You are here: Home > Arkiv - tidligere koncerter > Program forår 2020 med links til musik

Program forår 2020 med links til musik

 ­ 
24-03  MIKAEL K (KLONDYKE) SOLO

Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde. Mikael K har mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.


Entré: : 110 / 150 / U25: 50

Mikael K: Guitar, vokal

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om. Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange. Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange. VIDEO :  til TV-serien DIT LIV ER EN SANG https://www.tvmidtvest.dk/dit-liv-er-en-sang/dit-liv-er-en-sang-110 VIDEO : KLITMØLLER COLD HAWAII https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=M5yO1I4YIgw

31-03 SKYE CONSORT & EMMA BJØRLING

Bandet spiller trans-atlantiske arrangementer af tekster og melodier fra bl.a. Scandinavien, Irland, Skotland, England, Québec, Acadia. Hver musiker bidrager med sin egen opfattelse af disse traditioner, hvilket skaber det ekstraordinære samspil mellem deres stemmer og deres utallige instrumenter. Vi får en samling af polskas, groovy reels, passionerede kærlighedssange, hymner og originale kompositioner


Entré: 90 / 130 / U25: 50

Emma Björling:  Lead vokal, shruti box, percussion
Alex Kehler: Violin, nyckelharpa, vokal
Amanda Keesmaat: Cello, vokal
Seán Dagher: Cittern/bouzouki, banjo, vokal

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

Grundet en aflyst flyafgang og en fælles kærlighed til hinandens musik, mødte Emma og Skye Consort hinanden under La Nef-projektet i Montreal i 2017.

Emma Björling er en prisvindende svensk sanger, komponist og arrangør, som har været med i de kendte skandinaviske bands Kongero og LYY. Begge bands har været på verdensturne og er at finde på Europas folk / trad-scener.Emma underviser og laver workshops rundt omkring i verden.

Alex Kehler er medlem af La Nef, Soulwood, Kehler Williams-duoen, Les Siffleurs de Nuits og spiller også med Suzie LeBlanc, Jeremiah McLane og Timothy Cummings. Alex er samtidig en meget efterspurgt kursusmusiker.

Amanda Keesmaat er medlem af La Nef og en fremtrædende personlighed på Montreals musikscene. Hun har indspillet og optrådt med mange prominente sangere og bands. Amanda er studiemusiker for pladeselskaber, radio- og tvstationer i Canada og underviser sideløbende.

Seán Dagher er kunstnerisk leder på La Nef og optræder, komponerer og arrangerer musik i forskellige folk- og klassiske musiksammenhænge. Seán er flere gange nomineret til prisen Adisq som han har vundet med orkestrene La Traverse Miraculeuse, La Nef og Les Charbonniers de l'Enfer.

 

07-04  FIOLMINISTERIET – BØRNEKONCERT kl. 16.(fra 6 år)

Fiolministeriet præsenterer den ældste danske folkemusikskat på deres helt egen måde. De tre kvinder har taget den klassiske kombination af strygeinstrumenter og ført den ind i folkemusikkens swingende verden. Børnekoncerten tager udgangspunkt i musikken fra en gammel nodebog, der engang tilhørte spillemanden Rasmus Storm. Han boede på Fyn i 1700-tallet og spillede til fester både på slottene og i landsbyerne. Den varierede og medrivende musik ledsages af historier om Rasmus Storm og hans kumpaner, og børnene får rig lejlighed til at synge, danse og klappe med


Entré: 50 for børn – 75 for voksne (over 18 år)

Kirstine Sand: Violin, sang
Ditte Fromseier: Bratsch, violin, sang
Kirstine Elise Pedersen: Cello, sang

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

07-04  FIOLMINISTERIET kl. 20

Fiolministeriet tager deres publikum med på en dynamisk og swingende rejse ind i et musikalsk univers med intensitet, rå energi og smukke sange. Trioen har brugt den klassiske kombination af strygeinstrumenter, ført den ind i folkemusikkens verden og derved skabt deres helt egen lyd. Da Fiolministeriet først mødtes var det deres fælles kærlighed for den allerældste danske folkemusik der bragte dem sammen.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Kirstine Sand udtaler ”Vi mærkede straks, at vores tre instrumenter var skabt til at spille sammen, og vi nyder at kunne dykke ned i strygeruniverset, og de mange musikalske muligheder det giver os.” For tiden arbejder Fiolministeriet med et helt nyt repertoire af egne kompositioner med tråde tilbage til de gamle melodier og sange. ” For mig er det fantastisk spændende at indføre et element af sang i rigtigt mange af vores numre. Det er med til at give en endnu mere personlig oplevelse” siger Ditte Fromseier. Fiolministeriet består af Kirstine Sand: Violin og sang Ditte Fromseier: Bratsch, violin og sang, Kirstine Elise Pedersen: Cello og sang Fiolministeriet har bl.a. spillet på: Tønder Festival (DK), North Atlantic Fiddle Convention (UK), Førde Festival (N), Folk Baltica (DK/D), Nisswa Stämmen (USA). For yderligere information kontakt Kirstine Sand: kirstinesand@yahoo.dk, tlf: +45 22331915 Om orkesteret. Kirstine Sand Kirstine Sand kommer fra en familie med stor tradition for folkemusik og dans. Hun er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium samt ved University upon Thyne i Newcastle. Kirstine er en vidt berejst folkemusiker som turnerer med bl.a. Himmerland og Svestar. Kirstine Elise Pedersen Er uden sammenligning den bedste folk cellist i Danmark. Hendes virtuose og svingende stil kan høres i mange forskellige konstellationer blandt andre Helene Blum og Harald Haugaard Band og Den klassiske Trio Gemini. Kirstine er uddannet på solistuddannelsen ved både Det Fynske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Zürsher Hochschule der Künste i Schweitz. Hun er ikke alene en dygtig folkemusiker men også en velanset klassisk musiker Ditte Fromseier Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har turneret i det meste af verden med mange forskellige orkestre. F.eks. Fromseier Hockings og Habbadám

14-04  UNG FOLK 2020 med SAJL og vinderne af KATAPULT-konkurrencen

KATAPULT er en åben talentkonkurrence der finder sted i slutningen af januar i forbindelse med Folk & Fæstival i Esbjerg. Det band der vinder, kommer på en tourné på en snes spillesteder og vil blive tilbudt at optræde hos Folk for Folk denne aften.

Udover ovennævnte kommer SAJL, der er et nyt folkemusikband med 8 musikere i alderen 20-22 år. De spiller både nykomponeret og traditionel folkemusik som afspejler alle medlemmers musikalske indflydelse. Musikerne kender hinanden fra MGK-Syds folkemusiklinje i Kolding som er et 3-årigt konservatorieforberedende kursus. Entré

En aften hvor Folk for Folk præsenterer morgendagens folkstjerner. Alle er superdygtige unge mennesker på kanten af deres gennembrud - hør dem hos Folk for Folk inden de vælter verdenen.

Entré: 50 for unge under 25 år – 75 for medlemmer – 110 for andre

SAJL består af:
Signe Vera Kierkgaard Schmidt: Violin
Søren Gustav Hedegaard Mortensen: Violin
Ann-Kirstine Vera: Violin
Anton Skårup Møller: Violin
Rikke Broholm: Fløjte
Johanne Stellfeld:Fløjte
Anna Brandt Østerby: Accordion
Laura Holm Skyum: Cello

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE

21-04 INVER (IRL)

Publikum udsættes for hurtige og swingende jigs og reels, spillet med en smittende energi, der kan gøre det svært at sidde stille. Indimellem er der tid til fordybelse, når stemningsfyldte slow airs og valse bliver spillet med en særlig indlevelse og nerve. Selvom Inver er et nyt navn på folkemusikscenen, har de tre musikere hver især et flot CV. Inver spiller ny folkemusik med rødder i de keltiske traditioner fra Irland og Skotland blandet med et par traditionelle numre indimellem.

Entré: 90 / 130 / U25: 50

Kevin Lees: Violin
Rune Barslund: Irske fløjter, accordeon
Matthew Jones: Guitar

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE 

De 3 musikere spiller med et stort instrumentalt overskud, respekt for traditionerne og samtidig også med en lyst til at udfordre og forny dem. Det kommer især til udtryk i trioens egne kompositioner og idérige arrangementer, som giver trioen en unik og nutidig lyd.. Kevin og Matthew har tidligere vundet BBC Radio 2 Young Folk Award med deres gamle band ”Last Orders” og Rune Barslund vandt i 2012 en Danish Folk Music Award med sin makker Andreas Tophøj for ”Årets Track”. Medlemmerne har hver især været på turnéer i en lang række lande og optrådt på flere af de største folk-festivaler i Europa. Trioen består af: Kevin Lees (UK), violin, er opvokset i England, men er nu bosiddende i Danmark. Han har en bachelor i folkemusik ved Newcastle University og er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense. I 2007 vandt Kevin BBC Radio 2 Young Folk Award, med sin kvartet Last Orders. Bandet udgav efterfølgende deres debut-CD og turnérede i en række år i hele Storbritannien. Kevin er en dygtig komponist med en personlig tone og et godt øre for den gode melodi. Han er desuden en efterspurgt lærer, og bliver ofte brugt som underviser på diverse kurser og seminarer i både Danmark og England. Han kan bl.a. også opleves med Tappy Lappy Quartet, D.u.K og King Cole. Rune Barslund (DK), accordeon og whistles, var frontmand i den dansk/irske trio Kasír igennem 12 år. Bandet turnérede i en række europæiske lande, og udgav de to anmelderroste CD’er Reel Irish, som blev nomineret i to kategorier ved Danish Music Awards Folk 2007, og Chilling on a Sunday. Han er også den ene halvdel af duoen ”Andreas Tophøj & Rune Barslund”, med hvem han modtog en Danish Music Award Folk i 2012 for ”Årets Track”. Rune spiller desuden med violinisten Poul Bjerager, som er Rigsspillemand og Nordisk mester i folkemusik, og med den skotske sangerinde Robyn Stapleton, som i 2014 blev kåret til BBC Radio Scotland’s Young Traditional Musician of the Year. Han er uddannet kandidat fra konservatoriets folkemusiklinie i Odense og har desuden modtaget en række legater til studier i både Irland og Finland. Matthew Jones (UK), guitar, er uddannet på folkemusiklinien ved Newcastle University. Han har turnéret med en række bands i både Europa og USA, og var ligesom Kevin en del af bandet Last Orders, der som førnævnt vandt BBC Radio 2 Young Folk Award i 2007. Matthew er en efterspurgt guitarist og har været nomineret som årets akkompagnatør ved BBC Radio 2’s Horizon Award. Han kan også opleves med Varldens Band, som har været nomineret til adskillige World Music Awards, og derudover spiller han med irske McPeake, samt engelske Rhona Dalling, Tappy Lappy Quartet og Alias Trio.

28-04 BABA AND THE TONEBONES

Baba & The Tonebones er et nyt hold, sat sammen af 4 særdeles velspillende musikere. De spiller smagfuld, funky soulblues. Klaus B. Jensen har skrevet en stor del af materialet. De kan opleves akustisk også hvor tingene er kogt helt ned til en nærmest unplugged feeling. Inspirationen har Klaus  hentet fra de store blues legender fra Mississippi deltaet, Stikord: Louisiana og New Orleans.Klaus


Entré: 90 / 130 / U25: 50

Klaus B Jensen: Guitar, Sang
Heine Hansen: Klaver
Søren Lund: Bas 
Poul Amaliel: Trommer  

LINK TIL MUSIK PÅ YOUTUBE 

https://soundcloud.com/kbtone-1

Klaus B Jensen er autodidakt guitarist og sangskriver. Han har lært at spille på gaden og på utallige ture i både ind- og udland. 

Heine Hansen er udannet pianist fra det rytmiske musikkonservatorium i Odense. Han er en skattet jazzpianist i Danmark. Han har vundet flere priser og spillet med et utal af danske jazzmusikere. Han var bassisten Hugo Rasmussens foretrukne pianist, og turnerede flittigt med ham i hans sidste år.

Søren Lund er ligeledes uddannet på det fynske konservatorium og har spillet med mange jazz, blues og rockbands overalt i landet. Søren er en meget alsidig bassist og improvisere med en sådan lethed, så tankerne ledes hen på Jaco Pastorius.

Poul Amalieler en gudsbenådet trommeslager med et stort musikalsk talent. Han kan spille alt og passer butikken, derfor er han brugt og elsket af mange. En mere rutinert trommeslager skal man lede længe efter.

 

05-05 GENERALFORSAMLING kl. 18 for medlemmer

Kom og hør lidt om foreningen, få noget at spise og drikke – og bland dig i debatten om Folk for Folk.

og ÅBEN SCENE kl. 20 med JAN SCHØNEMANN.

Jan har  arbejdet som musiker, siden han var ganske ung. Som mange andre i hans årgang (1958) var det rock-musikken, der tændte ham, men senere har han bredt sig over mange andre genrer.  Stikord: DMF, Bølgen, Musikråd, Blues. Kom og leg med !

LINK PÅ YOUTUBE


Entré: 30 kr. for ikke-optrædende


Udover at spille dejlig festmusik med sin trio "Rock-spot", spiller han sammen med Christian Søgaard i "KonSert". Her tager han publikum med på skønne rejser i nyskrevet instrumentalmusik og danske sange.

Han spiller også favoritnumre med Lisbeth Refbjerg (Paul Simon, Lennon& McCartney, Elvis etc.) .

Og Jan stiller gerne op med sin guitar og evt. et selvindspillet backing-track."Blue Holger D" er et af Jans hjerteprojekter. Her kan du opleve blues/roots på dansk, finurligt og forfriskende oversat af Jan. Også i  koncertfortællingen "Fjeren og Rosen", (bygget over Josefine Ottesens bog), folder Jan sig ud som komponist - forestillingen fungerer forrygende som familiearrangement.Jan har været formand for Svendborg Musikråd og er fortsat i bestyrelsen for DMFSvendborg.

 

 

 

 

 

 

 


 

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.
Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Find os på Facebook her:

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  
Svendborg Kommune

Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekærgård

Piano Forte  www.piano-forte.dk

Vinylen, Møllergade 34, 5700 Svendborg


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20


OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.
Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Find os på Facebook her:

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  
Svendborg Kommune

Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekærgård

Piano Forte  www.piano-forte.dk

Vinylen, Møllergade 34, 5700 Svendborg


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20