humør kombineret med iørefaldende fortolkninger af gode sange har vundet ham mange fans - ikke mindst på Tønder Festival, hvor han sammen med sit band The Lost Boys tog stikket rent hjem både i 2017 og 2018; en klar publikums­favorit. I Sam Kelly Trio har han selskab af Jamie Francis og Archie Churchill-Moss. Trioformatet ligger rigtig godt til Sam, og det var der han for alvor fik sit gennembrud.

Presseomtale:
"What a beautiful singer. He has that really rare male voice, that soft-edged tone, you know those beautiful tenor voices of the 30's and 40's...it really draws you in. Sam's absolutely great, he's going to go places. — Kate Rusby www.yellowhousebooking.dk/sam-kelly

"I think this guy is absolutely brilliant… His voice is beyond sublime" — Mike Harding

Udgivelser:
Sam Kelly udgav i 2015 sit debutalbum The Lost Boys, der høstede et hav af gode anmeldelser og i 2016 fulgte en BBC Radio 2 Horizon Award. Sammen med The Lost Boys udgav han i oktober 2017 en opfølger, Pretty Peggy, der ligeledes er blevet rost til skyerne. 

YOUTUBE

 

07.05 Generalforsamling kl. 18  
Medlemmer har gratis adgang til åben scene, og vi byder på en forfriskning og lidt mad i forbindelse med generalforsamallingen..


Kl. 20 Åben scene v/ Britta og Henrik Kold

Entré: 30 kr. for ikke-optrædende 

Britta Kold er udannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Britta er fra den nordsvenske by Skellefteå. Hun er fra en familie med kortraditioner og visesang, og fik senere mulighed for at komme til danmark som udvekslingstuderende. Britta underviser til daglig på musikefterskolen i Ollerup. Der tilbydes fællessang akkompagneret med klaver og violin.

Henrik Kold er uddannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Henrik er fra Langeland og opvokset i en spillemandsfamilie. Han har spillet koncerter siden han var 10 år. Udover sit virke som musiker, underviser Henrik til dagligt på musikskolen i Kerteminde.

LINK LYT YOUTUBE


30.04 Tradish

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkring, og dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om, at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil. Det er dét, Tradish er et sprudlende bevis på.

LINK LYT YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

John Pilkington: Sang, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: Violin, bratsch, sang
Brian Woetmann: Bodhrán, percussion, sang, step

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”. Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene. Møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration, og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling. De tre musikere tager os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu. Rejsen og cd’en starter med en vild nat gennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.
Tradish: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.

-ish fordi trioen er en del af den levende tradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.

Den levende musikalske tradition som refererer til genren "Irsk Traditionel Musik", har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.


23.04 HP Lange Band
I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues. Cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.
H.P. Lange: Sang, guitar
Dave Stevens: Kontrabas
Niels Bonefass: Banjo, fiddle
Jarno Varsted: Mundharpe

LINK LYT YOUTUBE

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.

Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Dave stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik. På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.
Thomas Treo, ekstrabaladet.

Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.
Jakob Wandam Bluesnews.dk

..jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken - 6 stjerner
Bjørn Wiksaas Bluesnews Norge

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.
Claus H Larsen, Root zone

16.04 LSMR - Louise Støjberg og Martin Rauff
(i stedet for Historien om ti guitarer)
LSMR (Louise Støjberg og Martin Rauff duo) spiller nyskrevne sange på engelsk i en genre der trækker på både folk, country og rock. Musikken er levende, ledsagede af anekdoter om sangene og livet med dem. 
De var i Folk Spot på Tønderfestivalen 2018 og det fik til Canada.
Louise Støjberg: guitarer, sang
Martin Rauff: guitarer, sang
LSMR_10_Peter-Langwithz-Smith
LINK LYT YOUTUBE
Entré: 90 / 130 / U25: 50

09.04 Filippo Gambetta duo (ITA)
Du vil til en koncert med duoen opleve traditionelle norditalienske melodier i en blanding med franske bourréer, scottich’er, irske jigs og reels, mazurkaer og valse. Det er et nyt samarbejde mellem de to. Duoen fokuserer på ”Bal-Folk” (vesteuropæisk folkedans repertoire) fremført i både gen-arrangerede og originale versioner.

Filippo Gambetta: accordion
Carmelo Russo: guitar

Entré: 90 / 130 / U25: 50

De har sammen optrådt i mange europæiske lande og på mange kendte festivaller og spillesteder rundt om i verden Carmelo Russo har bl.a. samarbejdet med Jesús Lantermo, Max Manfredi i ”Suonatori delle Quattro Province” og i ”Passione Mediterranea”, et større ensemble omkring opførelsen af hans egne kompositioner. Filippo Gambetta har optrådt worldwide i både solo, duo- og triokonstellationer. Han medvirker også i ”Liguirani”, ”Voyage de Nuit” samt ”ChocoChoro”. Han har optrådt med sin trio på mange kendte festivaller som f.eks. Vancouver Folk Festival, Edmonton Festival, Calgary Folk Festival, Kaustinen Festival i Finland, Festival le Grand Soufflet, Bruxelles Folk Festival, Salmon Arms Roots and Blues Festival og endelig også på flere danske folk-festivaller.

LINK LYT YOUTUBE


02.04 Gunni Torp & Elona Planman

Gunni torp (DK) og Elona Planman (SE) spiller - sammen og hver for sig -  moderne skandinaviske viser.

Jagten går gennem hjertesorger, ensomhed, venner, løgne, børn, kvindeliv og natteliv for at finde mening i galskaben. Musikken har spor til balkan, blues og 70'ernes beatmusik. Med sig har de masser af landevejsstøv og humor som fast følgesvend.

Elona Planman: sang, guitar, mundharmonika, violin
Gunni torp: sang, harmonika, saxofon

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Sangerinde og sangskriver Gunni Torp bevæger sig på folkemusikkens mere bulede veje. Lige siden debutten med Gunni & Nitternes og de revsende sømandssange på ”Pæne Piger Boller i Karry” har hun stået solidt med sin harmonika og rødder i skandinavisk folkelighed og balkanmusik.
Det er folkemusik af den knugende slags. Americana, støj og blues blander sig til moderne viser fra Torps hånd. Her er sange om fængsler og flugt, om rejser ind i erindringens mørke, for at finde det som er tabt, og om en rummelighed der er blevet så stor, at man selv forsvinder. Det er sange på trods og med en vis indignation. Her er hilsner til de tavse stemmer, og til dem der oplever undertrykkelse. Her er mod til at bryde tabuer og humor som et lille vindue på klem.
Gunni optræder med både sine nye og gamle viser, med harmonika, upoleret vokal og fortællinger, der åbner portene til en farverig og underholdende rundtur i bylivet, kvindelivet, hverdagen og drømmene. Med sig har hun en del landevejsstøv og performer-erfaring fra værtshuse, forsamlingshuse, spillesteder, festivaler, dagligstuekoncerter, bryllupper og havnefester.

LINK LYT YOUTUBE


26.03 Fællessang v. Povl Chr. Balslev
Povl Chr. Balslev, organist og klokkenist ved Vor Frue kirke i Svendborg og en højt skattet fortæller og foredragsholder, medvirkede ved sidste års Syng Med! arrangement. Mange publikummer udtrykte ønsket om et genhør med Povl Chr. Balslev, og det efterkommer vi gerne!

Entré kr. 30 for ikke-optrædende

LINK LYT YOUTUBE


 

19.03 Other Roads (ENG, SCO)
Other Roads skaber den helt fantastisk spændende og unikke sound, der kende-tegner deres koncerter, ved at kombinere musikken med deres utroligt flotte og vellydende vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Pete Abbott: guitar, vokal * Gregor Borland: violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: guitar, mandolin, vokal

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands.
Med base i England turnerer de flittigt i Holland, Tyskland, Spanien, Danmark og New Zealand.
Pete Abbott er en fantastisk singer/songwriter og guitarist og er desuden drivkraften i bandet. Selvom han er en erfaren soloartist, er det tydeligt at han nyder at dele scenen med to gode musikere og venner. Pete sætter med sin afslappede og selvsikre stil et højt niveau, der sikrer at bandet altid leverer god underholdning og musik af høj kvalitet
Gregor Borland er en af Skotlands absolut bedste violinister med 8 mesterskaber i Scottish Fiddle bag sig. Som professionel musiker har han turneret over hele verden med forskellige højt profilerede musikere og bands, og han underviser desuden musikere på sine egne Fiddle-skoler i Skotland og Spanien. Foruden violinen mestrer Gregor også basguitar og mandolin. Med sin store erfaring og forståelse af musikalske produktioner og arrangementer tager han rollen som producent og arrangør for Other Roads.
Dave Walmisley er en talentfuld multi-instrumentalist og singer/songwriter, han tilføjer sit helt eget touch til bandets arrangementer og har et stort øre for harmonier og tager lejlighedsvis rollen som forsanger. Daves vidunderlige on-stage humor har gjort ham til et meget populært medlem af bandet.
Other Roads har udgivet 7 cd’er
” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”

LINK LYT YOUTUBE


12.03 Souvenirs
Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard. Med jysk lune og pokerfjæs snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Og tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem.
Entré: 120 / 160 / U25: 50

Sofie Bonde: sang, guitar * Nils Torp: guitar *  Klaus Pindstrup: violin

Med Nils Torp’s ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrup’s virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger. I foråret 2016 udgav Souvenirs en ny cd, “Tangopartner”, hos ArtPeople. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. En munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvinde. Hun står i lidt af en krise. Hun har sådan set alt; en høj uddannelse, et velbetalt job og hun ser godt ud. Hun har bare ingen kæreste og heller ingen børn. OK, hun går til spansk om tirsdagen, og dér bager hun på sin sidemand. Men det er så nyt endnu. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Torp var med i det legendariske band KLICHE. Med udgangspunkt i landsbyen Suldrup i Himmerland har gruppen formået at gøre sig til talsmænd for livet i provinsen uden at snobbe hverken op - eller nedad. Og deres tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.
At være til en Souvenirs koncert er som at være på en fortryllende rejse. En rejse af ordspil- under og mellem sangene serveret af Sofie Bonde. Hendes karismatiske, yndefulde stemme smyger sig om een som et lækkert velourtæppe, indtil man pludselig vågner op og hører hende snakke om overproduktion af ørevoks, aquaplaning og helbredende dyr. Det er ynde og humor på højt plan !
Sangene bliver på fornemmeste vis indrammet af Nils Torps guitarspil. Hans overraskende og unikke stil har han eftersigende udviklet på i mere end 50 år. Og til sidst men ikke mindst, tilsættes Klaus Pindstrups virtuose violin. Han er klassisk uddannet og oprindelig spillemand fra Rebild.
Med et fantastisk sammenspil løftes sangene et helt andet sted hen, end man kender dem fra pladerne og radioen. Stilen er en slags akustisk folkpop, tilsat tango, vals og hopsa. Musikken når stemningsfulde, magiske højder med høj energi og højt humør.
Souvenirs har udgivet 10 albums,- det seneste, TANGOPARTNER, udkom i foråret ’16. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. Pladen har høstet mange roser og viste en ny musikalsk side hos Souvenirs.. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, og “I et sommerhus” . Senere kommer kæmpehitsene: “Jeg troed’ du var hos Mikael”, og “Jeg hader Susanne”. Nils Torp var ydermere med i det legendariske band KLICHÈ.

LINK LYT YOUTUBE


05.03 Anne Eltard kvartet

Efter det anmelderroste album ”Let antændelig – 10 sange af Cornelis” kommer triple udgivelsen: ”Lad lyset leve”. Anne Eltard er kendt og elsket for sine stærke fortolkninger af sange fra revyernes guldalder og folk og swing-instrumentalnumre lige fra det smægtende til fyrige. Med vanlig sikkerhed præsenteres også en buket af hendes egne sange, sammen med en håndfuld nye bud på Liva Weel og Lulu Zigler klassikere. Nye eller gamle sange, er det den evigt aktuelle samfundsrevsende stil, serveret med et glimt i øjet. 

Entré: 120 / 160 / U25: 50

Anne Eltard.
Komponist, producer og kapelmester. Turnerer flittigt i ind- og udland. Har udover sine egne projekter turneret med bl.a. Polkageist, Birds Of Beauty, Nyninngen (SE), Burning Red Ivanhoe, Kenneth Thordal, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, T. S. Høegh, Hank Marvin (USA), Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha, 14 Red Ladies med Jytte abildstrøm og Daimi Gentle, Michael Carøe, Ale Møller (SV). Audition hos Tom Waits (USA)

Peter Klitgård.
Har gennem årene udviklet en personlig, lyrisk og ekspressiv stil med et altid strejf af kind of blue. Klitgård kommer fra bluesmiljøet, men har haft mange afstikkere til jazz, latin, folk, viser m.m. Hans spil er enkelt, melodiøst og præget af nysgerrighed. I de senere år har han arbejdet i flere mindre sammenhænge. Klitgård/Suwalski duo spiller jazz, folk viser samt egne komp. Klitgård bluesduo. Han har turneret med bl.a. Delta bluesband, Bluestrain, Smalltown Bluesband, Barflies, Jens Lysdal, og Uffe Sten.

Anders Pedersen.
En af landets flittigst benyttede musikere, som med sit groovy spil og store charme, fortryller publikum.
Har gennem tiden turneret med bl.a. James Rejoice, Gone Fishing, Palle Mikkelborg, Anne Linnet, Anne Dorte Michelsen, Simon Lynge, Drori Hansen Furniture og Flamingo Passion.

Nicolai Land.
Endnu en af de mest brugte musikere på den danske scene. Med sit melodiske solide spil og store nærvær, har Nicolai bl.a. turneret med Allan Olsen, Dalton, Anne Dorte Michelsen, De Danske Hyrder, Simon Lynge, Jens Lysdal og Caroline Hendersson. En solidt swingende bassist med ben i folk, rock, pop og World.
Nicolai og Anders har gennem en lang årrække spillet sammen og er en stærkt sammenspillet rytmegruppe, at have med på scenen.
Anne Eltard:
violin, sang, guitar 
Peter Klitgård: guitar
Anders Pedersen: cajón, percussion
Nicolai Land: kontrabas, ukulelebas

LINK LYT YOUTUBE


19.02 Jane & Shane

En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik.

Entré: 120 / 160 / U25: 50
Jane Clark: Violin, sang
Shane Donnelly: Sang, guitar, bodhrán

Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne. Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. ”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld - selv for døve!” (Niels Hausgaard) ”… en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” (Per Dyrholm, Rootszone, Skagen Festival 2018).

LINK LYT YOUTUBE


12.02 Paul og Peter Banks  NB: Børnekoncert kl. 16.
OVER ATLANTEN er en musikalsk rejse og en familiehistorie for  børn  fra  7  år  og  deres  voksne. PAUL & PETER BANKS fortæller, synger og spiller på diverse banjoer, guitar,  mandolin  og  mandocello. Det er en rejse i banjoens  tegn – fra Afrikas vestkyst til USA. Vi  følger   banjoens  udvikling  fra  dens  afrikanske  ophav  til  den  banjo,  vi  kender  i  dag  fra  bl.a.  country  og   bluegrass.  Det  er  samtidig  en  familiehistorie  over  mange  generationer. Paul og Peter Banks – far  og  søn  –  optræder  med  et  varieret  program  bestående  af  egne  sange, amerikansk folk og enkelte afrikanske numre. 
Entré: kr. 50 for børn op til 15 år. Kr. 75 for deres - eller andre voksne.

LINK LYT YOUTUBE

12.02 Paul og Peter Banks kl.20 (- som vi plejer.)

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Paul har modtaget adskillige priser, bl.a. Palæ Bars jazzpris (2014), Årets Danske Blues Navn (2006), to Danish Music Awards (Bedste Sangskriver, 2001 og Bedste Blues Album, 2006) og komponistforeningen DJBFAs hæderspris i 1993. Hans seneste Cd, ”Blackberry Wine” var nomineret til en Carl Pris og en Danish Music Award. Han har indspillet 14 albums i eget navn og optrådt og indspillet omkring 100 albums med andre kunstnere – Hanne Boel, Sebastian, Alberte, Kim Larsen, Fessors Big City Band, Musikorkestret, Otto Brandenburg, Liller og mange, mange andre.

Peter Banks lærte de første toner på banjoen af Paul, men han har for længst overgået ham på instrumentet. Han dimitterede i 2015 fra Rytmisk Musikkonservatorium – som den første med banjo som hovedinstrument. Han optræder med sin egen trio TWANG og har medvirket på adskillige Cd’er (blandt andet to af Pauls – ”Grace” fra 2008 og ”Blackberry Wine” fra 2013), har spillet teatermusik samt medvirket på musikken til filmene ”Otto er et næsehorn” og ”Orla Frøsnapper”. Han interesserer sig for de ”klassiske” amerikanske 5-strenget banjo stilarter bluegrass og oldtime men har desuden en stor kærlighed til afrikansk og arabisk musik, som han inkorporerer i sit spil bl.a. ved hjælp af en båndløs banjo.
LINK LYT YOUTUBE


05.02 Åben scene v. Anna Christina van Deurs

Entré: Kr. 30-for ikke-optrædende.
Man kan skrive til hende her på Facebook.

LINK LYT YOUTUBE


 

29.01 Peter Abrahamsen trio


Peter er fyldt 75 men er fortsat meget aktiv i forhold til den danske sangskat. I 1973 stod han bag udgivelsen af Svantes Viser og har altid været på barikaderne for dansk visesang. Her er bl.a. en håndfuld helt nye sange med tekster af Nis Pedersen. Muntert og solidt med dybde og substans.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Peter Abrahamsen: Sang
Bo Liengaard: Bas
Ole Bendix: Guitar, steel, dobro.

LINK LYT YOUTUBE
Peter har arbejdet med Nis Petersens digte nogle år. Enkelte af kompositionerne er allerede udkommet på CD, men nu har han taget endnu flere op og arbejder i øjeblikket på en ny CD alene med Nis Petersens sange. Den er planlagt til at udkomme til foråret 2019. Ole Bendix og Bo Liengaard har i mange år været faste samarbejdspartnere med Peter . Begge var medlemmer af Peter Abrahamsen legendariske orkester Bell Pepper Boys - og noget af trioens repertoire kommer fra den periode.
Allerede i 1958 debuterede den 16-årige Peter Abrahamsen med Won’t you wear my ring, dengang under navnet Peter Abrams i selskab med bl.a. guitaristerne Jørn Graungård og Jørgen Ingemann. Han var cykelbud i et pladeselskab og fik chancen for at vise, hvad han kunne på sin guitar i de næste fire-fem år, hvor han blev kaldt Danmarks svar på Lonnie Donegan og rejste Norden rundt med sin Skiffle Group eller Rythm Rockers. Senere indspillede han en række singler og EP’er, medvirkede i TV shows i Danmark, Tyskland og Finland samt havde en mindre optræden i filmen ”Prinsesse for en dag”. Stadig som Peter Abrams indspillede han Danmarks første musikvideo ”Lonesome Fella ” som blev instrueret af den dengang unge, talentfulde filmmand Flemming LaCour og med deltagelse af bl.a. den daværende korsanger, senere radiovært Nete Schreiner. Han var medstifter og redaktør af musikbladet Hit, men valgte at tage en reklameuddannelse og siden dukke op som folkemusikklubvært, manager og musikproducer for andre.
I en længere årrække drev han sit eget musikbureau og pladeselskab Abracadabra fra Larsbjørnsstræde i hjertet af København og hjalp helt unge kunsterne frem i lyset så som Shit og Chanel, Knud Christensen, bedre kendt som Sebastian, Pia Raug og Erik Grip. Det var også her, den første Svantes viser med Benny Andersen og Povl Dissing så dagens lys. Blikket for talenterne blev udnyttet, først som opbygger af Gyldendals grammofonpladeselskab Exlibris og senere fra en direktørpost i Metronome Records. Han grundlagde, hvad der senere er kaldt den litterære bølge, hvor han formåede at parre musikere med litteratur i en frugtbar symbiose. Blandt de mest kendte kan nævnes Mathildes version af Tove Ditlevsens Pigesind, Sebastians Bertolt Brecht sange Tiderne skifter, Peter Thorups indspilning af Tom Kristensen digte Rejsen til Kina, og Anne Linnets indspilning af Tove Ditlevsen digte Kvindesind samt Erik Grips Frank Jægers viser.
Også som producer har Peter markeret sig, blandt andet som producer for Erik Grip, Povl Dissing og Benny Andersen, Jan Toftlund, Trille og har stadig et godt blik for talenter, senest for bluessangerinden Rikke Bruhn, der blev nomineret til en Danish Music Award Folk i 2008.
Peter kom i 1999 tilbage på Exlibris efter at have været væk som udøvende kunstner i en årrække.
Sideløbende med pladeproducerjobbet har Peter også arbejdet for Danmarks Radio, hvor han både var vært på P3 morgen- og natradio og på giro 413, samt tilrettelagt en række countrymusikprogrammer i TV og radio og endelig arbejdet ed et ugentligt program med nordisk musik.
Peter Abrahamsen er kendt for sit politiske engagement, hvor han har sat musik til og indspillet digte af Oskar Hansen og den norske arbejderdigter Rudolf Nielsen, ligesom han har turneret i en lang årrække med digteren Carl Scharnberg, hvis digte han ligeledes har sat musik til og indspillet. Han turnerer i dag med sin egen musik, samt med sange af blandt andre Emil Aarestrup, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Sigfred Pedersen og B.S. Ingemann.
hjemlængsel sange. Hans forkærlighed for country fornægter sig ikke, og i de senere år er hans musik tillige blevet inspireret af cajunmusikken.