You are here: Home > Arkiv - tidligere koncerter > Program efterår 2018 - med links til og detaljer om musik og musikere

Program efterår 2018 - med links til og detaljer om musik og musikere

11. dec 2018 Danglish Station 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Danglish Station er en duo bestående af den britiske musiker, komponist og troubadur Paul Eastham, og den sydfynske spille- og lydmand, producer og tusind-kunstner Lars Kirkegaard. Paul er elendig til dansk, og en englænder forstår ikke hvad Kirkegaarden siger, hvis han prøver at snakke engelsk…det kan jo kun give et fornøjeligt ping-pong! Men spille sammen,- dét kan de! De har begge to (hver for sig) flere tusinde koncerter, jobs, gigs and gags bag sig.

Paul Eastham: Sang, guitar, klaver, fløjte
Lars Kirkegaard: Harmonika

Duoen spiller en del af de sange, som Paul har skrevet til hans skotske band Coast, som har optrådt på bl.a. Tønder og Skagen festivaler, samt et utal af andre festivaler i ind- og udland. Danglish Station krydrer også med enkelte afstikkere, såsom bl.a. agentinsk tango, lidt James Taylor og Mark Knopfler, tilsat den særegne Kirkegaardske spillestil, som ingen andre gør det. Det hele kædet sammen på ubehjælpeligt, men meget afslappet Danglish. Paul spiller hovedsalig akustisk guitar, men trakterer også klaver og fløjte. Kirkegaarden spiller på sin gode gamle harmonika, tilsat lidt diskret custom-designet elektronik. Man vil nok mene, at musikstilen er ovre i det keltiske singer songwriter-hjørne, men man kan jo aldrig vide hvem og hvad man møder på en banegård, i det her tilfælde på Danglish Station.

 

27. nov Huldrelokkk

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

HULDRELOKKK Kun ægte med tre K’er. En skandinavisk kvinde-trio. Huldrelokkk er en kvindetrio, der spiller akustisk folkemusik fra Norge, Sverige og Danmark. Tre engleblide røster koblet sammen med to  dydige violiner og en groovy rytmeguitar fejrede deres verdenspremiere til en koncert for et entuastisk publikum i Berlin i 2009. De drømmende toner fra violinr og nyckelharpe koblet med en stærk og sensible guitarlyd danner det musikalske fundament I denne gruppe, ofte rundet af med smukke trestemmige harmonier. Solo sange og a-capellaarrangementer gør deres koncerter til en sublim oplevelse – rørende og underholdende.
 
Kerstin Blodig (N/D): Vocal, guitar, bodhrán
Mia Gunberg Ådin (SE): Vocal, fiddle, nykkelharpa
Liv Vester Larsen (DK): Vocal, fiddle, percussion

Kerstin Blodig betragtes som en af de vigtigste formidlere af skandinavisk og keltisk folkemusik. Hun tournerer overalt i verden med forskellige projekter og I forskellige sammenhænge. Som en af tidens fineste kvindelige guitarister på den akustiske scene, er hun officiel sponsor hos Gibson Guitars.

Mia Gunberg Ådin er med sin scene karriere utvivlsomt en stor formidler af violinmusikken i sit hjemland. Hendes udtryksfulde violin- og nyckelharpespil og hendes smukke, traditionelle sangstil har haft afgørende indflydelse på hendes mange liveprojekter. Hun har i sin karriere modtaget mange priser bl.a. Tanums Kommuns Kulturstipendium, Swedish folk music award Zornmärket og Bohusläningens Kulturpris.

Liv Vester Larsen har en master degree som violinist i folk music fra The Academy of Music and Dramatic Arts i Odense. Hun har gennemført studier ved Sibelius Academy i Helsinki, Högskolan for Scen og Musik, i Sweden og Ege University in Izmir i Tyrkiet. Hun har spillet i studio- og tvproduktioner og har været medlem af DRs ungdomesensemble.


4. dec Åben scene v. Lisbeth Refbjerg

 Er en særdeles erfaren guitarist, sanger og bandleder bl.a. i BANDA NUEVO.
Hvis du har lyst til at træde op, henvender du dig til hende, og hun vil gøre alt for at hjælpe dig.

Entré for ikke optrædende kr. 30

20. nov Dr. Rolf og kanylerne

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Fantastiske tekster, fængende melodier, eminente musikere, udstråling, energi, humor og varme leder tilhørerne ind i et tid- og grænseløst univers der lyder som noget man kender og som samtidig er dybt originalt. Et dejligt blåt og bulet indslag i en ellers så strømlinet musikverden – det er Dr Rolf og Kanylerne. Troubadouren Ole Rolf Lassen, hvis  lyriske, kradse, følsomme og uhøjtidelige sange kommer langt ud over scenekanten. I 2015 tildelte Folk for Folk, Sydfyns Folkemusikforening, ham sin jubilæumspris for hans store produktion af vedkommende og livsbekræftende sange. “Der er hul i verden”, “Slaverig”, “Hjemløse Planeter” er nogle af titlerne.

Ole Rolf Lassen: Guitar, sang
Henrik Baunkilde: Guitar
Jens Holgersen: Kontrabas
Klavess Larsen: Guitar, banjo, percussion

Guitaristen Henrik Baunkilde, som i mere end et årti har vævet sine guirlander af vellyd  omkring sangene. Kendt fra bl.a. DRIVTØMMER. Kontrabassisten Jens Holgersen, der i 2018 modtog DMF Svendborgs Levende Musikpris. Han har i en menneskealder levet af at lægge organisk følsom og dynamisk bas under kendte og ukendte grupper og solister, f.eks. Christian Søgaard Trio. Multiinstrumentalisten Klavess Larsen, guitar, banjo, og diverse percussion. Klavess er uddannet i Danmark og udlandet og har været rytmisk anker og humørmotor i utallige sammenhænge, bl.a. Drums Across.

Ingen af de fire er født i går, men sammen leverer de noget helt nyt og unikt og alle aldersgrænser smuldrer.


13. nov Kridtsko

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Kridtsko er et ægte dansk balkanorkester, som består af 6 erfarne, muntre musikere i vores bedste alder. Kridtsko spiller dels heftig og smuk etnisk balkanmusik, dels symfonisk /  jazz-arrangerede numre fra regionen, incl. Tyrkiet. De østeuropæiske skalaer og skæve taktarter har altid været den store passion og drivkraft. Af inspiratorer kan nævnes: Tanec Okestar, Saban Bajramovic, Esma Redzepova, Taraf de Haidouks, Attila Engin og Pierre Dørge.

Mette Hansen: Harmonika, fløjter, vokal
Berit Andersen: Keyboard, perc, vokal
Erling Sevald : Harmonika, altsax, kor
Kristian Lillevang: Sopran- og tenorsaxer, vokal
Jan Bruun: Bas, kor
Henrik Tap: Trommer, perc, darbuka, kor

Deres arrangementer spænder fra det kraftige udtryk – trommesæt, elbas, synthesizer og blæsere, til det lette – harmonika, fløjte og flerstemmig sang. Det giver en stor spændvidde i udtryk samt forskellige nuancer at farve musikken med. Fra bastante, pågående, unisone instrumentale temaer, til lyriske følsomme sange om de store følelser. Musikken er oplagt dansemusik, velegnet til såvel kædedanse som fri improvisatorisk dans. Orkestret har eksisteret siden midt-firserne. Efter flere års pause genopstod de i 2007 ved en koncert på Arne B i Svendborg (Jazzklub Giant Steps). Gnisten var der igen, og Kridtsko blev opgraderet med nye medlemmer. Siden da er det blevet til stemningsfulde koncerter samt arrangementer med danseinstruktion. Blandt andet med 60 unge højskoleelever fra 10 forskellige nationer, som under inspirerende instruktion begejstret dansede i 2 timer.


6. nov Miller/MacDonald/Cormier (US, CA)

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Skotske "border pipes", Cape Breton-violin, gælisk sang. Det er essensen af denne fremragende amerikansk-canadiske trio, der er blevet beskrevet som "et af Cape Bretons vigtigste folkemusiknavne lige nu". Ben Miller & Anita MacDonald har med deres sækkepibe-og-violin-drevne dansevenlige gæliske musik slået deres navn fast på den canadiske folkemusikscene og videre ud i verden. De forener musiktraditionerne fra Cape Breton og det skotske højland og blander dem med indflydelser fra Irland, Shetland og andre egne, og giver derved musikken deres egen signatur. I trioen Miller | MacDonald | Cormier har de slået sig sammen med en af deres faste musikalske legekammerater, Zakk Cormier, en dygtig multimusiker med dybe rødder i  det nordøstcanadiske musikmekka Prince Edward Island. Zakk bidrager i trioen både med sine talenter som kreativ og dynamisk guitarist men også med den energiske rytme fra den typiske, fransk-canadiske "foot percussion".

Ben Miller: Hornpibe
Anita MacDonald: Violin
Zakk Cormier: Guitar

Som en trio skaber disse tre unge musikere en imponerende lyd, der bryder grænserne mellem Skotlands, Cape Bretons og det nordøstlige Canadas musiktraditioner. Ben & Anita optrådte i øvrigt på Tønder Festival 2016, hvor de også havde bl.a. Zakk Cormier med. Ben og Anita udgav albummet A Day at the Lake (bl.a. med Zakk Cormier på guitar) i 2015 og trioen Miller | MacDonald | Cormier udkommer i maj 2018 med et album, der har fået titlen South Haven.

Presseomtale:

“One of the most important folk acts on Cape Breton Island today.” - CBC Mainstreet, Nova Scotia

"Fiery... Fresh, yet totally traditional."  - Piping Today Magazine


30. okt Fromseier Hockings

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Ditte Fromseier og Sigurd Hockings mødtes I Københavns folkemusikmiljø I begyndelsen af dette århundrede, mens de begge var studerende. De bllev med det samme tiltrukket af hinandens kraftfulde musikalske nerve og energi. Hurtigt efter deres møde lavede de deres første band og har siden spillet sammen i mange forskellige sammenhænge. I 2010 blev de inviteret til at spille på the North Atlantic Fiddle Convention I Scotland som duo, og Fromseier Hockings var en realitet. De indså, at duo-formatet var en enestående mulighed for at udfordre dem selv og skabe ny, original musik. Siden da har de tourneret mange steder i verden og har udviklet en tiltrækkende og sjælden intimitet i deres musik. Fromseier Hockings undersøger alle aspekter i duo-formatet, og med deres optræden inviterer de publikum ind I deres musikalske verden med stor følelse og varme.

Ditte Fromseier: Sang, violin
Sigurd Hockings: Guitar

Fromseier Hockings har modtaget utallige priser bl.a. en Danish Music Award I 2015 og den fornemme ” Live Act of the Year 2015” fra the Musicians Union.

Ditte Fromseier begyndte sit musikalske liv som 4-årig på Bornholm. Siden da har hun spillet sig verden rundt og er uddannet på violin både inden for klassisk og folkemusik. Hun har en Master of Arts fra the University of Limerick og fra the Carl Nielsen Academy in Denmark.

Sigurd Hockings kommer fra Alken i Jylland. Han er en af de mest talentfulde og alsidige folkemusik guitarister i Danmark. Inspirationen til hans individuelle og gennemførte spillestil kommer primært fra skandinaviske og Keltiske musiktraditioner.


23. okt Grønt Lys

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Pludselig pibler en frisk kilde op af jorden i Svendborg, hvor den musikalske udgave af Bonderøven – Anders Andersen har fundet en original vinkel på dansk sangskrivning. Med udspring i folk/roots genren flyder musikken let og ubesværet ud i det store hav af pop- og rockmusik, hvor spilleglæden slår benene væk under publikum. Grønt Lys er sprunget i på dybt vand, og med titler som Skibet går ned, Havet er fuld af fisk og Som en sten smidt i vandet er der lagt op til en rejse på oceanerne.

Anders Andersen: Vokal, harmonika
Sigurd Hockings: Guitar
Søren Lund: Kontrabas
Mads Stephensen: Trommer

Bandets sangskriver og frontfigur Anders Andersen startede som klassisk basunist, og var også en tur omkring jazzen, før han som en fisk i vandet fandt sig til rette i folk- og singer/songwriter stilen. De nære og vedkommende tekster, som bemærkelsesværdigt tit handler om havet, giver stof til eftertanke og får flot modspil i melodier og det pågående musikalske drive som bandet har med fra folkemusikken. Det er netop dette unikke drive, som Anders gerne vil tilføre popmusikken, og derfor har han samlet musikerne til Grønt Lys blandt sine folkemusikkolleger.

Grønt Lys startede som stadsensemble i Svendborg - en ordning der satte fokus på den spirerende og levedygtige musikalske undergrund i byen, og nu er spillemændene klar med debutalbummet ”Grønt Lys” som har fået mange roser med på vejen – Rootzone: "Tonerne og arrangementerne er internationale, men ordene er pæredanske, og de historier, der fortælles, er gode og stemningsmættede." Senest har Grønt Lys været på Ø-hop Tour med koncerter på Langeland, Ærø, Skarø og Strynø – støttet af komponistforeningen DJBFA.

Anders Andersen vil med sine sange gerne vise en vej der forener to traditioner og som bandnavnet antyder give Grønt Lys til fuldstændig at udforske grænselandet mellem pop og folk.


16. okt Trio Klezmer

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Programmet spænder lige fra indfølte ballader til medrivende festmusik. Alle livets sider er repræsenteret, når Trio Klezmer spiller koncert. I dagens Danmark er der en markant stigende interesse for klezmer, som er en jødisk folkemusikstil, der har sine oprindelige rødder i Østeuropa. Trio Klezmer har både traditionen og fornyelsen med, og tilhører da også eliten blandt genrens udøvere, -ikke kun målt efter danske forhold, men også på internationalt plan.

Channe Nussbaum: Vokal
Mette Smidl: Violin
Øyvind Ougaard: Harmonika

Et forrygende bud på verdensmusik, der serveres på den mest spillevende facon. Trio Klezmer har netop udsendt et nyt album med klezmermusik og jiddishe lieder. Den nye CD hedder "ES SHEINT" og Channe Nussbaum, Mette Smidl og Øyvind Ougaard formår endnu en gang at formidle den dybe smerte og farverige glæde, der er så karakteristisk for den østeuropæiske musiktradition; KLEZMER. Disse tre personligheder er gået sammen om at forfølge to mål : Dels at rendyrke traditionel klezmer og jidishe lieder. Dels at udforske nye veje ved at lade medbragte påvirkninger udfordre traditionen. På debut-CD´en "Trio Klezmer" kan man høre resultatet.

Titelnummeret "ES SHEINT" er komponeret af Nussbaum, der fandt en gammel tekst i en jødisk sangbog, skrevet af en overlever fra Holocaust. Nummeret er en hyldest til både de overlevende og de faldne. Udover denne markering vil Trio Klezmer stadig gerne lave fest og ballade, hvilket kan høres på mange af de øvrige skæringer på cd’en. Trio Klezmer spiller klezmer og jiddishe lieder i en moderne fortolkning med afstikkere over i sigøjner-musikken, hvilket bl.a. er båret af Mette Smidl, der har ungarske rødder og i mange år har spillet gipsy-musik ved siden af sin klassiske uddannelse. Channe Nussbaum er kendt både i Danmark og på den internationale scene for at synge den jødiske klezmermusik på sin egen helt nyskabende måde i et utal af bandkonstellationer; Spielniks, Trio Klezmer og Klezmofobia. Øyvind Ougaard er en fuldvoksen harmonikaspiller, der ved, hvad det hele handler om, og som mestrer sit håndværk til fingerspidserne.

Trioen har gennem de sidste 10 år med stor succes spillet en masse koncerter i både ind og udland, senest bl.a. i Littauen til en stor Klezmerfestival. Trioen har for nylig også været aktuel i et helt andet regi; De leverede i starten af 2010 den musiske side til opsætningen af stykket "Mesteren og Margarita" på Århus Teater, hvoraf en del af numrene fra opsætningen også er at finde på "ES SHEINT". CD´en ligger klar. Teaterperioden er fuldendt med succes. Nu er tiden inde til at møde Trio Klezmer ved live-koncerter på landets musikscener. Og netop i live-situationen har trioen en helt særlig styrke.

Gå ikke glip af chancen for at opleve Trio Klezmer

Med udgangspunkt i traditionel klezmer og jidishe lieder skaber denne trio sit eget univers. Her udfoldes spillemandens råstyrke såvel som nutidens rytmik og tonesprog.

Channe Nussbaum er i centrum. Ikke alene fordi hun er trioens sangerinde og sceniske frontfigur, men også fordi hun skriver en stor del af trioens materiale : Nye sange, der forener det bedste fra traditionen med et friskt pust af fornyelse.

Mette Smidl spiller rendyrket klezmer-violin, men på velvalgte steder tilfører hun et ekstra element, når hun slår sig løs i dén sigøjner-stil, der er et andet af hendes specialer og et markant bidrag til trioens særlige udtryk.

Øyvind Ougaard er en sand virtuos. I hans harmonikaspil forenes det traditionelle med elementer stort set alle musikalske genrer. Resultatet er en bund, der rummer såvel spillemandens råstyrke som nutidens rytmik og tonesprog.

På scenen arbejdes fortløbende videre. Udover videreudviklingen af det musikalske, giver trioens sceneoptrædener mulighed for at følge arbejdet med det verbale udtryk. Siden Marx Brothers har der næppe været nogen, der tog dén side af sagen så alvorligt (!). Men til syvende og sidst er det musikken, der er det bærende element. Denne trio består af tre musikere, der definitivt kan deres kram. Og som tilskuer bjergtages man måske især af, at de hver for sig, og på hver deres måde, har musikken som en så naturligt integreret del af helheden, at det bliver personlighederne, der står frem og træder i karakter.

Trioen har været på adskillige turnéer i Tyskland, hvor modtagelsen har været meget positiv i såvel Berlin, som Bremen, Brühl og Bevern. Desuden er de almindelige koncerter her ofte blevet suppleret med fx workshops og skolekoncerter, -en form for aktiviteter, som givetvis også vil være relevante her i Danmark.

I vores eget Danmark har trioen, takket være sit brede og varierede udtryk, fundet sin form på mange og forskelligartede scener. Der kan være langt fra en støjende café, via koncerstsalen, til kirkerummet. Men trioens musik, og fremførelsen af samme, er til enhver tid variabel og rummer en indbygget evne til at finde og anslå de strenge som har med musik og dertil hørende følelser at gøre.

"Channe Nussbaum synger, så hårene i nakken stritter, og klumpen i halsen melder sig. Man skal være en ualmindelig død cigar for ikke at lade sig rive med." - Georg Metz, Information

"Nu har hun - i Trio Klezmer - allieret sig med harmonikaspilleren Øyvind Ougaard og violinisten Mette Smidl, et par fremragende musikere, som til fingerspidserne forstår, hvad det hele handler om." - Kjeld Frandsen, Berlingske Tidende


9. okt De Gyldne Drenge

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Derfor blev vi spillemænd! Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver. De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille.  Det blev hurtigt klart, at det var de danske versioner af den irske sangskat, de var mest modtagelige overfor.

Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin og kor
Jens Holgersen: Kontrabas og kor
Ole Smith: Sang guitar og banjo
Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte og irsk håndtromme.

I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind i mellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene.


2. okt Åben scene v. Daniel Toudal

Er en spændende ung sangskriver, guitarist og sanger i Trailer Park Jesus - 
og tidl. i SHRED.
Hvis du har lyst til at træde op, henvender du dig til ham, og han vil gøre alt for at hjælpe dig.

Entré for ikke-optrædende kr. 30 


 25. sep KAOS

 

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

UPS! Det var ikke meningen…

Da islandske Siggi Björns, tyske Franziska Günther og danske Esben Langkniv lavede en fælles turne rundt i Danmark, Tyskland og Holland i foråret 2017, var der ikke planlagt mere. Det viste sig dog hurtigt at de 3 sangere og sangskrivere havde stor fornøjelse ud af samarbejdet, og det havde publikum også. Tourens sidste koncert endte som en live cd, som har fået store roser for at have indfanget den ganske særlige stemning mellem musikere og publikum. De 3 har travlt hver for sig, men KAOS projektet overrasker dem gang på gang. På baggrund af live cd’en, dukkede der pludselig en invitation op til at spille på HeiMA Festivalen på Færøerne i påsken 2018, som igen var en forrygende oplevelse.

Esben Langkniv (DK): Sang, mandolin, guitar
Franziska Günther (DE): Sang, guitar
Siggi Björns (IS): Sang, guitar

I efteråret 2018 samles KAOS igen på tværs af kalendere, sprog og grænser og tager på en 2 ugers tour i Tyskland og Danmark. Touren er tilrettelagt sådan at KAOS kun besøger steder de ikke har optrådt før, og de glæder sig til at besøge årets folk spillested, Folk for Folk i Svendborg, tirsdag d. 25/9 kl.20.00.

Siggi Björns er efterhånden lidt af en legende i Island. Han tog som ung en pause fra fiskeriet og rejste afsted med sin guitar. Han holder stadig pause fra fiskeriet mere end 30 år senere. Han bor i dag i Berlin, og spiller og underholder over hele Tyskland. Han har desuden gennem mere end 25 år underholdt et stort sommerpublikum på Bakkarøgeriet på Bornholm. Han har udsendt adskillige cd’er, og har gennem årene skrevet mange sange sammen med danske Esben Langkniv.

Franziska Günther fra Berlin, har som helt ung oplevet Siggi Björns på Bornholm flere gange, og blev så inspireret at hun valgte guitaren og sangskriveriet. Til både Siggis og Esbens store overraskelse kan hun faktisk flere af deres sange bedre end de selv kan. Franziska udsendte i oktober 2016 sit debut album med titlen ”Franziska Günther” og har fået fornemme anmeldelser. Franziska overraskede de 2 andre ved at tale dansk under de danske koncerter på KAOS turen.

Esben Langkniv er dansk troubadour og historiefortæller. Han udsendte sin 6. solo cd ”I disse tider” i sommeren 2016, og modtog store roser for sine evner som sang- og tekstskriver. Esben skriver og synger normalt kun på dansk, men KAOS projektet har udfordret ham, og udover at udvikle sin helt egen tyske ”Gute heute leute” hilsen, lykkedes det ham faktisk at få det tyske publikum til at synge dansk!


18. sep Phønix & SangKa

YOUTUBE

NB: Entré - højere end normalt: 120 for medlemmer / 160 for ikke-medlemmer / 120 for unge under 25

Der er lagt op til en helt speciel koncertoplevelse, når Phønix inviterer den kinesiske Guzhengspiller SangKa med på scenen. Sammen skaber de et helt nyt og unikt lydunivers, imødet mellem to meget forskellige musik traditioner. Den kinesiske guzheng har en drømmende harpeagtig pentaton lyd, som på smuk vis spiller op imod Phønix’ energiske og pågående melodier og sange. Det bliver en koncert  på højt musikalsk niveau, med vægt på intensitet, nærvær, energi, virtuositet og et stærktvisuelt udtryk. Phønix og SangKa mødtes i Beijing i forbindelse med åbningen af det nye danske Kulturinstitut i 2014 og har siden spillet sammen flere gange. I 2015 på SPOT-festival, Kulturmødet på Mors, Musik i Tide festival samt en længere skolekoncerturné i hele Danmark og i 2016 på en fælles turné i den sydlige Guangdong-provins i Kina.

Sangka: Guzheng  
Anja Præst: Basklarinet/klarinet 
Karen Mose: Vokal/keys  
Jesper Vinther: Harmonika  
Jesper Falch: Percussion

I september 2017 udkommer albummet ”Groovy Guzheng – Phønix featuring SangKa”. SangKa er født og opvokset i Beijing. Hun har spillet på Guzheng fra hun var 5 år. I 2007 startede hun på China Conservatoryof Music. I dag er hun fuldtids professionelmusiker. Hun har udover Danmark turnéeret i store dele af Asien samt i Belgien og Tyskland. Af højdepunkter kan bla. nævnes en solo optræden ved OL-åbningsceremonien i Beijing 2008. Phønix er et af Danmarks mest erfarne folkbands. Deres helt specielle lydunivers har rødder i den  danske og skandinaviske sang- og musiktradition, som de bringer mod nye horisonter med en nutidig og særegen klang. Deres intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden på de største folk festivaler og de mest intime klubscener. Phønix har udgivet 9 CD’er og har modtaget 4 Danish Music Awards. 


11. sep Walther & Sine

YOUTUBE

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25

Walther og Sine mødtes på Skagen Festival 2017 og en musikalsk gnist blev tændt. Som duoen ”Walther & Sine” deler de rollen som sangskriver og forsanger, og gnisten imellem dem bliver tydeligt for publikum i både musikalsk og personligt samspil. Selvom sangene tekstmæssigt er i forskellige lejre, går det op i en højere enhed med en oprigtighed og fandenivoldskhed, der rammer og udfordrer den robuste og ikke alt for sarte lytter. Det er ”Frem med brysterne” og så ellers derudaf med ”Olieindsmurt økodiesel” og ”Nymfoman”. Samtidig er der også plads til livsfilosofiske sange som f.eks. ”Ro” og ”Paradis”. Efterhånden som duoen har fundet sin form, og er kommet ind under huden på hinanden, er nye sange blevet født og gamle vokset sig til at blive duetter.

Flemming Walther-Andersen: Guitar, vokal
Sine Bach Rüttel: Banjo, vokal
Morten Husted: Dobro, mandolin

Flemming Walther-Andersen med sit alias ”Walther” er bosat på Falster. Han tager fat om problemstillinger, der via politiske holdninger, eller stemninger blandt ”folk og fæ”, skaber en unødvendig difference mennesker imellem. Lyrikken er dansk, og den musikalske genre er overvejende folk. Walthers debutalbum ”Landsbydreng” vandt i 2016 folkemusikprisen ”Årets Helge”.

Sine Bach Rüttel har i mange år været kendt som Danmarks Banjo-dronning og har i årtier luftet banjoen flittigt, både live og på studiealbums på alt fra D:A:D til Lars Lilholt. De fleste vil genkende Sine fra de populære TV-programmer ”Sommersang i Mariehaven”. Der spares ikke på hotte bluegrass licks eller på frækhederne når Sine går på scenen med Walther. 

Som cremen i den intense duo, har Walther og Sine allieret sig med multi-instrumentalisten Morten Husted, der blandt andet spiller med Sine i orkesteret Neighbours & Friends. Udover at tilføre Walther & Sine folky strenge instrumenter som dobro og mandolin, tilfører Husted uomtvisteligt altid et smagfuldt præg af rock.


4. sep Songs for Iris

 YOUTUBE - 

Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25 år

Songs for Iris er en københavnsk kvintet som bevæger sig indenfor folk/pop/americana-genren. Det, der definerer orkesteret, er de eksperimenterende vokalarrangementer imellem Heidi Mattsson, Jakob Ambeck Vase og Mads Nyland. Sangernes forenede klang kan noget helt specielt, og akkompagneres smukt af to akustiske guitarer, violin (Gertrud Joyce Borchsenius), bas (Torben W. Pedersen) og cajon. Der venter publikum en stor musikalsk og lyrisk oplevelse. De originale sange byder på tanker omkring livet og kærligheden, som fortælles i både melankolske og letsindige stemninger. Bandet kommer helt ud over scenekanten, og venskabet imellem medlemmerne skinner igennem i form af humørfyldte anekdoter og til tider drillende provokationer.

Heidi Mattsson: Leadvokal, guitar
Mads Nyland: 12-strenget guitar, kor
Jakob Ambeck Vase: Cajon, kor
Torben W. Pedersen: Bas
Gertrud Joyce Borchsenius: Violin

Songs for Iris har eksisteret siden 2008, hvor de tre sangere mødte hinanden på musikvidenskabsstudiet.

Efter en del koncertaktivitet i Danmark udgav Songs for Iris EP'en Tales & Lies i 2012. Den udvidede bandets rækkevidde til Irland og Skotland, hvor bandet siden har turneret stort set hvert år. EP'ens single Fighting Life Alone fik airplay på P4 og P5, hvilket bevirkede, at sangerinde Heidi Mattsson kom med i det prestige-fyldte projekt Udenfor Sæsonen, hvor hun delte scene med Steffen Brandt, Annisette, Per Vers, Gustaf Ljunggren og Cæcilie Trier. EP'en blev efterfulgt af debutalbummet Let's Begin i 2015, som også smed nogle radiosingler af sig. Begge singler har tilhørende musikvideoer, hvor Valleys over Mountains især er nævneværdig. Videoen er lavet i samarbejde med videoproducent Julie Malmstrøm og handler om, hvordan man selv kan præge sit liv i en positiv retning. Dette udspiller sig i en festlig parade gennem Nørrebro og i en dansescene, hvor man oplever den populære swingdans Lindy Hop. Yderligere har bandet og Julie Malmstrøm arbejdet sammen om at skabe fokus omkring hjemløshed i Danmark, hvilket har udmundet sig i en video til bandets sang Homeless, der udkom i efteråret 2015 i forbindelse med ”hjemløsedagen”. Sidste udspil fra bandet er udgivelsen Mending, som udkom d. 30 september 2016. Mending er blevet en utrolig personlig plade for forsanger Heidi Mattsson som i løbet af de sidste par år har vaklet i troen på kærligheden, samt mistet sin far. Den rummer sorg og vrede i erkendelsen af, at vores forældre blot er mennesker som også begår fejl og som både indeholder lys og mørke. Skæringen For the Better rummer især dette tema. Det er en hudløs ærlig fortælling om kompleksiteten ved at miste en, man elsker, som gang på gang har såret én igennem sit alkoholmisbrug. Sangens kerne er accepten af, at det er okay også at føle glæde og lettelse over at slippe for sin fars dæmoner, på trods af sorgen. *Maybe it's all for the better for you to leave me.* Der er dog en positiv tone og længsel i pladen som har været en helende proces. En følelse af at være nået over på den anden side og gå imod bedre tider. Pladeindspilningen har været en større kollektivt samarbejde, sammenlignet med bandets tidligere udgivelser. Alle medlemmer har været til stede under hele processen, og det er hørbart, at de to nyeste medlemmer Gertrud Joyce Borchsenius (violin) og Torben W. Pedersen (bas) er blevet mere implementeret i bandets lyd. Soundscape Studio, i musikerkredse bedre kendt som det lille gule hus på Frederiksberg, har dannet rammerne omkring både indspilning og mix af pladen. Ejer af studiet, Louise Nipper, har været det perfekte match og har været et midlertidigt sjette medlem af bandet, som har løftet lydbilledet til en mere produceret lyd omend holdt i de akustiske rammer af bandet.

Hvem er Iris?

Iris var Heidi Mattssons bedstemor. Hun inspirerede, som den første, sangerinden, i en meget ung alder, til at skrive sine egne sange. Hver gang Heidi besøgte Iris, medbragte hun et kassettebånd, hvorpå hun havde indspillet nye kompositioner. Da Iris gik bort, fik hun flere af båndene med sig i graven.

Da perkussionisten, Jakob Ambeck Vase, ved et tilfælde foreslog bandnavnet Songs for Iris virkede det hele til at gå op i en højere enhed, og bandet viderefører på en måde Iris' idé i deres indspilninger og udgivelser.


 

28. aug Jensen & Bugge + Høirup
NB: Kl.19, Søndervej 208 - Thurø

 YOUTUBE -  WEBSIDE

Entré: 100 - Tilmelding på: lissiole@rygepetersen.dk

Tag med Folk For Folk til Thurø  den 28. august klokken 19:00 - 21:30 på Søndervej 208, når efterårs-programmet skydes i gang. Vi fejrer det i Lissi og Ole Ryges vidunderlige have med indbygget musikscene og overdækning til publikum.  Der kan købes kaffe, kage, øl og vin.  Koncerten foregår i et telt over et dansegulv.

Mette Kathrine Jensen: Harmonika
Morten Alfred Høirup: Guitar, sang
Kristian Bugge: Violin

Trioen dyrker den danske traditionelle folkemusik og de historier, den fortæller om samvær, nærhed, dans og livets gang i øvrigt. Få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken stadig overleveres fra generation til generation. Det har gjort dem til specialister i mange af de forskellige musikalske dialekter, der findes indenfor den danske folkemusik. Alle tre har modtaget mange Danish Music Award-priser for deres nytolkninger af den traditionelle musik, og de har turneret over det meste af verden i utallige konstellationer. I sommeren 2015 udgav de deres første trio-cd med titlen “Slid din tid”!


Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.
Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Find os på Facebook her:

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  
Svendborg Kommune

Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekærgård

Piano Forte  www.piano-forte.dk

Vinylen, Møllergade 34, 5700 Svendborg


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20


OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.
Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Find os på Facebook her:

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  
Svendborg Kommune

Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekærgård

Piano Forte  www.piano-forte.dk

Vinylen, Møllergade 34, 5700 Svendborg


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20