You are here: Home > Program efterår 2018 - med links til og detaljer om musik og musikere

Program efterår 2018 - med links til og detaljer om musik og musikere

23. okt Grønt Lys

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Pludselig pibler en frisk kilde op af jorden i Svendborg, hvor den musikalske udgave af Bonderøven – Anders Andersen har fundet en original vinkel på dansk sangskrivning. Med udspring i folk/roots genren flyder musikken let og ubesværet ud i det store hav af pop- og rockmusik, hvor spilleglæden slår benene væk under publikum. Grønt Lys er sprunget i på dybt vand, og med titler som Skibet går ned, Havet er fuld af fisk og Som en sten smidt i vandet er der lagt op til en rejse på oceanerne.

Anders Andersen: Vokal, harmonika
Sigurd Hockings: Guitar
Søren Lund: Kontrabas
Mads Stephensen: Trommer

Bandets sangskriver og frontfigur Anders Andersen startede som klassisk basunist, og var også en tur omkring jazzen, før han som en fisk i vandet fandt sig til rette i folk- og singer/songwriter stilen. De nære og vedkommende tekster, som bemærkelsesværdigt tit handler om havet, giver stof til eftertanke og får flot modspil i melodier og det pågående musikalske drive som bandet har med fra folkemusikken. Det er netop dette unikke drive, som Anders gerne vil tilføre popmusikken, og derfor har han samlet musikerne til Grønt Lys blandt sine folkemusikkolleger.

Grønt Lys startede som stadsensemble i Svendborg - en ordning der satte fokus på den spirerende og levedygtige musikalske undergrund i byen, og nu er spillemændene klar med debutalbummet ”Grønt Lys” som har fået mange roser med på vejen – Rootzone: "Tonerne og arrangementerne er internationale, men ordene er pæredanske, og de historier, der fortælles, er gode og stemningsmættede." Senest har Grønt Lys været på Ø-hop Tour med koncerter på Langeland, Ærø, Skarø og Strynø – støttet af komponistforeningen DJBFA.

Anders Andersen vil med sine sange gerne vise en vej der forener to traditioner og som bandnavnet antyder give Grønt Lys til fuldstændig at udforske grænselandet mellem pop og folk.


30. okt Fromseier Hockings

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings mødtes I Københavns folkemusikmiljø I begyndelsen af dette århundrede, mens de begge var studerende. De bllev med det samme tiltrukket af hinandens kraftfulde musikalske nerve og energi. Hurtigt efter deres møde lavede de deres første band og har siden spillet sammen i mange forskellige sammenhænge. I 2010 blev de inviteret til at spille på the North Atlantic Fiddle Convention I Scotland som duo, og Fromseier Hockings var en realitet. De indså, at duo-formatet var en enestående mulighed for at udfordre dem selv og skabe ny, original musik. Siden da har de tourneret mange steder i verden og har udviklet en tiltrækkende og sjælden intimitet i deres musik. Fromseier Hockings undersøger alle aspekter i duo-formatet, og med deres optræden inviterer de publikum ind I deres musikalske verden med stor følelse og varme.

Ditte Fromseier: Sang, violin
Sigurd Hockings: Guitar

Fromseier Hockings har modtaget utallige priser bl.a. en Danish Music Award I 2015 og den fornemme ” Live Act of the Year 2015” fra the Musicians Union.

Ditte Fromseier begyndte sit musikalske liv som 4-årig på Bornholm. Siden da har hun spillet sig verden rundt og er uddannet på violin både inden for klassisk og folkemusik. Hun har en Master of Arts fra the University of Limerick og fra the Carl Nielsen Academy in Denmark.

Sigurd Hockings kommer fra Alken i Jylland. Han er en af de mest talentfulde og alsidige folkemusik guitarister i Danmark. Inspirationen til hans individuelle og gennemførte spillestil kommer primært fra skandinaviske og Keltiske musiktraditioner.


6. nov Miller/MacDonald/Cormier (US, CA)

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Skotske "border pipes", Cape Breton-violin, gælisk sang. Det er essensen af denne fremragende amerikansk-canadiske trio, der er blevet beskrevet som "et af Cape Bretons vigtigste folkemusiknavne lige nu". Ben Miller & Anita MacDonald har med deres sækkepibe-og-violin-drevne dansevenlige gæliske musik slået deres navn fast på den canadiske folkemusikscene og videre ud i verden. De forener musiktraditionerne fra Cape Breton og det skotske højland og blander dem med indflydelser fra Irland, Shetland og andre egne, og giver derved musikken deres egen signatur. I trioen Miller | MacDonald | Cormier har de slået sig sammen med en af deres faste musikalske legekammerater, Zakk Cormier, en dygtig multimusiker med dybe rødder i  det nordøstcanadiske musikmekka Prince Edward Island. Zakk bidrager i trioen både med sine talenter som kreativ og dynamisk guitarist men også med den energiske rytme fra den typiske, fransk-canadiske "foot percussion".

Ben Miller: Hornpibe
Anita MacDonald: Violin
Zakk Cormier: Guitar

Som en trio skaber disse tre unge musikere en imponerende lyd, der bryder grænserne mellem Skotlands, Cape Bretons og det nordøstlige Canadas musiktraditioner. Ben & Anita optrådte i øvrigt på Tønder Festival 2016, hvor de også havde bl.a. Zakk Cormier med. Ben og Anita udgav albummet A Day at the Lake (bl.a. med Zakk Cormier på guitar) i 2015 og trioen Miller | MacDonald | Cormier udkommer i maj 2018 med et album, der har fået titlen South Haven.

Presseomtale:

“One of the most important folk acts on Cape Breton Island today.” - CBC Mainstreet, Nova Scotia

"Fiery... Fresh, yet totally traditional."  - Piping Today Magazine


13. nov Kridtsko

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Kridtsko er et ægte dansk balkanorkester, som består af 6 erfarne, muntre musikere i vores bedste alder. Kridtsko spiller dels heftig og smuk etnisk balkanmusik, dels symfonisk /  jazz-arrangerede numre fra regionen, incl. Tyrkiet. De østeuropæiske skalaer og skæve taktarter har altid været den store passion og drivkraft. Af inspiratorer kan nævnes: Tanec Okestar, Saban Bajramovic, Esma Redzepova, Taraf de Haidouks, Attila Engin og Pierre Dørge.

Mette Hansen: Harmonika, fløjter, vokal
Berit Andersen: Keyboard, perc, vokal
Erling Sevald : Harmonika, altsax, kor
Kristian Lillevang: Sopran- og tenorsaxer, vokal
Jan Bruun: Bas, kor
Henrik Tap: Trommer, perc, darbuka, kor

Deres arrangementer spænder fra det kraftige udtryk – trommesæt, elbas, synthesizer og blæsere, til det lette – harmonika, fløjte og flerstemmig sang. Det giver en stor spændvidde i udtryk samt forskellige nuancer at farve musikken med. Fra bastante, pågående, unisone instrumentale temaer, til lyriske følsomme sange om de store følelser. Musikken er oplagt dansemusik, velegnet til såvel kædedanse som fri improvisatorisk dans. Orkestret har eksisteret siden midt-firserne. Efter flere års pause genopstod de i 2007 ved en koncert på Arne B i Svendborg (Jazzklub Giant Steps). Gnisten var der igen, og Kridtsko blev opgraderet med nye medlemmer. Siden da er det blevet til stemningsfulde koncerter samt arrangementer med danseinstruktion. Blandt andet med 60 unge højskoleelever fra 10 forskellige nationer, som under inspirerende instruktion begejstret dansede i 2 timer.


20. nov Dr. Rolf og kanylerne

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Fantastiske tekster, fængende melodier, eminente musikere, udstråling, energi, humor og varme leder tilhørerne ind i et tid- og grænseløst univers der lyder som noget man kender og som samtidig er dybt originalt. Et dejligt blåt og bulet indslag i en ellers så strømlinet musikverden – det er Dr Rolf og Kanylerne. Troubadouren Ole Rolf Lassen, hvis  lyriske, kradse, følsomme og uhøjtidelige sange kommer langt ud over scenekanten. I 2015 tildelte Folk for Folk, Sydfyns Folkemusikforening, ham sin jubilæumspris for hans store produktion af vedkommende og livsbekræftende sange. “Der er hul i verden”, “Slaverig”, “Hjemløse Planeter” er nogle af titlerne.

Ole Rolf Lassen: Guitar, sang
Henrik Baunkilde: Guitar
Jens Holgersen: Kontrabas
Klavess Larsen: Guitar, banjo, percussion

Guitaristen Henrik Baunkilde, som i mere end et årti har vævet sine guirlander af vellyd  omkring sangene. Kendt fra bl.a. DRIVTØMMER. Kontrabassisten Jens Holgersen, der i 2018 modtog DMF Svendborgs Levende Musikpris. Han har i en menneskealder levet af at lægge organisk følsom og dynamisk bas under kendte og ukendte grupper og solister, f.eks. Christian Søgaard Trio. Multiinstrumentalisten Klavess Larsen, guitar, banjo, og diverse percussion. Klavess er uddannet i Danmark og udlandet og har været rytmisk anker og humørmotor i utallige sammenhænge, bl.a. Drums Across.

Ingen af de fire er født i går, men sammen leverer de noget helt nyt og unikt og alle aldersgrænser smuldrer.


27. nov Huldrelokkk

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

HULDRELOKKK Kun ægte med tre K’er. En skandinavisk kvinde-trio. Huldrelokkk er en kvindetrio, der spiller akustisk folkemusik fra Norge, Sverige og Danmark. Tre engleblide røster koblet sammen med to  dydige violiner og en groovy rytmeguitar fejrede deres verdenspremiere til en koncert for et entuastisk publikum i Berlin i 2009. De drømmende toner fra violinr og nyckelharpe koblet med en stærk og sensible guitarlyd danner det musikalske fundament I denne gruppe, ofte rundet af med smukke trestemmige harmonier. Solo sange og a-capellaarrangementer gør deres koncerter til en sublim oplevelse – rørende og underholdende.
 
Kerstin Blodig (N/D): Vocal, guitar, bodhrán
Mia Gunberg Ådin (SE): Vocal, fiddle, nykkelharpa
Liv Vester Larsen (DK): Vocal, fiddle, percussion

Kerstin Blodig betragtes som en af de vigtigste formidlere af skandinavisk og keltisk folkemusik. Hun tournerer overalt i verden med forskellige projekter og I forskellige sammenhænge. Som en af tidens fineste kvindelige guitarister på den akustiske scene, er hun officiel sponsor hos Gibson Guitars.

Mia Gunberg Ådin er med sin scene karriere utvivlsomt en stor formidler af violinmusikken i sit hjemland. Hendes udtryksfulde violin- og nyckelharpespil og hendes smukke, traditionelle sangstil har haft afgørende indflydelse på hendes mange liveprojekter. Hun har i sin karriere modtaget mange priser bl.a. Tanums Kommuns Kulturstipendium, Swedish folk music award Zornmärket og Bohusläningens Kulturpris.

Liv Vester Larsen har en master degree som violinist i folk music fra The Academy of Music and Dramatic Arts i Odense. Hun har gennemført studier ved Sibelius Academy i Helsinki, Högskolan for Scen og Musik, i Sweden og Ege University in Izmir i Tyrkiet. Hun har spillet i studio- og tvproduktioner og har været medlem af DRs ungdomesensemble.


4. dec Åben scene v. Lisbeth Refbjerg

 Er en særdeles erfaren guitarist, sanger og bandleder bl.a. i BANDA NUEVO.
Hvis du har lyst til at træde op, henvender du dig til hende, og hun vil gøre alt for at hjælpe dig.

Entré for ikke optrædende kr. 30


 11. dec Danglish Station 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Danglish Station er en duo bestående af den britiske musiker, komponist og troubadur Paul Eastham, og den sydfynske spille- og lydmand, producer og tusind-kunstner Lars Kirkegaard. Paul er elendig til dansk, og en englænder forstår ikke hvad Kirkegaarden siger, hvis han prøver at snakke engelsk…det kan jo kun give et fornøjeligt ping-pong! Men spille sammen,- dét kan de! De har begge to (hver for sig) flere tusinde koncerter, jobs, gigs and gags bag sig.

Paul Eastham: Sang, guitar, klaver, fløjte
Lars Kirkegaard: Harmonika

Duoen spiller en del af de sange, som Paul har skrevet til hans skotske band Coast, som har optrådt på bl.a. Tønder og Skagen festivaler, samt et utal af andre festivaler i ind- og udland. Danglish Station krydrer også med enkelte afstikkere, såsom bl.a. agentinsk tango, lidt James Taylor og Mark Knopfler, tilsat den særegne Kirkegaardske spillestil, som ingen andre gør det. Det hele kædet sammen på ubehjælpeligt, men meget afslappet Danglish. Paul spiller hovedsalig akustisk guitar, men trakterer også klaver og fløjte. Kirkegaarden spiller på sin gode gamle harmonika, tilsat lidt diskret custom-designet elektronik. Man vil nok mene, at musikstilen er ovre i det keltiske singer songwriter-hjørne, men man kan jo aldrig vide hvem og hvad man møder på en banegård, i det her tilfælde på Danglish Station.

 

 

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

 

og

 

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

 

og

 

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20