You are here: Home > Program forår 2020 med links til musik

Program forår 2020 med links til musik

 

28-01 SVØBSK KVARTET

Musikerne trækker på en stor bredde af musikalske udtryk som forenes med en dyb respect for den danske tradition. Spilleglæden er stor og det smitter af på publikum, der går hjem med smil på læben og glimt i øjet. Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med dette orkester.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Maren Hallberg: Harmonika, skeer
Jørgen Dickmeiss: Violin, vokal, guitar, mandolin
Theis Langlands: Klaver, mundharmonika
Simon Busk: Percussion

 

 

Svøbsk Kvartet

– Forførende folkemusik med en klang af tidløshed 

Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande..

Det fynske folkemusikorkester består af fire virtuose og velrenomerede spillemænd. De har igennem de sidste 10 år finpudset deres empatiske sammenspil, udgivet en stribe albums og spillet et hav af koncerter i ind- og udenland. I starten af 2019 indspillede de et nyt album. 

­­­­­04-02 WENZEL & BUGGE

Wenzell & Bugge er en spændende og energisk duo. En violinist og en international slagtøjssolist. Begge har imponerende CV’er, har fået utallige priser og nomineringer og været udvalgte repræsentanter for dansk musik ved events, som WorldCup i Sydkorea, Olympiske Lege i Kina og Rio de Janeiro m.m. De sætter noget af vores ældste musik sammen på kryds og tværs i nye sjove fortolkninger, nye lyd-universer og masser af spraglet energi. Duoen har spillet mere end 300 koncerter sammen, f.ex i august 2016 under OL i Brasilien.


Entré: : 110 / 150 / U25: 50

Ronni Kot Wenzell: Slagtøj

Kristian Bugge: Violin

 

 

 

 

11-02 ANA SILVERA & BJARKE FALGREN

Ana Silveras sange er intim, drømmende, og poetisk singersongwriter-folk. Hendes klare stemme og originale guitarspil vil med Bjarke Falgrens strygerinstrumenter føre lytteren langt ind i hendes spændende musikalske univers. Kom, læn dig tilbage og sug til dig. Det er eleksir for krop og sjæl, vi skal opleve.

 

Entré: 110 / 150 / U25: 50

Ana Silvera: Sang, guitar

Bjarke Falgren: Violin, cello, mandolin

 

De to kunstneres samarbejde startede i 2017 ved en optagelse til Møn Sessions, hvorefter de spillede to udsolgte koncerter ved CPH Jazz Festival. Det musikalske møde mellem kunstnerne kulminerede senest på Anas EP, ‘Arcana’, som har fået spilletid både på BBC Radio 3 og 6. De to kunstnere har optrådt sammen på Møn Sessions 2017 ”Red Baloon”, Live i Brorsons Kirke, 2019 ”Halos”, Live I Brorsons Kirke 2019.

Ana Silveras er sanger, sangskriver og komponist fra London. Hendes seneste soloalbum er af 'The Guardian' blevet kaldt “et betagende album med magiske historiefortællinger" og "vidunderlig, moderne folk, fandens tilfredsstillende..." af det britiske magasin 'The Quietus'. Ana har haft soloroller på The English National Opera og The Royal Opera House i London, og ud over sit virke som sangsolist, har hun også skrevet kor- og balletværker til The Royal Ballet i London. Om Anasmusikerbl.a.sagtfølgende: "Beautiful" - Cerys Matthews, BBC Radio 6 "Stunning...Silvera mixes operatic and folk elements with magical storytelling" - The Guardian "Silvera's voice has a Björk-like spontaneity - an ability to be gritty and fragile one minute, warm, rich and ripe the next" - Arts Desk.

Den fire gange grammy-vindende violinist, Bjarke Falgren har siden 7 års alderen dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin. I denne konstellation vil Bjarke spille violin, cello og mandolin. Mange fremhæver Bjarke som en spillemand, der mestrer sit instrument til det ypperste, hvilket bl.a. gjorde, at selveste Svend Asmussen før sin død bestemte, at Bjarke skulle betragtes som sin musikalske arvtager og som den første modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017”. Bjarke er i øjeblikket aktiv i konstellationer som: Catbird/Billie Koppel, Hot n Spicy + Mads Mathias, Filip Jers & Bjarke Falgren quintet, World On A String, Paolo Russo & Bjarke Falgren duo, Bjarke Falgren & Sönke Meinen Duo and Jens Lysdal duo/trio. Om Bjarkes spil og koncerter er bl.a. sagt følgende: "Det mest hjerteskærende violinspil, jeg nogensinde har hørt i rytmisk musik" - Thomas Broge-Starck, Soundvenue.dk "Som arrangør får du altid mere end du regner med, når du booker Bjarke Falgren. Mere varme, mere dialog, mere humor, mere overskud, mere leg. Og så denne helt enorme og hjertelige glæde ved at være musiker og formidler af et metier, der med Bjarke Falgrens talent rækker langt, langt videre end titlen kunstner." - Sofie Rask Andersen, Dramaturg KGL+, Det Kongelige Teater

 

18-02 ÅBEN SCENE V/ASTRID SCHICK

Astrid er 18 år og går i 2.g på Svendborg Gymnasium i musikklassen. Hun spiller primært cello, men vil også samle guitaren op i løbet af aftenen, hvor flere af hendes musikalske venner – og alle andre, der har lyst, kan bidrage. 

 

Entré: 30 kr. for ikke-optrædende.

 

25-02 MIA GULDHAMMER & MORTEN ALFRED HØIRUP

Den danske folkemusiktradition er fuld af fantastiske sange af mange forskellige slags. Der er glade sange og lystige skæmteviser, men der er også dybt inderlige ballader med beretninger om svigt, længsel og evig kærlighed. De to traditionsbærere byder på et bredt udvalg af disse sange.

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Mia Guldhammer: Sang, 'shruti box', perkussion

Morten Alfred Høirup: Sang, guitar)

 

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup - tral, tråd og tradition Nogle af aftenens sange kan du helt sikkert synge med på, og nogle af dem hører du måske for første gang, men vedkommende det er de alle sammen, selvom de kan være flere hundrede år gamle. Sangene arrangeres for to stemmer og guitar, krydres med 'mundmusik' og instrumentale stykker inspireret af traditionel såvel som ny musik fra Danmark. Koncerter: Musik over Præstø Fjord, Aarhus Folk Festival, Huset i Hasserisgade (Ålborg), Folk Club Mors, Farum Kulturhus, Haslev Folk Club, Copenhagen Folk Club, Musikhuset Aarhus, Folk for Folk (Svendborg), Die Alte Synagoge (Hagenow, Tyskland), Neues Teater (Emden, Tyskland) m.fl. Mia Guldhammer sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt, sammen med det danske middelalderorkester Virelai, folktronika bandet Mallebrok, og i det bretonsk-nordiske projekt 'Nøkken', med Dour/Le Pottiers Quartet og Sofia Sandén.

Morten Alfred Høirup spillede fra ganske ung i sin fars bryllupsorkester og blev senere en del af det københavnske folkemusikmiljø. I flere årtier har Morten Alfred turneret med traditionel såvl som nykomponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange for koncertpublikum i hele Storbritannien, Europa, USA, Canada, Japan, Australien og New Zealand. Morten Alfred har modtaget adskillige Danish Music Award Folk-priser, bl.a. 'Årets Danske Folk Komponist 2004', og er nok mest kendt for sit arbejde med folkemusiktrioen Jensen, Bugge & Høirup, violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup, og folk/world bandet Himmerland. Kontakt: Morten Alfred Høirup +45 21676913 mailto:mortenalfred@gmail.com - Mia Guldhammer: mailto:miaguldhammer@gmail.com Yderligere info på: http://www.mortenalfred.com og http://www.miaguldhammer.dk

03-03 MAGNIFIK

Magnifik sætter strøm til traditionel klezmer- og balkanmusik samt originale kompositioner i samme ånd. Fire lokale, erfarne musikere med hang til det skæve, finurlige og smukke. Repertoiret er et skævt og krydret sammenkog af traditionelle klezmer numre blandet med et par sjatter Balkan.Det bliver hænderklappende fedt og så swinger det som bare pokker!!!!!! 

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Stine Jensen: Violin

Thomas Eriksen: Trommer

Hans Thygesen: Guitar

Eik Skibdal: Bas

 

Denne ret har et tredje krydderi, nemlig en håndfuld originale kompositioner fra bandets egne hænder, som er helt i stil med det øvrige repertoire, samt et par numre fra helt andre dele af verden. Violinisten Stine Jensen har i mange år helliget sig klezmer og Balkan musikken og har spillet i mange forskellige sammenhænge med et kæmpe udvalg af dygtige og dedikerede musikere heriblandt bandet Oldjordisk. Hans Thygesen er den fandenivoldske og følsomme jazz og blues guitarist, som farver musikken med sprøde akkorder og lækre riffs. Er blandt andet kendt fra det odenseanske orkester Passengers Only. Trommesættet bestyres af den bundsolide tasmanske djævel, Thomas Eriksen, som også er kendt fra det populære orkester Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Bassen hænger i denne sammenhæng på Eik Skibdal, som med stilsikker attitude lægger de dybe toner under det hele. Eik Skibdal er blandt andet også kendt fra STEPP*2 og Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Med den dygtige og stilsikre violinist, Stine Jensen, i front for et særdeles velspillende band venter der publikum en musikalsk oplevelse af de helt store når Magnifik går på scenen og fyrer op under klezmer og balkan kedlerne.

 

10-03 SYLFIDE

Med afsæt i den nordiske folkemusiks rolighed og hjemlighed, og med en sensitivitet der prøver at rumme den moderne kaotiske verden, undersøger Sylfide hvilken plads folkemusikken har i dag. Sangene og melodierne favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Med en blanding af akustiske og elektriske instrumenter, giver Sylfide sit bud på hvordan folkemusik, sangskrivning og sfæriske klangflader kan forenes.

 

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Helene Tungelund: Vokal, keltisk harpe

Jonas Clausen: Violin, mandolin

Jonathan Fjord Bredholt: Klaver, tangenter

Emil Ringtved Nielsen: Bas 

 

www.sylfide.com  

 

Kvartetten låner fra den nordiske folkemusiks enkle modale tonesprog, og tilføjer dansant hverdagspoesi, mens nærhed og ærlighed hele tiden er i fokus. På repertoiret findes både nyskrevne melodier og sange, samt fortolkninger af nordiske dansemelodier tilsat lyrik. Bag Sylfide står sangskriver, sanger og harpenist Helene Tungelund. Sangene er vokset ud af den rolighed og hjemlighed der indtraf i mødet med den nordiske folkemusiktradition.  ”Jeg husker tydeligt det øjeblik”, siger hun om den nat for godt fem år siden, der skulle plante frøet til Sylfides univers. Hun blev ved et tilfælde præsenteret for det unge folkemusikmiljø i Danmark, hvor gamle melodier, kvadrilledanse og kaffepunch trives side om side med fester, sammenhold og søvnløse nætter. ”Jeg har tit følt mig alene, især i musikken der ofte kommer til at handle om alt det mørke. Lige dér blandt så mange glade, dansende unge mennesker, begyndte jeg at tro på, at min musik kunne vokse ud af fred og lys”.  

 

Kvartetten Sylfide låner fra den nordiske folkemusiks enkle, modale tonesprog, og lader dansant dansk poesi blande sig med sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver. Sylfides øvrige medlemmer er alle mere eller mindre vokset op med folkemusikken, men er ikke bange for at gå til den med nysgerrighed og fornyelse og lade folkemusikken møde den moderne sangskrivertradition.

 

17-03  SCT. PATRICKS DAY med CUCHULAIN BANDogJAM

Sankt Patricks dag er  en irske nationaldag. Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og han regnes for at have indført kristendommen i landet i det 5. århundrede. Han døde 17. marts 461, og siden har denne dato været en nationaldag. På Skt. Patricks dag mødes irere og mange andre overalt i verden og fester med øl og musik. Kom til en aften med Cuchulain Band, der vil starte festen, hvorpå der bliver åbnet for irsk jam. Kom, lyt, spil med !

 

 

Entré: 50

Ole Smith: Guitar, banjo, vokal

Troels Smith: Tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal

 

 

Cuchulain Band er en duo bestående af brødrene Ole og Troels Smith. Bandet har de sidste ca. 20 år, været på ekspedition gennem den mangfoldighed af folkemusik der har keltiske rødder. Dette afspejler sig også i instrumenteringen hvor guitar, banjo, mandolin, tin whistle, og bodhran er hovedvåbnene. Rutineret behandling af diverse instrumenter og harmoniske arrangementer er bandets kendetegn. Med stor intensitet og inderlighed, og et stænk af jysk lune, føres publikum gennem battle songs og shanties, reels og hornpipes, druk og protestsange samt skæg og ballader. En god fornemmelse for stemningen i et lokale giver, sammen med det brede udvalg af numre, sikkerhed for en god aften, når Cuchulain Band slår gækken løs. Både de danseglade og de eftertænksomme,samt børn og fulde folk i alle aldre er i gode hænder, når de føres gennem det Cuchulain’ske univers. Ole og Troels spille også med i De Gyldne Drenge, som i mange år har været fast på plakater i forbindelse med Folk for Folks fødselsdagskoncerter.

24-03  MIKAEL K (KLONDYKE) SOLO

Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde. Mikael K har mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.

 

Entré: : 110 / 150 / U25: 50

Mikael K: Guitar, vokal

 

I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om. Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange. Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange. VIDEO :  til TV-serien DIT LIV ER EN SANG https://www.tvmidtvest.dk/dit-liv-er-en-sang/dit-liv-er-en-sang-110 VIDEO : KLITMØLLER COLD HAWAII https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=M5yO1I4YIgw

 

31-03 SKYE CONSORT & EMMA BJØRLING

Bandet spiller trans-atlantiske arrangementer af tekster og melodier fra bl.a. Scandinavien, Irland, Skotland, England, Québec, Acadia. Hver musiker bidrager med sin egen opfattelse af disse traditioner, hvilket skaber det ekstraordinære samspil mellem deres stemmer og deres utallige instrumenter. Vi får en samling af polskas, groovy reels, passionerede kærlighedssange, hymner og originale kompositioner

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Emma Björling:  Lead vokal, shruti box, percussion

Alex Kehler: Violin, nyckelharpa, vokal

Amanda Keesmaat: Cello, vokal

Seán Dagher: Cittern/bouzouki, banjo, vokal

 

 

Grundet en aflyst flyafgang og en fælles kærlighed til hinandens musik, mødte Emma og Skye Consort hinanden under La Nef-projektet i Montreal i 2017.

 

Emma Björling er en prisvindende svensk sanger, komponist og arrangør, som har været med i de kendte skandinaviske bands Kongero og LYY. Begge bands har været på verdensturne og er at finde på Europas folk / trad-scener.Emma underviser og laver workshops rundt omkring i verden.

Alex Kehler er medlem af La Nef, Soulwood, Kehler Williams-duoen, Les Siffleurs de Nuits og spiller også med Suzie LeBlanc, Jeremiah McLane og Timothy Cummings. Alex er samtidig en meget efterspurgt kursusmusiker.

Amanda Keesmaat er medlem af La Nef og en fremtrædende personlighed på Montreals musikscene. Hun har indspillet og optrådt med mange prominente sangere og bands. Amanda er studiemusiker for pladeselskaber, radio- og tvstationer i Canada og underviser sideløbende.

Seán Dagher er kunstnerisk leder på La Nef og optræder, komponerer og arrangerer musik i forskellige folk- og klassiske musiksammenhænge. Seán er flere gange nomineret til prisen Adisq som han har vundet med orkestrene La Traverse Miraculeuse, La Nef og Les Charbonniers de l'Enfer.

 

07-04  FIOLMINISTERIET – BØRNEKONCERT kl. 16.(fra 6 år)

Fiolministeriet præsenterer den ældste danske folkemusikskat på deres helt egen måde. De tre kvinder har taget den klassiske kombination af strygeinstrumenter og ført den ind i folkemusikkens swingende verden. Børnekoncerten tager udgangspunkt i musikken fra en gammel nodebog, der engang tilhørte spillemanden Rasmus Storm. Han boede på Fyn i 1700-tallet og spillede til fester både på slottene og i landsbyerne. Den varierede og medrivende musik ledsages af historier om Rasmus Storm og hans kumpaner, og børnene får rig lejlighed til at synge, danse og klappe med

Entré: 50 for børn – 75 for voksne (over 18 år)

Kirstine Sand: Violin, sang

Ditte Fromseier: Bratsch, violin, sang

Kirstine Elise Pedersen: Cello, sang

 

07-04  FIOLMINISTERIET kl. 20

Fiolministeriet tager deres publikum med på en dynamisk og swingende rejse ind i et musikalsk univers med intensitet, rå energi og smukke sange. Trioen har brugt den klassiske kombination af strygeinstrumenter, ført den ind i folkemusikkens verden og derved skabt deres helt egen lyd. Da Fiolministeriet først mødtes var det deres fælles kærlighed for den allerældste danske folkemusik der bragte dem sammen.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

 

Kirstine Sand udtaler ”Vi mærkede straks, at vores tre instrumenter var skabt til at spille sammen, og vi nyder at kunne dykke ned i strygeruniverset, og de mange musikalske muligheder det giver os.” For tiden arbejder Fiolministeriet med et helt nyt repertoire af egne kompositioner med tråde tilbage til de gamle melodier og sange. ” For mig er det fantastisk spændende at indføre et element af sang i rigtigt mange af vores numre. Det er med til at give en endnu mere personlig oplevelse” siger Ditte Fromseier. Fiolministeriet består af Kirstine Sand: Violin og sang Ditte Fromseier: Bratsch, violin og sang, Kirstine Elise Pedersen: Cello og sang Fiolministeriet har bl.a. spillet på: Tønder Festival (DK), North Atlantic Fiddle Convention (UK), Førde Festival (N), Folk Baltica (DK/D), Nisswa Stämmen (USA). For yderligere information kontakt Kirstine Sand: kirstinesand@yahoo.dk, tlf: +45 22331915 Om orkesteret. Kirstine Sand Kirstine Sand kommer fra en familie med stor tradition for folkemusik og dans. Hun er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium samt ved University upon Thyne i Newcastle. Kirstine er en vidt berejst folkemusiker som turnerer med bl.a. Himmerland og Svestar. Kirstine Elise Pedersen Er uden sammenligning den bedste folk cellist i Danmark. Hendes virtuose og svingende stil kan høres i mange forskellige konstellationer blandt andre Helene Blum og Harald Haugaard Band og Den klassiske Trio Gemini. Kirstine er uddannet på solistuddannelsen ved både Det Fynske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Zürsher Hochschule der Künste i Schweitz. Hun er ikke alene en dygtig folkemusiker men også en velanset klassisk musiker Ditte Fromseier Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har turneret i det meste af verden med mange forskellige orkestre. F.eks. Fromseier Hockings og Habbadám

 

14-04  UNG FOLK 2020 med SAJL og vinderne af KATAPULT-konkurrencen

KATAPULT er en åben talentkonkurrence der finder sted i slutningen af januar i forbindelse med Folk & Fæstival i Esbjerg. Det band der vinder, kommer på en tourné på en snes spillesteder og vil blive tilbudt at optræde hos Folk for Folk denne aften.

Udover ovennævnte kommer SAJL, der er et nyt folkemusikband med 8 musikere i alderen 20-22 år. De spiller både nykomponeret og traditionel folkemusik som afspejler alle medlemmers musikalske indflydelse. Musikerne kender hinanden fra MGK-Syds folkemusiklinje i Kolding som er et 3-årigt konservatorieforberedende kursus. Entré

En aften hvor Folk for Folk præsenterer morgendagens folkstjerner. Alle er superdygtige unge mennesker på kanten af deres gennembrud - hør dem hos Folk for Folk inden de vælter verdenen.

 

Entré: 50 for unge under 25 år – 75 for medlemmer – 110 for andre

SAJL består af:

Signe Vera Kierkgaard Schmidt: Violin

Søren Gustav Hedegaard Mortensen: Violin

Ann-Kirstine Vera: Violin

Anton Skårup Møller: Violin

Rikke Broholm: Fløjte

Johanne Stellfeld:Fløjte

Anna Brandt Østerby: Accordion

Laura Holm Skyum: Cello

 

 

21-04 INVER (IRL)

Publikum udsættes for hurtige og swingende jigs og reels, spillet med en smittende energi, der kan gøre det svært at sidde stille. Indimellem er der tid til fordybelse, når stemningsfyldte slow airs og valse bliver spillet med en særlig indlevelse og nerve. Selvom Inver er et nyt navn på folkemusikscenen, har de tre musikere hver især et flot CV. Inver spiller ny folkemusik med rødder i de keltiske traditioner fra Irland og Skotland blandet med et par traditionelle numre indimellem.

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Kevin Lees: Violin

Rune Barslund: Irske fløjter, accordeon

Matthew Jones: Guitar

 

 

De 3 musikere spiller med et stort instrumentalt overskud, respekt for traditionerne og samtidig også med en lyst til at udfordre og forny dem. Det kommer især til udtryk i trioens egne kompositioner og idérige arrangementer, som giver trioen en unik og nutidig lyd.. Kevin og Matthew har tidligere vundet BBC Radio 2 Young Folk Award med deres gamle band ”Last Orders” og Rune Barslund vandt i 2012 en Danish Folk Music Award med sin makker Andreas Tophøj for ”Årets Track”. Medlemmerne har hver især været på turnéer i en lang række lande og optrådt på flere af de største folk-festivaler i Europa. Trioen består af: Kevin Lees (UK), violin, er opvokset i England, men er nu bosiddende i Danmark. Han har en bachelor i folkemusik ved Newcastle University og er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense. I 2007 vandt Kevin BBC Radio 2 Young Folk Award, med sin kvartet Last Orders. Bandet udgav efterfølgende deres debut-CD og turnérede i en række år i hele Storbritannien. Kevin er en dygtig komponist med en personlig tone og et godt øre for den gode melodi. Han er desuden en efterspurgt lærer, og bliver ofte brugt som underviser på diverse kurser og seminarer i både Danmark og England. Han kan bl.a. også opleves med Tappy Lappy Quartet, D.u.K og King Cole. Rune Barslund (DK), accordeon og whistles, var frontmand i den dansk/irske trio Kasír igennem 12 år. Bandet turnérede i en række europæiske lande, og udgav de to anmelderroste CD’er Reel Irish, som blev nomineret i to kategorier ved Danish Music Awards Folk 2007, og Chilling on a Sunday. Han er også den ene halvdel af duoen ”Andreas Tophøj & Rune Barslund”, med hvem han modtog en Danish Music Award Folk i 2012 for ”Årets Track”. Rune spiller desuden med violinisten Poul Bjerager, som er Rigsspillemand og Nordisk mester i folkemusik, og med den skotske sangerinde Robyn Stapleton, som i 2014 blev kåret til BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year. Han er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense og har desuden modtaget en række legater til studier i både Irland og Finland. Matthew Jones (UK), guitar, er uddannet på folkemusiklinien ved Newcastle University. Han har turnéret med en række bands i både Europa og USA, og var ligesom Kevin en del af bandet Last Orders, der som førnævnt vandt BBC Radio 2 Young Folk Award i 2007. Matthew er en efterspurgt guitarist og har været nomineret som årets akkompagnatør ved BBC Radio 2’s Horizon Award. Han kan også opleves med Varldens Band, som har været nomineret til adskillige World Music Awards, og derudover spiller han med irske McPeake, samt engelske Rhona Dalling, Tappy Lappy Quartet og Alias Trio.

28-04 BABA AND THE TONEBONES

Baba & The Tonebones er et nyt hold, sat sammen af 4 særdeles velspillende musikere. De spiller smagfuld, funky soulblues. Klaus B. Jensen har skrevet en stor del af materialet. De kan opleves akustisk også hvor tingene er kogt helt ned til en nærmest unplugged feeling. Inspirationen har Klaus  hentet fra de store blues legender fra Mississippi deltaet, Stikord: Louisiana og New Orleans.Klaus

 

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Klaus B Jensen: Guitar, Sang

Heine Hansen: Klaver

Søren Lund: Bas 

Poul Amaliel: Trommer  

 

https://soundcloud.com/kbtone-1

Klaus B Jensen er autodidakt guitarist og sangskriver. Han har lært at spille på gaden og på utallige ture i både ind- og udland. 

Heine Hansen er udannet pianist fra det rytmiske musikkonservatorium i Odense. Han er en skattet jazzpianist i Danmark. Han har vundet flere priser og spillet med et utal af danske jazzmusikere. Han var bassisten Hugo Rasmussens foretrukne pianist, og turnerede flittigt med ham i hans sidste år.

Søren Lund er ligeledes uddannet på det fynske konservatorium og har spillet med mange jazz, blues og rockbands overalt i landet. Søren er en meget alsidig bassist og improvisere med en sådan lethed, så tankerne ledes hen på Jaco Pastorius.

Poul Amalieler en gudsbenådet trommeslager med et stort musikalsk talent. Han kan spille alt og passer butikken, derfor er han brugt og elsket af mange. En mere rutinert trommeslager skal man lede længe efter.

 

05-05 GENERALFORSAMLING kl. 18 for medlemmer

Kom og hør lidt om foreningen, få noget at spise og drikke – og bland dig i debatten om Folk for Folk.

og ÅBEN SCENE kl. 20 med JAN SCHØNEMANN.

Jan har  arbejdet som musiker, siden han var ganske ung. Som mange andre i hans årgang (1958) var det rock-musikken, der tændte ham, men senere har han bredt sig over mange andre genrer.  Stikord: DMF, Bølgen, Musikråd, Blues. Kom og leg med !

 

 

Entré: 30 kr. for ikke-optrædende


Udover at spille dejlig festmusik med sin trio "Rock-spot", spiller han sammen med Christian Søgaard i "KonSert". Her tager han publikum med på skønne rejser i nyskrevet instrumentalmusik og danske sange.

Han spiller også favoritnumre med Lisbeth Refbjerg (Paul Simon, Lennon& McCartney, Elvis etc.) .

Og Jan stiller gerne op med sin guitar og evt. et selvindspillet backing-track."Blue Holger D" er et af Jans hjerteprojekter. Her kan du opleve blues/roots på dansk, finurligt og forfriskende oversat af Jan. Også i  koncertfortællingen "Fjeren og Rosen", (bygget over Josefine Ottesens bog), folder Jan sig ud som komponist - forestillingen fungerer forrygende som familiearrangement.Jan har været formand for Svendborg Musikråd og er fortsat i bestyrelsen for DMFSvendborg.

 

 

 

 

 

 

 


 

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20


OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Arne B, Vestergade 10 - 62 22 47 83

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90

Torben Wahlstrøm - torbenwahlstrom@hotmail.com

Vi holder til på Arne B, Vestergade 10, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20