Tidligere koncerter
10/12 KANIBALKAN - Dansekoncert
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Simon Hebeltoft Hansen: Sang, guitar
Gunni Torp: Sang, harmonika, saxofon
Juan Pino: Percussion
Der bliver dansegulv, men også siddepladser til dem, der skal hvile og bare vil kigge på.
Kanibalkan er: balkan/roma/roots. Hæse stemmer og støvede grooves. Kanibalkan spiller op til dans med sange om fattigdom, udlængsel, flirt og bryllupper. Romamusik og balkansange udsat for reggaeton rytmer og jazz vibes, legende og moderne, med sans for gode historier og stemninger. Det er KaniBalkans ingredienser. Bandet kommer med en udsøgt samling instrumenter og en stærk musikalsk vind i ryggen, der går på tværs af musiktraditioner og kontinenter. De 3 musikere mødte hinanden i Københavns teater- og musikmiljø, er siden rykket ud af byen, til landzone og har sammen skabt KaniBalkan.
3/12 DE GYLDNE DRENGE
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Ole Smith: Guitar, banjo, sang
Troels Smith: Guitar, banjo, mandolin, tinfløjter, sang
Lars Kirkegaard: Harmonika, sang
Jens Holgersen: Kontrabas, sang
Jørgen Dichmeiss: Violin, mandolin, bodhran, sang
Irsk på dansk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Drengene er stærkt inspireret af det folkekære band De Gyldne Løver, der fra sidst i 60’erne og frem hittede med oversættelser af the Dubliners’ traditionelle irske folkesange. De fem gyldne drenge har siden 2003 skabt glæde og grin i hele Danmark med deres versioner af de dansk-irske klassikere. Kom med til en aften fyldt med sjov og ballade – og et godt glimt i øjet. I 2007 udkom deres første cd ”det gamle værtshus”. Den blev udsolgt, så i 2015 blev den fulgt op af albummet ”derfor blev vi spillemænd”. Begge er de ment som en hyldest til de gyldne løver.
12/11 HIALØSA (SVE)
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Love Kjelsson: Octave violin, vokal
Alva Bosdottir: Violin, vokal
Malte Zeberg: Bas, vokal
Lyden af violiner i 3 oktaver, føddeer der stamper og stemmer i brogede klange byder publikum på en skøn rejse. Gennem nye og gamle kompositioner baseret på traditionelle sange, dansemelodier og Skånes historie, males en fantasi. Sange om livet og døden, tanker om det forgangne og en vision for fremtiden. Midt under coronapandemien i 2020 mødtes tre skånske folkemusikere med samme idé: At blæse nyt liv i den skånske musiktradition og fremføre den på nye måder og scener.
https://youtu.be/PJx8W1tz2gg?si=2zDqYioQ7j2aWfrb
Efter at have gravet i gamle manuskrifter og komponeret nyt materiale begyndte arbejdet med at få det hele samlet. Resultatet ”Skånsk jättegammal pop” er en tematisk koncert om livet, døden og dansen, der havde premiere i 2022. Koncert en blev indspillet og udgivet i foråret 2023 og modtog meget fine anmeldelser. Samme år blev bandet nomineret som årets nye fund på Folk- och Världsmusikgalan. Hialøsa har spillet på nogle af Skandinaviens største folkemusikscener.
5/11 VESSELIL
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Clara Tesch: Violin, bratsch, vokal
Elisabeth Dichmann: Violin, vokal
Maja Aarøe Freese: Cello, vokal
Vesselil er en dansk folkemusiktrio. Trioen præsenterer et alsidigt og elegant repertoire; en blanding af gamle nordiske ballader og dansemelodier flettet sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer. Deres levende og kreative arrangementer og deres intense og delikate samspil fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier, sydende dansegulve og åbne himmelstrøg. Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, der fortæller historien om en ung kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem der glædessprudlende og der melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.
https://www.youtube.com/@vesselil_official2022
Vesselil har spillet en række succesfulde koncerter i Danmark og Tyskland bl.a. på Musik over Præstø Fjord, folkBaltic Festivalen og Tanz & Folk Festival Berlin. Derudover har trioen modtaget en pris for deres fortolkning af D.T.S. Bjerregaards balmusik.
29/10 THE ORIGINAL FIVE (SVE)
Entré:110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Daniel Olsson: Dobro, vokal
Johan Malmberg: Banjo, vokal
Johan Svahn: Guitar, vokal
Dan Englund: Bas, vokal
... MEN DE ER KUN 4.
Siden 2010 har The Original Five etableret sig som et af Europas absolut mest eftertragtede bluegrassbands. Eget materiale blandes med traditionel bluegrass, country og musikalske udflugter til bl.a. folkemusik og gospel. Et bredt spektrum af musikalske oplevelser som holdes sammen af bandets gedigne bluegrassbaggrund. Spontan og varm publikumskontakt, genuin spilleglæde, dyb respekt for traditionen og lyst til at eksperimentere veksles til en musikalsk rejse over Atlanten - og tilbage. Tæt korsang og virtuos instrumentering løfter koncertoplevelsen til et nivesy som sjældent opleves på den haer side af Atlanten.
https://www.youtube.com/watch?v=fTO9sVrR7_c
The Original Five har gennem deres karriere lavet fire studioalbums og et livealbum i samarbejde med et Schweizisk kammarorkester, det femte studioalbum forventes at komme i 2023. De har turneret flittigt og gennemført flere hundrede koncerter, udover i Sverige i bl.a. Tyskland, Holland, Schweiz, Irland, Portugal, Belgien, Danmark och selvfølgelig i bluegrassens hjemland USA.
22/10 KYSTNÆRT (FIN, SWE, NOR, DEN)
- Floating Sofa Quartet & Guro Kvifte Nesheim
Entré: 130/180/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Guro Kvifte Nesheim: Violin, Hardanger d’amore
Mads Kjøller Henningsen: Traversfløjte, nordisk sækkepibe
Clara Tesch: Violiner
Leija Lautamaja: Harmonika, trædeorgel
Malte Zeberg: Kontrabas
Traditionel nordisk kystmusik i nye klæder. KYSTNÆRT er et kunstnerisk samarbejde mellem den prisvindende finsk-/dansk-/svenske folkemusikgruppe Floating Sofa Quartet og den prominente norske hardangerfele-spiller Guro Kvifte Nesheim. I projektet mødes fem spillemænd og -kvinder fra fire nordiske lande for at dykke ned i deres fælles musikalske traditioner fra de nordiske kystregioner. Der er tale om migrerende musik uden “fast adresse”; melodier som har rejst vidt og bredt og formeret sig med søens folk på Skagerak, Kattegat, og Østersøen. Stig ombord og flyd med!
https://www.youtube.com/watch?v=yU9g03guHng
I snart ti år har Floating Sofa Quartet (FSQ) arbejdet med nordisk folkemusik på tværs af landegrænserne, og de har efterhånden markeret sig som én af de fremmeste yngre grupper på den internationale folkemusikscene. Visionen har altid været at belyse de nordiske landes traditionelle forskelle og ligheder, og samtidig skabe musik som både bevarer og fornyer den nordiske kulturarv. For dette arbejde modtog kvartetten bl.a. en Danish Music Award for albummet “Neighbourhood” som vandt prisen som Årets Folk Udgivelse i 2019. I begrundelsen stod der bl.a.: “Alle er de betagende instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(…) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(…)”
Idéen til KYSTNÆRT-projektet opstod i forbindelse Showcase-festivalen Folkelarm i Oslo 2021, da den fremragende unge “fele”-spiller Guro Kvifte Nesheim - af pandemiske årsager - måtte springe til som vikar for FSQ’s faste violinist Clara Tesch. I mødet med Floating Sofa Quartet blev Guro inspireret til at udforske et ganske særligt repertoire af violin- og hardangerfele-melodier fra Agder-regionen på Norges sydkyst; et repertoire som hun har haft med sig fra barnsben, men aldrig har dyrket nærmere…
KYSTNÆRT-koncerten tager således udgangspunkt i Agder-musikken, med afstikkere til bl.a. Læsø, Bornholm, Bohuslän, Skåne, Østerbotten, Korpo og Ålandsøerne. Musikken er instrumental og traditionel, men samtidig vedkommende og tidløs.
KYSTNÆRT YouTube-klip: Hjemmside: http://www.floatingsofaquartet.com/
15/10 TRILLEBAND MED METTE MARCKMANN
Entré: 180/220/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
NB: Vær opmærksom på at der ikke er gratis adgang ved afhentning af medlemskort, ligesom fribilletter ikke kan bruges.
Ole Fick: Guitar
Øyvind Ougaard: Piano
Thomas Ovesen: Bas
Mette Marckmann: Sang
Trille er ikke længere iblandt os – men hendes sange er lyslevende! Trille var en af de første danske sangskrivere, der beskrev verden fra en kvindes perspektiv og turde dele sine tanker om kærlighed, ensomhed og kvindeliv fra en meget personlig vinkel. Trille var en mester i at beskrive angsten og håbet, troen og usikkerheden, hverdagens poesi og kærligheden – det store i det nære og det nære i det store….Når Trilleband og Mette Marckmann går på scenen venter der publikum en uovertruffen, nærværende musikalsk oplevelse. Mette Marckmann bringer Trilles sange op til nutiden og de er stadig helt aktuelle.
https://www.youtube.com/watch?v=-QsqwMnkKIw
”ET LILLE LYS I MØRKET”
Gennem en lang række af Trilles allerbedste og mest elskede sange ”Hej Søster”, ”Min lille Sol”, ”Et lille lys i Mørket” og mange flere, kan man opleve og genopleve Trilles følsomme, frække, kloge og kærlige poesi og musik.
Musikken spilles af de musikalske troldmænd Ole Fick (guitar), Øyvind Ougaard (piano) og Thomas Ovesen (bas) og sangen formidles af Mette Marckmann, som Trille selv har givet stafetten videre til, så bliver det ikke meget bedre.
8/10 HP LANGE BIG GUMBO
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
JK Dam Pedersen: Trommer
HP Lange: Guitar, banjo, sang
Dave Stevens: Bas
Niels Bonefaas: Violin, banjo
Gumbo er en fantastisk gryderet fra de amerikanske sydstater hvor man udover nogle faste ingredienser tilføjer det man har lyst til og det man synes passer. Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo - umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpasse mængder. HP lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – tre gange har han taget prisen.
https://www.youtube.com/watch?v=4eBTnq7AVVM
”I feel fine” fra 2019 modtog en DMA – Danish Music award – for bedste blues album, og HP Lange Big Gumbo var desuden nomineret til Blues live prisen. Blues News DK skrev om HP Lange Big Gumbo “I feel fine”:
”I feel fine er den foreløbige kulmination på den udvikling og genopfindelsesproces, HP Lange nu har gennemgået i en årrække. Resultatet er en ærligt talt hamrende god plade, fuld af rå energi og spillelyst.”
Blues news Norge skrev: ”Vi får det hele, som man sikkert hadde sagt på dansk. Og det fungerer. Det fungerer som bare det! Jeg elsker den nye og folkelige stilen til HP Lange Big Gumbo, den stemningen og den store livsgleden som gjenspeiles.”
1/10 MADS HANSENS KAPEL
Entré: 130/180/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Jonas Lærke Clausen: Violin
Martin Strange Lorenzen: Klarinet
Sebastian Boesgaard Bloch Larsen: Guitar
Emil Ringtved Nielsen: Bas
Julian Svejgaard Jørgensen: Klaver
“Mor dig først, spørg bagefter!”
Disse er ordene som definerer danseorkesteret og folk-ensemblet Mads Hansens Kapel. Orkesteret indgik for første gang i kunstens tjeneste i 2016 og begyndte snart at gøre sig bemærket på den danske folkemusikscene - og gulv! Dansemusikken har altid været levende og foranderlig, og dette høres tydeligt i fortolkningen af de gamle melodier, som spilles med vildskab, autoritet og hjerte!
https://madshansenskapel.dk/udgivelser/
For danses skal der, enten det er på gulvet eller stolene! Ensemblet har spillet til dans, såvel som koncerter, i hele kongeriget, samt lande som England, Tyskland, Sverige, Estland, Finland og Schweiz.
Mads Hansens Kapel er, med deres evindelige nysgerrighed og legende tilgang, altid i bevægelse;
Fra det voldsomme, dristige og nævenyttige, til det sarte, smukke og inderlige, fortæller Kapellet historien om 5 unge mænd og deres rejse mod stjernerne.
24/9 HIMMERLAND & NUALA KENNEDY (IRL, SVE, SCO, DK)
Entré: 130/180/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Nuala Kennedy: Fløjter, sang
Kirstine Sand: Violin
Erik Axelson: Tuba
Jens Ulsvand: Bouzouki
Donald Hay: Trommer
Eskil Romme: Saxofon
Himmerland turnerer i disse år i store dele af verden med ny musik, komponeret af de markante og særdeles erfarne musikere og komponister med baggrund i meget forskellige genrer, traditioner og kulturer. Overalt hvor bandet kommer frem spreder de glæde og tryllebinder deres publikum, med deres helt unikke blanding af gamle danske ballader, forrygende fiddle tunes, ekvilibristiske improvisationer, og ny fascinerende musik komponeret og arrangeret af bandets medlemmer.
https://www.youtube.com/watch?v=7bKuqTsSyjo
Første udgave af HIMMERLAND fandt sammen i 2010, spillede deres første koncerter på Færøerne og i Ungarn og Bulgarien, og udgav deres første album, "New Roots Music from Denmark", I august 2012.
Bandet fejrede albummet med en travl "CD-release uge", med koncerter på den danske Tønder Festival, på Alkantara Fest på Sicilien, Koktebel Jazz Festival i Ukraine og endelig på Harvest World Music festival i Moskva. Albummet fik gode anmeldelser og blev i 2013 nomineret til en Danish Music Award som Årets Danske Folk Album. Næste cd ”The Spider in The fiddle” blev udgivet I 2014 og seneste udgivelse ”Folktone from a global corner” så dagens lys i 2019. Himmerland har siden siden starten i 2010 turneret intensivt på Færøerne og i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Italien, Grækenland, England, Skotland, Ungarn, Bulgarien, Ukraine, Rusland, Canada, Sydamerika, Australien og New Zealand.
Om Himmerland: “They’re a bit of a multi-genre, multi-culture supergroup” Chris Nickson Froots “Himmerland live act:.. among Top Ten acts at Edinburgh Folk Club…as voted for by our members” , Edinburg Folkclub v/ Paddy Bort. “Recollecting the animated sounds we were treated to at the 44th Canterbury Folk Festival in 2019. Himmerland were firm favourites for those attending, their musicianship awesomely inspiring”. Canterbury Folk Festival – New Zealand “.. this version of the band makes a glorious and very varied noise…variety spicy, and the musicianship throughout is impeccable, with some superb, complex arrangements that still flow quite organically” FRoots Review June 2019
17/9 FRIED OKRA
Entré: 110/150/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Morten Lunn: Guitar, enstrenget diddley bow, vokal
Thomas Crawfurd: Trommer, vokal
Anders Wallin: Bas, vokal
Blues, roots and you name it -
Med kærlighed til den enkle, rå blues fra USA kommer Fried Okra genremæssigt godt rundt i krogene i deres sange - fra americana og folk rock til old school boogie. Bandet har udviklet sit eget univers med egne tekster og enkle, stemningsfulde grooves. I 2021 blev Fried Okra nomineret til DMA Blues’ livepris, mens albummet ”Doing It Right”(2020) blev nomineret til en DMA Blues for Årets Blues Album. Fried Okra har vundet Danish Blues Challenge og blev nummer to ved det prestigefyldte European Blues Challenge i 2018. Fra starten var Fried Okra inspireret af Mississippis Hill Country Blues.
https://www.youtube.com/watch?v=_w3p79DycrY
Bandet har mange forbilleder - bluesmænd som R.L Burnside og John Lee Hooker, swamprockeren Tony Joe White, den nutidige bluesvirtuos, Corey Harris, americana-sangerinden, Lucinda Williams eller legenden Bob Dylan. En anmelder skrev om Fried Okras musik:”...som at sidde i et smukt gammelt godstog, hvor der både er blues, roots og trio-rock med som passagerer. Man kan sige, at de stadig har the blues, men de spiller den ud i vide og rodfyldte rammer.” (Mads Kornum).
Fried Okras sange kan ”forbinde gode historier og skæbnefortællinger – såvel i tekst som i musik” – skrev netsiden Side 33 i en anmeldelse. På ’You’re Doing It Right’ - titelnummeret på Doing It Right fra 2020 - bliver der eksempelvis set tilbage på ungdommen, hvor forsanger Morten Lunn synger, at han ville ønske, han kunne rejse tilbage i tiden og give sit yngre jeg et par beroligende ord med på vejen:
”You’re gonna be alright, just wait and see. You’ll turn out pretty fine, just look at me,” lyder en af de første linjer i nummeret med en blanding af selverkendelse og selvironi. Fried Okra lægger vægt på showet og den gode energi – på scenen, i musikken og i forhold til publikum.
Fried Okra har udgivet flere albums og har været på bluesscenen i Danmark i flere år. Internationalt har bandet optrådt flere gange – især i de skandinaviske nabolande - og i 2024 er der foreløbig planlagt koncerter i både Finland, Norge og Sverige.
Doing It Right-anmeldelser:
“Unhesitatingly recommended to all who like beautifully crafted, lyrically rich, blues songs, slide, rather than rock, heavy, Fried Okra have delivered a delicious spicy offering straight out the pan they’re certainly Doing It Right”. Graham Munn, Blues in Britain “De spiller tæt – de spiller sammen – og med den næsten magiske indforståethed, der hele tiden sikrer at intet forceres eller forsinkes på vejen mod målet – som jeg gætter på – har været at lave årets mest blå album UDEN at det kunne sættes i bås som et blues album.”
10/9 NANNA LARSEN & IVAN PEDERSEN
Entré: 180/220/60
NB: Vær opmærksom på at der ikke er gratis adgang ved afhentning af medlemskort, ligesom fribilletter ikke kan bruges.
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Nanna Larsen: Vokal, guitar, baryton mandolin, banjo
Ivan Pedersen: Vokal, percussion
Lucas Pnarbasi: Guitarer, pedal steel guitar, bas
Jimmy Guldbæk: Vokal , guitarer, bas
2 Stemmer - 2 køn - 2 generationer.
En sand legende i musikbranchen med over 1 mio. solgte albums i DK, 8 Grammynomineringer og placeringer på den amerikanske hot 100 Billboard chart, møder en kvindelig singer-songwriter, med 3 soloalbums bag sig, og flere hits på Japans Billboard-chart som topliner. Hvad har så dette ”Boomer-tilfælde” og denne Generation Xér til fælles? Vel bare en fælles forkærlighed for amerikansk sangskriver-tradition, Folkish pop og Country og noget så gammeldags, som hang til en egentlig, sangbar melodi. Nanna og Ivan mødtes ved et tilfælde, da der skulle skabes et band omkring hans 50års jubilæumstur.
https://www.youtube.com/watch?v=eYVHgJJ-ZVs
På første single ”On The Other Side of Us”, havde vokalduoen live-premiere I TV2´s Go’morgen Danmark, og næste single “Fortunate” har ligget over 20 uger i A-rotation på P5. Tredje sang fra albummet, nemlig singlen: Elephant In The Room er ligeledes i A rotation. Der er vokset godt et par håndfulde sange ud af samarbejdet, og de blev lige så stille til et helt album: Fortunate, der er blevet spillet på hele 2023 efterårs tourne´, et repertoire, der blev tilføjet udødelige klassikere. Sangerne og komponisterne stiller op, live ligesom på indspilningerne, i en tæt, vellydende nærmest ”underproduceret”, akustisk kvartet -form, der lader vokaler og tekst stå sitrende og nærværende klart. Som genrebetegnelse ville man kalde dette for ”Melodisk Americana”, populært introduceret på Plant/Krause albummet, Raising Sands, eller hos duoen The Civil Wars. På ”Fortunate- albummet” synges intuitivt alligevel med en underliggende, afdæmpet, ”nordisk tonalitet”. To køn, to voksne modpoler, spiller og synger hinanden og de 11 nye kompositioner bedre gennem fremførelsen af samtids-relevant lyrik. Tekster om et levet voksenlivs kraftfelt af tab og taknemmelighed, en - og tosomhed og tvivlens og kærlighedens dilemmaer.
Publikum udtaler: “Hun er fantastisk. Jeg ku´ sidde en uge og høre på den kvinde” Lena Nystrøm.
“Han er fantastisk, synger så godt, så indlevet og med nerve.” Anita B. Sørensen
19/11 NY SCENE
Entré: GRATIS - Køb ADGANG her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Berit Andersen: Keyboard, perc, vokal
Erling Sevald: Harmonika, altsax, kor
Kristian Lillevang: Sopran- og tenorsaxer, vokal
Jan Bruun: Bas, kor
27/8 HEEBØLL & VINTHER – NB: Hos Ole Ryge, Søndervej 208, Thurø - kl.19
Entré: 100/125/60
- Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Kristine Heebøll: Violin
Jesper Vinther: Harmonika
Heebøll & Vinther spiller en god blanding af nykomponeret og traditionel dansk musik fra bl.a. Thy, Læsø og Vestjylland. Heebøll & Vinther har sammen udviklet og forfinet deres sammenspil, i denne duo siden 2001, men har også tidligere spillet sammen, bl.a. i det anderkendte danske band Phønix. De er begge uddannet fra konservatoriets folkemusiklinje, og har desuden fødderne solidt plantet i den danske folkemusiktradition, med et brændende hjerte og respekt for traditionen og stor glæde og lyst til videreudvikling.
https://jespervinther.dk/heebollvinther/
7/5 NY SCENE
Entré: GRATIS - Køb ADGANG her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
NY SCENE - som vi ikke har prøvet det før!
Denne aften træder Folk for Folk's dedikerede bestyrelse og frivillige op til ‘Ny Scene’ i 3 helt nye, ikke set før, musikalske konstellationer! Glæd dig til denne unikke begivenhed, hvor vi går uden for rammerne for at skabe uforglemmelige musikalske øjeblikke og overraskelser.
Vært: Folk for Folk’s formand, Jens Holgersen.
Kom og hør:
Et lille lys i mørket
Tag med på en nostalgisk rejse tilbage i tiden, hvor vi hylder Trille's velkendte smukke og tidløse sange. Kom og syng med, og vær med til at skabe et musikalsk fællesskab af varme og nærvær.
Ingrid Jakobsen: Violin/Harmonika/Sang
Berit Busck Jensen: Klaver/Sang
Victoria Thygesen: Sang/Bodhran
Henrik Baunkilde: Guitar
Bare os
Oplev denne hjertevarme trio, der bringer traditionelle sange og spillemandsmusik til live. De fortolker både folkemusik fra Fyn og gamle sange, kendte såvel som ukendte. Lad dig fordybe i deres stemningsfulde univers, hvor musikken fortæller historier, der går lige i hjertet.
Erling Sevald: Harmonika
Jane Dabelsteen: Violin
Torben Mikkelsen: Guitar
Sound Check
Dyk ned i bluesens dybe rødder og mærk, hvordan bluesånden genoplives, når disse 4 herrer går på scenen. Inspireret af legender som Muddy Waters, Robert Johnson og Sonny Boy Williamson, skaber de sjælfulde riffs og en autentisk lyd, der afspejler deres fælles passion for musikken.
Jan Schønemann: Guitar/Dobro/Sang
Kim Murphy Mauritzen: Guitar/Bas/Sang
Lars Bo Mathiesen: Guitar/Bas/Sang
Thorbjørn Joensen: Guitar/Mundharpe/Sang
30/4 BLÆSTEN
Entré:110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Marte Schau: Vokal, harmonika,
Niels Ørts Ottosen: Vokal, guitar, harmonika
Marika Thinggaard: Klarinet, altsax, basklarinet, kor,
Mads Beldring: Trommer, banjo, kor
Fiskernes liv genfortalt i musik. I Jylland synges Blæsten går frisk over Limfjordens vande, som var det nationalsangen. Men hvor mange ved at Harboøre-forfatteren Erik Bertelsen også har udgivet 30 romaner og en række digtsamlinger, som aldrig er blevet til musik? Nu udkommer digtene på Blæsten, et album med 11 nye sange. Musikken er skrevet af Niels Ørts Ottosen. Albummet har fået rigtig gode ord med på vejen. Musikken bevæger sig i et folk/world univers. Den er baseret på glemte digte af Erik Bertelsen, med nye kompositioner af Niels Ørts Ottosen og fremføres af et velspillende folk band.
Den nye pladeudgivelse lukker Erik Bertelsen ud i lyset med ny nerve og sjæl (Weekendavisen).
”Det samlede værk står som en stærk og veludført musikalsk oplevelse" (Rootszone). Blæsten er en hyldest til det vejrbidte liv på kysten. Det er sange om vovemod, kærlighed og druknedød – om fiskeriet og den storslåede natur. Et nedslag i fiskeriets litteraturhistorie. Med fornyet fokus på fiskeriet i Danmark peger videnskaben på iltsvind, overfiskeri og globale klimaforandringer. Imens fremstår fiskerne trodsige i deres kamp for lokale fiskezoner. Hvordan vil fiskeriet se ud om 50 år? Og hvordan så det ud for 100 år siden?
Fiskeri er en vigtig del af dansk kultur- og erhvervshistorie, og underbelyst i litteraturen. Et godt sted at starte er Erik Bertelsen (1898-1969) der i sit forfatterskab giver førstehåndsberetninger fra fiskerne, og trodsigheden er måske ikke et nyt fænomen.
Da Hans Kirk brød igennem med Fiskerne i 1932 kom erhvervet på det litterære landkort, og lægesønnen havde et kritisk blik på især de indremissionske fiskere. Erik Bertelsen derimod voksede op i Harboøre som søn af en fisker, og giver i sine romaner et næsten etnografisk indblik i livet på vestkysten i slutningen af 1800-tallet og frem til 1950’erne. Som Julius Bomholt skrev om en af hans romaner i Socialdemokraten (1939): ”Hvis der skulle foretages en afstemning blandt fiskerne om den mest pålidelige fisker-roman, ville ’Mænd på Havet’ så afgjort få førstepladsen.”
De 11 sange på Blæsten albummet sætter fokus på Erik Bertelsens forfatterskab og giver hans historier fra havet et nyt musikalsk liv.
Sprællevende kulturarv
”Bertelsen stiller skarpt på mennesker og elementer uden at romantisere.” fortæller komponist Niels Ørts Ottosen, der selv er født og opvokset i Vestjylland, og fortsætter: ”Han beskriver livet ved havet nøgternt og med en alvor jeg har savnet i de danske sømandsviser.”
Ottosen blev grebet af den realistiske tone i Bertelsens digtsamlinger, og skabte i 2022 Blæsten som koncertforestilling med støtte fra Statens Kunstfond, Kolding Egnsteater og Lemvig Kommune.
Koncertforestillingen bestod af nykomponeret musik, oplæsning fra Bertelsens Harboørfolk (1939), afspilning af arkivmateriale og unikke tegnefilmsanimationer af det Viborg-baserede Tumblehead. Kulturkonsulent Jane Brokholm beskrev koncertforestillingen som ”en kombination af egnshistorie, litteratur og musik, en oplevelse jeg håber rigtig mange vil unde sig selv”. Teatret OM skrev: ”Folkemusikere genopdager Vestjyllands største hjemstavnsforfatter”.
Den helt korte:
Blæsten er en hyldest til det vejrbidte liv på kysten. Det er sange om vovemod, kærlighed og druknedød – om fiskeriet og den storslåede natur.
Den lidt længere:
Blæsten er en hyldest det vejrbidte liv ved kysten. Om vovemod, kærlighed og druknedød – om havnens lune originaler og det sejlende, fiskende, vandrende folk, der altid vil være forbundet til havet. En påmindelse om havets store alvor og eksistentielle udfordring til os alle:
Livet vindes ved at virke ved at trodse, ved at tro. Flænges end din sidste sejlstump, kan du bjærges ved at ro.
23/4 EASTWIND (POL, DK)
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Jacek Hałas: Drejelire, harmonika, tilinko (overtonefløjte), jødeharpe, vokal
Alicia Hałas: Stortromme, polsk håndtromme, utogordon (transylvansk cello)
Henrik Bredholt: Sopransax, hakkebræt, ukulele, jødeharpe, vokal
Ann-Mai-Britt Fjord: Harmonika, percussion, vokal
EASTWIND er en unik konstellation af to internationalt anerkendte musikgrupper. Danske Klezmerduo og polske Hałas Duo har hver især igennem mere end 30 år specialiseret sig i den festlige og virtuose østeuropæiske musiktradition. Koncerten inviterer publikum dybt ind i hjertet af Østeuropa til Polen, Ukraine, Transylvanien, Moldavien, Galicien, Bukovina, Rumænien og Bulgarien. Her blander den livsbekræftende jødiske klezmermusik sig med romatraditionen og den lokale folkemusik i en stemningsfuld og forrygende hyldest til naturen, livet, festen og mangfoldigheden.
https://www.youtube.com/watch?v=3y5dyB6Dqg4
Hałas Duo og Klezmerduo har udvekslet og inspireret hinanden igennem 30 år. Det er blevet til mange fælles projekter: som teater og koncertmusikere i Polen, Frankrig, Danmark og Norge samt fælles forestillings- og studieprojekter omkring traditionel østeuropæisk musik. Kvartetten igennem de sidste 8 år spillet flere hundrede koncerter for Levende Musik i Skolen.
EASTWIND består af:
Hałas Duo
Jacek Hałas er en af Polens førende folkemusikere. Virtuos på drejelire og harmonika og en anerkendt og prisbelønnet komponist. Har udforsket Østeuropæisk traditionel musik gennem flere årtier og afholdt koncerter og workshops over hele Europa. Udgivet 10 CD`er hvoraf flere har modtaget Polsk Radios pris som årets Folk album. Sammen med sin kone, percussionisten Alicia Hałas udgør han Hałas Duo. www.halasart.pl
Klezmerduo
Klezmerduo regnes blandt landets førende fortolkere af den traditionelle østeuropæisk- jødiske festmusik.
Har igennem mere end 30 år fordybet sig i klezmermusikkens sjælfulde og samtidig festlige univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde herhjemme og i udlandet. Udgivet 4 CD`er, indstillet til adskillige Folk Award nomineringer samt modtaget en pris på Verdensmusikfestivalen.
www.klezmerduo.dk
16/4 SMIDL - KLAVESS - SØGAARD
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Mette Smidl: Violin
Klavess: Percussion
Christian Søgaard: Harmonika
Dansemusik fra Brasilien Balkan - Bossa nova, Salsa, Choro, Forro, Samba, Kædedans, Tango, Vals.
Trioen spiller solskinsmusik med uimodståeligt swing og livsglæde. Smukke romantiske og dramatiske melodier i et legende humørfyldt samspil. Som Sivuca scat synger Søgaard med sin Scandalli Super Six, og drysser også lidt sangpoesi over lydlandlandskaberne. Mette Smidl spiller med sit helt specielle karismatiske nærvær og en smukt dragende tone på sin fyrige violin. Klavess spiller på "world" set-up med arabisk derbuca, brasiliank bandero, afrikank dansetromme mm og Christian Søgaard spiller med pondus på sin Scandali Super Six, groovy bas smittende swing, eventylige improvisationer, og drysser også lidt poetiske sange udover de musikalske landskaber, og ligesom den Brasilienske harmonikastjerne Sivuca, scat synger Søgaard også med sin harmonika.
9/4 Generalforsamling kl. 18 i Konsulatet på Harders
Speciel pris for deltagere i generalforsamling og efterfølgende koncert på 90 kr. Tilmelding på link nedenfor senest den 7/4 kl.18 af hensyn til forplejning.
Hvis du ikke vil deltage i koncerten men blot i Generalforsamlingen, skal du tilmelde dig til den senest den 7/4 kl.18 på linket nedenfor af hensyn til forplejning.
9/4 NAJA STOREBJERG
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Naja Storebjerg: Vokal, keys
Nikolaj Storebjerg: Guitar, vokal
Robert Dueholm: Guitar, vokal
Henrik Kunz: Bas, vokal
Mark Wolters: Trommer, vokal
Sanger og sangskriver, Naja Storebjerg, har gennem de sidste 15 år skrevet og samlet materialet, der danner rammen for en række intimkoncerter i 2024. Sangene er bygget op omkring personlige fortællinger, der afspejler livet i al sin enkelthed og kompleksitet, hvor hverdagens lysninger portrætteres side om side med dens melankoli. Hun har sit helt eget ståsted og sin helt egen kant, der er båret af erfaringer og en musikalsk rodfæstethed. Genremæssigt spænder sætlisten til forårets koncerter vidt, og selvom sangene både er på engelsk og dansk, bindes det hele sammen af hendes signaturstemme og et band der i den grad formår at iklæde sangene på smukkeste vis. Hun lyder mest af alt som sig selv, men gennem tiden har såvel publikum som anmeldere peget i retninger af Eva Cassidy og Karen Carpenter (Alex Nyborg Madsen, Steffen Jungersen m.fl)
https://www.youtube.com/@najastorebjerg7177
2/4 DEN LILLE CAFÉ
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Marie Lindhart: Sang
Kristian Rusbjerg: Harmonika
Frey Klarskov: Guitar, kontrabas
Gulvet er fejet, stolene sat op og mørket har sænket sig - men ovre i hjørnet sidder stadig et lille selskab. Musikken genlyder i det stille lokale, mens de tre musikanter bevæger sig igennem den ene sang efter den anden. Kender du den, kender du denne her? Trioen Den Lille Café er opstået i en fælles kærlighed til de gamle sange. Navnet er taget fra netop en af de gamle perler, og repertoiret indeholder en lang række sange og viser som de tre spillemænd har mødt på deres vej. Her kan vi møde gårdsange, revyviser og folkemusik, musik der ofte lever en obskur tilværelse, men har bliver taget op og genfortolket af kærlige og kyndige hænder.
https://youtu.be/_prcLBYjI3k?si=lLZwrGRfjRaeXaBb
En begejstret tilhører sagde efter en koncert: I spiller de gamle sange så man glemmer de er Gamle. Det tager vi som et hæderstegn, for vores mission er netop at åbne folks ører for de gamle sange, som vi mener er mere aktuelle end nogensinde. Marie Lindhart er trioens frontfigur og sangerinde. Hun besidder et sjældent nærvær på scenen og mestrer som få den autentiske gårdsang og de klassiske revyviser. Hun har sunget med og lært af de gamle gårdsangere og de ungarske sigøjnere og kan tryllebinde publikum på det bruneste værtshus såvel som på de største scener. Kristian Rusbjerg er måske den bedste folkelige harmonikaspiller vi har herhjemme, og i hvert fald den travleste. Vi nyder godt af hans virtuose og indfølte spil, der kombinerer klassisk dansk og svensk harmonikamusik med elementer fra gypsyjazz, musette og folkemusik. Desuden skriver han nogle dejlige melodier, som finder deres naturlige plads på caféens repertoire. Frey Klarskov har sin baggrund på folkemusik-scenen, men han spiller på mange strenge, både musikalsk og instrumentalt. I Den Lille Café hører vi ham oftest på guitar og kontrabas.
26/3 LULO feat. Kira Martini
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Kira Martini: Vokal
Kirstine Elise Pedersen: Cello
Mathæus Bech: Kontrabas
Kærlig, nærværende, ubesværet, vedkommende – mange af de kvaliteter man kunne beskrive Kira Martinis sangstemme med, beskriver nøjagtigt hvad Kirstine Elise Pedersen og Mathæus Bech stræber efter i deres duo LuLo. Med de to dybeste instrumenter i strygerfamilien har LuLo skabt sig en særpræget lyd, der både begejstrer og bevæger mennesker hvor end de spiller. Deres legende-lette sammenspil står i smuk kontrast til celloen og kontrabassens tyngde, og Kira Martinis smukke stemme og varme udstråling giver musikken en ny dimension. Repertoiret rummer både selvskrevne sange, jazzstandarder, højskolesange og meget andet. En god sang er en god sang, og der bliver ikke skelnet mellem ophav.
LuLo & Kira Martini – Under Overfladen on Vimeo
19/3 TRIO MIO (SV, DK)
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Kristine Heebøll: Violin
Jens Ulvsand: Bouzouki, guitar, sang
Peter Rosendal: Klaver, wurlitzer, flugabone
Prisvindende dansk /svensk kontemporær folkemusik. I hjertet af Trio Mio ́s musik ligger et brændende ønske om at give nyt liv til dansk/svensk folkemusik. De spiller musikken på deres egen måde, gør den til nutidig musik som bibeholder dyb respekt for den tradition hvoraf musikken er rundet. Resultatet er ny, forfriskende og helt særegen: kontemporær folkemusik skabt fra det specielle punkt hvor traditionen møder nutiden og lader sig inspirere af andre stilarter som jazz og klassisk musik. Man er aldrig helt sikker på hvad der skal ske: Smukke, rolige og luftige melodier bliver afløst af hurtige, uforudsigelige og til tider vilde improvisationer. Men sikkert er det, at musikken spilles med intensitet, virtuositet og glæde, som efterlader lytteren åndeløs – og smilende.
https://www.youtube.com/watch?v=AWnkLrc-AVM
Trio Mio har eksisteret siden 2004 og udgivet 6 CD ́er :
2018: “Polyglot Pike”
2014: “Grevinden / Countess / Grevinden”
2011 : "Love & Cigars"
2007 : "Stories around a holy goat"
2005 : "Pigeon Folk Pieces"
2004 : "Trio Mio"
Ialt er Trio Mio blevet hædret med 8 Danish Music Awards - FOLK for vores albums.
12/3 JANE & SHANE (UK, IRL)
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Jane Clark: Violin, vokal
Shane Donnelly: Vokal, guitar, bodhrán
Intens og overbevisende spilleglæde og energi. En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er det umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare godemusikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne.
Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet.
”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” -NIELS HAUSGAARD
”... en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under åretsfestival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet påpublikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” - PER DYRHOLM, ROOTSZONE, SKAGEN FESTIVAL 2018
Duoen mødte hinanden i København tilbage i 2000, og Danmark har siden da dannet rammen om deres musikalske aktiviteter. De brød for alvor igennem, da sangeren og satirikeren Niels Hausgaard i 2003 inviterede dem med i sit show og med ordene "Jane og Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd;de er begavede underholdere i absolut særklasse”, erklærede sin fascination af duoens musik- og scene kvaliteter. Siden gennembruddet i 2003 har Jane & Shane’s karriere accelereret med ekspresfart, og de har trukket fulde huse ved de mange koncerter, de har spillet rundt omkring i Danmark. Også DR har haft øje for duoens store scene- og musikkvaliteter og Jane & Shane blev inviteret til at spille ved de traditionsrige Ledreborg Slotskoncerter i sommeren 2009 sammen med DR Underholdnings Orkesteret og i 2013 spillede de 9 nytårskoncerter med Underholdnings Orkesteret i hele landet. Og i sommeren 2014 var det Aalborg Symfoniorkester, der havde fornøjelsen af samarbejdet med Jane & Shane på orkesterets store sommerturné. Jane & Shane har i perioder turneret med eget band og med forskellige gæster. Således har violinisten John Sheahan fra den legendariske gruppe The Dubliners flere gange været med Jane & Shane på turné og på festivaler, senest i januar 2020, hvor de spillede en kort række udsolgte nytårskoncerter i Danmark. Og altid og i alle sammenhænge, har en Jane & Shane koncert den helt særlige lyd, smittende musikalitet og sofistikerede samspil, som er så kendetegnende for dem. Og populariteten er ikke til at tage fejl af. Uanset om de står på scenen ved en slotskoncert, i et lille forsamlingshus, til et firmaevent, i en kirke, på en festival eller i et kulturhus, tager Jane & Shane’s dygtighed, varme og udstråling altid publikum med storm.
5/3 XIAME DÈGAS QUARTET (BRA, IND, DK)
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Xiame Dégas: Guitarer, sang
Prabhat Das: Tabla
Aurélio Raposo: Bas
Alexander Kraglund: Violin, Viola, harmonika
Hvad sker der når Indien møder Brasilien i Danmark? Svaret er Xiame Dégas Quartet. De vil bryde kulturelle barrierer gennem multikulturel musik og bidrage til anti-racisme, medmenneskelighed og tværkulturelt samarbejde. Genrer som MPB (populær brasiliansk musik), indisk klassisk musik og folk er nogle af de mest betydningsfulde elementer i kvartettens unikke lyd.
Denne kvartet er dannet af musikere fra Delhi, Rio de Janeiro og Danmark, og de er med deres ambitiøse og sjældent sete konstellation koncertparate. De brasilianske portugisiske tekster er refleksioner over oplevelsen af livet. Skrevet på en poetisk måde med referencer til naturen og dens mangfoldige udtryk, taler teksterne om håb og fremgang, traumer og indre kampe. Livet er smukt og brutalt, pludselige ændringer kan forstærke vores sanser og forny vores perspektiv på livet. Sangen 'Terra mãe' omhandler netop dette emne, idet den har håb for menneskeheden sammen kan tage affære for at tage sig af vores moder jord.
Måske kender du allerede nogle af os fra jazz, Folk og Globalmusikmiljøet. Vi har hver især tidligere spillet med kunstnere som: Afenginn, João Donato, Jacob Fischer, Luiz Melodia, Afonso Corrêa, Sidsel Storm, Ayaam, Nelson Faria, Época de Ouro, Jorge Dégas og Simon Tolddam.
Af spillesteder og festivaler har vi hver især blandt andre besøgt: Langelandsfestival, Tobaksgaarden, Århundredets festival, CasaV58, Toldkammeret, Aarhus Jazz Festival, Aarhus Festuge, Giant Steps og Copenhagen World Music Festival.
27/2 ANJA PRÆST TRIO
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Anja Præst: Klarinet, sang
Jesper Vinther: Harmonika
Peter Marquard Sejersen: Kontrabas
Anja Præst Trio spiller nykomponeret dansk folkemusik. Repertoiret består Anjas finurlige og fejende melodier og eftertænksomme sange, som helt tydeligt er inspireret af hendes lange musikervirke inden for den skandinaviske folkemusik. Musikken bindes sammen af Anjas små historier om dagligdag og åndsliv som inspiration til melodiernes tilblivelse. De 3 medlemmer i Anja Præst Trio er alle erfarne musikere, som har kendt hinanden siden teenage-årene. De nyder helt tydeligt at spille sammen og gør det med stor nerve, indlevelse og humor. Trioen har eksisteret i over 15 år og har blandt andet spillet til kirkekoncerter, fællessang, musikforeningskoncerter, festivaler og receptioner.
https://www.youtube.com/watch?v=a1H6TSpmOCQ
Priser og anerkendelser Rigsspillemand Anja Præst, Rigsspillemandsmærket i sølv Spillemandsprisen ved Musik over Præstø Fjord (Anja) Indstillet til German Record Prize i kategorien folk/folklore for ”Resonans”. Nomineret som årets folkkomponist for solo- albummet ”Hemmeligheden” (Anja) Steder hvor Anja Præst Trio har spillet Sankt Lukas Kirke Aarhus, Kolt Kirke, Brenderup Kirke, Jystrup Kirke, Stenløse Kirke, Skarø Kirke, Haarslev Kirke, Sjelle Kirke, Haarslev Kirke, Tornbjerg Kirke, Kærby Kirke, Søndersø Kirke, Sct. Nicolai Kirke Aabenraa, Langesø Skovkapel, Klaverfabrikken, Kultur på Damms Gård, Frøstrup Musikforening, Slagelse Musikhus, Køge Spillemandsforening, Folk Club Mors, Bov Museum, Musikhuzet Rønne, Viborg Musiksal, Kulturhus Islands Brygge, Gyngen Aarhus, Thy Folkemusik, Folk Roskilde, Nordfyns Musikforening, Helnæs Kultur- og Musikforening, Gaudi Galleriet, Konsulat des Königreichs Dänemark, Hannover (D), Flensburger Hofkultur (D), KulturZentrum Büz Minden (D), Folk Club Arnsberg (D), Folk Baltica (D/DK), Folkatonleikastevnan (FO) Webside/Video http://anjapraest.dk/anja-praest-trio/
20/2 BRAGR
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Perry Stenbäck: Nyckelharpa, guitarer, vokal
Christine Dueholm: Trommer, perkussion, vokal
Jesper Frost Bylling: Bas, vokal, overtone sang, jøde harpe
Kristian Bisgaard: Piano, vokal, harmonika
Lyden af skandinavien. De har taget navn efter Bragr (Brage), som i nordisk mytologi er guden for skjaldekunst, musik og poesi. For det er det, det handler om. Ambitionen er, at musikken fortæller historier og skaber stemninger, som bevæger publikum – både følelsesmæssigt og kropsligt. Publikum skal opleve, at folkemusikken slet ikke er støvet. Genren tilbyder smukke melodier og BRAGR supplerer vi med en række egne kompositioner i traditionens stil.
https://youtube.com/watch?v=UTJYUltYXto&feature=sharec
Musikken, vi spiller, er hentet fra den skandinaviske folkemusik-tradition, men vi giver den en nutidig fortolkning og et tvist, som bringer fortid og nutid sammen. Vi gør det ikke ved hjælp af trommemaskiner, computere og samplinger, men ved at lægge ekstra fokus på rytmikken og arrangementerne og ved at give de enkelte instrumenter et mere distinkt udtryk og større spillerum i numrene. Vores instrumentering er traditionel: nyckelharpa, båndløs akustisk bas, klaver, trommer, percussion, guitar, sang, jødeharpe m.m.
Således bevæger folkemusikkens toner og tekster sig tværs over de 500 år, og vi skaber en samklang mellem fortid og nutid. Musikken rammer og rummer helt enkle og stærke menneskelige grundfølelser – glæde, sorg, kærlighed, begejstring og vemod.
”Sitrende stille, bevægende medrivende, vildt oplivende, kraftfuldt, elegant rytmisk og dynamisk foldede musikerne al deres kunnen og kraft ud ”
Helge Engelbrecht efter BRAGR’s koncert i Mariehaven.
Se BRAGRs kommende koncerter her
Bandmedlemmer:
Perry Stenbäcks far og farfar var dygtige svenske folkemusikere og han holder sin svenske nøgleharpetradition i hævd. Perry Stenbäck blev kåret som årets musiker/artist v Danish Music Award/Folk både i 2009 og 2019. Derudover har han været nomineret flere gange i samme kategori. Perry er mest kendt som guitarist/multi-instrumentalist med danske kunstnere som Sebastian, Allan Olsen, Erann DD m. fl, men har også sit eget band Perry Stenbäck & Dekadansorkestern.
Christine Dueholm voksede op i et familieorkester og spillede folkemusik og jazz fra en tidlig alder. Hun er aktiv som trommeslager i flere bands, bl.a Perry Stenbäck & Dekadansorkestern, og som stomp-& rytmikinstruktør. Christine har spillet og turneret både i Danmark og internationalt med Sisters og Morild og senest med canadiske Melanie Dekker.
Jesper Frost Bylling er også vokset op med traditionen fordi hans far var med i Rebildspillemændene og han har spillet med dem fra han var barn. Senere er han desuden blevet anerkendt som en af Danmarks´s mest alsidige og melodiske bassister og turnerer rundt i verden med bl.a Ole Frimer Band.
Kristian Bisgaard er gruppens seneste medlem og tilfører en helt ny dimension til musikken. Han er rytmisk pianist med en gospelbaggrund og arbejder også som kirkemusiker/organist. Desuden er han kordirigent og akkompagnatør og laver kor- og sangworkshops og koncerter over hele landet.
13/2 JENSEN, BUGGE & HØIRUP
Entré: 110/150/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Mette Kathrine Jensen Stærk: Harmonika, sang
Kristian Bugge: Violin, sang
Morten Alfred Høirup: Guitar, sang
Traditionel og nykomponeret musik fra Danmark! Harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen, violinist Kristian Bugge og guitarist og sanger Morten Alfred Høirup, dyrker den traditionelle danske folkemusik, og de historier den fortæller, om nærhed, fællesskab og livets gang i øvrigt.Og så skriver de ny musik med rødder i traditionen, og udsyn til verden som den ser ud i dag på godt og ondt. Ganske få har som dem besøgt så mange af de små øer og andre egne af Danmark, hvor folkemusikken og viserne stadig overleveres fra generation til generation.
https://www.youtube.com/watch?v=b3091yQDRWI
De mange koncerter rundt i landet har gjort dem til såvel historiefortællere, som specialister i de mange forskellige musikalske dialekter indenfor den danske folkemusik, en viden og forståelse de udnytter til såvel koncerter som til dans.Jensen, Bugge & Høirup krydrer instrumentalmusik og sange fra bl.a. Falster, Thy, Fanø og Læsø, med melodier som de selv komponerer, ganske i de gamle traditionsbæreres ånd. Et af Jensen, Bugge & Høirups specialer er at spille såkaldte "danse-koncerter", hvor musikken er arrangeret til såvel det traditionelle bal som til decideret koncert. Resultatet er et musikalsk forløb som er spændende og sjovt for såvel dansere, som det lyttende publikum. Danse-koncerterne præsenteres og instrueres på stedet af trioen.
Trioens medlemmer har i øvrigt modtaget adskillige Danish Music Awards for deres nytolkninger af den traditionelle musik, og sammen har de turneret og spillet i klubber, forsamlingshuse og på festivaler i Danmark, Tyskland, Norge, Færøerne og Canada. I sommeren 2015 udgav Jensen, Bugge & Høirup deres første trio-cd med titlen "Slid din tid", som i efteråret 2015 hjembragte dem nomineringen til "Traditionsprisen", ved Danish Music Awards Folk! Der udover har de indspillet to live-albums med den gamle dansk-amerikanske harmonikaspiller, fiddler og traditionsbærere Dwight Lamb.
For yderligere info, pressemateriale og booking: http://www.dktrio.dk
6/2 NY SCENE
Entré: GRATIS - Køb ADGANG her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Ketil Amtrup
- Skriver sine egne sange og har altid sunget og spillet guitar. Stilarten er singer-songwriter og blues/folk. Ketil er født og opvokset i København og har boet i Svendborg siden 2006. I de senere år har Ketil udviklet sin sangskrivning og været ude og spille solo forskellige steder i Svendborg og på Fyn, fx Rudkøbing, Kerteminde, Bjørnø, Broby samt Århus, Odense og København i forskellige sammenhænge. Sangene har rytme og intensitet, så der er lagt op til en intens oplevelse fra start denne tirsdag i februar.
Trinika
- Er en dansk strygertrio udsprunget af det østfynske musikmiljø. De er Laura Grunske Schmidt på cello, Amalie Muhs på violin og mandolin og Anna Kvistgaard på violin, guitar og mandolin. Deres eklektiske og farverige repertoire spænder vidt og kombinerer alt det bedste fra folkemusikkens verden. Du bliver som lytter budt på alt lige fra storslåede brudestykker til Scottish i hæsblæsende tempo.
ViseVerden
- Her bliver I taget med på en rejse gennem verdens enge og egne, med menneskers sprog og den sungne fortælling som omdrejningspunkt. Med sange på de otte-ni sprog forsanger Mathias Kirkegaard Howard taler og som han har lært gennem familie, rejser og nysgerrighed, kommer vi vidt omkring : fra Middelhavet til Norden, fra Sydamerika til Australien. Sangene strækker sig fra gamle svenske visor fra 30'erne og fransk chanson fra 50'erne til latinamerikanske canciónes og mere moderne singersongwriter-sange. Mathias ledsages af Christian Ulbæk på keltisk mandolin, der virkelig får de gamle smukke melodier til at smide støvet og komme frem i lyset.
30/1 LYSDAL/FALGREN/VESTERGAARD
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Jens Lysdal: Guitar, vokal
Jakob Falgren: Bas, vokal
Søren Vestergaard: El-guitar, vokal
Med sit første fuldlængde danske album ”PARADIS TIL LÅNS” udgivet 2022 trådte den Grammy-, DMA- og Schallplattenkritik-nominerede sanger, komponist og guitarist Jens Lysdal, for alvor i karaktér på sit modersmål. Det er intakt livsnysgerrighed, kærlighed til musikken, personlighed og erfaring fra levet liv - sat i musik og ord. En moderne hjemstavnssang om hans ”hood” Slagslunde. Sange om barndommens sommerhus på Als. Fordi Lysdal altid er så meget personligt til stede, bliver koncerterne ofte - udover det musikalske – både en social og sanselig oplevelse, hvor nærværet og fællesskabet er det man tager med sig hjem. ”Musik skal skabes i nu'et, for de mennesker der er der i aften”.
https://www.lysdalsnyealbum.com/billeder-video
Et Højskolesangbogs-hit (”For vist vil de komme”), det uundgåelige mand/kvinde-tema, klimasituationen, og radiohittet ”Ingenting kommer af sig selv” som gir os lov til at se de personlige vinkler lidt fra oven – og til sidst såmænd et bud på en ny ”tak for alt”/-farvelsang – og så det løse. De over 800 afspilninger på DR, de danske tekster, gode anmeldelser, tre musikvideoer, et højskolesangbogs-hit, og to Gaffa-nomineringer, har markant forøget publikumsinteressen og tilstrømningen til Lysdals koncerter, både med med trioen og det store band. Siden hans debutalbum ”A matter of time” (”Et af nyere dansk pophistories mest helstøbte værker”), har Jens Lysdal væltet sig i overvældende anmeldelser både hjemme og ude. Han er blevet kaldt en af skandinaviens bedste guitarister, har turneret i USA, Tyskland, Holland, Canada, Kina og en lang række andre lande, indspillet med nogle af klodens bedste musikere og senest fået fire melodier i højskolesangbogen. Med andre ord.en spillemand, og en sangskriver med en sjældent stor og varieret musikalsk og oplevelsesmæssig rygsæk, At han bl.a. har spillet på både Skanderborg, Skagen, Tønder og Copenhagen og Stockholm Jazzfestival, siger også en del om hans bredde og musikalske diversitet. Nu er hans fokus Danmark og det danske sprog, og dén nærhed med publikum det gir at kommunikere på dét sprog man er mest fortrolig med. Koncerterne er fyldt med skæve indfald og god, humoristisk kontakt med publikum. DE ANDRE TO HJUL PÅ VOGNEN
JAKOB FALGREN – BAS & VOKAL
Én af landets mest efterspurgte bassister (Savage Rose, James Morrison, Trentemøller, Søren Huss, Bisse, Choir of young believers, Rasmus Nøhr, Pernille Rosendahl, Jakob Bellens), hvor erfaringerne fra alle hans sammenhænge, gør ham til en mere og mere personlig og unik musiker.
SØREN VESTERGAARD – EL-GUITAR & VOKAL
(Pernille Rosendahl, Hush, Select Captain)
ANMELDELSER
”PARADIS TIL LÅNS”
"Hans nye tekster og sange er enkle, men solide; hans tekniske evner i orden; og hans kunstneriske ambitioner intakt" (GAFFA - fire stjerner)
"Man kan faktisk godt sammenligne kvaliteten hos Bo Kaspers Orkester med Lysdals talenfulde trup.
Der er mange højdepunkter på et velproduceret album med noget for både hjerne, hjerte og samvittighed" (Fyns Stiftstidende - fem stjerner)
"Koncerten var en nydelse fra start til slut. Hans tekster indeholder en snert af humor og/eller politisk stillingtagen, og så er han en dygtig guitarist og en fremragende sanger der evner at få publikum med hele vejen" (Live-anmeldelse i Jazz Special)
ØVRIGE
”Den næste sang er inspireret af Jens Lysdal. Kender I ham ikke?! Har I ikke Google herovre?” Allan Olsen
”I'm proud to be a part of this album” (Easy Heart) Greg Leisz (Joni Mitchell, John Mayer, Eric
Clapton, Bill Frisell, Emmylou Harris)
"Virtuos guitarist, vedkommende sangskriver, Knopfler elegance,
vibrerende á la Tom Waits" - Jyllands Posten
“Et melodisk mirakel. Indfølt, stilfuldt og superprofessionelt” - Information
“Stilrent og elegant ikke ulig en Paul Simon eller Sting på måneskinsarbejde” - Berlingske
”Det helt afgørende er den stærke integritet, der kommer til udtryk i Lysdals fremtræden. Der er en kerne i Lysdal's musik som er markant til stede i alt hvad han foretager sig” - Politiken
“Lysdal er i en klasse for sig i Danmark. Få har som han kunnet suge den amerikanske singer-songwriter tradition ind, blande den med begavede tekster og noget skandinavisk melankoli og så alligevel udstyre musikken med en identitet” (Live-anmeldelse i Jazz-special)
"En respektindgydende besætning og et kantet, solidt, gennemført folk- og
countryalbum" – GAFFA
“Jens Lysdal’s CD emmer af engagement og musikalitet” - Jyllandsposten
"Dette kunne blive Lysdal's internationale gennembrud. For det er intet mindre end et pragt-album. Lysdal er først og fremmest en vanvittigt god guitarist - han hører til blandt de ti bedste i Skandinavien”. - HEAVEN (Holland)
“En finger-picking mester. Man kan høre og føle hvordan teknisk kunnen på et instrument – gennem følelser – bliver transformeret til en musikalsk oplevelse” Concerto (Østrig)
“Tilhængere af fænomenal slide-guitar spil, må også høre instrumentalnummeret “Sliding” der har atmosfære som selveste Ry Cooder” Wasser-Pravda (Tyskland)
“Det kunne faktisk kun være et spørgsmål om tid før denne gudsbenådede sanger, guitarist og sangskriver endelig lavede sin første CD. Jens Lysdal kan helt igennem måle sig med amerikanske sangskriver kultfigurer som Paul Simon og Randy Newman” - World of Music (Tyskland)
05-12 CUMBIA COMUNAL
Entré:110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Cumbia Comunal er et musikkollektiv fra Svendborg, som udforsker genrene Cumbia og Forró, der er dansemusik fra Colombia og Brasilien. De inviterer os til dans på et gadehjørne, i skyggen under et mangotræ en hverdagsaften, hvor hverdagen med ét kommer meget langt væk! Det er lidt af en velbevaret hemmelighed, der bliver afsløret denne aften. Tænkt at der findes så fantastisk et band og så i Svendborg.
28-11 DE GYLDNE DRENGE
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Med De Gyldne Løver som omdrejningspunkt er det i 2023 20 år siden, de spillede sammen første gang. Det var til en folkemusikaften i ølkælderen Hansted, stedet hvor Folk For Folk et par år senere blev til og fik fast spillested. Siden har det været en tradition, at de spiller hos os næsten hvert år. De Gyldne Drenge i 20 år. Irsk på dansk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader.
https://www.youtube.com/watch?v=ieK5us2xbEo
Siden 2003 har De Gyldne Drenge rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver. De 5 ustyrlige musikanter udsætter, med munter frækhed, et sagesløst publikum for deres uhæmmede og lemfældige udgaver af en lang række af danskernes mest folkekære melodier: Hjemmebrænderiet, Jeg Er Ikke Som De Andre, Ved Haw’et – Ved Haw’et o.s.v. o.s.v.
Selvom De Gyldne Drenge mestrer de fleste af de Gyldne Løvers sange, prøver de ikke at efterligne det gamle kultband, men giver i stedet deres egne fortolkninger af sangene. Oven i købet med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene.
I 2007 udkom deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev udsolgt, så i 2015 blev den fulgt op af albummet ”Derfor Blev Vi Spillemænd”. Begge er de ment som en hyldest til De Gyldne Løver.
21-11 NY SCENE
Entreen er gratis – Bestil adgang her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Allan Folmer
Den musikalske træmand, sofasanger og hverdagspoet, Allan Folmer, gæster ”Folk For Folk” i en af sine sjældne live performance. Med en håndfuld sange om livet som voksen & aldeles fremragende guitarspil, kommenteres på dagens Danmark set fra sofahøjde i provinsen og med ualmindelig eftertænksomhed og i et farverigt sprog.
”Så er Allan Folmer på spil igen med sin uforlignelige stemme og stærke bluesprægede melodier. Er du på udkig efter sange, hvor kunstneren virkelig krænger sin sjæl ud, er det her du skal stoppe op og lytte…… Jeg siger tak for sangen, Allan. Den er det værd.” - HOLGER BJØRNHOLT-FINK, tidl. anmelder på Nordisk Musikblad ”VISOR”.
Exil-Svendborger, Allan Folmer, glæder sig til at spille i sin barndoms- ungdoms- og tidlige voksenlivs by, Svendborg, tilbage i 60´erne & 70´erne.
Hlý
En akustisk, dansk singer-songwriter med både storladne, svævende og mere eftertænksomme toner med kant. Hlý’s sange udspringer af hendes egen rejse fra en klistret marinade af tankemylder og uro, ned i en larmende krop, der gennem langsomhed og mod forvandledes til frihed. Teksterne kringler sig gennem naturen, det personlige og det fælles, og smelter sammen i varme og tillid til livet. Hun stiller sig kritisk overfor hverdagens effektivitet og inviterer os ind i øjeblikke af tilbagelænet ro. Som at dykke under vandoverfladen, hvor alt går langsommere og glider blødt og flydende, kalder hun os ind i nuet med dets drømme og længsler. Hlý synger og spiller klaver.
Kurt Mortensen & Friends Project
Herboende Kurt Mortensen præsenterer eget helt nyt engelsksproget materiale. Det er Country og Folk musik om livet som det foregår her og nu. Denne november dag får vi en lille smagsprøve på de i alt 16 helt nye sange. Aftenens til lejligheden sammensatte hold består af Kurt Mortensen på guitar og sang, Lars Kirkegaard på harmonika, samt Guy Moscoso på kor.
14-11 IAN CARR & THE VARIOUS ARTISTS (UK, SV)
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Nordic roots & folk med rødder i både Skandinavien, England og Skotland. Orkesteret er ledet af den engelske guitarist Ian Carr, bosiddende i Falun i Sverige. Han anses for at være en af de dygtigste og mest indflydelsesrige guitarister i sin generation og har fået sine melodier fremført af blandt andre Sharon Shannon. Det er musik, der kan røre dig, intrigere dig, imponere dig og få dig til at smile på samme tid? The Various Artists er et skønt band med masser af humor.
https://www.youtube.com/watch?v=mNViVjjrvrE
Ian har arbejdet med mange anerkendte kunstnere, herunder Kathryn Tickell, Kate Rusby, Eddi Reader, Kris Drever, Swåp, John McCusker, Gustaf Ljunggren og mange flere. Han er også en kendt komponist, der har fået sine melodier fremført af blandt andre Sharon Shannon og Kinnaris Quintet. For at indspille sit første soloalbum dannede Ian Ian Carr & The Various Artists. Med strålende arrangementer og en imponerende evne til at swinge dybt i tempi fra langsom vals til vilde reels og fængslende historiefortælling er bandet gået videre med at indspille 2 albums og 2 EP'er.
En anmelder (Dave Haslam) sagde om bandets seneste album 'I Like Your Taste in Music' sagde: "Det er også et af de mest opfindsomme, skæve og direkte grin-fremkaldende album, denne anmelder har hørt i årevis."
Et fast indslag i de seneste svenske koncerter var glade publikummer, der fortalte bandet, at de blev mindet om Frank Zappa! Deraf bandets nye motto: "Zappa & The Mothers of Invention go deep trad"!
07-11 NUALA KENNEDY & EAMON O'LEARY with GERRY O'C0NNOR (IRL)
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Eamon O’Leary: Guitar, bouzouki, sang
Gerry O’Connor: Violin
De musikalske legekammerater Nuala Kennedy fra County Louth og Eamon O’Leary fra Dublin har spillet sammen siden 2011, da Nuala flyttede til New York, hvor Eamon har boet i mere end 20 år. De fandt en fælles interesse for og kærlighed til den traditionelle irske og skotske musik samt at arrangere og skrive nye sange. På deres Danmarksturné medbringer Nuala og Eamon den fremragende violinist Gerry O’Connor, der ligesom Nuala er fra Dundalk i County Louth. Sammen præsenterer Nuala, Eamon og Gerry en flot koncertaften, der byder på både traditionsrig, nyfortolket og nyskrevet irsk musik.
Trioens turné er støttet af Culture Ireland.
https://www.youtube.com/watch?v=55amYJaqTCc
https://www.facebook.com/nualamusic/videos/10161637920070188
Nuala og Eamon er begge to garvede musikanter, der har turneret vidt og bredt sammen og spillet både på store festivaler i Europa, Nordamerika, Australien og på små, akustiske spillesteder i mere fjerne egne såsom Newfoundland, Alaska og ved polarcirklen. De er begge kendt for deres instrumentale færdigheder og smukke vokalharmonier, men også for deres varierede repertoire af traditionelle og nyskrevne sange. Med en underspillet virtuositet præsenterer de to en tidløs samling sange - med historier om kærlighed og frieri, om arbejde og ritualer, om emigration, krig og mange andre temaer. Gerrys violinspil er kendetegnet ved en livlighed og pulserende rytme, som han tilskriver sine tidlige år som stepdanser. Udover sit virke som violinist, så er Gerry O’Connor også en velrenommeret violinbygger og producer samt en meget efterspurgt violintutor.
Pressecitater:
“Vocal harmonies, crisp guitar and bouzouki, and melodic hooks on the flute embellish the songs with arrangements painstakingly crafted to highlight each piece’s best qualities. This music dazzles you with subtlety rather than flash. In other words, the closer you listen, the better they are. And if you do like high- energy tunes, there’s a couple of sets here reminding you that these folks are brilliant at that too”.
- Stephen Winick, ‘Hot Albums’ Huffington Post 2015
“Inspired song selection and thoughtful arrangements reveal the strong chemistry these top musicians share”.
- IRISH ECHO 2014
“Lyrically fresh, harmonically rich and presented with magnificent ease”.
- The Irish Times 2014
31-10 HELENE BLUM & HARALD HAUGAARD BAND
Entré: 160/220/100 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Sangeren og sangskriveren Helene Blum har sammen med violinisten og komponisten Harald Haugaard markeret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den rige og levende danske kulturarv. Deres egne sange og kompositioner møder originale fortolkninger af gamle viser, folkemusik og ballader i et tidløst univers. Med den største integritet og fortrolighed forbinder de nærværende musikalske fortællinger med historien, rødderne og nutiden og skaber toner og klange, der på en og samme tid er genkendelige og dog mærkeligt fornyede.
https://www.youtube.com/watch?v=bEf9NsbB7Ao
https://www.youtube.com/channel/UCBhyg0Em9NpVOUXqgpzm3Fw
Helene Blums glasklare og vidunderlige stemme er sammen med Harald Haugaards medrivende violinspil koncertens kerne. Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender deres musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde, virtuositet og blide korstemmer. Helene Blum & Harald Haugaard Band er et af de fremmeste navne på den nye nordiske folkemusikscene, og med læssevis af koncerter udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur. Siden etableringen af bandet i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, spillesteder og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan som f.eks. Elbphilharmonien i Hamburg og det legendariske Wiener Konzerthaus. I sensommeren 2023 udkommer Helene Blum og Harald Haugaards andet fælles album ”Den Store Sommer”, som er indspillet med bandet i det legendariske Medley Studio i København.
24-10 SALTFISHFORTY (SCO)
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Saltfishforty er en frisk og dynamisk duo, der kommer fra Orkneyøerne i det nordlige Skotland. Douglas Montgomery og Brian Cromarty kombinerer Orkneyøernes rige traditionelle musik med originale kompositioner. Det powerfulde partnerskab har vundet en hengiven tilhængerskare i hele Storbritannien og længere ud i verden.
https://www.youtube.com/watch?v=8xoxuRtg0lQ
Duoen er et knudepunkt i den aktuelt blomstrende genoplivning af Orkneys traditionelle musik, og de forener øernes dybt rodfæstede kilder med en spændende bredde af indflydelse udefra og ekspertise, katalyseret af en kreativ empati født gennem årtiers venskab. Resultatet er en lyd af spændende råt angreb og multidimensionel rigdom. Et partnerskab skabt tilbage i 2002 - mere ved et tilfælde end design - de to har kendt hinanden siden folkeskolen og spillede sammen i sessions og forskellige bands, indtil de blev booked i et firmands orkester til en velgørenhedskoncert, men hvor kun de to mødte op: “Vi besluttede at fortsætte og bare lave så meget støj, som to personer overhovedet kunne - hvilket sådan set er det, vi har gjort lige siden”, siger de. Nu år senere har Saltfishforty glædet publikum på mange af verdens førende folkefestivaler, herunder Celtic Connections, Cambridge, HebCelt, Shetland, Lorient i Bretagne og Canadas Celtic Colours, samt turneret i USA og overalt i Europa. Deres fokus på Orkney-musik medtager traditionelt, moderne og originalt materiale, dristigt krydset med påvirkninger fra Americana til østeuropæisk folk, plus en højoktan snert af heavy metal. Duoen har udgivet fire albums i eget navn. Live (2013), Netherbow (2010), Orkney Twiater (2005) og Goose Music (2003).
17-10 PAUL BANKS & HP LANGE
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Paul Banks og HP Lange har altid primært bevæget sig indenfor den amerikanske folkemusik tradition og er to af de mest rutinerede og velanskrevne musikere og sangskrivere herhjemme. De har begge et hav af udgivelser med sig, samt en imponerende samling af priser og awards. En aften med de to byder på roots, blues, mountain samt egne og helt nye sange. Gode historier og masser af guitarer, mandoliner og banjoer.
https://www.youtube.com/watch?v=_K9uU01Hyb8
10-10 M.C. HANSEN OG JACOB CHANO
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
“Imagine Lyle Lovett singing about avalanches in a way that was absolutely wrenching - Mike Warren Pitch.com
M.C. Hansen er prisvindende singer-songwriter og historiefortæller. “Forestil dig John Steinbeck der læser højt på Benny Andersens terrasse, mens Niels Hausgaard fortæller jokes til Carl Nielsen, der spiller på klaveret”. Omtrent sådan er en koncert med M.C. Hansen. Han har siden 2004 haft fornøjelsen af at have sin makker Jacob Chano med på scenen. Uanset om han spiller trommer, keyboard, klaver eller synger kor, gør han det i sangens tjeneste. Det er altid melodien, der bestemmer. Jacob støtter ansvarsfuldt op om melodien og lader sangene tage publikum nye steder hen aften efter aften.
https://www.youtube.com/watch?v=82keqTS4SGg
M.C. Hansens univers er befolket med drømmere og lokale originaler fra hjemegnen Jungshoved i Præstø Fjord. Med par, der længes efter forældreskabet. Katte, der bliver kørt over ved købmand Flemmings butik. Historiefortæller, sangskriver og guitarist M.C. Hansen udstikker med sit nye orkester SPEKTAKEL en ny retning for sine musikalske fortællinger mættet med billedsprog og referencer til hverdagen og den landsby vi kalder "Danmark". Mættet af billedsprog og med fokus på den musikalske iscenesættelse af historiefortællingen er en koncert med M.C. Hansen et spejl af hverdagens mirakler og persongalleri. Årets sangskriver i Danmark i 2017 ved Danish Music Awards
03-10 TRIO KLEZMER
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Trio Klezmer har både traditionen og fornyelsen med, og dette kan være en af årsagerne til, at trioen har fået så stor succes. Trioens medlemmer tilhører da også eliten blandt genrens udøvere, - ikke kun målt efter danske forhold, men også når tingene ses i en international sammenhæng. Klezmer er følelser for fuld udblæsning og musikken spænder lige fra indfølte ballader til medrivende jødisk festmusik. Alle livets sider er repræsenteret, når Trio Klezmer spiller koncert.
https://www.youtube.com/watch?v=TI4tsYSla2M
I løbet af de seneste år har Trio Klezmer spillet mere end 80 koncerter i danske kirker. Koncerterne har været velbesøgte, og de fremmødte har været begejstrede for den musikalske oplevelse. Af samme grund er der i flere kirker blevet arrangeret opfølgende koncerter ved senere lejligheder.
I dagens Danmark er der en markant stigende interesse for klezmer, som er en slidstærk folkemusik stil, der har sine rødder langt tilbage i den jødiske kultur. Folkemusik er en levende størrelse, og i nyere tider klezmer musikken blevet tilført nogle nye dimensioner, som har givet genren et gevaldigt løft. Bla. har Itzhak Perlman, som er en af denne verdens mest anerkendte, klassiske violinister, valgt at lave en række sceneoptrædener og udgivelser, hvor han spiller klezmer som koncertmusik på højeste musikalske niveau.
26-09 FAZE’N’MIR
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
FAZE`N’MIR er pladeaktuelle med udgivelsen “Live out Loud”. Duoen startede samarbejdet i foråret 2015 og har siden skrevet og arrangeret eget materiale. I de forløbne år har ensemblet spillet mange live events, på spillesteder, musikforeninger, festivaler, caféer i Danmark og Sverige. Det scenevante band har høstet anerkendelse for det indholdsrige og tankevækkende univers, der trækker på både nordisk og amerikansk tonesprog. FAZE’N’MIR mestrer det lyriske udtryk samt det mere pågående, og er en stemme i tiden, der trækker tråde såvel frem som tilbage. Koncerten bliver derfor en smeltedigel af folk, blues og jazz med plads til både det følsomme, rå og blå.
https://www.fazenmir.com/music
Mir Bredberg Weber er hjemvendt efter en længere årrække i USA. Henrik ‘Faze’ Nybo har i mange år været en aktiv del af den primært danske folk/blues scene. Med sig denne aften har FAZE`N`MIR et særdeles stærkt hold fra øverste hylde.
Trommeslageren Jeppe Gram er en af vores førende jazztrommeslagere og desuden en fabelagtig komponist. Ved Danish Music Award 2021 modtog han prisen Årets Musiker 2021 og året efter løb han med prisen Årets Jazzudgivelse 2022, for albummet The Doldrums. Jeppe Grams arbejdsområde bevæger sig langt udenfor jazzen når han er at finde bag trommerne med bl.a. Tue West, Mellemblond, Steffen Brandt, Lasse Heller band og mange flere.
Jonathan Busk Larsen. Uddannet på Syddansk musikkonservatorie. Arbejder som freelance i mange projekter bla NEBULA.
Simon Ronge Holm Madsen er en guitarist/multi-instrumentalist med fødderne dybt plantet i musikken. Med optrædener i både ind- og udland på bl.a Jelling musikfestival, SPOT og Midtfyns festival for artister som Mads Langelund, Perry Stenbäck m.fl er der for alvor gang i karrieren for den unge musiker. Derudover har Simon også medvirket som både musiker og co-writer på flere indspilninger med ovenstående, samt kunstnere som Cypress Parks, Anton Lundsgaard og Sigrid Eva.
19-09 MIRJA KLIPPEL (FIN/DK)
Entré: 110/140/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har den finske sangskriver og sanger Mirja Klippel markeret sig som et særligt talent på den alternative folk-scene. Allerede hendes debut -EP Lift Your Lion - indbragte den danskbaserede musiker en Danish Music Award Folk som Årets Sangskriver. Siden har hun turneret flittigt i både Europa og Nordatlanten, og har udgivet yderligere to albums.
https://www.mirjaklippel.com/videos/
Hendes seneste album, Slow Coming Alive, fik tre nominationer på Danish Music Awards Roots i 2021. Med sin faste medmusiker Alex Jønsson, drager hun publikum ind i et organisk og atmosfærisk univers, hvor personlige erfaringer åbner op for psykologiske dybder, og hvor intime rum går hånd i hånd med rå og vilde landskaber. CITATER "Stærk, dyb og ærlig folk/americana” GAFFA ★★★★★ “…a folk diamond for filigree-pop-audiophiles” – Glitterhouse
12-09 BUSTER SLEDGE (US/NO)
Entré: 130/180/60 - Køb billet her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
Buster Sledge er en akustisk bluegrass kvartet bestående af 4 stemmer, violin, banjo, guitar og kontrabas. Buster Sledge er én amerikaner og tre nordmænd med forskellige musikalske baggrunde men fælles om en stærk kærlighed til traditionel amerikansk musik. Buster Sledge blander bluegrass med mange andre stilarter og giver derved genren deres eget moderne twist bestående af både oldtime musik fra bjergene, men også pop, jazz, rap eller hvad der nu klæder den specifikke sang bedst. De 4 virtuose musikere er blevet kaldt for ”de norske Punch Brothers” og udgiver deres tredje album NICE TIME ON EARTH TODAY til efteråret, så glæd jer til en fantastisk oplevelse!
https://www.youtube.com/watch?v=SD2gMsXM418
https://www.youtube.com/watch?v=n0cYV4frxzo
05-09 NY SCENE - Aksglædes Møllergade sessions
Entreen er gratis – Bestil adgang her: https://folkforfolk.nemtilmeld.dk/
BENJAMIN DUNK M. BAND
Et frisk spire på stammen af den folkelige danske musikscene. Benjamin er en ordlækker frihedspoet der leverer et nærværende og hjertevarmt tekstunivers, der kredser sig om det at finde fodfæste i forandring. Det er musik der går i knoglerne, kalder kroppen til bevægelse og sindet til refleksion. Det er tekster som vil ind under huden på lytteren, som vil prikke til selvrefleksionen og nysgerrigheden for hvad vi som mennesker, med bevidsthed og hjerte, er i stand til at skabe af liv for os selv, hinanden og kloden.
LUKAS & TRINE
Lukas Hainer Kjær på klaver og Trine Schuldt Jørgensen på violin kender hinanden fra Svendborg gymnasie hvor de begyndte at spille sammen, da de fandt ud af at de begge havde en kærlighed til folkemusik.
VERSILIS VLASTOS
Vasilis er halv græsk og halv dansk, på samme måde er hans sange halv romantiske (melodierne) og halv forfærdelig samfundskritiske (lyrikken). Hans budskab er at kunne grine af døden, imens man kritiserer livet.
LASSE STORM
09-05 TIM LOTHARS TUBATRIO (DK/DE/HU)
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Tim Lothar: Guitar, vokal
Holger Daub: Mundharmonika
JánosMazura: Tuba
https://www.youtube.com/watch?v=T_u6Ji4b5wo
Lothar har inviteret to af sine kolleger op nordpå, og I kan godt glæde jer: de er i verdensklasse. Mazura fra Budapest er en virtuos tubaist og har bred erfaring med stort set alle musikgenrer. Daub på mundharpe spiller ofte med Lothar i Tyskland og Skandinavien. Han er velkendt i sit hjemland og har optrådt med de store bluesnavne dernede, samt turneret i USA med det tyske harmonikamuseum. Tim Lothar er anerkendt som en af DK´s bedste bluesfortolkere.
János Mazura, tuba (Ungarn)
Mazura har spillet i Istanbul State Opera, Hungarian Radio Symphony, Hungarian Opera m.m. og turnerer flittigt Europa rundt med klassiske og rytmiske ensembler: en tubaist i verdensklasse!
Han har turneret i bandsammenhæng med Lothar i Ungarn, Frankrig, Sverige og Danmark.
Holger "HoBo" Daub, mundharpe (Tyskland)
- fra Hamburg spiller mundharmonika og er repræsentant for det Tyske Mundharmonika Museum, der turnerer over hele verden. Daub og Lothar har spillet sammen siden 2012, og har sammen optrådt på koncerter og festivaler i USA, Tyskland, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark.
Tim Lothar, guitar/vokal (Danmark)
Tim Lothar er fra Frederikshavn og er en af de mest turnerende musikere i landet. Det bliver blues og roots, egne sange - med historier og anekdoter dertil.Her er ikke "just another bluesman". Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller.Han er et anerkendt navn på den internationale roots-scene - har turneret 20 lande, har seks anmelderroste udgivelser bag sig, modtaget priser i ind- og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa.
https://www.youtube.com/watch?v=T_u6Ji4b5wo
02-05 KRIS DREVER& BOO HEWERDINE (UK)
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbn
Kris Drever: Guitar, vokal
Boo Hewerdine: Guitar, vokal
https://www.youtube.com/watch?v=RkERtyGnOtA
To af Storbritanniens bedste sangskrivere på en sjælden danmarksturné. Drever er en skotsk folkesanger, som har vundet mange priser, herunder hele 7 BBC Radio 2 Folk Awards, to shortlist-nomineringer til Scottish Album of The Year. Hewerdine var forsanger i kultbandet, The Bible. Hans efterfølgende solokarriere strækker sig nu over 25 år. Hundredvis af hans sange er blevet spillet af andre kunstnere bl.a. KD Lang og Chris Difford. Hans sidste album høstede flere femstjernede anmeldelser.
Kris Drever er en skotsk folkesanger, sangskriver, som har vundet adskillige priser, herunder hele 7 BBC Radio 2 Folk Awards, to shortlist-nomineringer til Scottish Album of The Year (med sin trio Lau) og stor anerkendelse for sine solo-udgivelser og koncerter, herunder glødende anmeldelser fra The Herald, The Guardian, Mojo og Q Magazine.
Boo Hewerdine var forsanger i det engelske kultband, The Bible. Hans efterfølgende solokarriere strækker sig nu over 25 år (det samme gælder hans mangeårige samarbejde med den ekstremt populære skotske sangerinde Eddi Reader). Gennem denne tid er Boo blevet noget af en national skat. Han er efterspurgt som forfatter, producer og performer. Hundredvis af hans sange er blevet coveret af andre kunstnere, herunder KD Lang, Chris Difford, Heidi Talbot og flere: Hans sidste album 'Before' blev indspillet med den dansk/svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og høstede flere femstjernede anmeldelser.
https://www.youtube.com/watch?v=YWLBsx3ogqI
25-04 HØST
Entré: 130/180/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
De fire kvinder i Høst har fundet sammen med den fælles vision at skabe en vokal legeplads, hvor de med fire røster og intet andet, fortolker og udfordrer traditionerne i den nordiske folkemusik såvel som i den moderne flerstemmige sang. Med inspiration fra nordisk instrumental folk, bulgarsk kvindekor og jazzens harmoniske univers skaber Høst en ny lyd af nordisk acapella folk; en forårssymfoni af fuglekvidder, kraftfulde rå dissonanser og rytmisk poesi. Høst vandt i 2022 to priser i den internationale vokalgruppe-konkurrence på Aarhus Vocal Festival og har i 2023 udgivet debutalbummet “Fuglesang” som en hyldest til naturen og stemmens kraft. Høst er et nyt vokalt modspil til den danske folkemusikscene, men kvartettens fire medlemmer Lene Høst, Liv Vester, Maja Freese og Filippa Westerberg er allerede velbevandrede i genren som både sangere og instrumentalister kendt fra Vingefang, Vesselil, Huldrelokkk, Barani, Mynsterland, Kaisin m.fl.
18-04 SOUVENIRS
Entré: 130/180/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Sofie Bonde:Sang, guitar
Nils Torp:Guitar
Klaus Pindstrup: Violin
https://www.youtube.com/watch?v=eYH2_p46NPQ
I et fænomenalt sammenspil mellem Nils Torp’s guitar og Klaus Pindstrup’s violin tager musikken konstant nye drejninger. Det er ikke det rene pop, - der er puttet en del folkemusik, klassisk og tango i gryden, og det er både gamle og nye sange der bliver serveret. Sofie Bonde charmerer publikum med sin karismatiske lyse sangstemme og sin krøllede hjerne. Hun har ting at fortælle, som nu og da trækker en Souvenirs-koncert i helt uventede retninger.
Det er tør, jysk humor, når det er bedst ! Souvenirs har en lang række albums bag sig med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Deres seneste album ” Tangopartner” kom i 2016. Duoen slog igennem i 1994 med mundrette, lune og underspillede tekster på dansk. Torp var med i det legendariske band KLICHE, og kombinationen af hans melodisk sikre pophåndværk og Bondes klingende rene sopran skaffede de to et gennembrud hos både publikum og anmeldere.
11-04 NY SCENE
med Jan Schønemann:
Rasmus Skovgaard: Mandolin/Guitar
Niels Krogsbøll: Banjo/Guitar
LITTLE SADIE dækker over Søren Søndergaard på guitar/vokal, Svend Broholm på bas, Jesper I. Olsen på trommer og Claus Vang på mandolin, violin, mandocaster og kor.
04-04 MATHÆUS BECH TRIO
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Mathæus Bech: Bas
Sebastian Bloch: Guitar
August Korsgaard: Klaver.
Mathæus Bech har i sit unge liv været vidt omkring. Han har været i mesterlære hos den legendariske danske bassist Bo Stief; han har studeret klassisk musik på Det Kongelige Musikkonservatorium i København, og så har han rejst rundt i USA og samarbejdet med nogle af deres ypperste folkemusikere. Der er dog få steder han holder mere af at være og spille musik, end sin hjemby Svendborg! Specielt til denne koncert har han samlet et hold af gode venner Svendborg og omegn.
I sin musik forener han disse erfaringer og ophæver grænserne mellem genrerne på en sympatisk og mesterlig måde. Han stræber efter at fortsætte den stolte danske tradition af virtuose og solistiske kontrabassister og vil vise en ny generation af musikelskere at kontrabassen ikke behøver at stå i baggrunden.
28-03 ROARING MAGGIE (UK/SCO/IRE)
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Martin Dale: Guitar, bouzouki, vokal
William James McLaughlin: Fløjte, octave mandola, bodhrán, guitar, vokal, sækkepiber (uilleann pipes)
Brian Armstrong: Banjo, mandolin, mandola, guitar, vokal
Det er et 3-mandsorkester, som leverer en ekstremt underholdende koncertoplevelse. De spiller folkemusik fra Skotland, Irland og England. Du vil opleve både gamle folkeviser, dansemelodier (jigs, reels, polkas osv.), sømandsviser, og ballader. De indtager scenen med energi, humor, spilleglæde og selvtillid. Alle 3 er begavede spillemænd og entertainere med mange års erfaring som fuldtidsmusikere. De brænder for den traditionelle folkemusik, for den varme, organiske lyd af akustiske instrumenter samt de flerestemmige harmonier.
Link
Bandet blev dannet i 2022og består af den engelske entertainer og guitarist Martin, den karismatiske skotske/irske William James McLaughlin (tidligere medlem af Boys Of Blue Hill og The Islanders)), og multi-talent Brian Armstrong, som stammer fra grænsen mellem Skotland og England.
21-03 BOB DYLAN JAMBOREE
- en hyldestkoncert til “His Bobness”.
Entré: 75/100/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Mød disse otte musikere:
*Doug Morter *Pete Gunner *Lisbeth Refbjerg *Nicolaj Jul
*Klaus B Jensen * Kaj Weber *Henrik Vester og *Jan Schønemann
https://www.youtube.com/watch?v=OIioLcsizYE
De spiller og fortæller om de Dylan-numre, der betyder mest for dem. Kom og syng eller nyn med! Det afholdes som en "Jamboree" over 2 sæt med et hold musikere i hvert sæt. Som en bærende søjle gennem 6 årtier har Dylans sange inspireret og sat nye standarder - ikke kun for 68-generationen, men også for alle de efterfølgende. Denne aften giver en fantastisk mulighed for at opleve et sjældent samarbejde mellem forskellige musikere i det Sydfynske.
Hans tekster og melodier er klassikere og mon ikke de fleste kender i hvert fald “Blowing In The Wind”, “Mr Tambourine Man” og “Knocking On Heavens Door” fra hans mangfoldige katalog af sange?Hans indflydelse på musikere, komponister og tekstforfattere har været enorm, og her en gruppe musikere, der derfor gerne vil fejre denne fantastiske kunstner.Tilsammen er det et usædvanligt samarbejde på tværs af forskellige musik kredse i Svendborg.
Musikerne:
Doug Morter er bosat i Stenstrup, men fra London hvor han i de unge år var en del af Folk-miljøet. Han har i mange år turneret i Norge og England med forskellige folk.
Pete Gunner er endnu en brite som har boet i Danmark næsten hele sit liv og har præget musiklivet i Svendborg i forskellige sammenhænge.
Klaus B Jensen har blues i blodet men er vokset op med Bob Dylan.
Henrik Vester er en lokal troldmand på mundharpe og medvirker på flere indspilninger end man umiddelbart har hørt om.
Nicolaj Jul er den yngste i dette selskab men med sit rå udtryk er han en gevinst for koncerten. Kendt fra bl.a.Doors Tribute.
Lisbeth Rifbjerg er en meget dygtig guitarist og sanger og har blandt andet spillet i TV for nylig.
Kaj Weber var med i Punk bølgen i Aarhus i Lost Kids. Han fortolker Dylan på en interessant måde.
Jan Schønemann er tidligere musiklærer på Ollerup Efterskole og har sat sig for at organisere dette spændende samarbejde.
14-03 NY SCENE
- entreen er gratis!
Flemming G Madsen og Henrik Baunkilde
Madsen og Baunkilde er et par gamle drenge der mødes af og til for at adsprede vinterdepressionen ved at udsætte den for nogle triste sange. Henrik Nordbrandt sagde engang at poesi er at tilføre det kendte noget nyt, og det kan man ikke forsøge ofte nok. Ikke at det lykkes for os, - slet ikke hver gang men til gengæld spiller Henrik altid en smuk og lyrisk guitar. Og sangene er altid på dansk! Vi ser frem til at høre hvad de finder på til Ny Scene.
Bror & Søster
Søskendeparret Ernst Kristiansen og Bodil Henriksen har længe spillet op sammen, blandt andet til kroballer i omegnen af Svendborg. Ernst er pensioneret musiklærer og passioneret guitarist. Bodil er forrygende vokalist, og synger også med i Syvsoverne. Sammen holder de begge to af ballader med bl.a. Elvis, ABBA, Lis Sørensen, Seebach, Sebastian og Kim Larsen, og vi glæder os til at høre hvad de tager med til Ny Scene.
SMIDL - KLAVESS - SØGAARD
Christian Søgaard (harmonika) og Klavess Larsen (percussion) faldt som unge i Københavns store kulturelle smeltedigel med dansemusik fra Sydamerika, Grønland, Balkan og Afrika. Mette Smidl (violin), hvis baggrund er Ungarsk, spiller med et sjældent karismatisk nærvær og en smukt dragende tone på sin fyrige violin. De tre erfarne musikere, der tidligere startede bandet Gypsy Jam, fortsætter nu deres legende samspil, med fødderne godt og solidt plantet i Brasiliens og Balkan’s humørfyldte, dramatiske og romantiske verdensmusik, krydret med Søgaard’s egne melodier.
07-03 BARANI
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Maja Aarøe Freese: Cello, vokal
Anders Ringgaard Andersen: Harmonika, vokal
https://www.youtube.com/watch?v=nAw7J4NLbzk
Barani er en forholdsvis ny duo på den danske folkscene. De skaber minimalistiske grooves, sange og melodier ud fra gamle danserytmer. Den sjældne kombination af cello og harmonika giver et friskt pust til melodier og rytmer og åbner nye dimensioner af folkemusikken. Barani giver dig folkemusikkens drive og spilleglæde kombineret med farverige melodier i et finurligt klangunivers.
Mosaik er deres seneste udgivelse, en EP med 5 stykker instrumentalmusik, der er udgivet som video og lyd.Mosaik er en hyldest til steder og stemninger i musikkens by - Svendborg, hvor der er opstået et musikalsk momentum, som tiltrækker musikere fra hele landet. Det er det lokale pladeselskab BondeJazz, der er en af drivkrafterne bag Svendborgs sprudlende musikliv, som udgiver Barani.Folkemusikinteresserede vil kende de to fra bands som Basco, Vessilli, Habadekuk og Grønt Lys.
28-02 PERRY STENBÄCK & DEKADANS - moderne viser på svensk.
Entré: 160/220/100 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Perry Stenbäck: Vokal, guitar
Christine Dueholm: Trommer, kor
Ulrika Rosdahl: Kor, perkussion
Henrik Kunz: Kontrabas, kor
Jan Hansen: Keyboards, kor
https://www.youtube.com/watch?v=ZAb5NnlAR-I
"Stille og roligt. Idiotisk musikalsk, dovent swingende, dejligt dynamisk og – først og fremmest – vanvittigt velspillet og –sunget,” skrev Musikanmelder Steffen Jungersen. De tager den nordiske sangskrivertradition under kærlig behandling. Ud over Perry’s egne sange, sker det med viser af bl.a Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersson, Myhre/Hovland. Perry har en stor kærlighed til sit hjemlands troubadourer, og hans fortolkninger af deres sange fremføres med stor respekt for originalmaterialet og med en sjælden nerve og autencitet.
Danmark og den danske sangskat, har Perry også et godt øje til, og han har bl.a. spillet sammen med Sebastian, Allan Olsen og Erann DD. Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, hvor han er særdeles anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst sit vindende væsen. Flere gange er Perry Stenbäck blevet nomineret ved Danish Music Awards og i 2009 og 2019 modtog han en DMA/Folk som årets Musiker/Artist. Perry er født og opvokset i Stockholm, uddannet på solistlinien på Rytmisk Musikkonservatorium og er nu bosat i Gadbjerg ved Jelling, hvor han bor med sin kone, trommeslageren Christine Dueholm. Det velspillende band af lutter rutinerede musikere, har mange års sammenspilserfaring. De leverer en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse.
21-02 BO EVERS - solo
Entré: 100/140/60 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Bo Evers: Guitar, vokal
Det er et scoop, at vi nu kan præsentere Bo Evers i Svendborg. Han er en sangskriver af en helt speciel støbning, og når han synger, vil man nødig gå glip af en eneste sætning. Han har en skøn underspillet humor, og hans rim er helt unikke. Som der står i en pressemeddelelse: "Siden Bo Evers debuterede med sin platin-sælgende landeplage "Fred", er det kun gået én vej: Ned ad bakke! " Den nyeste single "Verden er" beskriver på vanlig tragikomisk vis, at bevidstheden om at det hele kan slutte hvert øjeblik, kan hjælpe os med at leve i nuet.
Uanset indpakningen, udspringer og udklækkes hans sange dog alle fra samme sted: Når Bo Evers sidder alene med sin guitar.Forvent intimitet, humor, alvor og musikalske røverhistorier. Siden Bo Evers debuterede med sin platin-sælgende landeplage, 'Fred', er det kun gået en vej: Ned af bakke! Slut med smarte damer, airplay, hurtige biler og major labels. Og en Corona oveni har betydet, at Bo Evers gennem en længere periode har været nødt til at erhverve sig ved at sælge sin røv for ussel mammon! Det er imidlertid, på forunderlig vis, lykkedes en producer (ham selv) at få dokumenteret dette økonomiske kollaps, når han begræder sin menneskelige deroute i sangen - den forrige single - ’Tørre Tal’. Det er ikke særlig kønt at høre på, men som vi kender det fra færdselsuheld og Luksusfælden, er der alligevel noget sært dragende over katastrofen!Du kender måske Bo Evers fra en af Chief 1’s andre radiohit-produktioner til Bo, nemlig 'Barry White'. Og fra hans lange samarbejde med Gypsy Vendetta, der mundede ud i albummet 'Bo Evers møder Gypsy Vendetta og Pyskow' i 2021.
14-02 NY SCENE
Entré: GRATIS - Bestil billet her (åbner i et nyt vindue).
Tune-In: Med en baggrund i rock, folk, klassisk, kormusik og jazz har denne kvartet skabt et skønt kalejdoskopisk musikunivers hvor de leger med stor musik for et lille orkester. Det har en lidt atypisk instrument-sammensætning af violin, klarinet, harmonika og bas, som vi glæder os til at præsentere jer for til Ny Scene. Besætningen består af Niels Otto Jessen, Niels Bystrup, Lars Svendsen, Jan Bruun.
MusikMøllen: Et musikalsk makker par med guitar, violin og sang, som spiller både gamle og nye danske viser. De spænder vidt, fra middelalder musik, skillingeviser og til Kim Larsen og Lars Lilholt! Vi er spændt på hvad de tager med til vores første Ny Scene arrangement og ser frem til at byde Niels Pedersen og Jan Grønbæk velkommen!
Ditte Fromseier: Ditte er et anerkendt navn indenfor folkemusikken, både lokalt, nationalt og internationalt. Til Ny Scene præsenterer hun os for et lille solo-repertoire med violin, sang, mandola og guitar! Vi ser frem til at høre hende prøve nye toner og melodier af.
DUST DADDY: Jens Kock og Søren Stærmose har dannet duoen her, som spiller egne numre med et touch af latin! Vi har bedt dem om at slutte aftenen af med deres varme toner, legende lette rytmer og finurlige tekster.
07-02 ARNE WÜRGLER TRIO
Entré: 160/220/100 - Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Arne Würgler: Guitar, vokal
Sine Bach Rüttel: Banjo
Nils Tuxen: Guitar
http://www.youtube.com/watch?v=4TSGCpxEBgY
Danmarks Røde Wilfred. En sand legende fra dengang, hvor drømmen og længslen om en bedre og sjovere verden hørte tiden til. Würgler blev i 70´erne en af de samlende frontfigurer, ikke mindst i sit musikhistoriske samarbejde med sangerne Benny Holst og Trille. Siden da har Würgler været musikalsk drivkraft i en lang række af store begivenheder både politisk og kulturelt. Han bakkes op af to supermusikere. Signe Bach Ruttel har for længst slået sit navn fast som en sand ekvilibrist på banjo og Niels Tuxen har længe været Danmarks nr 1 på pedalsteelguitar.
Der er vel nærmest ikke den musikgenre Arne Würgler ikke har prøvet kræfter med. Arne Würglers musikalske rejse strækker sig fra protestsange til rock, fra hverdagsviser til Nashville-blues, fra folk til kabaret og film- og teatermusik og fra jazz til Dansk Melodi Grand Prix. For få år siden atter musikaktuel, release august 2020 med ”HUSET BRÆNDER” – et album om klima og natur.
Drømmen om et sted:
Banjospilleren Sine Bach Rüttel
har trods sin unge alder markeret sig stærkt som en af landets allerbedste banjospillere. Med sine to soloplader hører hun allerede nu til i inderkredsen af dansk roots-musik.
Mellem linierne:
https://www.youtube.com/watch?v=UMf7kdAs1D4
Guitarveteranen Nils Tuxen
Endelig et meget spændende og sjældent genhør med en af dansk musik helt store veteraner, Nils Tuxen, som ikke mindst mange vil huske fra Savage Rose i halvfjerdserne. I dag har han en fornem international karriere med bl.a. Depeche Mode, Hannes Wader, Konstantin Wecker og Roger Whittager.
Nils Tuxen: Fingertips
https://www.youtube.com/watch?v=8ioxqnzNf2Y
31-01 JENS BILLINGSØ
Entré: 75/100/60 -Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Jens Billingsø: Guitar, vokal
https://www.youtube.com/channel/UCh1k4Pk6kVVnq4A0JkrjOzw
Billingsø er en dansksproget sanger, sangskriver og guitarist med rødder i roots- og folkgenren. Udstyret med akustisk guitar og noget på hjerte, serverer han sine historier og betragtninger med humoristisk bid og ferm fingerpicking. Tro mod den historiefortællende sangskrivertradition maner Jens’ tekster til eftertænksomhed, og ved hjælp af et finurligt billedsprog suges lytteren ind i et særegent tekstunivers kredsende om menneskelivet, samfundet og alt fra skrankepaver, soldater og katte til Djævelen og Dr. Frankenstein.
Den musikalske inspiration er høstet i blomsterbedet hos amerikanske sangskrivere såsom Townes Van Zandt, Blaze Foley og tidlig Dylan. Men også de gamle ragtime- og akustiske bluesguitarister har sat deres aftryk, mens der lyrisk trækkes tråde til eksempelvis Allan Olsens utraditionelle skrivemåde og episke fortælleform. En gammel dansk rocklegende beskriver Jens’ sangskrivervirke således: “Jens’ sangskrivning minder mig om protestsangerne fra min ungdom i 60’erne. Jeg ved godt han ikke selv opfatter sig som protestsanger, men det gør jeg. Sange som Jens’ er en sjældenhed nu til dags, og folk har brug for at høre dem.” Preben Devantier - trommeslager i Steppeulvene Når Jens på uhøjtidelig vis indtager scenen med sin yndlingsguitar i favnen, er det med humor, små anekdoter og sublimt guitarspil i højsædet. Og du har sikkert selv gået og tænkt over nogle af de ting, som Jens’ sange handler om...for de handler nemlig om alt mellem himmel og jord. Hvad andet er der egentlig at skrive sange om!?
06-12 ÅBEN SCENE V/ LOUISE HVIID
Entré: 50 kr. for ikke-optrædende
Louise Hviid er en lokal sanger og sangskriver som sammen med Jens Holgersen danner duoen Hviid. Hviid spiller nykomponeret, melodisk musik med en helt særlig lyd som skabes af mødet mellem kontrabassen og ukulelen. Denne aften får vi både nogle af Louises egne sange at høre, noget nordisk folkemusik med Louise på violin samt flerstemmig sang. Kom og vær med til at lave en fed aften med musik fra alle mulige hjørner.
29-11 Clearwood County Country Band (DK)
- er et familieorkester
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Mama Clearwood (Anna Aagaard Klarskov): Old time fiddle, sang
Cousin Clearwood (Talon Thyrré Klarskov) : Guitar, sang
Big Daddy Clearwood (Frey Thyrré Klarskov) : Countrybas, sang
Video her https://youtu.be/MuBtJelzPzs
Det lyder udenlandsk - men det er dansk. De spiller med stor kærlighed til den klassiske country-musik. Med violin, guitar og kontrabas og fuld knald på den flerstemmige sang leder trioen sit publikum igennem en række kendte og mindre kendte sange fra den store country-sangbog. Der er noget for enhver smag, hvad enten man har lyst til at klappe i takt, synge med, græde ned i sin øl, eller lidt af det hele!
22-11 VAEV Featuring Hans Mydtskov
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Poul Lendal: Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.
David Mondrup: Laptop, indisk harmonium, harmonika, melodica m.v.
Hans Mydtskov: Saxofon.
Hvad sker der, når man sætter strøm på Dalarhästen? ’Vaev’ er et enestående mix af den traditionelle folkemusik OG den nyeste elektroniske musik. Rigsspillemanden Poul Lendal lægger den traditionelle og nyskrevne musik i David Mondrups trygge elektroniske favn, og vupti: Ny musik opstår – samtidig med at tilhørerne får den fineste fornemmelse af, hvad folkemusik er for en størrelse.
15-11 MAESTRALE (ITA)
Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Filippo Gambetta: Diatonisk harmonika
Fabio Vernizzi: Klaver
Sergio Caputo: Violin
Dette må du ikke gå glip af. Besøg fra Italien. Filippo har tidligere besøgt os, og han er en fremragende harmonikaspiller. Dengang var det en duo – nu en trio, som præsenterer deres projekt: Maestrale. De er
tre af den liguriske musikscenes mest repræsentative skikkelser inden for verdens- og ny akustisk musik. Projektets debutalbum blev udsendt af forskellige europæiske nationale radioer. Albummet blev indspillet af den første Maestrale line-up med Carmelo Russo på klassisk guitar, der døde i 2020. Carmileo var med da Filippo var hos os sidst.
08-11 EDGELARKS (UK)
Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Phillip Henry: Slideguitar, mundharmonika, beatbox, vokal
Hannah Martin: Banjo, violin, tenorguitar, vocal
Navnet Edgelarks hentyder til det at synge fra kanten og duoens sangehandler bl.a. om områder og mennesker på kanten, krydsning af grænser og tærskler, korsveje og grænseområder, rejsende og flygtninge, skumringog daggry, det gamle og det nye. Duoen er et dygtigt sangskriverpar og spiller overvejende egen-komponerede numre, selvom rødderne umiskendeligt er plantet i den engelske folkemusiktradition. Musikken er dog også præget af en snert af blues, reggae og andre elementer -spændende og betagende er det i hvertfald.
KONCERTEN ER AFLYST. Der er ikke koncert hos FFF på tirsdag.
01-11 PERRY STENBÄCK & DEKADANSORKESTERN
moderne viser på svensk.
Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Perry Stenbäck: Vokal, guitar
Christine Dueholm: Trommer, kor
Ulrika Rosdahl: Kor, perkussion
Henrik Kunz: Kontrabas, kor
Jan Hansen: Keyboards, kor
"Stille og roligt. Idiotisk musikalsk, dovent swingende, dejligt dynamisk og – først og fremmest – vanvittigt velspillet og –sunget,”- Musikanmelder Steffen Jungersen. Perry Stenbäck & Dekadansorkestern tager den nordiske sangskrivertradition under kærlig behandling. Ud over Perry’s egne sange, sker det med viser af bl.a Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersson, Myhre/Hovland. Perry Stenbäck har en stor kærlighed til sit hjemlands troubadourer og hans fortolkninger af deres sange fremføres med stor respekt for originalmaterialet og med en sjælden nerve og autencitet.
25-10 DE GYLDNE DRENGE
Irsk på dansk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader.
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin, kor
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Sang, guitar, banjo
Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme
Så går det løs igen. For 15. gang besøger drengene Folk for Folk, og hver gang har det været for fulde huse. Det bliver det nok igen. 5 ustyrlige musikanter udsætter publikum for deres uhæmmede og lemfældige omgang med en lang række af danskernes mest folkekære melodier: Hjemmebrænderiet, Jeg Er Ikke Som De Andre, Ved Haw’et – Ved Haw’eto.s.v. o.s.v. Alle hits fra De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge forsøger ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af de herlige sange.
18-10 BLUE HOLGER D
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Rasmus Grønborg: Klaver
Radi Nikitins: Perkussion, caron
Jakob Lund Saxofon
Jan Schønemann: Guitar, sang
For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der igennem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på.
11-10 SVØBSK KVARTET
- Forførende folkemusik med en klang af tidløshed
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Maren Hallberg Larsen: Harmonika
Jørgen Dickmeiss: Violin, sang, guitar
Theis Langlands: Klaver, mundharpe
Simon Busk: Perkussion
Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med dette orkester. Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande.
04-10 ÅBEN SCENE V/ ANDERS RINGGAARD ANDERSEN
Anders spiller harmonika i gruppen Basco, som bl.a. spillede med I Baggaard Teatrets opsætning af Fjeren & Rosen. Nogen vil også kende Anders som sangskriver og frontfigur i Grønt Lys, og han har spillet til baller landet over med bl.a. Carl Erik Lundgaard i gruppen TrioTinus, hvor Anders trakterer Ejnar Tinus gamle basun udi den vestjyske folkemusik. Denne aften er scenen åben for alle, og der vil være plads til både solister, fællessang og buskspil!
Entré: 50 kr. for ikke-optrædende
27-09 TRILLEBAND MED METTE MARCKMANN
”ET LILLE LYS I MØRKET”
Det originale Trilleband med
Mette Marckmann: Vokal
Ole Fick: Guitar
Øyvind Ougaard: Piano
Mads Vinding: Bas
Entré: 240 / 290 / 120 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Trille er ikke længere iblandt os, men hendes sange er lyslevende! Trille var en af de første danske sangskrivere, der beskrev verden fra en kvindes perspektiv og turde dele sine tanker om kærlighed, ensomhed og kvindeliv fra en meget personlig vinkel. Trille var en mester i at beskrive angsten og håbet, troen og usikkerheden, hverdagens poesi og kærligheden – det store i det nære og det nære i det store…. Når Trilles originale band går på scenen, venter der publikum en uovertruffen, nærværende musikalsk oplevelse.
https://www.youtube.com/watch?v=oTCOl2EuYf4
https://www.youtube.com/watch?v=PtQVcOo_DJE
Mette Marckmann bringer Trilles sange op til nutiden og de er stadig helt aktuelle. Gennem en lang række af Trilles allerbedste og mest elskede sange ”Hej Søster”, ”Min lille Sol”, ”Et lille lys i Mørket” og mange flere, kan man opleve og genopleve Trilles følsomme, frække, kloge og kærlige poesi og musik. Og når musikken spilles af netop de musikalske troldmænd, som i sin tid lagde grunden på Trilles plader og til hendes koncerter, Ole Fick (guitar), Øyvind Ougaard (piano) og Mads Vinding (bas) og sangen formidles af Mette Marckmann, som Trille selv har givet stafetten videre til, bliver det ikke meget bedre.
”Mette Marckmann er eminent som afløser for Bodil "Trille" Nielsen. Jeg har aldrig hørt hende synge før, og meget passende vil min telefon skrive "tryllebandt" i stedet for Trilleband. Det er præcis det, hun gør med Ole Fick, Mads Vinding og Øyvind Ougaard ved sin side.” - Simon Staun, Fyens.dk
”....det er lidt af et vovestykke, at skuespilleren Mette Marckmann har påtaget sig rollen som den nye Trille - oven i købet med den originale besætning i Trilles band som musikalske ledsagere. … Men de, der hørte hende i Snurretoppen tirsdag aften, lagde sig fladt ned. Fra første til sidste sang brændte hun sig fast som koncertens ubestridte midtpunkt og fik hele salen med. Ikke nok med, at hun lød som Trille selv dengang i halvfjerdserne og firserne med de samme fraseringer og klare stemme - hun lignede hende oven i købet i det ydre med sit skulderlange, mørke hår og en lillafarvet sort kjole og den akustiske guitar. ….Skuespilleren Mette Marckmann er et fund som fortolker af Trilles følsomme sange.” - Henrik Fisker, sn.dk
20-09 MOLDE
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Maria Molde: Komponist, vokal, mandolin, banjo
Uffe Holmsgaard Eriksen: Guitar, cittern, klarinet, kor
Jonathan Feig: Violin
Henrik Kunz: Kontrabas, kor
MOLDE er et godt bud på et nyt dansk rootsnavn, man skal lægge mærke til. Smægtende akkorder og veltunede korstemmer med bluegrass vibes fra the Appalachian mountains tilsat poetiske danske tekster inspireret af den nordiske natur og hverdagslivets sanselighed. MOLDE mødte hinanden i en stue i Aarhus. Maria Molde havde været del af bluegrass miljøet i New York gennem længere tid, og kom hjem med en bunke nyskrevne sange.
13-09 GRABOW & GULDHAMMER
“ballade-ekstrakter”
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Sara Grabow: Guitar, vokal.
Mia Guldhammer: Dulcimer, vokal.
Se video her https://youtu.be/XWShg2uGY90
Sara Grabow og Mia Guldhammer præsenterer ekstrakter af nogle af Danmarks ældste sange. Den mundtlige overlevering igennem århundreder finder vej til et moderne og poetisk udtryk i kraft af to kvindestemmer; Grabows lyse og Guldhammers mørke. Fortidens fortællinger bidrager med intens og rodfæstet visdom, som synes væsentlig og kærkommen i vor forjagede tidsalder.
https://www.youtube.com/watch?v=2j-a7A_fD8o
https://www.facebook.com/GrabowGuldhammer https://www.youtube.com/channel/UC8zJo_giV-HjpyjprBQ8y-g
Stemmerne akkompagneres af Grabows akustiske guitar og Guldhammers dulcimer og arrangementerne sender hilsner til Simon & Garfunkel, Joni Mitchell og Trille. Mia omtaler sig selv som traditionel balladesanger, og har igennem årene sunget og kædedanset de gamle viser for tusindvis af mennesker i ind og udland. Bl.a. med gruppen “Virelai”, det mere elektroniske “Mallebrok” og det internationale projekt “Nøkken” med det bretonske band “Dour/Le Pottier Quartet” og den svenske sanger Sofia Sandén. Senest har Mia udgivet “Tral, Tråd & Traditioner" (2021) med guitarist Morten Alfred Høirup. Mia er opvokset med folkemusikken, og optrådte allerede som barn i familiens orkester. Mia har altid følt sig draget af balladerne, og føler et særligt slægtskab med de mange, lange tekster, der uden problemer synges frem, som var de plantet i hendes DNA. Sara omtaler sig selv som en moderne troubadur, der med sine sange og guitaren under armen udforsker klangfulde rum og lydens betydning for mennesket. Tidligere har Sara udgivet albums i en mere traditionel singer/ song writer stil, men nu er fokus flyttet til et mere meditativt og filosofisk univers, hvor musikkens formål er publikums fordybelse og ro. Kerne-udgivelsen EneRum fra 2017 udfoldes på hjemmesiden www.EneRum.dk. Senere udviklede Sara lydvandring.dk -koncerter, der bevæger sig sammen med publikum i akustisk varierede rum. Sideløbende har Sara medvirket i teateropsætninger bl.a. “Come Together teaterkoncert” på Østre Gasværk i 2009 og “Vintersilhuetter” på Riddersalen 2020. Sara turnerer derudover løbende med faderens Sebastians sange og med trioen “Den Gamle Sangskat”, som spiller nyfortolkninger af gamle klassikere. “Det er som om, nogt hviker os sagte i øret, når vi arbejder med dete materale En kraf, der har overlevet de mang versioner, der ignnem årene er blevet formidlet. En esens af vidom, som ikke knække af tidens tand, men tværimod bliver eksrakter af det alervigtigse mennekelig; grund-forælingn og den særke melod, der bevægr os dybt i hjeret.” Grabow & Guldhammer instagram: grabowguldhammer
06-09 ÅBEN SCENE V/ DANIEL TOUDAL
Entré: 50 kr. for ikke-optrædende Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Svendborgensiske Daniel Toudal Kobberø er stemmen i front for bandet TrailerPark:Jesus, som just efter tre års fravær er genopstået - stærkere end nogensinde før. Daniel skriver sangene til bandet. Daniels musik beskrives bedst som melankolsk, eftertænksom og undrende, udtrykt via rockmusikkens stærke nerve og nærvær. Daniel er på trods af sin relativt unge alder en af Svendborgs allermest erfarne liveartister. På aftenen vil de storladne rockarrangementer, der kendetegner TrailerPark:Jesus og Daniel, blive kogt ned til kernen, og blive fremført af
Daniel, og hans trofaste akustiske guitar. Der bliver også plads til dig, så kom og giv et nummer.
30-08 Andreas Tophøj: Violin, bratsch, vokal
Rune Barslund: Accordion
NB: Koncerten afvikles hos Ole Ryge, Søndervej 208 på Thurø. Medlemmer i Svendborg Danse- og Spillemandslaug kan købe til medlemspris.
Video her: https://youtu.be/cuObMbv9fQ4
De er to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik. Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster. I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i hele Skandinavien, Storbritannien, Irland, og Tyskland. Bl.a. har store internationale festivaler som Tønder Festival, Celtic Connections og Kaustinen Festival nydt godt af duoens musik.
23-08 IRISH MILLIE (CAN) & DENIS MCLAUGHLIN TRIO (dobbeltkoncert)
Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her åbner i et nyt vindue).
Millie Shadgett: Violin
Murray Shadgett: Guitar
Denis McLaughlin: Sang, guitar,oktav mandola, banjo, bodhran og bones.
Pia Nygaard: Violin, bodhran, sang
Jens Holgersen: Kontrabas, sang
Video her: https://youtu.be/cuObMbv9fQ4
Et ungt kæmpetalent besøger Folk For Folk. Den unge canadiske violinist Irish Millie (15 år) og hendes far Murray er blevet inviteret på koncertturné på kulturinstitutioner i Danmark med danske musikere.Turneen omfatter flere dobbeltkoncerter med Denis McLaughlin Trio, der bidrager med irske sange og god stemning. Irish Millie har i forhold til sin alder et helt ekstraordinært violinspil. Hun spås en stor karriere. Tidligere i år var hun den yngste musiker, nomineret til Canadian Folk Music Award.
31/5 Gangspil
Kristian Bugge: Violin
Malene Daniels Beck: Klaver
Sonnich Lydom: Harmonikaer
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
De er alle tre garanter for en underholdende og varieret rejse gennem den danske folkemusik. Disse livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra ethvert hjørne af landet. Vi besøger bl.a. egne som øerne Læsø og Fanø, samt Thy og København. Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt de smukke Sønderhoning Melodier fra Fanøs berømte musiktradition.
Tag med på en uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen. Med udgangspunkt i mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen.
24/5 Bob Dylan Jamboree
Koncerten er udsolgt.
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Jan har fundet 8 garvede sydfynske troubadourer, som har gjort sig gældende i mange forskellige sammenhænge, og de er vilde med Dylan. Kom og hør
*Doug Morter *Pete Gunnar *Flemming Madsen *Nicolaj Jul
*Klaus B Jensen * Kaj Weber *Henrik Vester og *Jan Schønemann
spille de Dylan-numre, der betyder mest for dem – og syng eller nyn med.
Det afholdes som en "Jamboree" over 2 sæt med et hold musikere i hvert sæt.
https://www.youtube.com/watch?v=OIioLcsizYE
17/5 Loulie Sun og Klavess
Loulie Sun: Vokal, guitar
Klavess Larsen: Guitar, banjo, cajon mv.
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Det bliver et skønt og varieret repertoire, der går fra de stille mørke til de lette lyse sange. Lyden læner sig mod moderne folk. Guitarer bliver stemt i bløde mol akkorder og banjoen er bas-surrogat. Sangene er personlige beretninger i ærlighedens og kærlighedens navn. Mens Loulie’s varme vokal smelter sammen med guitaren, binder Klavess det hele sammen med sin helt egen opsætning af cajon, hihat, guitarer og banjo, som han på forunderlig vis ene mand forener.
Loulie Sun og Klavess har spillet sammen siden ’99, har udgivet et hav af plader. Tidligere kendt fra “Safari” udgivet på Tigermusic der fik sølvplade for 10.000 solgte albums. Fra 2017 gik Loulie Sun i gang med helt nyt koncept i singer songwriter genren. En sang der fik meget opmærksomhed var “Coronasangen” “Vi Lever” hvor videoen fik 30.000 visninger på fb. Senest har parret spillet på Midtfyns Festival’s 30 års jubilæum i sommeren’21 og fik i den grad fik energien op i teltet.
10/5 The Paul McKenna Band (SCO)
Paul McKenna: Vokal
Robbie Greig: Violin
Conal McDonagh: Pipes, fløjter
Conor Markey: Banjo, bouzouki, guitarer
Ewan Baird: Percussion
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Skotske Paul, som har en kraftfuld og så alligevel følsom emotionel stemme, har længe været rangeret blandt de fineste unge sangere og songwriters. I mange af sangene kommer hans sociale engagement til udtryk. Paul var en stor del af de verdenskendte Transatlantic Sessions i 2019. Sammen med Cara Dillion, Tom O'Brien, Molly Tuttle and de multi talentfulde husorkester fremførte han en række shows på tværs af Storbritanien. Bandet trækker på både skotske og irske rødder med en utrolig dynamik.
https://www.youtube.com/watch?v=3ETIZ7rMXSQ
“The best folk band to have come out of Scotland in the last twenty years” New York Times
“The best band of their generation” (The Living Tradition)
“A band with the potential to dominate the Scottish/Irish traditional scene for the next twenty years” (Fatea Magazine)
03/5 Camille Grey
Camille Grey: Sang, autoharpe
Thomas Mitchell: Guitar
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Camille Grey beskriver sig selv som en original "storytelling country folk singer-songwriter” med kufferten fuld af røverhistorier, en masse live-erfaring og 3 album-udgivelser. Hendes interesse for støvede amerikanske Southwest lader sig ikke skjule når hun inviterer lytterne ind i sit farverige univers. Svendborgenserne får denne aften fornøjelsen af Thomas Mitchells flotte guitar arrangementer når to gamle venner deler scenen, og med på aftenens sætliste er naturligvis Camilles hyldestsang til folk legenden Judy Collins.
26/4 Tom Nagel
Tom Nagel Rasmussen: Guitarer, ukulele, mundharpe, vokal.
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Tom gennem årene skrevet en del egne sange, som bevæger sig i feltet mellem det fabulerende, det poetiske og det politisk engagerede.
https://www.youtube.com/watch?v=UhcWnRTDhIo
Ud over sit tidlige musikalske virke i bands som Ragnarok, Bombadil og Tom Nagel Rasmussen Band, var Tom ankermand og kunstnerisk leder af det turnerende vestsjællandske børneteater,
19/4 Himla
HIMLA er et nyt nordisk samarbejde mellem sanger og sangskriver Adine Fliid (DK/NO), cellisten
Adam Mckenzie (AU/DK) og klarinettist Siri Iversen (DK). HIMLA er et bud på nordisk sangskrivning, hvor lytteren får lov til at komme helt tæt på. Trioens debutalbum gav gruppen en DMA nominering i kategorien: “Årets nye danske rootsnavn 2021”. Musikken læner sig ind i den
klassiske singer/songwriter traditionen, men formår også at udfordre traditionen. Det gør de ved at tilføje elementer fra folk, avantgarde og kammermusik til deres akustiske univers.
Rundt om en stærk, lyrisk vokal og et tekstunivers på dansk og norsk, væves klanglige tæpper af dansende buestrøg og varme knitrende luftstrømme, som åbner et vindue til de åbne nordiske
vidder. Instrumenteringen er organisk og består af fængende melodier, baslinjer, dissonanser og akustiske lydeffekter på guitar, cello og klarinet. HIMLA er der hvor melankolien møder livsenergien
og fortæller om det landskab af følelser og drømme, der ligger lige under hverdagens overflade.
Himlas debutplade “HIMLA” udkom i februar 2021 i samarbejde med Go´ Danish Folk Music og producer/lydtekniker Torben Sminge, som desuden er dirigent i Tip Toe Big Band.
Adine Fliid: Sanger, sangskriver, guitarist, komponist
- uddannet fra musikvidenskab (bachelor) og retorik med speciale i stemmebrug ved Københavns Universitet (kandidat)
- Adine er Himlas sanger og komponist, og gør debut som sangskriver på trioens debutalbum. Hun har derudover være aktiv sanger og komponist i eget navn samt i forskellige konstellationer inden for folkemusik, singer songwriting og jazz, og har opstartet sangskriver fællesskaber for/med kvindelige artister med fokus på dansk tekstproduktion.
Siri Iversen: Klarinettist, bas klarinettist, sanger, komponist
- uddannet fra folkemusiklinjen ved Syddansk Musikkonservatorium (kandidat) og verdensmusiklinjen ved musikhögskolan för scen och musik i Göteborg.
- aktiv som musiker og komponist i forskellige konstellationer, bl.a. Over Sundet og BARK&BLIK og nomineret til en Danish Folk Music Award i kategorien årets komponist i 2016. Hun har desuden medvirket som klarinettist i Østre Gasværks opsætning af Pelle Erobreren i 2018.
Adam Mckenzie: Cellist, komponist
-er klassisk-uddannet cellist, født i Danmark, men opvokset i Sydney, Australien. Han har studeret i Australien, Danmark, Canada og Tyskland, og er nu bosat i Ølstykke.
-Adam har komponeret musik til dokumentarfilm, teater, og mindre besætninger. Udover det har han arbejdet som studiemusiker for nogle af landets førende filmkomponister og spillet i diverse bands med turnéer rundt i Europa, Australien og USA. Adam han høres på mange
forskellige plader, som solist på diverse TV/film titel-melodier og live i mange forskellige folk/jazz/klassiske projekter.
12/4 Generalforsamling kl. 18 + Åben Scene v Jan Schønemann kl. 20
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Først er der den årlige generalforsamling.
Derefter er Jan vært. Jan er utroligt alsidig og kan underholde en hel aften med egne personlige sange med danske og engelske tekster.
Han synger et par sange og så er scenen din. Eller i alt fald åben. Vil du byde ind på at komme på scenen, kan du kontakte Jan (mail eller facebook).
5/4 Jane & Shane (UK/IRL)
Jane Clark: Violin, vokal
Shane Donnelly: Vokal, guitar, bodhrán
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Intens og overbevisende spilleglæde og energi, det er hvad man får til en koncert med Jane & Shane. Det er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men de bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen.
https://janeandshane.dk/
Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. Altid og i alle sammenhænge, har en Jane & Shane koncert den helt særlige lyd, smittende musikalitet og sofistikerede samspil, som er så kendetegnende for dem. Og populariteten er ikke til at tage fejl af. Uanset om de står på scenen ved en slotskoncert, i et lille forsamlingshus, til et firmaevent, i en kirke, på en festival eller i et kulturhus, tager Jane & Shane’s dygtighed, varme og udstråling altid publikum med storm.
”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” - NIELS HAUSGAARD
”... en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.”
- PER DYRHOLM, ROOTSZONE, SKAGEN FESTIVAL 2018
Baggrund
Duoen mødte hinanden i København tilbage i 2000, og Danmark har siden da dannet rammen om deres musikalske aktiviteter. De brød for alvor igennem, da sangeren og satirikeren Niels Hausgaard i 2003 inviterede dem med i sit show og med ordene "Jane og Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd; de er begavede underholdere i absolut særklasse”, erklærede sin fascination af duoens musik- og scenekvaliteter. Siden gennembruddet i 2003 har Jane & Shane’s karriere accelereret med ekspresfart, og de har trukket fulde huse ved de mange koncerter, de har spillet rundt omkring i Danmark. Også DR har haft øje for duoens store scene- og musikkvaliteter og Jane & Shane blev inviteret til at spille ved de traditionsrige Ledreborg Slotskoncerter i sommeren 2009 sammen med DR UnderholdningsOrkesteret og i 2013 spillede de 9 nytårskoncerter med UnderholdningsOrkesteret i hele landet. Og i sommeren 2014 var det Aalborg Symfoniorkester, der havde fornøjelsen af samarbejdet med Jane & Shane på orkesterets store sommerturné.
Jane & Shane har i perioder turneret med eget band og med forskellige gæster. Således har violinisten John Sheahan fra den legendariske gruppe The Dubliners flere gange været med Jane & Shane på turné og på festivaler, senest i januar 2020, hvor de spillede en kort række udsolgte nytårskoncerter i Danmark.
29/3 VIIK
Elisabeth Vik: Vokal
Annelene Toft: Violin
Villads Hoffmann: Cittern
Morten Alkjær: Harmonika
Jakob Kragesand: Kontrabas
Mårten Hillbom: Percussion
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Nordisk folk i nye klæder, der trækker på de hypnotiserende nordiske melodier, rockens groove og jazzens rå men elegante æstetik, i et forsøg på at udforske grænserne indenfor roots-musikken. Det fremadstormende orkester VÍÍK, med den karismatiske forsanger Elisabeth Vik i front, er allerede på den korte karriere efter deres debut i 2019, blevet kendt for deres medrivende sceneshow, drabelige historier og en spilleglæde, der smitter langt ud over scenekanten.
Denne brede ekspertise leveret af nogle af de mest interessante unge talenter inden for traditionsmusikken, her under fanen VÍÍK, gør en unik oplevelse, der uden sammenligning danner en af nordens stærkeste live oplevelser.
22/3 Other Roads (UK)
Pete Abbott: Guitar, vokal
Gregor Borland: Violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: Guitar, mandolin, vokal
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Bandet blev dannet i 2009 – og har siden turneret flittigt i det meste af Europa og New Zealand. Pete Abbott, Gregor Borland og Dave Walmisley er tre meget erfarne og yderst professionelle musikere og sammen skaber de deres helt egen spændende og unikke sound ved at kombinere musikken med deres utroligt fine og smukke vokalharmonier.
Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”
https://www.youtube.com/channel/UCToFTeZ1fC8rxO25-TE9x5w
15/3 Gunni Torp Band
Gunni Torp: Harmonika, vokal
Matthias Arbo Klein: Trommer, percussion
Kristoffer August: Bas, kor.
Simon Hebeltoft Hansen: Guitar, banjo, kor.
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Bølgerne ruller.Revolutionen er dansabel, og rebellen er legesyg og blød som pels. Sammen præsenterer de sangene med humor, anekdoter og usande beretninger fra landlivet, familielivet, dyreverdenen, hverdagen og drømmenes kringelkroge.
https://www.gunnitorp.dk/music
FOR HVER KERNE VI SMIDER - Nyt album. LIVE tour. Et vuggende hamonika-groove, shakers og støvede trommer i tæt dialog med en fabulerende banjo. Det er jordnært og akustisk. og det er her sangerinde Gunni Torp tager sit afsæt, når hun sender endnu en samling sange afsted. FOR HVER KERNE VI SMIDER er et hendes 4. album, og som frø, der er samlet i sensommeren, er det sange, der vil noget, sætte rod og sætte aftryk i verden. Hun rejser til fods på asfalt og i højt græs, ud i oprør og kampzoner, med længselsfulde kald efter vild natur og steder at høre til. Hun synger på et poetisk dansk, hvor både ”kompostering” og ”revolte” har fundet vej ind i de nye sange.
”Det kunne være soundtracket til en Jim Jarmush-film”
Tore Leifer, Kulturen i P1
“Hun fremstår herpå som en seriøs og moden digter,
en reel arvtager efter Eva Madsen. Hun synger om truede
dyrearter og kompostering, om feminisme, ulighed og revolte.” -
Gaffa
”Så er powerlady Gunni Torp på spil igen! Og det gør hun godt!
Verdensmusik i topklasse med fremragende tekster fremført med indlevelse og styrke.” - Visor.no
“Det er godt og befriende med et samfundskritisk udspil i vor tid – og ikke mindst på Gunni Torps kvalitetsniveau. ” - Rootzone
”Én af de mest markante danske folk-udgivelser i 2020.” - Radiofolk.
08/3 Harmonivognen
Draget af spilleglæde, de lyse nætter, det frie trubadurliv og på tvivlsomme barnevognshjul, drager Harmonivognen hvert år en uge afsted - til en ø eller landsdel for at fyldes med musik og møde fantastiske mennesker.
Vi spiller for folk og fæ, køer og hunde, for mad på fine restauranter og en skarp på de skumleste værtshuse.
I kan forvente en koncert med selvskrevne sange og viser, historier fra 12 år på landevejene, 4 stemmige harmonier, tilpas flabet gademusik og en folkelig koncert i øjenhøjde.
Martin Spens - Guitar, Bas, Vokal
Thorkil Fonnesbech - Violin, Ukulele, vokal.
Jens Hell-Petersen - Tromme, melodika, vokal
Niels-Christian Christiansen - Bas, Guitar, Vokal
En hyldest til Benny Andersen onsdag den 2/3 kl. 20
Rasmus Dissing: Vokal
Jens Jefsen: Bas
Henrik Gunde: Piano
Morten Lund: Trommer
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
NB: Der er ikke gratis adgang ved afhentning af medlemskort, og fribilletter kan ikke benyttes.
I August 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere - national poet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen. Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højt elsket figur, troubaduren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl, og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Povl har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger. Nu tager andre over.
https://www.facebook.com/bennybandet/
https://www.jottacloud.com/s/1478ac34ee5e5684d75b9961bcd46d792ab
Bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, har samlet et nyt orkester som hylder Povls & Bennys univers, og de elskede sange og tekster. I front Rasmus Dissing…ja, efternavnet taler vel nærmest for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil bla. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat om Bennys repertoire, og han gør det med en overbevisning, der er den rene fryd ! Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bla. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Bennys sange, som passer så fortrinligt til melodierne. Jens Jefsen har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden start 80 ´erne, og medvirker på tidløse albums som “Hymner & Ukrudt”, “Oven visse vande”, “Skynd dig langsomt” mfl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Bennys død i 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil - nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe. Denne nye konstellation har premiere og turnerer forår 2020. Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen- en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.
22/2 Benny Holst Trio - KONCERTEN ER UDSOLGT
Benny Holst: Guitar, vokal
Martin Andersen: Violin
Jacob Rathje: Guitar, vokal
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
(NB: Der er ikke gratis adgang ved afhentning af medlemskort, og fribilletter kan ikke benyttes).
Benny Holst har for længst skabt sig en profil som en sangskriver, der kan fortælle en historie indigneret og medfølende.
https://www.bennyholst.dk/ombenny.htm
Han har de seneste år udgivet to meget succesfulde og anmelderroste albums: ”Himlen må vente” og ”Sepiadage”. Med mere end 50 år på bagen som turnerende sanger, sangskriver og guitarist udgav Benny Holst i 2008 endnu et album: 'Sepiadage'', der indbragte ham prisen som Årets Sangskriver ved DMA Folk 2009. Comeback-albummet ”Himlen må vente” fik to priser i 2005: Årets Danske Album og Årets Visealbum.
Med sig live har Benny….. Martin Andersen. Med sin elektriske violin i særegen klasse lægger Martin Andersen i høj grad en iørefaldende stil i orkestret. Pressen skrev bl.a.:"...i dag er han vokset til en gudsbenådet solist" og "Martin Andersen…jamen, sikke en personlighed. Manden er nærmest ét med sin violin, som han stryger, filer og knipser på i forrygende tempo. Med det smarte pedalsystem ved Martins fødder, formår han at finde netop den lyd, der gør sangens stemning allermest intens. Fingrenes dans på violinstrengene, de fejende flotte strøg med buen, de lukkede øjne og den elastiske krop, får os til at tænke på ham som et musikalsk geni."
Jacob Rathje er guitarist og sanger. Han hører til den nye generation af rootsmusikere. Blues, folk og country er hovedingredienserne i Rathje’s guitarspil. Han var desuden frontmand i bandet THE YOUNG COMETS. Producerede endvidere Benny Holst` album fra 2008: ”Sepiadage”. Pressen skrev bl.a.: "Jacob Rathje leverer flotte guitarsoloer, krydret med diverse slideimprovisationer. Det er tydeligt at han med sit guitarspil samler og matcher de to andre perfekt”
15/2 Åben Scene v Jens Holgersen
Åben Scene er en åben aften, hvor alle der har lyst, kan give publikum en smagsprøve på musik man har på hjertet. Du kan evt. blive bakket op af kontrabassisten Jens Holgersen. Han har været en aktiv del af Svendborgs musikliv i mange år indenfor jazz og folkemusik. Allerede i 2002 fandt han på folkemusikaftnerne på Hansted og var i 2005 med til at danne Folk For Folk. Der er ok at give besked i forvejen, om du vil på scenen, men det er også i orden bare at møde op med dit instrument.
8/2 Christian Alvad og Anna Wirsén
Anna Wirsén: Sang og guitarer
Christian Alvad: Guitarer
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Alvad-Wirsén skaber sammen med publikum en varm og god stemning.
https://youtu.be/s7PjVfswYvg
Anna er en sangskriver med nærhed och intensitet i stemme og udtryk. I vedkommende fortolkninger veksler hun mellem lyriske tekster og hverdags-køkkenrealisme. Hendes CD, Vardagsballerina, blev nomineret til årets vise-album af de svenske pladeselskaber.
Christian er kendt som en af landets bedste akustiske guitarister. Med rødder i folk, blues og gospel, er hans karakteristiske guitarspil solidt plantet i den nordiske tradition. Flere af hans 12 solo-cd’er er blevet nomineret til en Award ved DMA folk.
1/2 HP lange Big Gumbo
JK Dam Pedersen: Trommer
HP Lange: Guitar, banjo, vokal
Dave Stevens: Bas
Niels Bonefaas:Fiddle, banjo
Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
HP lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser, der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er. ”I feel fine” fra 2019 har netop modtaget en DMA og HP Lange Big Gumbo var desuden nomineret til Blues live prisen. Gumbo er en fantastisk gryderet fra de amerikanske sydstater hvor man udover nogle faste ingredienser tilføjer det man har lyst til og det man synes passer. Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo - umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpasse mængder.
Blues News DK skrev om HP Lange Big Gumbo “I feel fine” ”I feel fine er den foreløbige kulmination på den udvikling og genopfindelsesproces, HP Lange nu har gennemgået i en årrække. Resultatet er en ærligt talt hamrende god plade, fuld af rå energi og spillelyst.”
Blues news Norge skrev ”Vi får det hele, som man sikkert hadde sagt på dansk. Og det fungerer. Det fungerer som bare det! Jeg elsker den nye og folkelige stilen til HP Lange Big Gumbo, den stemningen og den store livsgleden som gjenspeiles.”
Igen i år kommer de fem gyldne drenge og fylder lokalet med et festfyrværkeri af fantastiske sange, utrolige historier og forrygende humør. Bandet er en integreret del af folkemusikmiljøet omkring Folk For Folk. De blev dannet i 2003, for at hylde det hedengangne kultband De Gyldne Løver og det er stadig aktuelt. Du kommer til at høre en lang rækker af deres sjove sange om øl, sejlskibe, utroskab og andre relevante emner.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin, kor
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Sang, guitar, banjo
Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme.
Link
De Gyldne Drenge – Derfor Blev Vi Spillemænd. Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver. De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille. Det blev hurtigt klart at det var de danske versioner af den irske sangskat de var mest modtagelige overfor. I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind imellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene.
07-12 PHØNIX
Entré: 125/175/60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Jesper Falch: Percussion * Karen Mose: Sang, keys * Anja Præst: Klarinetter * Jesper Vinther: Harmonika
Phønix er et af Danmarks mest erfarne folk bands. Deres helt specielle lyd har rødder i den danske og skandinaviske sang- og musiktradition. Deres intense og energiske sceneoptræden har ført dem rundt i store dele af verden, på de største folk festivaler og de mest intime klubscener. Phønix demonstrerer hvordan folkemusik skal være. De er et top band som fascinerer alle med deres arrangementer, humor og karisma! Phønix har udgivet 9 albums og modtaget 4 Danish Music Awards.
30-11 ÅBEN SCENE V/ Theis Langlands
Entré er 40 kr. for ikke-optrædende.
Kom og giv et nummer !
23-11 RØBOE & KAAE
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Henning Kaae: Guitar, vokal * Per Røboe: Bluesharpe, vokal
Igennem 2 årtier har de to lokale musikere spillet akustisk blues. Deres rodfæstede repertoire, tæller den gode gamle blues helt tilbage fra ’30’erne og frem. Det leveres trofast med både styrke og følsomhed. Delta, Country, Memphis og Piedmont er blandt de undergenrer der hyldes med teknisk kunnen og passion.
16-11 MUSIKORKESTRET
Entré: 125/175/60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Paul Banks: Guitar, vokal * Jørgen Lang: Mundharpe, vokal * Martin Andersen: Violin
I første halvdel af 1980erne var MUSIKORKESTRET nok landets travleste orkester. Virtuost spil, frygtløse og uforudsigelige kollektive improvisationer, melodiøse sange og et medrivende groove. De holdt pause fra 1985 til 2010. I de mellemliggende år satte medlemmerne deres præg på musikscenen i andre sammenhænge. Deres sammensætning af akustiske instrumenter og brede publikumsappel er stadig unik.
9-11 THE JEREMIAS (Irland)
Entré: 125 / 175 / 60
Koncerten er støttet af Culture Ireland.
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Joe Gibney: Sang * James Ryan: Guitar, bouzouki * Jean Christoph: Morel-violin, mandola * Julien Bruneteau: Fløjte
Storbyfolk fra Dublin med fransk islæt. The Jeremiahs er et af de mest opløftende bands, der er vokset frem af Dublins folkemusik miljø i mange år. Bandet blander traditionelle og nye toner og har gennem dette skabt deres helt egen "storbyfolk". De præsenterer et varieret repertoire af sange fra muntre seashanties til traditionelle sange om kærlighed, lidelser og sorg.
02-11 Før det bli´r moderne
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Marie Lindhardt: Sang, sav *
Troels Pedersen: Harmonika
Før det bli´r moderne brænder for musikalsk upcycling af de gamle traditioner. En kombination af viser, gårdsang og spillemandsmusik. Marie har fået viserne med hjemmefra, og er siden oplært blandt gårdsangere. Hun har optrådt overalt fra hun var helt lille.Troels har rod i den danske spillemandsmusik med over to årtiers erfaring som spillemand, komponist og balmager.
26-10 LASSE HELNER med BAND
Entré: 125 / 175 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Lasse Helner: Vokal, guitar * Nils Bo Poulsen: Trommer * Torben Grønning: Bas * Kell Dalager: Keys, vokal * Thomas Bundgaard: Guitar, vokal
Det er ikke kun skidt, der kommer ud af en tid med Corona-virus. Lasse Helner har brugt tiden hjemme på Fyn til at skrive, indspille og udgive et lille mesterværk. Albummet hedder "Over The Hill - Still Got The Thrill". For glæden og lysten til musikken har Lasse Helner i den grad, og det skinner tydeligt igennem på alle de 11 tracks på albummet, der har en klar 60'er-70'er inspiration. Ifølge Lasse selv, er det en form for et musikalsk-testamente. Albummet kigger bagud på Lasses musikalske liv og karriere - og peger samtidigt stærkt fremad.
19-10 JENS LYSDAL / JAKOB FALGREN
Gæst: Jan Schønemann
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Jens Lysdal: Guitar, vokal *
Jakob Falgren: Bas, vokal *
De har i mange forskellige sammenhænge spillet sammen i snart 15 år. Af samme grund har de opnået en musikalsk og menneskelig indforståethed der gør, at Jens´ sange og tekster får en helt særlig stoflighed når de spiller sammen. Jens som sangeren, guitaristen og sangskriveren, der skriver mere og mere personligt.
Jakob er én af landets mest efterspurgte bassister, og er en stor del af duoens lyd og attityde. Jakob spiller bl.a. med Savage Rose, James Morrison, Trentemøller, Søren Huss, Bisse og Pernille Rosendahl.
Selvom det musikalske niveau er skyhøjt, foregår koncerterne altid i en meget afslappet stemning, fyldt med historier, humor og skæve indfald, og med
19-10 JENS LYSDAL / JAKOB FALGREN
Gæst: Jan Schønemann
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Jens Lysdal: Guitar, vokal *
Jakob Falgren: Bas, vokal *
De har i mange forskellige sammenhænge spillet sammen i snart 15 år. Af samme grund har de opnået en musikalsk og menneskelig indforståethed der gør, at Jens´ sange og tekster får en helt særlig stoflighed når de spiller sammen. Jens som sangeren, guitaristen og sangskriveren, der skriver mere og mere personligt.
Jakob er én af landets mest efterspurgte bassister, og er en stor del af duoens lyd og attityde. Jakob spiller bl.a. med Savage Rose, James Morrison, Trentemøller, Søren Huss, Bisse og Pernille Rosendahl.
Selvom det musikalske niveau er skyhøjt, foregår koncerterne altid i en meget afslappet stemning, fyldt med historier, humor og skæve indfald, og med et nærvær og en intensitet der gør, at ingen går uberørte hjem.
05-10 ALLIGATOR GUMBO (Swe)
Entré: 125 / 175 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Thor Ahlgren: Accordion, vokal, bagpipes * Fred Sörensson: Violin, vokal* Josefin Edensvärd: Vokal, triangle * Leif Eriksson: Guitar, vokal * Björn Peterson: Double Bass
Bandet Alligator Gumbo fra det sydlige Sverige har grundet dets medlemmers forkærlighed for cajun musikken fra Louisiana, valgt at fortolke og spille traditionelle og egne kompositioner fra netop dette lydunivers. Alt sammen med respekt for traditionen. Sangene synges med masser af sjæl og uden videre omsvøb på både Louisiana fransk og på svensk.
28-09 INVER (IRL)
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Kevin Lees: Violin * Rune Barslund: Irske fløjter, accordeon * Matthew Jones: Guitar
Hurtige og swingende jigs og reels, spillet med en smittende energi, der kan gøre det svært at sidde stille. Indimellem er der tid til fordybelse, når stemningsfyldte slow airs og valse bliver spillet med en særlig indlevelse og nerve. Inver spiller ny folkemusik med rødder i de keltiske traditioner fra Irland og Skotland blandet med lidt traditionelt. Trioens egne kompositioner og idérige arrangementer giver trioen en unik og nutidig lyd.
21-09 ESBEN JUST
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Esben Just har igennem mange år stået på store og små scener, alene eller med alt fra trio til bigband og derfra spredt det glade budskab om New Orleans musikkens herligheder. Der bliver både spillet traditionelle numre, kompositioner af egen tilvirkning og med tekster på dansk og engelsk. Altsammen garneret af Esbens betragtninger om livet, døden og alt derimellem. Kort sagt; en aften hvor klavermusikken swinger som død og helvede.
14-09 MADS HANSENS KAPEL
Entré: 125 / 175 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Jonas Lærke Clausen: Violin * Martin Strange Lorenzen: Klarinet * Sebastian Boesgaard Bloch Larsen: Guitar * Julian Michael Svejgaard Jørgensen: Klaver * Emil Ringtved Nielsen: Bas
Mor dig først, og spørg bagefter! Mads Hansens Kapel er et orkester forankret i den danske instrumental tradition. Råswingende, solidt favnende backing. Uden at gå på kompromis med hverken tradition eller fornyelse. Udtrykket er stærkt og ærligt, med et særligt fokus på sammenspillet og pladsen til at lege med musikken og hinanden.
Her er vores program for efteråret 2021:
Du kan læse mere om, hvem det er, du kan opleve, under menupunktet “Program efterår 2021 med beskrivelser”. Følg også med på vores Facebook.
07-09 ÅBEN SCENE V/ Lisbeth Refbjerg
Entré 40 kr. for ikke-optrædende..
Kom og syng og spil !
31-8 SØREN KROGH & JANUS BECHMANN
Entré: 100 / 140 / 60
Søren Krogh: Guitar, vokal * Janus Bechmann: Guitar
Den nordjyske troubadour Søren Krogh gik i skriverskjul under Corona-krisen og skrev nye sange. Ekstrabladets anmelder, Peter Nørgaard skrev: ”Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave”. Krogh modtog en Danish Music Award Folk i 2013 som årets sangskriver og endnu en i 2016 som årets sanger.
Onsdag den 25-8 kl. 19: FolkEns! -FOLKemusik- og danseENSemblet
SOMMERFEST - OBS ! OLE RYGES HAVE
Adresse: Søndervej 208, Thurø
Tilmelding senest lørdag den 21/8 på mail: olerygep@gmail.com Betaling sker ved ankomst med ModilePay eller kreditkort.
Kristine Heebøll: Violin * Kirstine Nordug: Dans * Jesper Vinther: Harmonika * Kristian Thorvaldsen: Dans
Entré: 80 for medlemmer af FolkforFolk og Svendborg Danse- og spillemandslaug – 100 for andre.
De 2 folkemusikmusikere Heebøll & Vinther har sammen med dansere Kirstine Nordug og Christian Thorvaldsen skabt kvartetten. Det er et topklasse møde mellem to erfarne musikere og to dygtige dansere, som alle brænder for at vise og formidle i en smeltedigel af både nyt og gammelt.
24-8 DITTE LINDHOLM MED VENNER
Ditte Lindholm: Klaver, sang * Jan Schønemann: Guitar, kor * Thomas Eriksen: Percussion * Jakob Lund: Saxofon, fløjte
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Ditte Lindholm og Jan Schønemann er en ny konstellation i det svendborgensiske musikliv. Ditte Lindholm arbejder som - og er uddannet musikterapeut. Hendes drivkraft er glæden ved at bruge sin dybe rock-mama stemme til at formidle musikken med indlevelse, hjerte og dybde. Musikken spænder genremæssigt, fra rock over country til gospel - egne og andres sange.
Lørdag den 14-8 NORDIC FOLK FEST
Festivalen præsenterer 3 nordiske bands og finder sted på Harders. Kongero kl. 16, Penny PascalHeebøl, Bloch & Toft kl. 18 og LYY kl. 20. Billetter kan købes på Billet.dk hvor der også er mere information.
Festivalen er et samarbejde mellem Harders, Foreningen Kongero og Folk for Folk.
Mandag den 02-08 RASMUS LYBERTH OG KRISTOFFER JUL REENBERG Entré: 150 / 200 / 100
Rasmus Lyberth har valgt at stoppe sin musikalske karriere. For få måneder siden spillede han hos Folk for Folk med Christian Søgård. Der stod temmelig mange i kø, som ikke kunne kommer ind. Rasmus er derfor blevet overtalt til at lave en ekstra koncert. Denne gang bliver det på Harders, som er Folk for Folks nye spillested. Den Grønlandske sanger fylder 70 år d. 21. august 2021. Rasmus bliver her akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg på piano.
29-06 ZENOBIA
Louise Støjberg: Vokal
Charlotte Støjberg: Piano
Entré: 125 / 175 / 60
Kom og mød Zenobia. En trio, der har den danske sangskat under huden: viserne, salmerne og fællessangen. Men udover det fortolker og komponerer Zenobia også, så det mærkes, at livet er her og nu. Trioen laver nye melodier til kendte sange eller nye sange i tråd med den danske tradition - og med mere end 1000 koncerter, 10.000 solgte cd’er og en pris i ryggen er trioen en veletableret og virtuos nydelse. Zenobias koncerter er især kendt for tre ting: Et intenst nærvær til publikum, fortællinger, der bygger bro fra traditionens soundtrack til nutiden – og stor musikalsk livsglæde.
Det er i mødet mellem rigsspillemanden Mette Kathrine Jensen Stærk, den prisbelønnede sangerinde Louise Støjberg og Charlotte Støjberg - der har både har salmer og tango i blodet – at traditionen videreføres og fornys. I 2020 endda med et ekstra twist. For i anledning af 100-året for Genforeningen og fællessangens betydning før og efter, har trioen også nye, gamle sange med fra den del af historien. Man kommer helt sikkert til at høre Det haver så nyligen regnet og Som en rejselysten flåde. Køb billetter her.... Mere om Zenobia: Populære udgivelser Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af deres fire cd’er, hvor både højskolesangbogen, salmebogen og traditionelle folkemusiknumre repræsenteret og fortolket. Den seneste udgivelse “Blot en Ild” indeholder især nye melodier og tekster. Om ”Blot en ild” skrev pressen: ”Enkelt, smukt, begavet” . 5 af 6 stjerner i Fyens Stiftstidende. Danish Music Award - og en rigsspillemand For sit arbejde med Zenobia og ‘en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk ... og rå, når det skal være’ modtog Zenobias sangerinde Louise prisen Danish Music Award som ’Årets Folk Sanger 2017’. Harmonikaspiller Mette Kathrine blev i 2016 udpeget til at være dansk rigsspillemand. Zenobia Sangbogen og kordage Zenobia har udgivet en sangbog med noder og tekster til 20 af de nye sange fra ”Blot en ild”. Bogen indeholder den kendte komponist Erik Sommers korsatser til alle sangene. Et par gange om året holder Zenobia kordage, hvor de nye Zenobiasange synges i de flerstemmige arrangementer, og hvor Erik Sommer dirigerer koret, mens Zenobia akkompagnerer.
Hold øje med www.zenobia.nu .På trioens hjemmeside findes pressebilleder, lyd og yderligere info: www.zenobia.nu
22-06 NANNA LARSEN OG ANNE ELTARD
Nanna Larsen: Guitar, vokal
Anne Eltard: Violin, vokal
Entré: 100 / 140 / 60
Nashville meets Nordic vibe. To erfarne musikere og sangskrivere fra americana- og folkscenen, har slået sig sammen i en konstellation, som er en veritabel smeltedigel af Nashville folkpop blandet med world og nordiske toner. Violin, guitarer, loops og smukke stemmer, lægger grunden i duoen, hvor de to sangere, komponister og multiinstrumentalister leverer musikalsk nærvær, humor, nerve og hjerte. Duoen spiller næsten udelukkende deres eget materiale, som garneres med historier fra et langt liv på landevejen.
"Nanna Larsen synger med hjertet i hænderne” skrev Gaffa om stemmen, der gør rummet større. Nanna Larsen har udgivet 3 albums i eget navn og haft 15 singler på DR’s Radiokanaler.Hun har turneret i Europa og USA både solo, duo og med band.
Nanna Larsen (voc/gui) spiller sine smukke sange med stort nærvær og patos. Sangene, stemmen og strengene transformerer rummet, og du vil blive både rørt, løftet og grine i det gode selskab. Hop om bord i den amerikanske flyder, og skru op for historierne og lyden af støvet amerikansk landevej blandet med nordiske melodier og klange.
En af folkemusikscenens grand old ladies. ”Lyrisk og ekspressiv med stort nærvær i et melodisk groovy spil, som med stor charme fortryller publikum” (Musik over Præstø Fjord) Anne Eltard er også at finde i det legendariske Polkageist og de forrygende 14 Red Ladies. Hun er med på et utal af indspilninger, har udgivet 3 albums i eget navn og har turneret i det meste af verden.
Nærvær er et af nøgleordene, når Anne Eltard indtager scenen. Sanger og multiinstrumentalist med stort musikalsk overskud. Som Joachim Blomquist Manna fra magasinet Mana formulerede det: ”Annes tolkningar har mera jazz, soul och blod än det mesta annat i den vägen från grannlandet” Anne Eltard turnerer flittigt i ind- og udland og er aktuel med udgivelsen ”Lad lyset leve” som bliver fulgt op af endnu to udgivelser i 2021.
Alt i alt, er der lagt op til en aften i rigtig godt selskab.
5-06 MC HANSEN
M.C. Hansen: Guitar, vokal
Jacob Chano: Trommer, keyboard, klaver, kor
Entré: 100 / 140 / 60
Prisvindende singer-songwriter og historiefortæller. Det er de gode historier med finurlige detaljer om det store i det små, der er i fokus, når den prisvindende danske singer-songwriter M.C. Hansen går på scenen med sin makker Jacob Chano. M.C. Hansens seneste projekt “Spektakel” er et videoalbum, hvorpå ti kompositioner sættes i scene et spektakulært sted i mødet med en anden kunstner. På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor.
“Med SPEKTAKEL udforsker jeg en, for mig, ny måde at udsende et nyt visealbum på. I stedet for at udgive 10 sange på et samlet album, indspilles, filmes og udgives sangene løbende over 12 måneder.Sangene indspilles med forskellige samarbejdspartnere i forskellige studier og på spillesteder og lokationer, der knytter sig til den givne kompositions tematik, det område den beskriver og/eller steder der knytter sig til de personer, sangen handler om. Derudover har jeg forskellige gæster med i de ti videoer. Gæster der har påvirket og inspireret mig og har haft betydning for, hvilken kunstner jeg fremstår som, godt tyve år inde i min karriere, halvvejs i livet som 42-årig. Derudover inviterer gæster jeg står side om side med og henter inspiration fra, mens jeg skuer frem mod det, der ligger forude”
“Jeg er blevet klappet en del på skulderen gennem tiden – Jeg blev hædret som Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017, årets musikalske iværksætter i 2018 og samme år tildelte komponistforeningen DPA mig deres Påskønnelseslegat. I januar 2020 modtog jeg Vordingborg Kommunes Kulturpris for arbejdet med det danske sprog og historierne om det sted jeg kommer fra. Tak for det!”
Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og rockmusik til historiefortælling, højskolesangbogen Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen. På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor. Der er historien om min morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om min hustru Carina, som jeg mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Der er historien om terrorangrebet på Krudttønden i 2015. Eller den om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Ugledige og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse. Vi spiller også til begravelser! M.C. Hansens univers er befolket med drømmere og lokale originaler fra hjemegnen Jungshoved i Præstø Fjord. Med par, der længes efter forældreskabet. Katte, der bliver kørt over ved købmand Flemmings butik. Jeg har siden 2004 haft fornøjelsen af at have min makker Jacob Chano med på scenen. Uanset om han spiller trommer, keyboard, klaver eller synger kor, gør han det i sangens tjeneste. Det er altid melodien der bestemmer. Jeg kender ingen andre musikere, der som Jacob ansvarsfuldt støtter op om melodien og lader sangene tage os og publikum nye steder hen aften efter aften.
08-06 CARSTEN KNUDSEN
Entré: 125 / 175 / 60
I Danmark er han mest kendt som komiker og entertainer fra trioen De Nattergale. Han ser sig selv som en person, der fra morgen til aften synger og komponerer - en musiker og komponist. Han skriver sange og komponerer i alle musikkens genrer. Han har ikke et favoritinstrument, men spiller mest på strengeinstrumenter, der er lettere at bære rundt end et piano. Tag med på en musikalsk rejse krydret med historier – fra det virkelige liv?!.
Carsten har skabt sin stil ud fra erfaringer fra comedy, cabaterret og live koncerter. Det er mere end underholdning, det er også underfundigt og rørende. Der er mere end latterorganerne der bliver rørt, når han udfolder sig. Det er både grovkornet og kan skabe smukke og poetiske billeder. Ttl en del af fortællingerne er inspirationen kommet fra naturen, og publikum har godt af at høre om både blomsten og bien. En større ”maskinpark” består af guitarer, en ukulele fra Hawaii, morens gamle harmonium (salmecykel), pvc rør, mundharpe og andre sjove musikomiske ting. Selvfølgelig er der nye fortællimger om onkel Erling og hans kone Carls og deres uoverskuelige problemer med collien og lædersofaens hudsygdamme.
01-06 VINGEFANG
Lene Høst: Vokal, guitar, klaver, percussion
Maja Freese: Cello, vokal
Miriam Ariana: Vokal, violin, bratsch, percussion
Entré: 100 / 140 / 60
Det er magisk og nærværende, når de unge multiinstrumentalister udfolder sig på scenen og tager publikum med på en spændende rejse fra nordiske toner, over stemningsfulde franske viser, til brasilianske rytmer. Musikken skaber genklang af fortiden i nutiden, og sangenes tematikker skriver sig ind i samtiden med budskaber om grænser, der skal brydes, hjertevarme, der må strømme og livet, der bør nydes. Nordisk lys og lethed blander sig elegant med latin amerikansk sensualitet. Dette er inciterende musik som glæder ørerne, og vækker tanker om både nordisk skov og strand, og om latinsk dynamik og intensitet.
www.vingefang.com facebook.com/vingefang
Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Sangtitler som ’Medmennesket’, ’Njia Yangu’, ’La valse sans fin’ og ’Girando na Renda’ viser gruppens forkærlighed for det multikulturelle. Brugen af instrumenter afspejler deres opfindsomhed. For eksempel bruges violinen som en slags guitar, stemmerne som en groovy basfigur og kroppen som percussioninstrument. Størstedelen af musikken er skrevet af musikerne selv. Vingefang har bl.a. optrådt ved: Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord, Circus Amok, Århus Folk Festival, Cph World Music Festival, Forro Marathon Freiburg, Cph Jazz Festival m. fl.
25-05 RASMUS LYBERTH OG CHRISTIAN SØGAARD
Rasmus Lyberth: Guitar, vokal
Christian Søgaard: Harmonika
Entré: 150 / 200 / 75
Rasmus Lyberth – Den store stemme fra Grønland. Han kan fylde spillesteder til bristepunktet og begejstre både publikum og anmeldere. Det er altid en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge sine grønlandske sange. Rasmus Lyberth bliver ved denne koncert akkompagneret af Christian Søgaard på Harmonika. Rasmus og Christian har spillet sammen i mange år. og Christian er til dagligt bosiddende i Svendborg og mange vil kende ham allerede.
Rasmus besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet hos publikum. ”En oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse,” som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus Lyberth. Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne været et af landets mest populære ansigter. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde. Det kom senest til udtryk, da BBC i juli 2011, havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i deres årlige, prestigefyldte promenadekoncerter i The Royal Albert Hall. Promenadekoncerterne er en af de største klassiske musikbegivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Udsendelsen blev sendt på DR 2 året efter. Rasmus Lyberth har optrådt i hele verdenen og har modtaget et hav af priser. Han er en kunstner, og altid en uforglemmelig oplevelse – uanset om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.
18-05 BULL & HJORTH
Gorm Bull: Guitar, vokal
Palle Hjorth: Keyboard, klaver, vokal
Entré: 100 / 140 / 60
KONCERTEN! .. er musikalske fortællinger... historier, digte og små nærværende fortællinger tilsat melodier og lydflader i et melodisk og poetisk samspil. Alt i alt en musikalsk fortælling fremført af to musikanter med noget på hjerte… Det hele bliver pakket ind i smukke melodier, flyvske toner og sælsomme stemninger. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke.
Gorm Bull og Palle Hjorth har været involveret i fra mange forskellige sammenhænge, og i denne konstellation får vi et indblik i duoens egne ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold.
HVEM ER DE?
Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen "Danmarks Jernhårde ladies" fra EM-håndbold 1994. Desuden skrev han i 2016 værket “Åndeligt Benspænd” som indeholder 370 digte (et digt om dagen, hele året).
Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra Peter Sommer til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde.
Sammen har BULL&HJORTH udgivet 6 albums og 2 bøger.
----------
1
1-05 GENERALFORSAMLING KL. 18 OG
ÅBEN SCENE V/ Mor har fri Kl. 20
Entré for ikke-optrædende: 40 kr.
2020
Igen i år kommer de fem gyldne drenge og fylder lokalet med et festfyrværkeri af fantastiske sange, utrolige historier og forrygende humør. Bandet er en integreret del af folkemusikmiljøet omkring Folk For Folk. De blev dannet i 2003, for at hylde det hedengangne kultband De Gyldne Løver og det er stadig aktuelt. Du kommer til at høre en lang rækker af deres sjove sange om øl, sejlskibe, utroskab og andre relevante emner.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin, kor
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Sang, guitar, banjo
Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme.
Link
De Gyldne Drenge – Derfor Blev Vi Spillemænd. Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver. De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille. Det blev hurtigt klart at det var de danske versioner af den irske sangskat de var mest modtagelige overfor. I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind imellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene.
01-12 TWANG kl.20
TWANG fornyer folkemusikken. En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon. Twangs besætning med bas, violin og banjo er måske nok traditionel, men trioen er konstant i gang med at forny og nyskabe den amerikanske folkemusik, og har fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen. Det skal være nærværende og der skal altid ske noget nyt!
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Spencer Gross: Kontrabas, guitar, sang
Svante Sjöblom: Guitar, sang
Peter Banks: Banjo, kontrabas, sang
Link
Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden. Det er ikke unormalt, at publikum til deres koncerter både får tårer i øjenkrogen og griner højlydt med bandet. Publikum husker Twang for deres fænomenale trestemmige sang og deres instrumentskift, når bassisten pludselig finder guitaren frem og banjospilleren griber bassen, mens violinen bliver skiftet ud med mandolin. Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse. Fra melankoli, humor og deres egne hudløse numre til hoppende,
kærlige, humoristiske og satiriske hits. Og deres fortolkninger af amerikanske folkeklassikere løfter taget, når de med kærlighed til traditionen krydrer sangene med deres særlige Twang!
24-11 BABA AND THE TONEBONES kl.20
Baba & The Tonebones er et nyt hold, sat sammen af 4 særdeles velspillende musikere. De spiller smagfuld, funky soulblues. Klaus B. Jensen har skrevet en stor del af materialet. De kan opleves akustisk også hvor tingene er kogt helt ned til en nærmest unplugged feeling. Inspirationen har Klaus hentet fra de store blues legender fra Mississippi deltaet, Stikord: Louisiana og New Orleans.Klaus
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Klaus B Jensen: Guitar, Sang
Heine Hansen: Klaver
Søren Lund: Bas
Poul Amaliel: Trommer
https://soundcloud.com/kbtone-1
Klaus B Jensen er autodidakt guitarist og sangskriver. Han har lært at spille på gaden og på utallige ture i både ind- og udland.
Heine Hansen er udannet pianist fra det rytmiske musikkonservatorium i Odense. Han er en skattet jazzpianist i Danmark. Han har vundet flere priser og spillet med et utal af danske jazzmusikere. Han var bassisten Hugo Rasmussens foretrukne pianist, og turnerede flittigt med ham i hans sidste år.
Søren Lund er ligeledes uddannet på det fynske konservatorium og har spillet med mange jazz, blues og rockbands overalt i landet. Søren er en meget alsidig bassist og improvisere med en sådan lethed, så tankerne ledes hen på Jaco Pastorius.
Poul Amaliel er en gudsbenådet trommeslager med et stort musikalsk talent. Han kan spille alt og passer butikken, derfor er han brugt og elsket af mange. En mere rutinert trommeslager skal man lede længe efter.
17-11 FLOATING SOFA QUQRTET kl.20
Floating Sofa Quartet (FSQ) er et prisvindende samarbejde mellem fire unge nordiske spillemænd og -kvinder fra hhv. Sverige, Finland og Danmark. Med en enestående sammensætning af akustiske instrumenter blander kvartetten nyt og gammelt og skaber et unikt musikalsk udtryk, som fremstår både moderne, traditionelt og tidløst.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Leija Lautamaja [FI]: Harmonika, trædeorgel
Malte Zeberg [SE]: Kontrabas
Clara Tesch [DK]: Violin
Mads Kjøller-Henningsen [DK]: Trætværfløjte
Link
Repertoiret er varieret, lyden er varm og imødekommende, og musikken leveres med intensitet, energi og mærkbar spilleglæde. FSQ debuterede 2015 og samme år blev gruppen nomineret til “Årets Nye Talent” i Danmark ved DMA Folk, samt i Sverige ved Folk & Världsmusikgalan. I 2016 modtog de Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik, og gruppen har siden turneret flittigt i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Holland og Østrig. Med sceneoptrædener på prominente festivaller som bl.a. Kaustinen Folk Music Festival [FI], Førdefestivalen [NO], Tønder Festival [DK], Korrö Folkmusikfestival [SE] og folkBALTICA [DE] er FSQ efterhånden blevet et eftertragtet og velrenommeret navn på den nordeuropæiske folk-scene. Gruppen har indtil videre to anmelderroste albumudgivelser bag sig: “The Moon We Watch is the Same” som var nomineret til to Danish Music Awards for Årets Folk Udgivelse og Årets Komponist (Clara Tesch) i 2017, og opfølgeren “Neighbourhood” som vandt prisen for Årets Folk Udgivelse ved den seneste DMAfolk/world-prisfest i 2019. I begrundelsen stod der bl.a.: "Alle er de betagende instrumentalister, og kendes for tilsammen at levere et formidabelt sammenspil og en nærværende liveperformance når de turnérer rundt.(…) Prisen gives for med indlevelse, inderlighed og på et højt kvalitetsniveau at skabe personlige fortolkninger af såvel traditionel musik som egne kompositioner.(…)”
10-11 TRIO MIO kl.20
Man er aldrig helt sikker på hvad der skal ske: Smukke, rolige og luftige melodier bliver afløst af hurtige, uforudsigelige og til tider vilde improvisationer. Men sikkert er det, at musikken spilles med intensitet, virtuositet og glæde, som efterlader lytteren åndeløs – og smilende.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Kristine Heebøll: Violin
Jens Ulvsand: bouzouki, guitar, sang
Peter Rosendal: Klaver, wurlitzer, flugabone
Link
I hjertet af Trio Mio´s musik ligger et brændende ønske om at give nyt liv til dansk/svensk folkemusik. De spiller musikken på deres egen måde, gør den til nutidig musik som bibeholder dyb respekt for den tradition hvoraf musikken er rundet. Resultatet er ny, forfriskende og helt særegen: kontemporær folkemusik skabt fra det specielle punkt hvor traditionen møder nutiden og lader sig inspirere af andre stilarter som jazz og klassisk musik. Trio Mio har eksisteret siden 2004 og udgivet 6 CD´er : 2018: “Polyglot Pike” 2014: “Grevinden / Countess / Grevinden” 2011 : "Love & Cigars" 2007 : "Stories around a holy goat" 2005 : "Pigeon Folk Pieces" 2004 : "Trio Mio" Ialt er Trio Mio blevet hædret med 8 Danish Music Awards - FOLK for vores albums. www.triomio.dk www.facebook.com/triomiotrio
03-11 ÅBEN SCENE V/ Mads Toghøj kl.20
Så langt tilbage jeg kan huske, har der været musik og sang omkring mig. Både min morfar (Fisker Thomas) og min mor synger. Jeg har fået folk musikken sprøjtet ind med modermælken.
Folk som Niels Hausgaard, De gyldne løver, Lasse & Mathilde og en hel masse irske og skotske folkemusikere var en almindelig del af sommeren i Skagen og i mit barndomshjem og min morfars hjem, hvor der meget tit var musikere på besøg.
Jeg vokser op i dette musik mekka, og så kommer teenageårene, og rent musikalsk gør jeg her noget, der er meget atypisk for en knægt i min alder. I stedet for at lytte til tidens toner som alle vennerne gjorde, gik jeg i stedet på jagt i min fars LP samling, og fandt her gamle plader med Dion and the Belmonts, Neil Sedaka, Paul Anka, Jim Reeves, Buddy Holly og Elvis Presley... det tændte mig virkelig. Min mor havde nogle år tidligere uden held tilmeldt mig i musikskolen til soloundervisning på akustisk guitar. Jeg gad ikke lære det... Men nu havde jeg virkelig blod på tanden og lyst til at spille disse gamle sange. Jeg kontaktede en af min brors gode venner, der var guitarist, og han hjalp mig i gang. Vi spillede Mester Jakob som den første husker jeg, selvom jeg havde medbragt Elvis Presley med Blue Moon Of Kentucky og Buddy Holly med Peggy Sue med ønsket om, det ville jeg gerne lære at spille. Det var også det næste, jeg fik lov at lære. Pludselig en dag åbner jeg uden varsel munden og synger sangene direkte fra hjertet. Jeg tænkte ikke over, om jeg ku' synge eller ej - jeg gjorde det bare. På den anden side; jeg kendte heller ikke til andet hjemmefra.
I maj måned 1997 er det sidste skoledag for 9. klasse. Jeg er klædt ud som Elvis, og på en eller anden måde står jeg pludselig på Skolemarken og synger Elvis's That's Alright Mama gennem en megafon for samtlige elever og lærere på skolen. Jeg får et stort billede på forsiden af Skagen Avis, så det var min scenedebut. Senere det år finder jeg sammen med et par andre fyre, der har de samme musikalske lyster som mig. Vi får det første job, en uge efter vi er startet med at øve sammen og finder på, at vi skal hedde "Diesel". Men avisen døber bandet Mads Toghøj Band uden at spørge, og det hedder det så fortsat op gennem årene. Vi bliver alle bedre og der skiftes lidt ud i besætningen undervejs. Stilen er cover af country, rock n' roll og blues fra midt 50'erne til op i 70'erne.
Sideløbende med jeg dyrker de gamle idoler og fortolker dem, så godt jeg kan, begynder jeg at skrive sange selv. Ikke massevis men bare en sang engang imellem, når noget melder sig. Jeg skrev jeg min første sang som 18-årig. Jeg holder meget af story-singer/songwriter traditionen. Kris Kristofferson og Johnny Cash er helt klart nogle af mine største forbilleder på det felt. Op gennem årene skriver jeg en sang indimellem, når jeg føler for det - nogle bedre end andre. Jeg begynder på et tidspunkt at blive bevidst om det og drømmer om en dag at udgive en plade med mine egne numre.
En dag i 2008 kontakter jeg Lasse Helner, som jeg jo kendte fra barndomsårene - for at få hjælp til at indspille nogle demoer af mine sange - og den historie er en historie i sig selv som du kan læse under ”Alley of Faith”.
Jeg vil dog lige ridse op, at jeg, godt hjulpet af Lasse Helner og Henrik Salomon (Svendborg Rocks), endte op med at stå i et af de fineste studier i Nashville USA og indspille mine egne sange bakket op af eliten af garvede studiemusikere blandt andet: Bob Moore, Reggie Young og Donnie Sumner og mange flere. Disse fyre har været med siden starten og indspillet med Elvis, Patcy Cline, Roy Orbison, Highwaymen og mange flere.
Efter at pladen ”Alley of Faith”, som den kom til at hedde, er kommet på gaden, vælger jeg sammen med familien - efter næsten 32 år i Skagen - at rykke teltpælene op og søge nye veje og flytte til Fyn. Nu er jeg på landevejen med mine egne sange og kommer rundt i hele kongeriget. Jeg har fået samlet et dejligt orkester af dygtige folk fra det Fynske musikmiljø.
Entré: 30 kr. for ikke-optrædende
20-10 BRAGR kl. 20
Musikken fremstår brusende og frisk, arrangementerne er spændende og overraskende. Musikerne fortæller indlevende om musikken og historierne giver tonerne endnu mere liv. De flerstemmige vokaler bruges primært instrumentalt og er en del af BRAGR’s karakteristiske lydbillede. BRAGR minder os om, hvem vi var og på mange måder stadig er. Det er lyden af Skandinavien – vores tone i livet. Den kan både give os et opløftende smil på læben og lidt fugt i øjenkrogen.
Entré: 110 / 150 / U25: 50
Perry Stenbäck: Nyckelharpa, guitar, vokal
Christine Dueholm: Trommer, percussion, vokal
Jesper Frost Bylling: Båndløs, akustisk bas, vokal/overtonesang
Kristian Bisgaard: Piano, vokal
Link
BRAGR er lyden af Skandinavien! Brusende, bevægende, brillant underholdning, der begejstrer tilhørerne. Bandet udgav ny plade, ”Live at Engelsholm Castle” i januar 2020! Perry Stenbäck blev kåret som årets musiker/artist v. DMA Folk 2009 & 2019! BRAGR giver den skandinaviske folkemusiktradition et nutidigt udtryk. Bandet spiller både traditionelle melodier og egne kompositioner. Perry Stenbäcks nyckelharpa (nøgleharpe), skaber den følelsesmættede lyd, der er selve drivkraften i den tradition BRAGR nyfortolker. Christine Dueholms lette og swingende trommespil, iblandet eksotiske perkussion-lyde, giver på en gang musikken struktur og farve. Jesper Byllings lyriske båndløse bas leverer et samlende drive og melodiske, pumpende baslinier. Kristian Bisgaard supplerer lydbilledet med sit smagfulde og kreative klaverspil.
12-10 STUNDOM
Entré: 100 / 140 / 60
Køb billet på: folkforfolk.nemtilmeld.dk
Emma Elmøe: Violin, viola *
Julian Svejgaard: Klaver *
Villads Hoffmann: Cittern * guitar, mandolin, spilledåse
Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik. Via kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers, inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Historien begyndte da Emma og Villads var børn. I et violin værksted i Vanløse fik Emma sin første violin af Villads’ far, og de opdagede en fælles kærlighed til folkemusikken. I 2018 gik de sammen med Julian for at indspille deres debutalbum Vandkanten.
20-10 TUMULT kl.20
Kan dansk folkemusik være hip? Er folkrock en død sild? Og hvordan lyder elektrisk folk? - Bedøm selv efter mødet med denne spillevende trio. Dansk folkemusik fra den nordiske undergrund hvor genrer flyder naturligt sammen. Ny og traditionel folkemusik som orkestret siden 1999 har udviklet med deres helt personlige udtryk og dokumenteret på fire prisnominerede cd'er. Tumults tekster har deres helt særlige twist med historier som appellerer til den indre billedmager - ofte med et skævt omkvæd som er nemt at synge med på.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Jørgen Dickmeiss: Violin, mandolin, bodhran, vokal
Mikkel Grue: Akustisk guitar, elektrisk guitar, dobro, kor
Jens Kristian Dam: Trommer, perkussion, synths, kor
Djævelsk dansant og velspillet så englene synger. En performance, hvor man tydeligt fornemmer at her er tre spillemænd der står last og brast og giver sig selv for hinanden og publikum. Hvor end de spiller skaber de tumult på dansegulvet og undervejs lades publikum ikke i stikken, da Tumults smittende glæde og engagement inviterer alle med til festen. Vi tilbyder også et danseelement som vi kan lave som en del af koncerten. Fungerer fantastisk som en icebreaker og til at få folk på dansegulvet: Folkedans / Tumultkarusselen / Rundtossedans. Ja kært barn har mange navne, og Tumult elsker at spille og instruere folkedans. Har I lyst til at lave nogle fællesdanse, så får I al den hjælp I kan ønske jer og så lover Tumult at det ikke bliver for svært. Varighed typisk 30 min.
udgivelser:
Walle Gnav (Go’ Danish Folkmusic 2001)
Kværn (Go’ Danish Folkmusic 2004)
Aldrig får jeg fred (Go’ Danish Folkmusic 2008)
Den bagvendte (Go’ Danish Folkmusic 2014)
Tumult har bl.a. spillet på: Tønder festvalen, Spot, Strib Vinterfestival, Langelands-festivalen, Musik over Præstø Fjord, Farsund Festival (Norge), Norrsken Festival (Sverige), Kalaka Folk Festival (Ungarn), Rock an der Eider (Tyskland), Folkbaltica (Tyskland), Prisoverrækkelsesfesten Danish Music Award Folk, Womex (Rotterdam), Vestjysk Vise Festival og meget mere. Derudover har Tumult turneret i Tyskland og i Rusland. Siden 2006 har Tumult holdt formen ved godt 50 skolekoncerter årligt i hele landet (for 7.-10. Klasserne). Og har derudover spillet mange festival/club-koncerter i ind- og udland.
13-10 FIOLMINISTERIET kl.20
Fiolministeriet tager deres publikum med på en dynamisk og swingende rejse ind i et musikalsk univers med intensitet, rå energi og smukke sange. Trioen har brugt den klassiske kombination af strygeinstrumenter, ført den ind i folkemusikkens verden og derved skabt deres helt egen lyd. Da Fiolministeriet først mødtes var det deres fælles kærlighed for den allerældste danske folkemusik der bragte dem sammen.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Kirstine Sand: Violin, sang
Ditte Fromseier: Bratsch, violin, sang
Kirstine Elise Pedersen: Cello, sang
Kirstine Sand udtaler ”Vi mærkede straks, at vores tre instrumenter var skabt til at spille sammen, og vi nyder at kunne dykke ned i strygeruniverset, og de mange musikalske muligheder det giver os.” For tiden arbejder Fiolministeriet med et helt nyt repertoire af egne kompositioner med tråde tilbage til de gamle melodier og sange. ” For mig er det fantastisk spændende at indføre et element af sang i rigtigt mange af vores numre. Det er med til at give en endnu mere personlig oplevelse” siger Ditte Fromseier. Fiolministeriet består af Kirstine Sand: Violin og sang Ditte Fromseier: Bratsch, violin og sang, Kirstine Elise Pedersen: Cello og sang Fiolministeriet har bl.a. spillet på: Tønder Festival (DK), North Atlantic Fiddle Convention (UK), Førde Festival (N), Folk Baltica (DK/D), Nisswa Stämmen (USA). For yderligere information kontakt Kirstine Sand: kirstinesand@yahoo.dk, tlf: +45 22331915 Om orkesteret. Kirstine Sand Kirstine Sand kommer fra en familie med stor tradition for folkemusik og dans. Hun er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium samt ved University upon Thyne i Newcastle. Kirstine er en vidt berejst folkemusiker som turnerer med bl.a. Himmerland og Svestar. Kirstine Elise Pedersen Er uden sammenligning den bedste folk cellist i Danmark. Hendes virtuose og svingende stil kan høres i mange forskellige konstellationer blandt andre Helene Blum og Harald Haugaard Band og Den klassiske Trio Gemini. Kirstine er uddannet på solistuddannelsen ved både Det Fynske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Zürsher Hochschule der Künste i Schweitz. Hun er ikke alene en dygtig folkemusiker men også en velanset klassisk musiker. Ditte Fromseier startede sin musikalske karriere på Bornholm som 4-årig og har siden spillet sig jorden rundt og uddannet sig både som klassisk og folkemusik-violinist. Bl.a. ved University of Limerick og Det Fynske Musikkonservatorium. Hun har turneret i det meste af verden med mange forskellige orkestre. F.eks. Fromseier Hockings og Habbadám
06-10 MIKAEL K (KLONDYKE) SOLO kl.20
Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde. Mikael K har mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.
Entré: : 110 / 150 / U25: 50
Mikael K: Guitar, vokal
VIDEO : link til TV-serien DIT LIV ER EN SANG https://www.tvmidtvest.dk/dit-liv-er-en-sang/dit-liv-er-en-sang-110 VIDEO : KLITMØLLER COLD HAWAII https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=M5yO1I4YIgw
I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om. Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange. Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.
29-09 HELENE BLUM & HARALD HAUGAARD BAND kl. 20
Der flyder en strøm af musik, poesi og liv gennem sangerinden Helene Blum & violinisten Harald Haugaards første fælles album. En strøm hvor det enkelte ord, den enkelte tone og det enkelte individ er en del af noget større. Er en del af en brusende strøm, der har flydt gennem musik, traditioner og mennesker i århundreder
Entré: 110 / 150 / U25: 50
Helene Blum: Sang
Harald Haugaard: Violin
Kirstine Elise Pedersen: Cello
Mikkel Grue: Guitarer
Mathæus Bech: Kontrabas
Sune Rahbek: Slagtøj
Helene Blum & Harald Haugaard Band ”Strømmen” Tour
Blum & Haugaard har selv skrevet musik og tekst til en stor del af albummet, som også indeholder ny musik til digte af nogle af Danmarks berømte digtere og originale nyfortolkninger af traditionel dansk folkemusik. Drømmende sange om forførende forelskelse, angst eller evige nordiske sommernætter møder up-tempo og innovative instrumentalstykker. ”Strømmen” er blevet til i det legendariske københavnske Medley Studio i samarbejde med Blum & Haugaards eget band, som siden begyndelsen i 2008 har rejst Europa, Nordamerika og Japan tyndt med deres integritet, virtuositet og nærvær og vundet publikums ører og hjerter fra Elbphilharmonien Hamborg til store canadiske sommerfestivaler. Blum & Haugaard Band har vundet talrige priser som f.eks. den europæiske folkemusikpris ”Eisener Eversteiner” og er blevet et af Danmarks mest eftertragtede ensembler internationalt set. Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med gennemmusikalsk spilleglæde med umiddelbar musik, der ikke behøver at gå omvejen gennem hjernen for at gå direkte i sjælen og ramme publikums rødder. Deres musik er tidløs, men lader dog historien strømme i fremtiden, og er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende. I forlængelse af ”Strømmens” tilblivelse tager Blum & Haugaard på turné og rammer koncertsale, festivaler, kirker og spillesteder i Europa og Nordamerika i løbet af 2020 og 2021. Alle inviteres med i strømmen af musik og poesi.
22-09 CHR. SØGAARD TRIO kl.20
"Release koncert!!!" Denne aften fejre vi udgivelsen af trioens nye album "Glimtet i øjet". 12 sange med finurlige og eftertænksomme tekster af deres tekstforfatter gennem 15 år Pernille Plaetner. Jazz, viser og verdensmusik på dansk. Det handler om noget. Musikken bliver spillet med energi og humør. Den er både genkendeligt og overraskende ny.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Christian Søgaard: Sang, harmonika, klaver
Morten Nordal: Guitar, sang
Jens Holgersen: Kontrabas, sang
Glimtet i øjet
Fredag d. 18. september udkommer Christian Søgaard Trios
nye album, ’Glimtet i øjet’ med tekster af Pernille Plaetner og musik af Christian Søgaard.
Albummet er en skøn blanding af poetiske sange om naturen,
sanselige og skæve sange om dig og mig, sange, der maner til eftertænksomhed og sange, der med et glimt i øjet kommenterer på tidens hotte emner.
Musikken er en stor kærlighedserklæring til alt, hvad der bevæger, beriger og inspirerer. Med en traditionel besætning bestående af Christian Søgaard -sang, harmonika,
Morten Nordal - guitar og Jens Holgersen kontrabas bevæger de tre spillemænd sig, der har spillet sammen siden 2005, i et musikalsk univers, de kalder jazz, viser og verdensmusik.
Fælles for alle 12 sange er, at de i både tekst og musik fortæller gode historier. Der er f.eks. sangen ’Velbekomme’, der humoristisk sætter fokus på det daglige aftensmåltid.
I den dybere ende finder man: ’Skovens sang’, ’Livtag’ og titelsangen ’Glimtet i øjet’, der på forskellig vis handler om at være det lille menneske i den store
sammenhæng.
Teksterne fortæller de små og store historier, og musikken bærer dem helt derind, hvor lytteren kommer til at trække på smilebåndet – sommetider vemodigt.
Pernille Plaetner og Christian Søgaard står på skuldrene af et andet makkerpar i dansk musikliv, nemlig Benny Andersen og Povl Dissing. Christian spillede i 12 år harmonika i Povl Dissing Trio og medvirker på
flere af Benny Andersen og Povl Dissings albums.
Han har også været kapelmester for Rasmus Lyberth.
Pernille skrev i sin tid, selvfølgelig med Benny Andersens velsignelse, ”Ninas sange”, der var den kvindelige pendant til Svantes viser.
NB! I aften er der ændringer i programmet.
Fromseier og Hockings
15-09 VINGEFANG kl. 20
Det er magisk og nærværende, når de unge multiinstrumentalister udfolder sig på scenen og tager publikum med på en spændende rejse fra nordiske toner, over stemningsfulde franske viser, til brasilianske rytmer. Musikken skaber genklang af fortiden i nutiden, og sangenes tematikker skriver sig ind i samtiden med budskaber om grænser, der skal brydes, hjertevarme, der må strømme og livet, der bør nydes.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Lene Høst: Vokal, guitar, klaver, percussion
Maja Freese: Cello, vokal
Miriam Ariana: Vokal, violin, bratsch, percussion
www.vingefang.com facebook.com/vingefang
”Nordisk lys og lethed blander sig elegant med latin amerikansk sensualitet. Dette er inciterende musik som glæder ørerne, og vækker tanker om både nordisk skov og strand, og om latinsk dynamik og intensitet.” - Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Annette Bellaoui, CPH World Music festival, Missing Voices Sangtitler som ’Medmennesket’, ’Njia Yangu’, ’La valse sans fin’ og ’Girando na Renda’ viser gruppens forkærlighed for det multikulturelle. Og brugen af instrumenter afspejler deres opfindsomhed. For eksempel bruges violinen som en slags guitar, stemmerne som en groovy basfigur og kroppen som percussioninstrument. Størstedelen af musikken er skrevet af musikerne selv. Vingefang har bl.a. optrådt ved: Tønder Festival, Musik over Præstø Fjord, Circus Amok, Århus Folk Festival, Cph World Music Festival, Forro Marathon Freiburg, Cph Jazz Festival m. fl.
09-09 ERIK GRIP kl.20
Gå ind her og bestil billet: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/
Bemærk: Medlemmer kommer ikke gratis ind til denne koncert i f m afhentning af medlemskort.
NB: I Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2
Erik Grip – f. 2. juli 1947 i Nykøbing Falster. Sanger og komponist. Aktiv siden 1963. Erik Grip regnes for dansk visesangs Grand Old Man – og har i de senere år haft stor tilgang til sine koncerter, der bestemt henvender sig til det lyttende publikum, og det er ikke kedeligt. ”Troværdig Troubadour” var overskriften i Berlingske og BT ved deres portræt af ham.
Entré: 190 / 240 / U25: 150
Erik Grip: Sang, guitar, fortæller
Stadig turnerende med primært egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter. Et levende kunstnerliv med mange udtryk. Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm. Sangeren Erik Grip er absolut indbegrebet af danskhed og Erik har endda norske aner med efternavn efter den norske ø i Nordatlanten GRIP. Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke. Erik Grips store forbillede var Pete Seeger, naturligt nok, da han om nogen personificerer den amerikanske folk-revival, da den kom til Danmark i 60´erne, hvor Erik Grip begyndte at optræde. Stor inspiration var også de mange besøg af folksingers i ”Visevershuset” i Tivoli, hvor Erik Grip var at høre hvert år fra stedet åbnede i 1966. Dengang blev der rusket godt op i et ikke sart publikum. Den tråd har Grip taget op. Erik Grip stiftede folkeklubben ”Vognhjulet” i Kbh. 1974, der i mange år præsenterede tidens væsentligste folkemusik og visesang. Dansk som udenlandsk. Fra Bert Jansch til Cæsar. Fra Folk-blues til folkelige sange og anekdoter. Erik Grip indspillede i øvrigt med de her nævnte.. Erik Grip var at høre på Skagen Festivalen i forbindelse med sin 70 års fødselsdag i 2017 og det med kæmpe succes. Der var stående ovationer og der blev sunget fødselsdagssang af de mere end 1.000 tilhørere. En værdig opvarmning for Steffen Brandt der fulgte efter. Erik Grip optrådte første gang i Skagen i 1976 og så en del år frem, så det var et glædeligt gensyn. Steffen Brandt sagde i øvrigt ved den lejlighed at der måtte være en 10 års fejl i Eriks dåbsattest. Men den er nu rigtig nok. Erik Grip er netop blevet tildelt Poeten Poul Sørensen og hustrus hæderslegat. En stor ære kun få sangere har fået. Legatstyrelsen udtrykte at hæderslegatet blev givet for Erik Grips store virke for Dansk Visesang. Se mere på hjemmesiden
08-09 BASCO kl. 20
Med virtuositet, nærvær og pulserende energi tager det prisvindene folk og roots band Basco dig med på en autentisk, musikalsk rejse. De forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen originale lyd med sprøde arrangementer og intensitet i særklasse.
Entré: 110 / 150 / U25: 50
Ale Carr: Cittern
Anders Ringgaard Andersen: Accordion, trombone
Andreas Tophøj: Violin, viola
Hal Parfitt-Murray: Violin, viola, mandolin, lead vocals
https://www.facebook.com/Bascoband
Bascos sublime sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-festivaller og begejstret publikum med deres komplekse variation af musikalske fortællinger, der rummer alt fra medrivende, sveddryppende rytmer til melankolske, betagende sange – fælles for dem alle er, at musikken og fortællingen er i centrum. Basco favner bredt og leverer altid den ypperste koncertoplevelse, uanset hvilken konstellation de optræder i - som kvartet, som solister med DR Big Bandet, sammen med den dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland eller i en anden sammenhæng. De fire musikere, der hver især virtuost repræsenterer deres instrument, smelter sammen til en sjælden enhed og som publikum bliver du båret ind i en verden af rå energi og smuk samklang.
QUOTES:
”What they delight in creating can be as much hellraising noise as it is delicate and detailed, and as playful as it is powerful.” – Songlines
”From the swift to the sublimely serene, they capture moods beautifully.” – fRoots
"Each piece tells a story, with a common thread that continues until the final explosion" - Le Canard
VIDEO:
https://youtu.be/AgwjTISrUk4 (Basco)
https://youtu.be/GwMuIiuLomU (Basco feat. Jullie Hjetland)
https://youtu.be/N0gL5uGBJ9I (Basco & DR Big Band)
01-09 GENERALFORSAMLING kl. 18 for medlemmer
Kom og hør lidt om foreningen, få noget at spise og drikke – og bland dig i debatten om Folk for Folks aktiviteter. Der kommer nærmere om tilmelding på mail og hjemmeside.
og ÅBEN SCENE kl. 20 med JAN SCHØNEMANN.
Jan har arbejdet som musiker, siden han var ganske ung. Som mange andre i hans årgang (1958) var det rock-musikken, der tændte ham, men senere har han bredt sig over mange andre genrer. Kom og leg med !
Entré: 30 kr. for ikke-optrædende Youtube
Udover at spille dejlig festmusik med sin trio "Rock-spot", spiller han sammen med Christian Søgaard i "KonSert". Her tager han publikum med på skønne rejser i nyskrevet instrumentalmusik og danske sange.
Han spiller også favoritnumre med Lisbeth Refbjerg (Paul Simon, Lennon& McCartney, Elvis etc.). Jan stiller gerne op med sin guitar og evt. et selvindspillet backing-track. "Blue Holger D" er et af hans hjerteprojekter. Her kan du opleve blues/roots på dansk, finurligt og forfriskende oversat af Jan. Også i koncertfortællingen "Fjeren og Rosen", (bygget over Josefine Ottesens bog), folder Jan sig ud som komponist - forestillingen fungerer forrygende som familiearrangement. Jan har været formand for Svendborg Musikråd og er fortsat i bestyrelsen for DMFSvendborg.
Det er vigtigt at man tilmelder sig på Olerygep@gmail.com eller sms 51518677.
Tag med Folk For Folk til Thurø på Søndervej 208, når efterårs-programmet skydes i gang. Vi fejrer det i Ole Ryges vidunderlige have med indbygget musikscene og overdækning til publikum. Der kan købes kaffe, kage, øl og vin. Koncerten foregår i et telt over et dansegulv.
Entré: 80 / 100
Jes Kroman: Violin
Michael Graubæk: Violin
Theis Langlands. Klaver Youtube
Du kan ikke undgå at blive revet med, når Fionia Stringband spiller umiddelbar og medrivende folkemusik af højeste karat. Der bliver spillet med energi, humor og stor respekt for traditionen. Det er svært at sidde stille, og musikken efterlader publikum med et stort smil på læben. Gruppen består af to generationer af spillemænd: Jes Kroman og Michael Graubæk på violin samt Theis Langlands på klaver. Dette krydsfelt er en stor styrke, der giver en råhed og dynamik i musikken, som man ikke hører så ofte i dag. Jes er dobbelt så gammel som resten af orkesteret og tilhører en generation af musikere, hvor man lærte af hinanden og de gamle spillemænd, hvorimod Theis og Michael begge er uddannet som professionelle musikere fra konservatoriet. Michael og Jes blev i 2015 hædret som rigsspillemænd for deres unikke virke inden for den danske traditionsmusik. Bandet udgav i 2017 cd’en ”Råt for usødet”, der har høstet fine anmeldelser både inden- og udenfor landets grænser. De har bl.a. optrådt på Celtic Colors international festival i Canada og Shetland Folk Festival i Skotland.
07-09 FESTLIG FOLKEDANS kl.20
NB: I Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2
Festlig Folkedans er dans for alle aldre, kondier, former og farver. Vi glæder os til at danse med jer hos Folk for Folk. Alle kan være med når Desirée, med sin baggrund i folkedans, guider jer gennem kreds-, kvadrille-, rækkedanse med et smil. Vi garanterer grin, dans, klap, hiv, sving og tramp! Og selvfølgelig forrygende musik.
Entréen er gratis.
Desirée Graubæk: Instruktør
Michael Graubæk: Violin
Andreas Tophøj: Violin
Theis Langlands: Klaver
17-03 SCT. PATRICKS DAY med CUCHULAIN BAND og JAM
Kl 18 Spisning (tilmelding til Arne B)
Kl 20 Koncert m. Cuchullain Band (Troels og Ole Smith)
Kl 21 Åben Jam
Sankt Patricks dag er en irske nationaldag. Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, og han regnes for at have indført kristendommen i landet i det 5. århundrede. Han døde 17. marts 461, og siden har denne dato været en nationaldag. På Skt. Patricks dag mødes irere og mange andre overalt i verden og fester med øl og musik. Kom til en aften med Cuchulain Band, der vil starte festen, hvorpå der bliver åbnet for irsk jam. Kom, lyt, spil med !
Entré: 50
Ole Smith: Guitar, banjo, vokal
Troels Smith: Tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal
Cuchulain Band er en duo bestående af brødrene Ole og Troels Smith. Bandet har de sidste ca. 20 år, været på ekspedition gennem den mangfoldighed af folkemusik der har keltiske rødder. Dette afspejler sig også i instrumenteringen hvor guitar, banjo, mandolin, tin whistle, og bodhran er hovedvåbnene. Rutineret behandling af diverse instrumenter og harmoniske arrangementer er bandets kendetegn. Med stor intensitet og inderlighed, og et stænk af jysk lune, føres publikum gennem battle songs og shanties, reels og hornpipes, druk og protestsange samt skæg og ballader. En god fornemmelse for stemningen i et lokale giver, sammen med det brede udvalg af numre, sikkerhed for en god aften, når Cuchulain Band slår gækken løs. Både de danseglade og de eftertænksomme,samt børn og fulde folk i alle aldre er i gode hænder, når de føres gennem det Cuchulain’ske univers. Ole og Troels spille også med i De Gyldne Drenge, som i mange år har været fast på plakater i forbindelse med Folk for Folks fødselsdagskoncerter.
10-03 SYLFIDE
Med afsæt i den nordiske folkemusiks rolighed og hjemlighed, og med en sensitivitet der prøver at rumme den moderne kaotiske verden, undersøger Sylfide hvilken plads folkemusikken har i dag. Sangene og melodierne favner samtidig nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Med en blanding af akustiske og elektriske instrumenter, giver Sylfide sit bud på hvordan folkemusik, sangskrivning og sfæriske klangflader kan forenes.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Helene Tungelund: Vokal, keltisk harpe
Jonas Clausen: Violin, mandolin
Jonathan Fjord Bredholt: Klaver, tangenter
Emil Ringtved Nielsen: Bas
Kvartetten låner fra den nordiske folkemusiks enkle modale tonesprog, og tilføjer dansant hverdagspoesi, mens nærhed og ærlighed hele tiden er i fokus. På repertoiret findes både nyskrevne melodier og sange, samt fortolkninger af nordiske dansemelodier tilsat lyrik. Bag Sylfide står sangskriver, sanger og harpenist Helene Tungelund. Sangene er vokset ud af den rolighed og hjemlighed der indtraf i mødet med den nordiske folkemusiktradition. ”Jeg husker tydeligt det øjeblik”, siger hun om den nat for godt fem år siden, der skulle plante frøet til Sylfides univers. Hun blev ved et tilfælde præsenteret for det unge folkemusikmiljø i Danmark, hvor gamle melodier, kvadrilledanse og kaffepunch trives side om side med fester, sammenhold og søvnløse nætter. ”Jeg har tit følt mig alene, især i musikken der ofte kommer til at handle om alt det mørke. Lige dér blandt så mange glade, dansende unge mennesker, begyndte jeg at tro på, at min musik kunne vokse ud af fred og lys”.
Kvartetten Sylfide låner fra den nordiske folkemusiks enkle, modale tonesprog, og lader dansant dansk poesi blande sig med sfærisk harpe, violin, melodisk bas og klaver. Sylfides øvrige medlemmer er alle mere eller mindre vokset op med folkemusikken, men er ikke bange for at gå til den med nysgerrighed og fornyelse og lade folkemusikken møde den moderne sangskrivertradition.
Magnifik sætter strøm til traditionel klezmer- og balkanmusik samt originale kompositioner i samme ånd. Fire lokale, erfarne musikere med hang til det skæve, finurlige og smukke. Repertoiret er et skævt og krydret sammenkog af traditionelle klezmer numre blandet med et par sjatter Balkan.Det bliver hænderklappende fedt og så swinger det som bare pokker!!!!!!
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Stine Jensen: Violin
Thomas Eriksen: Trommer
Hans Thygesen: Guitar
Eik Skibdal: Bas
Denne ret har et tredje krydderi, nemlig en håndfuld originale kompositioner fra bandets egne hænder, som er helt i stil med det øvrige repertoire, samt et par numre fra helt andre dele af verden. Violinisten Stine Jensen har i mange år helliget sig klezmer og Balkan musikken og har spillet i mange forskellige sammenhænge med et kæmpe udvalg af dygtige og dedikerede musikere heriblandt bandet Oldjordisk. Hans Thygesen er den fandenivoldske og følsomme jazz og blues guitarist, som farver musikken med sprøde akkorder og lækre riffs. Er blandt andet kendt fra det odenseanske orkester Passengers Only. Trommesættet bestyres af den bundsolide tasmanske djævel, Thomas Eriksen, som også er kendt fra det populære orkester Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Bassen hænger i denne sammenhæng på Eik Skibdal, som med stilsikker attitude lægger de dybe toner under det hele. Eik Skibdal er blandt andet også kendt fra STEPP*2 og Die Reeperbahn - Hyldest til Tom Waits. Med den dygtige og stilsikre violinist, Stine Jensen, i front for et særdeles velspillende band venter der publikum en musikalsk oplevelse af de helt store når Magnifik går på scenen og fyrer op under klezmer og balkan kedlerne.
25-02 MIA GULDHAMMER & MORTEN ALFRED HØIRUP
Den danske folkemusiktradition er fuld af fantastiske sange af mange forskellige slags. Der er glade sange og lystige skæmteviser, men der er også dybt inderlige ballader med beretninger om svigt, længsel og evig kærlighed. De to traditionsbærere byder på et bredt udvalg af disse sange.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Mia Guldhammer: Sang, 'shruti box', perkussion
Morten Alfred Høirup: Sang, guitar)
Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup - tral, tråd og tradition Nogle af aftenens sange kan du helt sikkert synge med på, og nogle af dem hører du måske for første gang, men vedkommende det er de alle sammen, selvom de kan være flere hundrede år gamle. Sangene arrangeres for to stemmer og guitar, krydres med 'mundmusik' og instrumentale stykker inspireret af traditionel såvel som ny musik fra Danmark. Koncerter: Musik over Præstø Fjord, Aarhus Folk Festival, Huset i Hasserisgade (Ålborg), Folk Club Mors, Farum Kulturhus, Haslev Folk Club, Copenhagen Folk Club, Musikhuset Aarhus, Folk for Folk (Svendborg), Die Alte Synagoge (Hagenow, Tyskland), Neues Teater (Emden, Tyskland) m.fl. Mia Guldhammer sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt, sammen med det danske middelalderorkester Virelai, folktronika bandet Mallebrok, og i det bretonsk-nordiske projekt 'Nøkken', med Dour/Le Pottiers Quartet og Sofia Sandén.
Morten Alfred Høirup spillede fra ganske ung i sin fars bryllupsorkester og blev senere en del af det københavnske folkemusikmiljø. I flere årtier har Morten Alfred turneret med traditionel såvl som nykomponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange for koncertpublikum i hele Storbritannien, Europa, USA, Canada, Japan, Australien og New Zealand. Morten Alfred har modtaget adskillige Danish Music Award Folk-priser, bl.a. 'Årets Danske Folk Komponist 2004', og er nok mest kendt for sit arbejde med folkemusiktrioen Jensen, Bugge & Høirup, violin- og guitarduoen Haugaard & Høirup, og folk/world bandet Himmerland. Kontakt: Morten Alfred Høirup +45 21676913 mailto:mortenalfred@gmail.com - Mia Guldhammer: mailto:miaguldhammer@gmail.com Yderligere info på: http://www.mortenalfred.com og http://www.miaguldhammer.dk
18-02 ÅBEN SCENE V/ASTRID SCHICK
Astrid er 18 år og går i 2.g på Svendborg Gymnasium i musikklassen. Hun spiller primært cello, men vil også samle guitaren op i løbet af aftenen, hvor flere af hendes musikalske venner – og alle andre, der har lyst, kan bidrage.
Entré: 30 kr. for ikke-optrædende.
11-02 ANA SILVERA & BJARKE FALGREN
Ana Silveras sange er intim, drømmende, og poetisk singersongwriter-folk. Hendes klare stemme og originale guitarspil vil med Bjarke Falgrens strygerinstrumenter føre lytteren langt ind i hendes spændende musikalske univers. Kom, læn dig tilbage og sug til dig. Det er eleksir for krop og sjæl, vi skal opleve.
Entré: 110 / 150 / U25: 50
Ana Silvera: Sang, guitar
Bjarke Falgren: Violin, cello, mandolin
De to kunstneres samarbejde startede i 2017 ved en optagelse til Møn Sessions, hvorefter de spillede to udsolgte koncerter ved CPH Jazz Festival. Det musikalske møde mellem kunstnerne kulminerede senest på Anas EP, ‘Arcana’, som har fået spilletid både på BBC Radio 3 og 6. De to kunstnere har optrådt sammen på Møn Sessions 2017 ”Red Baloon”, Live i Brorsons Kirke, 2019 ”Halos”, Live I Brorsons Kirke 2019.
Ana Silveras er sanger, sangskriver og komponist fra London. Hendes seneste soloalbum er af 'The Guardian' blevet kaldt “et betagende album med magiske historiefortællinger" og "vidunderlig, moderne folk, fandens tilfredsstillende..." af det britiske magasin 'The Quietus'. Ana har haft soloroller på The English National Opera og The Royal Opera House i London, og ud over sit virke som sangsolist, har hun også skrevet kor- og balletværker til The Royal Ballet i London. Om Anasmusikerbl.a.sagtfølgende: "Beautiful" - Cerys Matthews, BBC Radio 6 "Stunning...Silvera mixes operatic and folk elements with magical storytelling" - The Guardian "Silvera's voice has a Björk-like spontaneity - an ability to be gritty and fragile one minute, warm, rich and ripe the next" - Arts Desk.
Den fire gange grammy-vindende violinist, Bjarke Falgren har siden 7 års alderen dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin. I denne konstellation vil Bjarke spille violin, cello og mandolin. Mange fremhæver Bjarke som en spillemand, der mestrer sit instrument til det ypperste, hvilket bl.a. gjorde, at selveste Svend Asmussen før sin død bestemte, at Bjarke skulle betragtes som sin musikalske arvtager og som den første modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017”. Bjarke er i øjeblikket aktiv i konstellationer som: Catbird/Billie Koppel, Hot n Spicy + Mads Mathias, Filip Jers & Bjarke Falgren quintet, World On A String, Paolo Russo & Bjarke Falgren duo, Bjarke Falgren & Sönke Meinen Duo and Jens Lysdal duo/trio. Om Bjarkes spil og koncerter er bl.a. sagt følgende: "Det mest hjerteskærende violinspil, jeg nogensinde har hørt i rytmisk musik" - Thomas Broge-Starck, Soundvenue.dk "Som arrangør får du altid mere end du regner med, når du booker Bjarke Falgren. Mere varme, mere dialog, mere humor, mere overskud, mere leg. Og så denne helt enorme og hjertelige glæde ved at være musiker og formidler af et metier, der med Bjarke Falgrens talent rækker langt, langt videre end titlen kunstner." - Sofie Rask Andersen, Dramaturg KGL+, Det Kongelige Teater
04-02 WENZEL & BUGGE
Wenzell & Bugge er en spændende og energisk duo. En violinist og en international slagtøjssolist. Begge har imponerende CV’er, har fået utallige priser og nomineringer og været udvalgte repræsentanter for dansk musik ved events, som WorldCup i Sydkorea, Olympiske Lege i Kina og Rio de Janeiro m.m. De sætter noget af vores ældste musik sammen på kryds og tværs i nye sjove fortolkninger, nye lyd-universer og masser af spraglet energi. Duoen har spillet mere end 300 koncerter sammen, f.ex i august 2016 under OL i Brasilien.
Entré: : 110 / 150 / U25: 50
Ronni Kot Wenzell: Slagtøj
Kristian Bugge: Violin
28-01 SVØBSK KVARTET
Musikerne trækker på en stor bredde af musikalske udtryk som forenes med en dyb respect for den danske tradition. Spilleglæden er stor og det smitter af på publikum, der går hjem med smil på læben og glimt i øjet. Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med dette orkester.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Maren Hallberg: Harmonika, skeer
Jørgen Dickmeiss: Violin, vokal, guitar, mandolin
Theis Langlands: Klaver, mundharmonika
Simon Busk: Percussion
Svøbsk Kvartet
– Forførende folkemusik med en klang af tidløshed
Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande..
Det fynske folkemusikorkester består af fire virtuose og velrenomerede spillemænd. De har igennem de sidste 10 år finpudset deres empatiske sammenspil, udgivet en stribe albums og spillet et hav af koncerter i ind- og udenland. I starten af 2019 indspillede de et nyt album.
2019:
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Emma Björling (SE) – Sang & percussion
Poul Amaliel (DK/FO) – Guitar, sang & klaver
Hal Parfitt-Murray (DK/SCO) – Violin, sang & mandolin
Søren Lund (DK) – Kontrabas & sang
* Poul Amaliel Knudsen, født på Færøerne. Poul
startede dette projekt efter at have boet i Sverige i 3 år og hørt
julesange som var ukendte for hans vedkommende. Komponist, multi
musiker og har bla. turneret med LYY (SE), Habadekuk (DK), New
Politics (USA/DK)
* Emma Björling, prisbelønnet sangerinde og
komponist fra Sverige som synger med verdensturnerende bands som
Kongero, Lyy og Skye Consort. Hun underviser og holder workshops
rundt i hele verdenen.
* Hal Parfitt-Murray, Skotsk-Australiensisk
komponist, violin- og mandolinspiller som turnerer med mange kendte
navne og bands i Danmark og Sverige, bl.a. Basco (+DR Big Band),
Sofie Livebrant, Jullie Hjetland
* Søren Lund, komponist, arrangør og
jazz basist. Medarrangør af Svendborg Jazzfestival. Søren kan bl.a
høres med bands som Amaliel, Rambuk, Burning Velvet, Sulahue,
Lars Emil Trio,Tue West, Dem Alle Tre, Grønt Lys.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
I 2006 lavede musiker og komponist Jan Schønemann en foredrags-koncert, hvor han spillede på ti af sine guitarer og fortalte underholdende om hver af dem. Her, mere end ti år efter, har han slået sig sammen med en ligesindet – Martin Rauff - der også er en erfaren, spillende guitarsamler. Få indblik i to musikerliv med ikke én, men ti forskelligartede "livsledsagere" med hver deres historie og lyt bl.a. til sange og historier om et spejderbål i Rold skov i 1970, en guitar der blev smuglet ud af Tjekkiet, om optagelsesprøven på Konservatoriet, en arabisk Dulcimar/Autoharp, og en guitar der begik selvmord. Om en hjemmetbygget båndløs bas, at passe køer, en lodseplads i Viby, en værdifuld arv, at vinde en Resonator i Las Vegas.
26-nov Himmerland
Himmerland er:
19-nov Perry Stenbäck & Dekadansorkestern
Entré: 110 / 160 / U25: 50
Perry Stenbäck: Vokal, el- & acc-guitars m.m
Naja Storebjerg: Kor, keys, klokkespil m.m
Christine Dueholm: Trommer, kor
Henrik Kunz: Kontrabas, kor
– Moderna visor på svenska.
Perry har bl.a. spillet sammen med Sebastian, Allan Olsen og Erann DD. Perry bakkes op af ‘Dekadansorkestern’ med Christine Dueholm på trommer og kor, Naja Storebjerg på kor og perkussion og Henrik Kunz på kontrabas. De leverer en levende, legende, virtuos musikalsk oplevelse. Repertoiret blandes med Perrys egne iørefaldende kompositioner. Perrys entusiasme og instrumentale evner har ført ham rundt i Danmark og resten af verden som turnerende musiker, hvor han er særdeles anerkendt for sit unikke guitarspil og ikke mindst sit vindende væsen. Flere gange er Perry Stenbäck blevet nomineret ved Danish Music Awards og i 2009 modtog han en grammy som årets instrumentalist, men Perry har også bevist, at han som sanger og fortolker har meget på hjerte. Perry er født og opvokset i Stockholm, uddannet på solistlinien på Rytmisk Musikkonservatorium og nu bosat i Gadbjerg ved Jelling, hvor han bor med sin kone, trommeslageren Christine Dueholm, og parrets to børn.
Presse:
"Perrys egne sange og de formidable fortolkninger af de svenske visemestre bør høres af alle, som sætter pris på fornemt (hånd)spillet, følt, dynamisk og insisterende musik – uanset hvilken genre man ellers abonnerer på." Steffen Jungersen (Musikjournalist)
12-nov Socks in the Frying Pan (IRL)
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Aodán Coyne: Guitar, sang
Shane Hayes: Harmonika
Fiachra Hayes: Violin, banjo
Deres dynamiske vokalharmonier, virtuose musikalske evner og deres scenehumor har fanget og fænget publikummer rundt om i verden. De er et af de mest efterspurgte irske folkbands - og "sokkeinvasionen" fortsætter!
Trioen udgav deres debutalbum, Socks in the Frying Pan, i 2012 og opfølgeren, Return of the Giant Sock Monsters from Outer Space, udkom i 2015. Deres seneste album, Without a Paddle, udkom i 2016.
Entré: 110 / 160 / U25: 50
Ian Stephenson [UK]: Guitar, toradet harmonika
Andy May [UK]: Northumbrian sækkepiber, klaver
Esko Järvelä [FI]: Femstrenget violin
Antti Järvelä [FI]: Mandolin, kontrabas
Kristian Bugge [DK]: Violin
Baltic Crossing består af fem højaktive musikere fra toppen af den Nordeuropæiske folkemusikscene. De har spillet sammen siden 2004 og har udgivet tre anmelderroste CD’er som bl.a. har høstet flere nomineringer ved Danish Music Award Folk! Udover lange turneer i de tre hjemlande samt Norge og Sverige, har de spillet på mange af den vestlige verdens vigtigste folkemusikfestivaler, såsom Kaustinen Folk Music Festival (FI), Korröfestivalen (SE), Gooikoorts (BE), Dranouter (BE) Shetland Folk Festival (UK), Celtic Connections (UK).Baltic Crossing var det første folkemusikband nogensinde som blev udvalgt til det præstigefulde turnéprogram ”Rising Stars”! Programmet bygger på et samarbejde mellem en lang række af Europas førende klassiske koncertsale og Baltic Crossing spillede således fx i Wiener Konzerthaus, L'Auditori Chamber Music Hall i Barcelona, Athens Concert Hall, Amsterdam Concertgebouw, Cité de la musique i Paris m.Bl. Gruppens musikere er kendte hver for sig som medlemmer i bl.a. Frigg (FI), Andy May Trio (UK), Jez Lowe and the Bad Pennies (UK), Tsuumi Sound System (FI), Gangspil (DK), Jensen & Bugge (DK) og Habadekuk (DK). Alle bandets cd’er, ”Baltic Crossing”, ”Firetour” og den seneste, ”The Tune Machine” er udgivet af GO Danish Folk Music (www.gofolk.dk) og kan købes via www.folkshop.dk, Itunes m. Følg med i de seneste nyheder på bandets hjemmesider.
Entré: kr. 30 for ikke-optrædende
Et spændende møde med en saxofon og bas/guitar. De 2 herrer laver en musikalsk rejse, hvor vi kommer rundt til forskellige lande som feks: Sydamerika, Balkan, Nordiske viser/melodier. Hver især har de rødder i folkemusik og jazz, så det blir en stærk krydderi blanding. Kom og giv et bidrag til aftenen - scenen er åben.
Entré: 90 / 160 / U25: 50
Tim Lothar: Guitar, vokal
Holger Daub: Mundharpe
János Mazura: Tuba
János Mazura - (Ungarn)
Mazura har spillet i Istanbul State Opera, Hungarian Radio Symphony, Hungarian Opera m.m. og turnerer flittigt Europa rundt med klassiske og rytmiske ensembler: en tubaist i verdensklasse!
Han har turneret i bandsammenhæng med Lothar i Ungarn, Frankrig og Danmark.
Holger "HoBo" Daub - (Tyskland)
- fra Hamburg spiller mundharmonika og er repræsentant for det Tyske Mundharmonika Museum, der turnerer over hele verden. Daub og Lothar har spillet sammen i 2013, og har sammen spillet koncerter og festivaler i USA, Tyskland, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark.
I 2014 deltog de International Blues Challenge i Memphis, USA (verdens største blues event) og nåede semifinalen.
Entré: 110 / 160 / U25: 50
Mathilde Bondo: Violin, sang
Lasse Helner: Guitar, sang
Det var i 1975 at Mathilde Bondo´s første soloplade ”Pigesind” med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner, udkom. Og det blev starten på duoen, på scenen og privat. Som mangeårige medarrangører af Midtfyns Festival fik duoen udvidet det musikalske netværk. Internationale musikalske forbindelser gav et tæt samhørighedsforhold til New Orleans og byens rige musikliv. Lyrikken har vejet meget til i Lasse & Mathildes sangskrivning, efter Tove Ditlevsen blev der sat musik til blandt andre: Poul Henningsen og ”den anden PH” : Piet Hein, Martha Christensen, - og mange flere gode ord!
En oplevelse med spændvidde og stemning, der varmer
Og hvad får publikum så, når de forventningsfulde går til en koncert med Lasse & Mathilde – ud over violin, guitar og to varme stemmer? Jo, de får et herligt mix af det ovennævnte – fra blues til poesi, lidt jazz, lidt rock, tekster med kant og til eftertanke, og ind imellem et par kommentarer, der forklarer ”det hele”, løser op med underfundig humor, og som skaber en varm og dejlig stemning over en koncert med spændvidde, musikalske udflugter og gedigen hygge. Kunstnere er altid søgende, hvis de vil videre, og det vil Lasse og Mathilde! Med tekster til eftertanke, til en befriende latter og stænk chili til en lige lovlig kynisk tidsalder.
En koncert med det hele, og en koncert med gode minder, der appellerer til genhør og gensyn. Så publikum får en oplevelse med musikalitet og humor i højsædet fra duoen!
Lasse & Mathilde modtog Odense Live Æresprisen den 31/1 2015
Lasse & Mathilde fik 40 (fyrre!!!) stjerner for deres jubilæumsshow på Posten, Odense den 3. September 2015.
NY CD / VINYL ”Hvem drømmer Hvem?” udkom den 1. Februar 2019 med meget stærkt materiale, hovedsaligt tekster af Hans Kragh-Jacobsen, men også 2 fine tekster af Ane Riel. Besætningen denne gang er Ole Fick på guitarer, Alex Riel på trommer og percussion og Wili Jönsson på bassen. Der er vellyd forude :o)
08-okt De Gyldne Drenge
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin. kor
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Guitar, banjo, vokal
Troels Smith: Guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme, vokal
De to jyske brødre Troels og Ole var i den periode midlertidigt emigreret til det sydfynske og brugte flittigt tiden på at inficere de tre øvrige musikere med den irske bacille. Det blev hurtigt klart at det var de danske versioner af den irske sangskat de var mest modtagelige overfor. I 2007 udgav de deres første cd ”Det Gamle Værtshus”. Den blev meget populær og blev i 2015 fulgt op af ”Derfor Blev Vi Spillemænd”, der lige som den første er en hyldest til De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge prøver ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af sangene. Ind i mellem også med små ændringer i teksterne. Dog med tilladelse fra ophavsmændene. De Gyldne Drenge er:
Derfor Blev Vi Spillemænd. Irsk på dansk. Nordjysk på sydfynsk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader. Siden 2003 har de fem gutter rejst landet rundt og spredt det gode budskab om alkoholens mange glæder og utroskabens velsignelser. Emner som i rigt mål bliver behandlet i de mange tekster, der alle stammer fra det store musikalske forbillede De Gyldne Løver.
01-okt Tom Nagel Rasmussen
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Tom Nagel Rasmussen: Guitarer, ukulele, mundharpe , vokal.
Ud over sit tidlige musikalske virke i bands som Ragnarok, Bombadil og Tom Nagel Rasmussen Band, var Tom ankermand og kunstnerisk leder af det turnerende børneteater, Bjørneteatret (1981-2000) og har ud over sine udgivelser for voksne også indspillet en del musik for børn og barnlige sjæle, heriblandt en cd med 28 af Halfdans børnerim.
Han er trubadur, musiker og komponist, og har sat melodier til en hel række af sin far, Halfdan Rasmussens digte - og har også en buket af sine egne sange med til denne aften på Arne B i Svendborg. På programmet er der både en del af sangene fra Halfdans digtsamling “og det var det” om hans opvækst på Christianshavn i tyverne, og ældre tekster fra Halfdans tidlige digte samt et udvalg af Toms egne sange spændende fra halvfjerdserne og frem til i dag.
24-sep Esben Just Solo
Entré: 110 / 160 / U25: 50
Esben Just: Piano, vokal
Der er intensitet og autenticitet i luften når Just sætter sig bag klaver og mikrofon, for at fremmane stemning og liv. En kærlighedserklæring til den håndspillede musik og til det beat der opstår, når øjeblikket gribes og fortolkes med åbne sanser. Det er en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til en fest med Danmarks New Orleans Rock’n’Blues pianist og entertainer nr. 1.
Esben Just giver den fuld rulle i sit solopiano show. Med udgangspunkt i sin kærlighed til alt godt fra New Orleans-musikkens herligheder, bliver der både brug for dansesko, syng-med-stemme og håndklap, når han sætter gang i festen.
Entré: kr. 30 for ikke-optrædende
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Gorm Bull: Guitar, vokal
Palle Hjorth: Klaver, keyboard, vokal
Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen "Danmarks Jernhårde ladies" fra EM-håndbold 1994. Desuden skrev han i 2016 værket “Åndeligt Benspænd” som indeholder 370 digte (et digt om dagen, et helt år). Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra Peter Sommer til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde. Et andet fællestræk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth. Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er cd’en “Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv”. Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krigstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen. Gorm og Palle har arbejdet på højtryk, for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og i 2018 udkom bogen og albummet “Mit Liv er alles - Morten Nielsen med tidens stemmer”! Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i et ufuldstændigt liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som alle helt sikkert kan spejle sig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager”. Alt i alt er koncerten en poetisk rejse med plads til både tårer og grin, fremført af to musikanter med noget på hjerte.
Anmeldelser:
“Når lyrik og musik går op i en højere enhed! Som bibliotekar ved jeg hvor svært det kan være at lave arrangementer hvor dansk lyrik er i centrum. Heldigvis har vi musikerne som Gorm Bull og Palle Hjorth, som på overbevisende måde kan kombinere lyrik af anerkendte danske digtere med musik - krydret med sjove, rørende og tankevækkende anekdoter og fortællinger. Duoen leverede en skøn koncert på Hovedbiblioteket i foråret. En koncert der gav nyt liv til de digte, som ligger på alles rygrad og samtidig åbnede publikums øjne op for de digte, som ganske få kender.” (Kathrine Sørensen Bech, bibliotekar på Viborg Bibliotekerne)
”Bull, er Gorm Bull, manden med den grønne guitar, det gode entertainer-gén, den fine følsomme stemme og leverandør af cirka tredjedelen af koncertens lyrik. Hjorth, Palle Hjorth er tangent-trylleren, der på klaver og keyboard hånd-kolorerer og digter vildtvoksende med på den lyrik, der flyder ud af Bull`s mund. Og de digte i koncerten, Gorm Bull ikke selv har skrevet, har han fundet hos Halfdan Rasmussen og Morten Nielsen”
”Det fede ved Gorm Bull´s måde at synge og entertaine os gennem koncerten, er hans ubesværede skift fra det dybe og alvorlige, over til det muntre, til tider pjattede, der dog aldrig ender i tamt tøhø og rent pjat. Og Palle Hjorths legende og lyriske måde ved keyboard og klaver at følge, understrege, fortolke, kommentere Bull´s udladninger er, jeg leder efter det danske ord, breathtaking. Og når det er tid at slå gækken løs, skideskæg. Store dele af Bull & Hjorth-seancen kunne, hvis ikke en vis CV Jørgensen havde scoret den titel først, hedde I Det Muntre Hjørne. Hold da kæft, hvor vi grinede meget …men vi græd osse, blev ihvertfald rørte, berørte, småfugtige i øjenkrogene, når Hr. Bull og Hr. Hjorth på de velvalgte tidspunkter og i passende doser, spærrede det muntre hjørne af og for alvor gik i det lyriske.” (af Kurt Baagø, musikjournalist)
Andre links:
Klip fra koncert:
Musikvideoer:
OG DET VAR DET EVIGE SPØRGSMÅL (Halfdan Rasmussen)
JEG SER NU I NAT (Morten Nielsen)
JEG FÅR MIG NOK EN SØSTER (Gorm Bull)
KÆRESTEBREV OG FLYTTEKASSER (Åndeligt Benspænd - Gorm Bull)
VILLAVEJ (Bull&Hjorth)
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Sam Kelly: Guitar, vokal
Jamie Francis: Banjo
Archie Churchill-Moss: Harmonika
Sams fantastiske sangstemme, charme, energi og smittende humør kombineret med iørefaldende fortolkninger af gode sange har vundet ham mange fans - ikke mindst på Tønder Festival, hvor han sammen med sit band The Lost Boys tog stikket rent hjem både i 2017 og 2018; en klar publikumsfavorit. I Sam Kelly Trio har han selskab af Jamie Francis og Archie Churchill-Moss. Trioformatet ligger rigtig godt til Sam, og det var der han for alvor fik sit gennembrud.
Presseomtale:
"What a beautiful singer. He has that really rare male voice, that soft-edged tone, you know those beautiful tenor voices of the 30's and 40's...it really draws you in. Sam's absolutely great, he's going to go places. — Kate Rusby www.yellowhousebooking.dk/sam-kelly
"I think this guy is absolutely brilliant… His voice is beyond sublime" — Mike Harding
Udgivelser:
Sam Kelly udgav i 2015 sit debutalbum The Lost Boys, der høstede et hav af gode anmeldelser og i 2016 fulgte en BBC Radio 2 Horizon Award. Sammen med The Lost Boys udgav han i oktober 2017 en opfølger, Pretty Peggy, der ligeledes er blevet rost til skyerne.
07.05 Generalforsamling kl. 18
Medlemmer har gratis adgang til åben scene, og vi byder på en forfriskning og lidt mad i forbindelse med generalforsamallingen..
Kl. 20 Åben scene v/ Britta og Henrik Kold
Entré: 30 kr. for ikke-optrædende
Britta Kold er udannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Britta er fra den nordsvenske by Skellefteå. Hun er fra en familie med kortraditioner og visesang, og fik senere mulighed for at komme til danmark som udvekslingstuderende. Britta underviser til daglig på musikefterskolen i Ollerup. Der tilbydes fællessang akkompagneret med klaver og violin.
Henrik Kold er uddannet fra Det fynske musikkonservatorium med violin på klassisk linie. Henrik er fra Langeland og opvokset i en spillemandsfamilie. Han har spillet koncerter siden han var 10 år. Udover sit virke som musiker, underviser Henrik til dagligt på musikskolen i Kerteminde.
30.04 Tradish
Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger og spirer over hele verden. Emigration har bragt musikken vidt omkring, og dens smittende energi har hjulpet den traditionelle musik til at blomstre op. Nu er den et globalt fænomen i fuldt flor. Den er et vidnesbyrd om, at den irske musik lever i bedste velgående og holder tradition og fornyelse i ligeværdigt sammenspil. Det er dét, Tradish er et sprudlende bevis på.
Entré: 90 for medlemmer / 130 for ikke-medlemmer / 50 for unge under 25
John Pilkington: Sang, guitar, bouzouki, step
Louise Ring Vangsgaard: Violin, bratsch, sang
Brian Woetmann: Bodhrán, percussion, sang, step
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Tradish blev dannet i 2009 og udgav kort efter deres første CD ”Beyond the Borders”. Dette var kimen og spiren til nogle efterfølgende travle år med turneer og koncerter i ind- og udland. På deres rejser har de mødt mange nysgerrige musiknydere og –ydere på den levende europæiske folkscene. Møderne med publikum og andre musikere har givet næring og inspiration, og deres seneste cd ”Roots and Shoots” er et resultat af denne udveksling. De tre musikere tager os med på en rejse, hvor brændstoffet hentes fra træets rødder og betragtninger af folks liv lige nu. Rejsen og cd’en starter med en vild nat gennem den vestirske by Galway til nogle af de steder, hvor levende irsk musik i øjenhøjde er velkommen og elsket. CD’en og musikken ender selvfølgelig trygt hjemme igen, der hvor musikken og historien startede.
Tradish: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition.
-ish fordi trioen er en del af den levende tradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.
De har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik.
Den levende musikalske tradition som refererer til genren "Irsk Traditionel Musik", har en lang og fascinerende udvikling. Af og til glemmes det at evolutionen af denne musik ikke udelukkende er foregået indenfor Irlands grænser. Den er også i høj grad sket blandt musikere født udenfor Irland eller irske emigranter, som har bragt deres kulturarv med rundt i verden.
23.04 HP Lange Band
I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues. Cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.
H.P. Lange: Sang, guitar
Dave Stevens: Kontrabas
Niels Bonefass: Banjo, fiddle
Jarno Varsted: Mundharpe
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.
Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Dave stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik. På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.
52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.
Thomas Treo, ekstrabaladet.
Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.
Jakob Wandam Bluesnews.dk
..jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken - 6 stjerner
Bjørn Wiksaas Bluesnews Norge
Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.
Claus H Larsen, Root zone
16.04 LSMR - Louise Støjberg og Martin Rauff
(i stedet for Historien om ti guitarer)
LSMR (Louise Støjberg og Martin Rauff duo) spiller nyskrevne sange på engelsk i en genre der trækker på både folk, country og rock. Musikken er levende, ledsagede af anekdoter om sangene og livet med dem.
De var i Folk Spot på Tønderfestivalen 2018 og det fik til Canada.
Louise Støjberg: guitarer, sang
Martin Rauff: guitarer, sang
LINK LYT YOUTUBE
Entré: 90 / 130 / U25: 50
09.04 Filippo Gambetta duo (ITA)
Du vil til en koncert med duoen opleve traditionelle norditalienske melodier i en blanding med franske bourréer, scottich’er, irske jigs og reels, mazurkaer og valse. Det er et nyt samarbejde mellem de to. Duoen fokuserer på ”Bal-Folk” (vesteuropæisk folkedans repertoire) fremført i både gen-arrangerede og originale versioner.
Filippo Gambetta: accordion
Carmelo Russo: guitar
Entré: 90 / 130 / U25: 50
De har sammen optrådt i mange europæiske lande og på mange kendte festivaller og spillesteder rundt om i verden Carmelo Russo har bl.a. samarbejdet med Jesús Lantermo, Max Manfredi i ”Suonatori delle Quattro Province” og i ”Passione Mediterranea”, et større ensemble omkring opførelsen af hans egne kompositioner. Filippo Gambetta har optrådt worldwide i både solo, duo- og triokonstellationer. Han medvirker også i ”Liguirani”, ”Voyage de Nuit” samt ”ChocoChoro”. Han har optrådt med sin trio på mange kendte festivaller som f.eks. Vancouver Folk Festival, Edmonton Festival, Calgary Folk Festival, Kaustinen Festival i Finland, Festival le Grand Soufflet, Bruxelles Folk Festival, Salmon Arms Roots and Blues Festival og endelig også på flere danske folk-festivaller.
02.04 Gunni Torp & Elona Planman
Gunni torp (DK) og Elona Planman (SE) spiller - sammen og hver for sig - moderne skandinaviske viser.
Jagten går gennem hjertesorger, ensomhed, venner, løgne, børn, kvindeliv og natteliv for at finde mening i galskaben. Musikken har spor til balkan, blues og 70'ernes beatmusik. Med sig har de masser af landevejsstøv og humor som fast følgesvend.
Elona Planman: sang, guitar, mundharmonika, violin
Gunni torp: sang, harmonika, saxofon
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Sangerinde og sangskriver Gunni Torp bevæger sig på folkemusikkens mere bulede veje. Lige siden debutten med Gunni & Nitternes og de revsende sømandssange på ”Pæne Piger Boller i Karry” har hun stået solidt med sin harmonika og rødder i skandinavisk folkelighed og balkanmusik.
Det er folkemusik af den knugende slags. Americana, støj og blues blander sig til moderne viser fra Torps hånd. Her er sange om fængsler og flugt, om rejser ind i erindringens mørke, for at finde det som er tabt, og om en rummelighed der er blevet så stor, at man selv forsvinder. Det er sange på trods og med en vis indignation. Her er hilsner til de tavse stemmer, og til dem der oplever undertrykkelse. Her er mod til at bryde tabuer og humor som et lille vindue på klem.
Gunni optræder med både sine nye og gamle viser, med harmonika, upoleret vokal og fortællinger, der åbner portene til en farverig og underholdende rundtur i bylivet, kvindelivet, hverdagen og drømmene. Med sig har hun en del landevejsstøv og performer-erfaring fra værtshuse, forsamlingshuse, spillesteder, festivaler, dagligstuekoncerter, bryllupper og havnefester.
26.03 Fællessang v. Povl Chr. Balslev
Povl Chr. Balslev, organist og klokkenist ved Vor Frue kirke i Svendborg og en højt skattet fortæller og foredragsholder, medvirkede ved sidste års Syng Med! arrangement. Mange publikummer udtrykte ønsket om et genhør med Povl Chr. Balslev, og det efterkommer vi gerne!
Entré kr. 30 for ikke-optrædende
19.03 Other Roads (ENG, SCO)
Other Roads skaber den helt fantastisk spændende og unikke sound, der kende-tegner deres koncerter, ved at kombinere musikken med deres utroligt flotte og vellydende vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.
Pete Abbott: guitar, vokal * Gregor Borland: violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: guitar, mandolin, vokal
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste moderne engelske folkbands.
Med base i England turnerer de flittigt i Holland, Tyskland, Spanien, Danmark og New Zealand.
Pete Abbott er en fantastisk singer/songwriter og guitarist og er desuden drivkraften i bandet. Selvom han er en erfaren soloartist, er det tydeligt at han nyder at dele scenen med to gode musikere og venner. Pete sætter med sin afslappede og selvsikre stil et højt niveau, der sikrer at bandet altid leverer god underholdning og musik af høj kvalitet
Gregor Borland er en af Skotlands absolut bedste violinister med 8 mesterskaber i Scottish Fiddle bag sig. Som professionel musiker har han turneret over hele verden med forskellige højt profilerede musikere og bands, og han underviser desuden musikere på sine egne Fiddle-skoler i Skotland og Spanien. Foruden violinen mestrer Gregor også basguitar og mandolin. Med sin store erfaring og forståelse af musikalske produktioner og arrangementer tager han rollen som producent og arrangør for Other Roads.
Dave Walmisley er en talentfuld multi-instrumentalist og singer/songwriter, han tilføjer sit helt eget touch til bandets arrangementer og har et stort øre for harmonier og tager lejlighedsvis rollen som forsanger. Daves vidunderlige on-stage humor har gjort ham til et meget populært medlem af bandet.
Other Roads har udgivet 7 cd’er
” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”
12.03 Souvenirs
Sofie Bonde er af flere blevet kaldt det kvindelige svar på Niels Hausgaard. Med jysk lune og pokerfjæs snakker hun om emner som helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Og tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem.
Entré: 120 / 160 / U25: 50
Sofie Bonde: sang, guitar * Nils Torp: guitar * Klaus Pindstrup: violin
Med Nils Torp’s ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrup’s virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger. I foråret 2016 udgav Souvenirs en ny cd, “Tangopartner”, hos ArtPeople. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. En munter sangcyklus, som beskriver en 37-årig kvinde. Hun står i lidt af en krise. Hun har sådan set alt; en høj uddannelse, et velbetalt job og hun ser godt ud. Hun har bare ingen kæreste og heller ingen børn. OK, hun går til spansk om tirsdagen, og dér bager hun på sin sidemand. Men det er så nyt endnu. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Torp var med i det legendariske band KLICHE. Med udgangspunkt i landsbyen Suldrup i Himmerland har gruppen formået at gøre sig til talsmænd for livet i provinsen uden at snobbe hverken op - eller nedad. Og deres tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.
At være til en Souvenirs koncert er som at være på en fortryllende rejse. En rejse af ordspil- under og mellem sangene serveret af Sofie Bonde. Hendes karismatiske, yndefulde stemme smyger sig om een som et lækkert velourtæppe, indtil man pludselig vågner op og hører hende snakke om overproduktion af ørevoks, aquaplaning og helbredende dyr. Det er ynde og humor på højt plan !
Sangene bliver på fornemmeste vis indrammet af Nils Torps guitarspil. Hans overraskende og unikke stil har han eftersigende udviklet på i mere end 50 år. Og til sidst men ikke mindst, tilsættes Klaus Pindstrups virtuose violin. Han er klassisk uddannet og oprindelig spillemand fra Rebild.
Med et fantastisk sammenspil løftes sangene et helt andet sted hen, end man kender dem fra pladerne og radioen. Stilen er en slags akustisk folkpop, tilsat tango, vals og hopsa. Musikken når stemningsfulde, magiske højder med høj energi og højt humør.
Souvenirs har udgivet 10 albums,- det seneste, TANGOPARTNER, udkom i foråret ’16. Teksterne er skrevet i samarbejde med forfatteren Lone Hørslev. Pladen har høstet mange roser og viste en ny musikalsk side hos Souvenirs.. Souvenirs slog igennem i 1994 med sange som “Han tog et nattog”, og “I et sommerhus” . Senere kommer kæmpehitsene: “Jeg troed’ du var hos Mikael”, og “Jeg hader Susanne”. Nils Torp var ydermere med i det legendariske band KLICHÈ.
05.03 Anne Eltard kvartet
Efter det anmelderroste album ”Let antændelig – 10 sange af Cornelis” kommer triple udgivelsen: ”Lad lyset leve”. Anne Eltard er kendt og elsket for sine stærke fortolkninger af sange fra revyernes guldalder og folk og swing-instrumentalnumre lige fra det smægtende til fyrige. Med vanlig sikkerhed præsenteres også en buket af hendes egne sange, sammen med en håndfuld nye bud på Liva Weel og Lulu Zigler klassikere. Nye eller gamle sange, er det den evigt aktuelle samfundsrevsende stil, serveret med et glimt i øjet.
Entré: 120 / 160 / U25: 50
Anne Eltard.
Komponist, producer og kapelmester. Turnerer flittigt i ind- og udland. Har udover sine egne projekter turneret med bl.a. Polkageist, Birds Of Beauty, Nyninngen (SE), Burning Red Ivanhoe, Kenneth Thordal, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, T. S. Høegh, Hank Marvin (USA), Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha, 14 Red Ladies med Jytte abildstrøm og Daimi Gentle, Michael Carøe, Ale Møller (SV). Audition hos Tom Waits (USA)
Peter Klitgård.
Har gennem årene udviklet en personlig, lyrisk og ekspressiv stil med et altid strejf af kind of blue. Klitgård kommer fra bluesmiljøet, men har haft mange afstikkere til jazz, latin, folk, viser m.m. Hans spil er enkelt, melodiøst og præget af nysgerrighed. I de senere år har han arbejdet i flere mindre sammenhænge. Klitgård/Suwalski duo spiller jazz, folk viser samt egne komp. Klitgård bluesduo. Han har turneret med bl.a. Delta bluesband, Bluestrain, Smalltown Bluesband, Barflies, Jens Lysdal, og Uffe Sten.
Anders Pedersen.
En af landets flittigst benyttede musikere, som med sit groovy spil og store charme, fortryller publikum.
Har gennem tiden turneret med bl.a. James Rejoice, Gone Fishing, Palle Mikkelborg, Anne Linnet, Anne Dorte Michelsen, Simon Lynge, Drori Hansen Furniture og Flamingo Passion.
Nicolai Land.
Endnu en af de mest brugte musikere på den danske scene. Med sit melodiske solide spil og store nærvær, har Nicolai bl.a. turneret med Allan Olsen, Dalton, Anne Dorte Michelsen, De Danske Hyrder, Simon Lynge, Jens Lysdal og Caroline Hendersson. En solidt swingende bassist med ben i folk, rock, pop og World.
Nicolai og Anders har gennem en lang årrække spillet sammen og er en stærkt sammenspillet rytmegruppe, at have med på scenen.
Anne Eltard: violin, sang, guitar
Peter Klitgård: guitar
Anders Pedersen: cajón, percussion
Nicolai Land: kontrabas, ukulelebas
19.02 Jane & Shane
En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik.
Entré: 120 / 160 / U25: 50
Jane Clark: Violin, sang
Shane Donnelly: Sang, guitar, bodhrán
Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne. Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. ”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld - selv for døve!” (Niels Hausgaard) ”… en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” (Per Dyrholm, Rootszone, Skagen Festival 2018).
12.02 Paul og Peter Banks NB: Børnekoncert kl. 16.
OVER ATLANTEN er en musikalsk rejse og en familiehistorie for børn fra 7 år og deres voksne. PAUL & PETER BANKS fortæller, synger og spiller på diverse banjoer, guitar, mandolin og mandocello. Det er en rejse i banjoens tegn – fra Afrikas vestkyst til USA. Vi følger banjoens udvikling fra dens afrikanske ophav til den banjo, vi kender i dag fra bl.a. country og bluegrass. Det er samtidig en familiehistorie over mange generationer. Paul og Peter Banks – far og søn – optræder med et varieret program bestående af egne sange, amerikansk folk og enkelte afrikanske numre.
Entré: kr. 50 for børn op til 15 år. Kr. 75 for deres - eller andre voksne.
12.02 Paul og Peter Banks kl.20 (- som vi plejer.)
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Paul har modtaget adskillige priser, bl.a. Palæ Bars jazzpris (2014), Årets Danske Blues Navn (2006), to Danish Music Awards (Bedste Sangskriver, 2001 og Bedste Blues Album, 2006) og komponistforeningen DJBFAs hæderspris i 1993. Hans seneste Cd, ”Blackberry Wine” var nomineret til en Carl Pris og en Danish Music Award. Han har indspillet 14 albums i eget navn og optrådt og indspillet omkring 100 albums med andre kunstnere – Hanne Boel, Sebastian, Alberte, Kim Larsen, Fessors Big City Band, Musikorkestret, Otto Brandenburg, Liller og mange, mange andre.
Peter Banks lærte de første toner på banjoen af Paul, men han har for længst overgået ham på instrumentet. Han dimitterede i 2015 fra Rytmisk Musikkonservatorium – som den første med banjo som hovedinstrument. Han optræder med sin egen trio TWANG og har medvirket på adskillige Cd’er (blandt andet to af Pauls – ”Grace” fra 2008 og ”Blackberry Wine” fra 2013), har spillet teatermusik samt medvirket på musikken til filmene ”Otto er et næsehorn” og ”Orla Frøsnapper”. Han interesserer sig for de ”klassiske” amerikanske 5-strenget banjo stilarter bluegrass og oldtime men har desuden en stor kærlighed til afrikansk og arabisk musik, som han inkorporerer i sit spil bl.a. ved hjælp af en båndløs banjo.
LINK LYT YOUTUBE
05.02 Åben scene v. Anna Christina van Deurs
Entré: Kr. 30-for ikke-optrædende.
Man kan skrive til hende her på Facebook.
29.01 Peter Abrahamsen trio
Peter er fyldt 75 men er fortsat meget aktiv i forhold til den danske sangskat. I 1973 stod han bag udgivelsen af Svantes Viser og har altid været på barikaderne for dansk visesang. Her er bl.a. en håndfuld helt nye sange med tekster af Nis Pedersen. Muntert og solidt med dybde og substans.
Entré: 90 / 130 / U25: 50
Peter Abrahamsen: Sang
Bo Liengaard: Bas
Ole Bendix: Guitar, steel, dobro.
LINK LYT YOUTUBE
Allerede i 1958 debuterede den 16-årige Peter Abrahamsen med Won’t you wear my ring, dengang under navnet Peter Abrams i selskab med bl.a. guitaristerne Jørn Graungård og Jørgen Ingemann. Han var cykelbud i et pladeselskab og fik chancen for at vise, hvad han kunne på sin guitar i de næste fire-fem år, hvor han blev kaldt Danmarks svar på Lonnie Donegan og rejste Norden rundt med sin Skiffle Group eller Rythm Rockers. Senere indspillede han en række singler og EP’er, medvirkede i TV shows i Danmark, Tyskland og Finland samt havde en mindre optræden i filmen ”Prinsesse for en dag”. Stadig som Peter Abrams indspillede han Danmarks første musikvideo ”Lonesome Fella ” som blev instrueret af den dengang unge, talentfulde filmmand Flemming LaCour og med deltagelse af bl.a. den daværende korsanger, senere radiovært Nete Schreiner. Han var medstifter og redaktør af musikbladet Hit, men valgte at tage en reklameuddannelse og siden dukke op som folkemusikklubvært, manager og musikproducer for andre.
I en længere årrække drev han sit eget musikbureau og pladeselskab Abracadabra fra Larsbjørnsstræde i hjertet af København og hjalp helt unge kunsterne frem i lyset så som Shit og Chanel, Knud Christensen, bedre kendt som Sebastian, Pia Raug og Erik Grip. Det var også her, den første Svantes viser med Benny Andersen og Povl Dissing så dagens lys. Blikket for talenterne blev udnyttet, først som opbygger af Gyldendals grammofonpladeselskab Exlibris og senere fra en direktørpost i Metronome Records. Han grundlagde, hvad der senere er kaldt den litterære bølge, hvor han formåede at parre musikere med litteratur i en frugtbar symbiose. Blandt de mest kendte kan nævnes Mathildes version af Tove Ditlevsens Pigesind, Sebastians Bertolt Brecht sange Tiderne skifter, Peter Thorups indspilning af Tom Kristensen digte Rejsen til Kina, og Anne Linnets indspilning af Tove Ditlevsen digte Kvindesind samt Erik Grips Frank Jægers viser.
Også som producer har Peter markeret sig, blandt andet som producer for Erik Grip, Povl Dissing og Benny Andersen, Jan Toftlund, Trille og har stadig et godt blik for talenter, senest for bluessangerinden Rikke Bruhn, der blev nomineret til en Danish Music Award Folk i 2008.
Peter kom i 1999 tilbage på Exlibris efter at have været væk som udøvende kunstner i en årrække.
Sideløbende med pladeproducerjobbet har Peter også arbejdet for Danmarks Radio, hvor han både var vært på P3 morgen- og natradio og på giro 413, samt tilrettelagt en række countrymusikprogrammer i TV og radio og endelig arbejdet ed et ugentligt program med nordisk musik.
Peter Abrahamsen er kendt for sit politiske engagement, hvor han har sat musik til og indspillet digte af Oskar Hansen og den norske arbejderdigter Rudolf Nielsen, ligesom han har turneret i en lang årrække med digteren Carl Scharnberg, hvis digte han ligeledes har sat musik til og indspillet. Han turnerer i dag med sin egen musik, samt med sange af blandt andre Emil Aarestrup, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Sigfred Pedersen og B.S. Ingemann.
hjemlængsel sange. Hans forkærlighed for country fornægter sig ikke, og i de senere år er hans musik tillige blevet inspireret af cajunmusikken.
Program for efterår 2017
- tirsdage kl. 20.00 på Arne B
5. sep. Juan Pino & Quemando Palabras
12. sep. Mike Wellans
19. sep. Cohen på Dohnsk
26. sep. Dit held
3. okt. Åben scene / fællessang v. Erik Jakobsen
10. okt. World on a String
17. okt. Gunni Torp trio
24. okt. Jane & Shane
31. okt. The floating Sofa Quartet
7. nov. Åben scene v. Q-notes
14. nov. Bark & Blik
21. nov. Åben scene v. Schønemann
28. nov. Fin og Morten Alfred
5. dec. Paul Banks
12. dec. Åben scene v. Erling Sevald
27. dec. Polkageist (NB: Onsdag)
Submenu
Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 40 35 35 57, tirsdage kl. 20
Find os på Facebook her: