Andreas Tophøj: Violin, bratsch, vokal
Rune Barslund: Accordion

Video her: https://youtu.be/cuObMbv9fQ4

De er to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik. Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster. I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i hele Skandinavien, Storbritannien, Irland, og Tyskland. Bl.a. har store internationale festivaler som Tønder Festival, Celtic Connections og Kaustinen Festival nydt godt af duoens musik.

06-09 ÅBEN SCENE V/ DANIEL TOUDAL
Entré: 50 kr. for ikke-optrædende Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

 Svendborgensiske Daniel Toudal Kobberø er stemmen i front for bandet TrailerPark:Jesus, som just efter tre års fravær er genopstået - stærkere end nogensinde før. Daniel skriver sangene til bandet. Daniels musik beskrives bedst som melankolsk, eftertænksom og undrende, udtrykt via rockmusikkens stærke nerve og nærvær. Daniel er på trods af sin relativt unge alder en af Svendborgs allermest erfarne liveartister. På aftenen vil de storladne rockarrangementer, der kendetegner TrailerPark:Jesus og Daniel, blive kogt ned til kernen, og blive fremført af 

Daniel, og hans trofaste akustiske guitar. Der bliver også plads til dig, så kom og giv et nummer.

13-09  GRABOW & GULDHAMMER  
“ballade-ekstrakter”
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Sara Grabow: Guitar, vokal. 
Mia Guldhammer: Dulcimer, vokal.

Se video her https://youtu.be/XWShg2uGY90

 Sara Grabow og Mia Guldhammer præsenterer ekstrakter af nogle af Danmarks ældste sange. Den mundtlige overlevering igennem århundreder finder vej til et moderne og poetisk udtryk i kraft af to kvindestemmer; Grabows lyse og Guldhammers mørke. Fortidens fortællinger bidrager med intens og rodfæstet visdom, som synes væsentlig og kærkommen i vor forjagede tidsalder.

20-09 MOLDE
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Maria Molde: Komponist, vokal, mandolin, banjo
Uffe Holmsgaard Eriksen: Guitar, cittern, klarinet, kor
Jonathan Feig: Violin
Henrik Kunz: Kontrabas, kor

Se video her

 MOLDE er et godt bud på et nyt dansk rootsnavn, man skal lægge mærke til. Smægtende akkorder og veltunede korstemmer med bluegrass vibes fra the Appalachian mountains tilsat poetiske danske tekster inspireret af den nordiske natur og hverdagslivets sanselighed. MOLDE mødte hinanden i en stue i Aarhus. Maria Molde havde været del af bluegrass miljøet i New York gennem længere tid, og kom hjem med en bunke nyskrevne sange.

 27-09 TRILLEBAND MED METTE MARCKMANN
”ET LILLE LYS I MØRKET”

 Det originale Trilleband med  
Mette Marckmann: Vokal
Ole Fick: Guitar
Øyvind Ougaard: Piano
Mads Vinding: Bas

Entré: 240 / 290 / 120 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Se video her

Trille er ikke længere iblandt os, men hendes sange er lyslevende! Trille var en af de første danske sangskrivere, der beskrev verden fra en kvindes perspektiv og turde dele sine tanker om kærlighed, ensomhed og kvindeliv fra en meget personlig vinkel. Trille var en mester i at beskrive angsten og håbet, troen og usikkerheden, hverdagens poesi og kærligheden – det store i det nære og det nære i det store…. Når Trilles originale band går på scenen, venter der publikum en uovertruffen, nærværende musikalsk oplevelse.

04-10 ÅBEN SCENE V/ ANDERS RINGGAARD ANDERSEN

Anders spiller harmonika i gruppen Basco, som bl.a. spillede med I Baggaard Teatrets opsætning af Fjeren & Rosen. Nogen vil også kende Anders som sangskriver og frontfigur i Grønt Lys, og han har spillet til baller landet over med bl.a. Carl Erik Lundgaard i gruppen TrioTinus, hvor Anders trakterer Ejnar Tinus gamle basun udi den vestjyske folkemusik. Denne aften er scenen åben for alle, og der vil være plads til både solister, fællessang og buskspil!

Entré: 50 kr. for ikke-optrædende

 11-10 SVØBSK KVARTET
- Forførende folkemusik med en klang af tidløshed

Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Maren Hallberg Larsen: Harmonika
Jørgen Dickmeiss: Violin, sang, guitar
Theis Langlands: Klaver, mundharpe
Simon Busk: Perkussion

Se video her

Der er lagt op til en helt særlig oplevelse med dette orkester. Med flair for det nye og kærlighed til det gamle blender de den traditionelle spillemandsmusik, egne kompositioner og sange i et personligt og levende udtryk. Svøbsk skaber en fortryllende og festlig stemning med sjæl og dyb indlevelse og søger den nære kontakt med publikum. Deres lyse og artikulerede musik er rodfæstet i den blomstrende arv af traditionel musik fra Danmark og de omkringliggende lande.

18-10 BLUE HOLGER D
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).
Jakob Lund: Saxofon
Thomas Eriksen: Trommer 
Radi Nikitins: Perkussion, caron 
Preben Rasmussen: Guitar/Bas
Jan Schønemann: Guitar, sang 

Se video her

For Jan Schønemann er gendigtningerne af gamle blues-numre et hjerteanliggende, der igennem flere år har udviklet sig til at blive et mere og mere spektakulært projekt. For Blues-politiet er det selvfølgelig tabu at røre ved “de hellige tekster”, men som Jan selv siger, så giver det numrene en friskhed og lader de enkle og ligefremme tekster få en ny platform at stå på. 

25-10 DE GYLDNE DRENGE
Irsk på dansk. Folkemusik for folket. Skæg og irske ballader.

Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Lars Kirkegaard: Harmonika, kor
Jørgen Dickmeiss: Violin, bodhran, mandolin, kor
Jens Holgersen: Kontrabas, kor
Ole Smith: Sang, guitar, banjo
Troels Smith: Sang, guitar, tenorbanjo, mandolin, tinfløjte, irsk håndtromme

Se video her

 Så går det løs igen. For 15. gang besøger drengene Folk for Folk, og hver gang har det været for fulde huse. Det bliver det nok igen. 5 ustyrlige musikanter udsætter publikum for deres uhæmmede og lemfældige omgang med en lang række af danskernes mest folkekære melodier: Hjemmebrænderiet, Jeg Er Ikke Som De Andre, Ved Haw’et – Ved Haw’eto.s.v. o.s.v.   Alle hits fra De Gyldne Løver. De Gyldne Drenge forsøger ikke at efterligne det gamle kultband, men giver deres egne fortolkninger af de herlige sange. 

 

01-11 PERRY STENBÄCK & DEKADANSORKESTERN 
 moderne viser på svensk. 

Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Perry Stenbäck: Vokal, guitar
Christine Dueholm: Trommer, kor
Ulrika Rosdahl: Kor, perkussion
Henrik Kunz: Kontrabas, kor
Jan Hansen: Keyboards, kor

Se video her

"Stille og roligt. Idiotisk musikalsk, dovent swingende, dejligt dynamisk og – først og fremmest – vanvittigt velspillet og –sunget,”- Musikanmelder Steffen Jungersen. Perry Stenbäck & Dekadansorkestern tager den nordiske sangskrivertradition under kærlig behandling. Ud over Perry’s egne sange, sker det med viser af bl.a Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Dan Andersson, Myhre/Hovland. Perry Stenbäck har en stor kærlighed til sit hjemlands troubadourer og hans fortolkninger af deres sange fremføres med stor respekt for originalmaterialet og med en sjælden nerve og autencitet. 

08-11 EDGELARKS (UK)

Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Phillip Henry: Slideguitar, mundharmonika, beatbox, vokal
Hannah Martin: Banjo, violin, tenorguitar, vocal 

Se video her

Navnet Edgelarks hentyder til det at synge fra kanten og duoens sangehandler bl.a. om områder og mennesker på kanten, krydsning af grænser og tærskler, korsveje og grænseområder, rejsende og flygtninge, skumringog daggry, det gamle og det nye. Duoen er et dygtigt sangskriverpar og spiller overvejende egen-komponerede numre, selvom rødderne umiskendeligt er plantet i den engelske folkemusiktradition. Musikken er dog også præget af en snert af blues, reggae og andre elementer -spændende og betagende er det i hvertfald.

15-11 MAESTRALE (ITA)
Entré: 140 / 180 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Filippo Gambetta: Diatonisk harmonika
Fabio Vernizzi: Klaver
Sergio Caputo: Violin

Se video her

 Dette må du ikke gå glip af. Besøg fra Italien. Filippo har tidligere besøgt os, og han er en fremragende harmonikaspiller. Dengang var det en duo – nu en trio, som præsenterer deres projekt: Maestrale. De er

tre af den liguriske musikscenes mest repræsentative skikkelser inden for verdens- og ny akustisk musik. Projektets debutalbum blev udsendt af forskellige europæiske nationale radioer. Albummet blev indspillet af den første Maestrale line-up med Carmelo Russo på klassisk guitar, der døde i 2020. Carmileo var med da Filippo var hos os sidst. 

22-11 VAEV Featuring Hans Mydtskov

Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Poul Lendal: Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.
David Mondrup: Laptop, indisk harmonium, harmonika, melodica m.v.
Hans Mydtskov: Saxofon.

Se video her

Hvad sker der, når man sætter strøm på Dalarhästen? ’Vaev’ er et enestående mix af den traditionelle folkemusik OG den nyeste elektroniske musik. Rigsspillemanden Poul Lendal lægger den traditionelle og nyskrevne musik i David Mondrups trygge elektroniske favn, og vupti: Ny musik opstår – samtidig med at tilhørerne får den fineste fornemmelse af, hvad folkemusik er for en størrelse. 

 

29-11 Clearwood County Country Band (DK) 
- er et familieorkester 
Entré: 110 / 150 / 60 Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).


Mama Clearwood (Anna Aagaard Klarskov): Old time fiddle, sang
Cousin Clearwood (Talon Thyrré Klarskov) : Guitar, sang
Big Daddy Clearwood (Frey Thyrré Klarskov) : Countrybas, sang
Video her https://youtu.be/MuBtJelzPzs

Det lyder udenlandsk - men det er dansk. De spiller med stor kærlighed til den klassiske country-musik. Med violin, guitar og kontrabas og fuld knald på den flerstemmige sang leder trioen sit publikum igennem en række kendte og mindre kendte sange fra den store country-sangbog. Der er noget for enhver smag, hvad enten man har lyst til at klappe i takt, synge med, græde ned i sin øl, eller lidt af det hele!


06-12 ÅBEN SCENE V/ LOUISE HVIID
Entré: 50 kr. for ikke-optrædende

Louise Hviid er en lokal sanger og sangskriver som sammen med Jens Holgersen danner duoen Hviid. Hviid spiller nykomponeret, melodisk musik med en helt særlig lyd som skabes af mødet mellem kontrabassen og ukulelen. Denne aften får vi både nogle af Louises egne sange at høre, noget nordisk folkemusik med Louise på violin samt flerstemmig sang. Kom og vær med til at lave en fed aften med musik fra alle mulige hjørner.